Konu Kilitlemeleri Hakkında

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan POWER
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Bana katılıyor musunuz?

• Kullanılan toplam oy
    46

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
http://forum.shiftdelete.net/forum-hakkinda/110133-msn-plus-kisi-listesi-sorunu.html#post971079

Bu konuyu kilitlemek yerine uygun bölüme taşıyıp üyeye yardımcı olmak yerine daha başta kaybetmek niye?

logo.gif

Bilmiyor ki benim profilimde bir sürü sordu konu nasıl açılır diye ben de elimdn geldiğince anlatmaya çalıştım lakin yanlış bölüme konuyu açmış arkadaş. Ki ilk defa forum üyeliği alıyorum diyor herneyse.

2. durum ise bu konu açılmıştı kilit! olayına. Konu kilitlemek benim yarım milyon kişilik forumu yönettiğim zamanlardan bildiğim üzere "sert" bir karardır. Niçin?

Çünkü bir insan bir konu açarken defalarca konusunu takip eder. Biri yorum yazıldığında heycanla okur. Tabi bu onun işi ise kontrol eder yardımcı olur vs.

Konuya kilit vurmak bir nevi eliniz kanadığında kalkıp kolunuzu kesmek gibi sert ve acımasızcadır.

Misal geçen bir konu actım Ezel le ilgili. Dizide geçen bir şiiri yayınladım videosu ile birlikte. Fakat bulduğum yerde şiirin adı farklı yazıldığı için forumda yaptığım aramadan sonuç elde edemedim ve direkt konu açıldı.
Daha önce verildi dendi . ARadım çıkmadı dedim ardından videolusu da var dendi ve şak kapandı!

Şimdi konu kapamak çok kolay. Seçeneklere gir konuyu kapat. Basit bir şey fakat ben o konuyu açarken şiirin ve videonun etkisi ile ağlıyordum duygulanmıştım. Şimdi bize ne yahu biz nerden bilelim diyen de çıkar şüphem yok! Ama burası bir forum kuralları uygularken "İnsanları" hedef aldığımızı unutmamamız gerekir.

"Konuyu kilitlemeden önce SAYGI niyetine kısa da olsa bir cümle yazılabilir"

Ya da konuları "Birleştirme" Fonksiyonu kullanılarak extra konu kalmamış, kirlilik olmamış,konuyu açan üyenin kalbi kırılmamış, konuya yorum yapan üyelerin yorumları boşa gitmemiş olur!

Bunlar benim düşüncelerim. FAkat yönetici sıfatını taşımak kolay değildir o kadarı düşünülebilmelidir.

SAygılar sevgiler

POWER

Ercan DEDE

Not : konuya anket ekledim. Anket açık olacaktır. Görüşüme katılanlar "Katılıyorum" u katılmayanlar "katılmıyorum" u seçsin lütfen!

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
Ya da konuları "Birleştirme" Fonksiyonu kullanılarak extra konu kalmamış, kirlilik olmamış,konuyu açan üyenin kalbi kırılmamış, konuya yorum yapan üyelerin yorumları boşa gitmemiş olur!

!

Katılıyorum..

Ancak verdiğin linke baktım ''kuralları okuyup tekrar açın '' diye euyarmış moderatör.

Öğretici ve araştırmaya sevk edici bir uyarı olmuş:)

Ama hala alıntı yaptığım kısma katılıyorum..

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
Neden Bahsettiğini Anlamadım ki Katılıyorum Veya Katılmıyorum Diyeyim Cümleler Çok Kopuk Birbirinden
Biraz Daha Netleştirsen Güzel Olucak

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
Neden Bahsettiğini Anlamadım ki Katılıyorum Veya Katılmıyorum Diyeyim Cümleler Çok Kopuk Birbirinden
Biraz Daha Netleştirsen Güzel Olucak

Neresini anlamadın NikeSteeL. Konu katliamına bir isyandı bu. Alternatif çözümler sundum fikrimi paylaştım. Bana katılıp katılmadığınızı belirtmenizi istedim o kadar.

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Katılmıyorum...

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
Neresini anlamadın NikeSteeL. Konu katliamına bir isyandı bu. Alternatif çözümler sundum fikrimi paylaştım. Bana katılıp katılmadığınızı belirtmenizi istedim o kadar.

Yani Diyorsun Daha Önce Verildi Diye Konu Kilitlenmesin Veya Konular Açık Kalsın Daha Önce Verilse Bile Tazelensin mi ??

Doğrumudur

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
Yani Diyorsun Daha Önce Verildi Diye Konu Kilitlenmesin Veya Konular Açık Kalsın Daha Önce Verilse Bile Tazelensin mi ??

Doğrumudur

Hayır! Konuların birleştirilmesini istiyorum. ZorhaK tam orada bir alıntı yapmış. Tüm düşüncemi özetliyor.

Sanırım konu birleştirme fonksiyonunu bilmiyorsunuz :)

muratflash

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
510
Arkadaşım öncelikle sana şunu söylemek istiyorumm... Türkçe yi katletmişsin böyle türkçe kullanılmaz biraz dikkat et sizin Türkçe ve edebiyat derslerine bedencimi geliyordu?...Neyse konumuza gelince evet söylediğin bazı noktalara bende katılıyorum... Haklısın!!!...

pesimist

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,122
Sana cevap yazmak için 10 kere yazdım sildim. Amacım senin de istediğin üzere kalbinin kırılmamasıydı.

Yazmaya karar verdiğim cevabın şu..
O verdiğin linkte kalın harf hatası, forum bölümü hatası ve başlık hatası vardı.. Bu kadar çok hata yapılan bir konuyu kilitlemek en doğal şeydir. Arkadaş orada bir foruma ilk kez üye oldum demiş ama kalın yazmayı da italik yazmayı da biliyor. Ben de ona kibar bir dille forum kurallarını okumasını ve başlığı bir daha açmasını istedim..

Yeterince açıklamış olduğumu düşünüyorum. İyi çalışmalar

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
Arkadaşım öncelikle sana şunu söylemek istiyorumm... Türkçe yi katletmişsin böyle türkçe kullanılmaz biraz dikkat et sizin Türkçe ve edebiyat derslerine bedencimi geliyordu?...Neyse konumuza gelince evet söylediğin bazı noktalara bende katılıyorum... Haklısın!!!...

Bu konuyu açarken mutlu mesut değildim arkadaşım! Başlıkta "kızıyorum" yazıyor bilmiyorum dikkatini çekiyor mu? Ayrıca Türkçe nin neresini katlettiğimi de merak ediyorum. Konu yerine şekle dikkat etmeniz sizin bu alanla daha fazla ilgili olduğunuzu gösteriyor.

Konuyu saptırmak yerine amaca hizmet eden yorumlar yapmamız konunun selameti için daha uygun olacaktır. İyi geceler!

+ ekleme

Dedimin o konu ile sınırlı olduğunu nerden çıkardınız acaba? Ben konuların katlinden bahsediyorum. Özel algılamayın bunu. O konu benim sabrımı taşıran son damla idi sadece.

googlog

Profesör
Reaksiyon puanı
46
Ankete katılmayacağım.Önemli olan kim haklı kim haksız değil.Uzlaşma sağlanmasıdır.Anket gereksiz yere kutuplaşma üretir.

Benim anladığım ŞU
1-)POWER kardeş konunun kapatılması yerine taşınmasının daha iyi olacağını söylüyor.
2) Sonra o konuda yorum yapanların yorumu boşa gideceğinin en önemliside konuyu açanın bundan olumsuz etkilenebileceğini söylüyor.

Konu taşınabilirdi.Olabilir.

Ama böyle şeylerde anket yapmak doğru değil bence.

Dediklerin değerlendirilir inşallah.Neyse :)

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259

Bedenci değil dinci giriyormuşş:)

Öhhööm bedenci değil beden eğitimi öğretmeni olacak.:)

Tabi bu durumda dinci de yanlış kullanım oluyor.

Arkadaş Türkçe yi katletmemiş yalnızca noktalam işaretlerini az kullanmış.Kurduğu cümleler de uzun olunca anlatım zayıflamış:)

Olsun sonuçta maruzatını anladık..Konuya dönelim..

Bahsettiği konu birleştirme burada da uygulanmalı bence..

muratflash

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
510
Bu konuyu açarken mutlu mesut değildim arkadaşım! Başlıkta "kızıyorum" yazıyor bilmiyorum dikkatini çekiyor mu? Ayrıca Türkçe nin neresini katlettiğimi de merak ediyorum. Konu yerine şekle dikkat etmeniz sizin bu alanla daha fazla ilgili olduğunuzu gösteriyor.

Konuyu saptırmak yerine amaca hizmet eden yorumlar yapmamız konunun selameti için daha uygun olacaktır. İyi geceler!

+ ekleme

Dedimin o konu ile sınırlı olduğunu nerden çıkardınız acaba? Ben konuların katlinden bahsediyorum. Özel algılamayın bunu. O konu benim sabrımı taşıran son damla idi sadece.

Dikkat edersen bende sana katıldığımı söylemiştim....Bence haklısın yanii...

pesimist

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,122
Bu arada başlık kurallarına uyalım, başlığı değiştiriyorum.

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
Hayır! Konuların birleştirilmesini istiyorum. ZorhaK tam orada bir alıntı yapmış. Tüm düşüncemi özetliyor.

Sanırım konu birleştirme fonksiyonunu bilmiyorsunuz :)

Biliyoruzda Gerek Yok Bence Sadece Video Bölümü İçin Daha Önce Verildi Diye Kilitmensine Karşıyım

Sana Katılmıyorum Dostum

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
Ankete katılmayacağım.Önemli olan kim haklı kim haksız değil.Uzlaşma sağlanmasıdır.Anket gereksiz yere kutuplaşma üretir.

Benim anladığım ŞU
1-)POWER kardeş konunun kapatılması yerine taşınmasının daha iyi olacağını söylüyor.
2) Sonra o konuda yorum yapanların yorumu boşa gideceğinin en önemliside konuyu açanın bundan olumsuz etkilenebileceğini söylüyor.

Konu taşınabilirdi.Olabilir.

Ama böyle şeylerde anket yapmak doğru değil bence.

Dediklerin değerlendirilir inşallah.Neyse :)

Kanu kapatmak kolaya kaçmaktır. Halbuki konuların birleştirilmesi mümkündür. Ama konular şak! diye kapanınca öneride dahi bulunamıyorum ki!

Niçin konu açtım?

"Bundan rahatsız olan sadece ben miyim?" diye merak ettim .

Niçin anket ekledim?

"Acaba empati kurabiliyor muyuz?" ve "Yöneticiler eleştiriye açık mı?" sorularının yanıtını almak için.

googlog

Profesör
Reaksiyon puanı
46
Kanu kapatmak kolaya kaçmaktır. Halbuki konuların birleştirilmesi mümkündür. Ama konular şak! diye kapanınca öneride dahi bulunamıyorum ki!

Niçin konu açtım?

"Bundan rahatsız olan sadece ben miyim?" diye merak ettim .

Niçin anket ekledim?

"Acaba empati kurabiliyor muyuz?" ve "Yöneticiler eleştiriye açık mı?" sorularının yanıtını almak için.

Açtığın konuya bişey demiyorum.Gerekli bir konu.Değerlendirmekte yarar var.
Anket için dediklerine gelirsek,forumlarda tecrüben olduğu belli oluyor :)

Konu taşınabilirdi bencede.Ona göre taşınamaz diyor.Sebeplerinin belirtmiş.
Şimdi ne diyim .Konu inşallah güzel bir sonuca ulaşır.
Ama benim burdaki tereddütüm.Kişiler arasında soğukluk yaratması endişesi var.Yoksa konuda problem yok.Çoğu konuda olmaz zaten.
Boşuna alınganlık olmasın.

Son yazdıklarından sonra ankete oy kullanayım o zaman.Ama herkse ve olaylara iyi niyetle bakmalı yoksa ufacık şeyler dağ gibi olur.

Nefis yapmayalım :D (genel için yazdım)

findukfaresi_

Profesör
Reaksiyon puanı
20
peki düşüncemi bildiriyorum. konuyu açan arkadaşın anlattıkları bana mantıklı geldi. ama daha önce bu konudan hiç muzdarip olmamıştım :)

oldu mu?

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
Bir forumda moderatörlük yapıyorum...

Bir konu açıldığı zaman o konu daha önce açılmış ise o konuyu direk kapatmıyorum...

Çünkü o konuyu ben kapatana kadar bir çok kişi cevaplamış oluyor...

Ben eski konu ile tekrar açılmış konuyu birleştiriyorum böylece yeni konuya da eski konuya da yapılan yorumlar boşa gitmemiş oluyor...

Moderatörsen eski konuyu bulup linkini verip daha önce verilmişti demeyi biliyorsan o eski konuyla yeni konuyu birleştirerek yeniden açılmış konuya cevap yazanlara saygısızlık yapmamayı da bilirsin...

Buradan devam edelim diyorsunuz ama inanın insanın içinden hiç bir şekilde artık oradan devam etmek gelmiyor bir de onca yorum yapılmışken muhabbetin içine edilmiş oluyor...

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
Ama benim burdaki tereddütüm.Kişiler arasında soğukluk yaratması endişesi var.Yoksa konuda problem yok.Çoğu konuda olmaz zaten.
Boşuna alınganlık olmasın.
(genel için yazdım)

Tereddütünde haklısın amaaaa:)

Olması gereken gündelik hayatımızda da sorun yaşadığımız konuları oylamaya sunmaktır.Ve bundan kimsenin alınmaması gerekir..Ama diyorum ya bu olması gereken maalesef olmuyor olamıyor..:)

Ayrıca gündelik hayatımızda oylama yapılır sonuç alınır ama SDN de oylamalar sadece istatistik veriyor ötesine geçemiyor.Yani uygulamaya geçemiyor.Hatta bırak uygulamayı olumlu ya da olumsuz bir dönüt de alamıyoruz çoğu öneriden..

Bu yazdıklarım bu konunun dışındadır.Ve yetkisi dahilinde olan konu veya önerilere tepkisiz kalanlaradır.

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161

Bir konu açıldığı zaman o konu daha önce açılmış ise o konuyu direk kapatmıyorum...

Ben eski konu ile tekrar açılmış konuyu birleştiriyorum böylece yeni konuya da eski konuya da yapılan yorumlar boşa gitmemiş oluyor...

Moderatörsen eski konuyu bulup linkini verip daha önce verilmişti demeyi biliyorsan o eski konuyla yeni konuyu birleştirerek yeniden açılmış konuya cevap yazanlara saygısızlık yapmamayı da bilirsin...

Buradan devam edelim diyorsunuz ama inanın insanın içinden hiç bir şekilde artık oradan devam etmek gelmiyor bir de onca yorum yapılmışken muhabbetin içine edilmiş oluyor...

Burda 80 bin küsür kişi var benim yöneticilik yaptığım forumda 500.000 :) Kolay bir şey değil yöneticilik ki ben Admin sıfatında idim. 4 admin bir de kurucu admin vardı. 6 co admin,15 civarı mod vardı. Niçin ? Düzeni,birliği,yardımlaşmayı, ortamı sağlamak için. Forumlar bir AİLE olamadıktan sonra boştur bence.

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259

Hakikaten öyle oluyor :)

Burda 80 bin küsür kişi var benim yöneticilik yaptığım zamanlarda 500.000 :) Kolay bir şey değil yöneticilik ki ben Admin sıfatında idim. 4 admin bir de kurucu admin vardı. 6 co admin,15 civarı mod vardı. Niçin ? Düzeni,birliği,yardımlaşmayı, ortamı sağlamak için. Forumlar bir AİLE olamadıktan sonra boştur bence.

Burda önemli bir noktaya temas ettin.SDN mod seçimlerini öğrenci kardeşlerimizden yana kullandığı için okul günlerinde mod eksikliğini fazlasıyla yaşıyor.

Mod arkadaşlar görevlerini ne kadar iyi de yapsalar hem öğrenci olmaları hem de yaş olarak tecrübesiz oldukları için,malum arkadaşlara mod ünvanı verilmesi onlara yapılmış bir iyilik değil aksine kötülüktü..

Tamam anladık beni mod olarak görmek istemiyorsunuz..Kendimden geçtim valla..ama başka arkadaşları mod yapın öğrenci olmasın mümkünse yani lise veya ilköğretim telebesi olmasın

muratflash

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
510

İşte cevap budur yaa... Alkış sesleri geliyormu?? oraya...:thumbup1:

M e я T

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Konu birleştirme fonksiyonunu açıklayayım.

İki aynı içerikli konunun ilk mesajları başta görüntülenir. Yorumlar ise tarihe göre sıralanarak gösterilir.

Bende bir forumda global modluğa kadar yükseldim. Bunun dışında 5-6 yerde modluğum oldu. Şimdide ileriye hazırlık olarak php öğreniyorum.

Bu tür davranışlar sadece konuyu açanın tepkisini getirir size. Geçen sene bir forumda bu tür denetimleri görmüştüm. Boyutu bu forumda olana kıyasla çok daha büyük olsada, tepki daima oluyor. Bu forumdan sırf tepki getiren denetim için ayrılanlarıda hatırlıyorum.

POWER'a tamami ile katılıyorum. Kola bağlı bir parmak kanadı diye kolu kesiyorsunuz. Oysa bu kol(lar) POWER'ın önerileri ile "aile ve paylaşım mekanı" diye nitelendirebileceğimiz bir SDN oluşturabilir bizlere.

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
iddialı gördüm seni nikesteel..ancaak üyelik tarihi 26.10 konu ise 27/10 da açılmış...

Ben öyle düşünmüyorum ancak düşünsem bile sağlam bir nedene bağlamadan böyle bir ithamda bulunamam.

Haklısın Siliyorum O Mesajı Zaten

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
Tühh yetişmiş ve okumuşsun mesajı..:)

Şaka bir yana da..Nikesteel mesajı sildi zaten..Sen de yuhu sil gitsin..Gece gece fabuloso olmasın..(öyle bir reklam vardı)

:D

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
Yuh NikeSteel yuh! Ben miyim mi ?

+

Böyle bir itham beklemiyordum. Benim gibi "Müslüman" olabilirsiniz "Hristiyan" olabilirsiniz ya da başka bir dine mensup olabilirsiniz ama bir yemin vardır her dinde geçer,

"İnandığım tüm değerlerim üstüne yemin ederim ki!" ile başlar yemin ve ben diyorum ki,

İnandığım tüm değerler(Dinim,Kitabım,Sevdiklerim,Sevenler) üzerine yemin ederim ki ben değlim!

şimdi sizde bir insana bu ithamı yöneltiyorsunuz. Hadi bakalım sizde yemin edin!

İtham etmekle nasıl bir iş yaptığınızı anladınız mı şimdi?

Tamam POWER sildim Mesajı Bi An Öyle Bir His Uyandı Bende . :) Okumuşun bile ben Silmeden Önyargılı Davrandım Farkındayım Kusura Bakma