Klasörler Uygulama (exe) olarak gözüküyor:S

karakule_66

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Merhaba arkadaşlar

Flash belleğimdeki klasörleri exe olarak gözüküyor

Kaspersky Pure ile tarattırdım 2 adet virüs buldu temizledi ama hala bu şekilde

Bilgisayarı baştan tarattım bir çok virüs buldu hepsini temizledi ama hala böyle + combofix ilede bilgisayarı tarattım.klasörlerin içinde önemli dosyalar var.klasörler açılmıyor.özelliklere baktığımda klasör uygulama olarak gözüküyor bu nedir:crying:

ddddddddddd

Profesör
Reaksiyon puanı
19
dosya uzantısını değiştirmeye denedinmi ?exe kısmını silsen.recuva adlı yazılımı deneyebilirsiniz.içinden dosyaları kurtarabilirsin.

wishben

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
büyük ihtimal virüsten kaynaklı açmaya çalıştığın klasörlerin içinde Autorun var.. klavyende windows tuşu ile birlikte E ye bas.. windows gezgini açılacaktır.. onunla klasörlerin içini görmeye çalış.

configure

Asistan
Reaksiyon puanı
1
wishben arkadaşın dediği gibi windows explorer ile dosyaları görebilirsin sanırım. Eğer bu olmaz ise winrar kullanarakta dosyaları görebilirsin. Herhangi bir winrar dosyasını aç ve buradan içerisini görmek istediği dosyayı bul. Virüs yüzünden görünmez olan ve birdaha görünür hale gelmeyen dosyalarınıda böylelikle görebilir ve içeriklerine erişebilirsin.

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
Çin malı virüs. Gizli ve sistem dosyalarını göster seçeneği ile inf ve diğer yabancı dosyaları sil.
Exelere dokunma. Onları da sil, klasörlerden exe olanları. Daha sonra da gizlenmiş dosyaları
görünür yaapcaksın. O aşamaya geldiğinde tekrar yardımcı olalım. Zira Windows üzerinden
doğrudan düzeltemezsin.

karakule_66

Asistan
Reaksiyon puanı
4
windows e yaptım.ama klasörler gözükmüyor.Gizli dosyaları gösteri açtım yeni çıkan bişey yok aynı.birde uzantılarını değiştirmeye çalışcam bakalım...

exe yerine dosyaların uzantısını ne yapayım?.

demirelemin

Asistan
Reaksiyon puanı
3
bende de aynısı olmuştu
mini mac bi bilgisayara usb belleği taktım,
dosyalarımı aldım. "gereksiz" leri sildim. formatladım .temiz
mac yada linux da dosyalarını görebilirsin.

Dragunov

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Winrar ile aç klasörlerini görüceksin , hepsini kurtar masaüstüne sonra biçimlendir belleğini . daha sonra http://research.pandasecurity.com/Panda-USB-and-AutoRun-Vaccine/ bunu indir hem bilgisayarını hemde usb ni aşıla , içine autorun.inf dosyası oluşturucak bu sayede başka virüsler bu dosyanın üstüne yazamıyacak. 1 tane klasör oluşturursun içine tüm dosyalarını atarsın , artık dosyaların gizlense bile adres satırına o klasörün adını yazıp girdiğinde tüm klasörlerin içerde gözüküyor olucak ve içlerine exe oluşturucak dosyalar girmiyecek.

Cbox

Doçent
Reaksiyon puanı
14
Klasöre sağ tıklayıp ''aç'' de.İçindeki dosyalarını al,bilgisayarına yükle.Sonra flash diskini yada her neyse biçimlendir...

mazruf

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
1,117
Virüs klasörün aslını görünmez yapıp o klasör görünümünde kendisini atmış oraya. arkadaşın dediği winrar ile flash belleğin içine girip dosyalarını kurtarabilirsin.

Klasöre sağ tıklayıp ''aç'' de.İçindeki dosyalarını al,bilgisayarına yükle.Sonra flash diskini yada her neyse biçimlendir...

Klasör değil artık onlar. Dediğim gibi virüs. Aç derse virüse aç der.

D_o_C_T_o_R

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Şu anda bulaşan virüsü temizlesende bişey farketmez çünkü kendisini açılışta çalıştıran bir virüs ayrıyetten uygulama olan herhangi bir klasörü tekrar çalıştırdığında virüs yine aktif olucaktır.
Başlat - çalıştır - regedit ile kayıt defterine giriş yaptıktan sonra "HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon" a tıkla sağda açılan kısımdaki "Shell" e çif tıkla ve değeri explorer.exe yap. Bu işlemle virüsün açılışta çalışmasını kapatmış oluyoruz. Daha sonra uygulama dosyalarını temizleyebilirsin.

Bide aklıma gelmişken uygulama klasörlerini silmeni tavsiye ederim klasörleri aynı klasörün içerisinde gizli olarak bulunmaktadır onları açmak içinde Başlat - çalıştır - cmd ile Dos ekranını açabilirsin
cd..
komutunu c:\> kalana kadar kullan daha sonra ise
attrib -a -s -r -h * /s /d
komutunu kullanarak c sürücüsündeki bütün dosyaları ve klasörleri görünür hale getirebilirsin.
diğer sürücüler içinse
d:
komutu ile diğer diske geçip aynı attrib komutunu tekrar kullanabilirsin.

Yardımcı olabilirsem ne mutlu, Saygılar.

karakule_66

Asistan
Reaksiyon puanı
4
yazdıklarınızı uyguluycam arkadaşlar.teşekkürler

mr_rain

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
452
Bende de var aynı sorun. Umarım işe yarar

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
kod içindekileri metin belgesine yapıştırıp .bat uzantılı olacak şekilde kaydedin ve sorunu yaşadığınız klasöre atın çalıştırın tamamdır :)

attrib -h -s -a -r /d /s

uma350

Profesör
Reaksiyon puanı
70
Antivirüle taratıp exe olan virüsleri karantinaya aldırınca sorun ortadan kalkıyor.
Gizli klasörleri göster deyince klasörüleriniz karşınızda..

ByKaMiKaZe

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
20
araçlar / klasör seçenekleri / görünüm /

gizli dosya ve klasörleri göster'i işaretle
korunan işletim sistemi dosyalarını gizle'nin yanındaki kutucuğu kaldır
tamam de içindekileri görürsün

bahsı geçen virüs klasörleri exe yapıp olan klasörüde sistem klasörü yapıyor, sadece gizli dosyaları göster dendiğinde görülmüyor. arkadaşlar anlatmış nasıl halledeceğini bende dipnot eklemiş oldum :)

furkany7

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Winrar ile aç klasörlerini görüceksin , hepsini kurtar masaüstüne sonra biçimlendir belleğini . daha sonra http://research.pandasecurity.com/Panda-USB-and-AutoRun-Vaccine/ bunu indir hem bilgisayarını hemde usb ni aşıla , içine autorun.inf dosyası oluşturucak bu sayede başka virüsler bu dosyanın üstüne yazamıyacak. 1 tane klasör oluşturursun içine tüm dosyalarını atarsın , artık dosyaların gizlense bile adres satırına o klasörün adını yazıp girdiğinde tüm klasörlerin içerde gözüküyor olucak ve içlerine exe oluşturucak dosyalar girmiyecek.

arkadaşın dediği gibi yapınca dosyalarıma ulaştım winrar içinde iki klasor şeklinde görünüyor .exe ve normali şeklinde normalinin içinden dosyalarınızı çekebilirsiniz arkadaşa teşekkürler...

justlive4life

Doçent
Reaksiyon puanı
18
Çok yaygın bir virüs türü.
USB belleklerin çok sık kullanıldığı ofis, okul gibi ortamlarda sıkça rastlanıyor.
Belleği temizlemek yetmiyor virüsün kaynağı olan bilgisayarları da tek tek temizlemek gerekiyor. Ayrıca bilgisayarları ortak kullanan kişilere basit bilgiler verilmeli.
USB GUARD tarzı programlar ile bilgisayar kısmen korunmalı.
Attrip komutunu içeren BAT dosyası da sürekli elinizin altında olmalı :)

brknt35

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Çok önemli dosyaların yoksa hiç uğraşma derim at formatı gitsin

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Formatsız yol:

(x= flash disk in harfi)

başlat çalıştır cmd
x: (enter)
attrib -h -r -s /s /d *.* (enter)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
babacan ben win7 64 bir sistem kurdum şimdi her açtığım bir doyananın içine bir özle kılasör oluşturuyor bu nedir acaba yardımcı olursan sevinirim

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Aynısı bendede oldu AMA benimkisi Cheat engine sorunu:
Bak Şimdi birlikte aç diyosun ya yanlışlıkla ben tüm programları aynıısı yapa tıklamışım sonra bilgisayar OSMAN a döndü tek çare Format kardeş

nicknametr

Asistan
Reaksiyon puanı
6
araçlar / klasör seçenekleri / görünüm /

gizli dosya ve klasörleri göster'i işaretle
korunan işletim sistemi dosyalarını gizle'nin yanındaki kutucuğu kaldır
tamam de içindekileri görürsün

bahsı geçen virüs klasörleri exe yapıp olan klasörüde sistem klasörü yapıyor, sadece gizli dosyaları göster dendiğinde görülmüyor. arkadaşlar anlatmış nasıl halledeceğini bende dipnot eklemiş oldum :)
Eline sağlık kardeş işe yaradı. Ama öncesinde içinde bulunan tüm exeyi filan normal Wİndows 10'la beraber gelen defender sildi. Haberiniz olsun. Sonra gizli klasörleri gösterdim sonrada koruma klasörlerin yanındaki tik'i kaldırdım.. ;)