Artık pc ye virüsler giremiyecek

mert__

Doçent
Reaksiyon puanı
4
HARBİKIZ farkıyla döktürmüşsün gene... Ama şu kadarını söyliyim... Bu program şaklabanlıktan başka bişey değil...
:clap:destek var ona göre..
eski konularda görmüştüm saçma ve/veya uyduruktan şeyleri anlatıp kendini kasmış adına da harbikız farkı koymuş iyi mi:D

Ay Parçası

Profesör
Reaksiyon puanı
27
ilginç bir programmış böylesini hiç duymamıştım doğrusu bir yaşıma daha girdim .

mert__

Doçent
Reaksiyon puanı
4
program kurulduğu gibi kaldırılmıyo benden söylemesi. sakata gelmeyin sonra . unlocker ile program files taki antikor" klasörünü silmek zorunda kaldım . daha appdata var mıdır bilmiyorum bile....

OnLT

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
149
Ubuntu desteklemiyor o üzdü beni hahahaha :P :D

Am0k

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bunu okumuştum ama pek ciddi olduğunu düşünmüyorum daha o kadar gelişmedi yapmak istedikleri şey insanınki gibi bir bağışıklık sistemi kurmak öle bi mantık sanırım

SoftProf

Asistan
Reaksiyon puanı
0
http://www.bilgiguvenligi.gov.tr/zararli-yazilimlar/uygulama-guvenliginde-nesne-esasli-koruma.html

ne demek istediklerini tübitakın sitesinde anlatmışlar.

ayrıca bende antikor kullanıcısıyım. daha öncede burada yazmıştım programın geliştirilmesi için test sonuçlarımı programın geliştiriciri arf teknolojiyle paylaşıyorum.

ayrıca şaklabanlıkla itham ettiğiniz insanlar ülkemizin ilk antivirüsünü yazmak için 2 bilişim portalıyla beraber çalışma yürütüyorlar. http://www.virusavcisi.com/ keşke şaklabanlıkla insanlara çamur atacağınıza sizde bir omuz atsanız bu yazılımlara.

HARBİKIZ

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
135
7 saatte 812 kişi tıklamış konuyu helal olsun size beeeeeeeeee......

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
157
Peki nereye girecek bu virüsler:D Yazıkk onlarada :D

k4y4

Profesör
Reaksiyon puanı
35
Avast'ı kurarım antikormudur antikörmüdür nedir bunu kurmam arkadaş :D

PylsWeb

Profesör
Reaksiyon puanı
16
Ben kullanmıştım bunu sistemim bozulmuştu.Avast Free kurun daha iyi bence.

SoftProf

Asistan
Reaksiyon puanı
0
antikorla korunan programa virüs yazanlara geliştiricileri 500 lira ödül veriyordu. neden aynı kampanyayı çok methettiğiniz antivirüs firmaları yapamıyor hiç merak ettinizmi?

TBM

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
358
antikor kullandım ilk çıktığında ama artık kullanmıyorum,zaten bizim burdaki yazılım şirketi yazdı bunu

SoftProf

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ben kullanmıştım bunu sistemim bozulmuştu.Avast Free kurun daha iyi bence.

ya bu antikora çamur atarken kullanılan, sistemimi bozmuş, pc ye zarar vermiş vb. yalanları artık bırakın arkadaşlar.

bu programı inceleyen ve koruduğu programa virüs yazmaya uğraşan birçok firma var. işte size bir örnek zemana, şimdi bu programın bir yamuğu olsa zemanacılar kendi sitelerinde yazmazlarmıydı bu program pc nize zarar verir diye. http://blog.zemana.com/2010/03/antikor-ugs-research-part1.html

PylsWeb

Profesör
Reaksiyon puanı
16
Benim bu programı denediğim tarihte belkide beta aşamasındaydı.

HARBİKIZ

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
135
8 saatte 1454 kişi tıklamış konuyu helal olsun size beeeeeeeeee......

aXXo

Doçent
Reaksiyon puanı
39
antikorla korunan programa virüs yazanlara geliştiricileri 500 lira ödül veriyordu. neden aynı kampanyayı çok methettiğiniz antivirüs firmaları yapamıyor hiç merak ettinizmi?

Evet ama bu konu çokça tartışıldı sdn forumda zaten. 500 tl ödülü tam sürüm antikor alanlara veriyordu ve onun fiyatı da 75 tl. yani ciddi bir yarışma düzenlemek istiyorsa öncelikle tam sürümün 1 aylık bedava versiyonunu dağıtabilirlerdi. Yani yarışmaya katılabilmek için önce satın al mantığı gayrı ciddi bence. Üstelik 500 tl. biraz düşük bir meblağ. Ayrıca trojanlara ve şifre hırsızı keylogger lara karşı bir koruması da yok bildiğim kadarıyla. Yani yine klasik antivirüslere ihtiyacınız olacak antikoru satın alsanız bile.

SKYNET

Doçent
Reaksiyon puanı
13
konu başlığını ilk okuyunca pc ye virüsler giremiycek , pcler mi virüslere giricek demek geldi :)

mr_rain

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
442
Harbikız'ın paylaşımlarının kendisi virüslü zaten :D

Antikor nasıl olur merak ettim şimdi :)

SoftProf

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Evet ama bu konu çokça tartışıldı sdn forumda zaten. 500 tl ödülü tam sürüm antikor alanlara veriyordu ve onun fiyatı da 75 tl. yani ciddi bir yarışma düzenlemek istiyorsa öncelikle tam sürümün 1 aylık bedava versiyonunu dağıtabilirlerdi. Yani yarışmaya katılabilmek için önce satın al mantığı gayrı ciddi bence. Üstelik 500 tl. biraz düşük bir meblağ. Ayrıca trojanlara ve şifre hırsızı keylogger lara karşı bir koruması da yok bildiğim kadarıyla. Yani yine klasik antivirüslere ihtiyacınız olacak antikoru satın alsanız bile.

yazını okuduktan sonra aklıma ilk gelen şu oldu; bugüne kadar kaç tane antivirüs firması böyle ciddi bir yarışma düzenledi ve sen kaç tanesine katıldın?

fiyat bencede pahalı. neden bunu arf teknolojiye mail atarak eleştirmiyorsun. ben öyle yaptım.

antivirüsler hangi işlerini tam olarak yapıyorlarki? en azından antikor şu an için virüslere karşı tam koruma yaptığını idda ediyor. antivirüsler bunu idda edebiliyormu?

trojan yada şifre hırsızlığını önlediklerini nereden biliyorsun?

ayrıca antivirüsler sürekli her zararlıya virüs diyorlar ve kafa karıştırıyorlar. antikor en azından bunu yapmıyor ve kimseyi kandırmıyor. şu an için sadece en tehlikeli zararlı olan virüse karşı önlem alabiliyor ama gelecek günler ne gösterir belli olmaz.

bir trojanı görev yöneticisinden bile tespit edebilirsin ama bir virüsü tespit edemezsin. kaldı ki imza karşılaştırmalı antivirüs sistemlerinde bunu hayatta yapamazsın. antivirüsler imzası olmayan bir virüsü 100 yılda bile tespit edemez. antikorun antivirüsler karşısında bir adım önde olduğu konuda bu zaten. zaten antivirüsler ile ilgili açıklama ve makaleleri incelersen antivirüs saçmalığından kurtulmak için insanlar aynı benim yukarıda anlattıklarımı yazıyorlar.

antikorun yaptığı şey çok basit bir mantık. adamlar virüs yazma tekniklerini adları gibi biliyorlar. antikor ilede bu tekniklerin önüne geçerek uygulamanın zararlı olup olmadığını tespit ediyorlar. o yüzdende ister virüsü siz yazın isterseniz internetten bulun antikorlu yazılıma zarar veremezsiniz diyorlar.

şaşırtıcı durum ise şu, madem böyle bir koruma mantığı var ve virüsleri engellemek mümkün, o zaman neden antivirüs firmaları yıllardır bunu yapmadılar?

aXXo

Doçent
Reaksiyon puanı
39
yazını okuduktan sonra aklıma ilk gelen şu oldu; bugüne kadar kaç tane antivirüs firması böyle ciddi bir yarışma düzenledi ve sen kaç tanesine katıldın?

Ciddi derken 500 Tl ödülü ve ayrıca 75 TL verip önceden satın almayı kastedmiyorsundur sanırım çünkü bu pek ciddi değil bence.

fiyat bencede pahalı. neden bunu arf teknolojiye mail atarak eleştirmiyorsun. ben öyle yaptım.

Evet haklısın fakat dikkatli okuduysan demek istediğim en azından yarışma için 1 aylık tam sürümü satın alma zorunluluğu olmadan bedava verebilirlerdi. Belki yarışma daha ciddiye alınabilirdi.

antivirüsler hangi işlerini tam olarak yapıyorlarki? en azından antikor şu an için virüslere karşı tam koruma yaptığını idda ediyor. antivirüsler bunu idda edebiliyormu?

Dediğin gibi sadece iddia ediyor. diğerleri uluslararası testlere tabii tutuluyor. Bence antikor uluslararası testlerde boy göstermedikçe çok başarılı olabileceğini sanmıyorum. Fakat ülkemde böyle bir çabanın olması ümit verici ve bu açıdan desteklenmesi gerektiğine inanıyorum.

trojan yada şifre hırsızlığını önlediklerini nereden biliyorsun?

Birçok antivirüsün açıklamalarında keylogger ve trojanlara karşı koruma yaptıkları zaten yazıyor bunu bilmek için alim olmaya gerek yok. Trojan kaçırırlar mı o ayrı bir konu fakat gelişmiş antivirüslerin trojanları ve bilindik keyloggerları ( istisnalar var tabii ki ) yakaladıklarını bilmeyen yoktur sanırım.

ayrıca antivirüsler sürekli her zararlıya virüs diyorlar ve kafa karıştırıyorlar. antikor en azından bunu yapmıyor ve kimseyi kandırmıyor. şu an için sadece en tehlikeli zararlı olan virüse karşı önlem alabiliyor ama gelecek günler ne gösterir belli olmaz.

Açıklamalardan anlaşıldığına göre dosyaları aşılama yöntemi ile çalışıyor, yani aşılanan dosyalara virüs bulaşma ihtimali olmadığın söylüyorlar. Fakat bunun için yeterli veri de yok. Yani bugüne kadar milyonlarca virüs yazıldı ve vb-comparatives test kuruluşu antivrüs testleri yaparken yüzbinlerce virüs kullanıyor bu antikor ile denenmiş midir hiçbir veri yok elde. Ayrıca şu andaki zararlıların çoğu dosyalara bulaşmaktansa kişisel verilerinizi çalmaya yönelik yazılıyor. Virüs bulaşmış fakat dosyaları bozulmamış ama kişisel verilerinizin çalındığı bir sistem ne kadar güvenlidir tartışılır :confused1:

bir trojanı görev yöneticisinden bile tespit edebilirsin ama bir virüsü tespit edemezsin. kaldı ki imza karşılaştırmalı antivirüs sistemlerinde bunu hayatta yapamazsın. antivirüsler imzası olmayan bir virüsü 100 yılda bile tespit edemez. antikorun antivirüsler karşısında bir adım önde olduğu konuda bu zaten. zaten antivirüsler ile ilgili açıklama ve makaleleri incelersen antivirüs saçmalığından kurtulmak için insanlar aynı benim yukarıda anlattıklarımı yazıyorlar.

Gelişmiş trojanları bu kadar basit bir şekilde bulamazsınız ve sistemden de öyle kolay kolay kalkmazlar. Ayrıca sadece Trojanlar değil, bir Conficker solucanının ne kadar zor yakalandığını da bilmeyen yoktur sanırım. Hatta Microsoft Conficker etkilerine karşı Conficker Mücadele ve Teknoloji Sanayi İşbirliği ni bile kurmuş 2009 yılında. Ayrıca Conficker solucanını yazanı yakalatana da 250.000$ ödül bile koymuşlar.
kaynak : http://tr.wikipedia.org/wiki/Conficker

Ayrıca bilinmeyen virüsleri yakalamaları için antivirüslerin %90 ı sezgisel arama motoruna sahiptirler. Heuristic de denen sezgisel arama ile henüz imzası yayınlanmamış virüslerin yakalanması hedeflenmektedir.

antikorun yaptığı şey çok basit bir mantık. adamlar virüs yazma tekniklerini adları gibi biliyorlar. antikor ilede bu tekniklerin önüne geçerek uygulamanın zararlı olup olmadığını tespit ediyorlar. o yüzdende ister virüsü siz yazın isterseniz internetten bulun antikorlu yazılıma zarar veremezsiniz diyorlar.

şaşırtıcı durum ise şu, madem böyle bir koruma mantığı var ve virüsleri engellemek mümkün, o zaman neden antivirüs firmaları yıllardır bunu yapmadılar?

Evet mantığı bence de çok güzel, yani bilgisayarınıza virüs girse bile dosyalarınıza bulaşamayacak olması güzel fakat teknoloji o kadar hızla ilerliyor ki virüslerin çalışma mantığı ve yazarlarının niyetleri de son derece hızlı değişiyor. Yani artık dosyaları bozmak değil asıl amaç, kişisel verileri çalmak. Bu dünya üzerinde adeta bir sanayi haline gelmiş vaziyette.

Son söz : Antikor bence ayrıntılı ve bağımsız bir kuruluşun testlerine tabii tutulmalı ve kendisini diğer antivirüslere karşı %100 alternatif olarak göstermek istiyorsa diğer zararlılara karşı da bir koruma sağlamalıdır. Kesinlikle karşı değilim fakat henüz yolun başında olduğunu düşünüyorum. Fiyat olarak da çok yüksek tutulmuş. Ayrıca deneme süresi 90 gün olan antikorun tam sürümü de kullanıcılara verilirse daha fazla kişi denemiş olur. Ayrıca Türkiye de bir teknoloji firmasının zor bir alanda iddialı olması da çok güzel bir olay. Fakat eleştiriye de açık olmalılar.

SoftProf

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ciddi derken 500 Tl ödülü ve ayrıca 75 TL verip önceden satın almayı kastedmiyorsundur sanırım çünkü bu pek ciddi değil bence.

Evet haklısın fakat dikkatli okuduysan demek istediğim en azından yarışma için 1 aylık tam sürümü satın alma zorunluluğu olmadan bedava verebilirlerdi. Belki yarışma daha ciddiye alınabilirdi.

Dediğin gibi sadece iddia ediyor. diğerleri uluslararası testlere tabii tutuluyor. Bence antikor uluslararası testlerde boy göstermedikçe çok başarılı olabileceğini sanmıyorum. Fakat ülkemde böyle bir çabanın olması ümit verici ve bu açıdan desteklenmesi gerektiğine inanıyorum.

Birçok antivirüsün açıklamalarında keylogger ve trojanlara karşı koruma yaptıkları zaten yazıyor bunu bilmek için alim olmaya gerek yok. Trojan kaçırırlar mı o ayrı bir konu fakat gelişmiş antivirüslerin trojanları ve bilindik keyloggerları ( istisnalar var tabii ki ) yakaladıklarını bilmeyen yoktur sanırım.

Açıklamalardan anlaşıldığına göre dosyaları aşılama yöntemi ile çalışıyor, yani aşılanan dosyalara virüs bulaşma ihtimali olmadığın söylüyorlar. Fakat bunun için yeterli veri de yok. Yani bugüne kadar milyonlarca virüs yazıldı ve vb-comparatives test kuruluşu antivrüs testleri yaparken yüzbinlerce virüs kullanıyor bu antikor ile denenmiş midir hiçbir veri yok elde. Ayrıca şu andaki zararlıların çoğu dosyalara bulaşmaktansa kişisel verilerinizi çalmaya yönelik yazılıyor. Virüs bulaşmış fakat dosyaları bozulmamış ama kişisel verilerinizin çalındığı bir sistem ne kadar güvenlidir tartışılır :confused1:

Gelişmiş trojanları bu kadar basit bir şekilde bulamazsınız ve sistemden de öyle kolay kolay kalkmazlar. Ayrıca sadece Trojanlar değil, bir Conficker solucanının ne kadar zor yakalandığını da bilmeyen yoktur sanırım. Hatta Microsoft Conficker etkilerine karşı Conficker Mücadele ve Teknoloji Sanayi İşbirliği ni bile kurmuş 2009 yılında. Ayrıca Conficker solucanını yazanı yakalatana da 250.000$ ödül bile koymuşlar.
kaynak : http://tr.wikipedia.org/wiki/Conficker

Ayrıca bilinmeyen virüsleri yakalamaları için antivirüslerin %90 ı sezgisel arama motoruna sahiptirler. Heuristic de denen sezgisel arama ile henüz imzası yayınlanmamış virüslerin yakalanması hedeflenmektedir.

Evet mantığı bence de çok güzel, yani bilgisayarınıza virüs girse bile dosyalarınıza bulaşamayacak olması güzel fakat teknoloji o kadar hızla ilerliyor ki virüslerin çalışma mantığı ve yazarlarının niyetleri de son derece hızlı değişiyor. Yani artık dosyaları bozmak değil asıl amaç, kişisel verileri çalmak. Bu dünya üzerinde adeta bir sanayi haline gelmiş vaziyette.

Son söz : Antikor bence ayrıntılı ve bağımsız bir kuruluşun testlerine tabii tutulmalı ve kendisini diğer antivirüslere karşı %100 alternatif olarak göstermek istiyorsa diğer zararlılara karşı da bir koruma sağlamalıdır. Kesinlikle karşı değilim fakat henüz yolun başında olduğunu düşünüyorum. Fiyat olarak da çok yüksek tutulmuş. Ayrıca deneme süresi 90 gün olan antikorun tam sürümü de kullanıcılara verilirse daha fazla kişi denemiş olur. Ayrıca Türkiye de bir teknoloji firmasının zor bir alanda iddialı olması da çok güzel bir olay. Fakat eleştiriye de açık olmalılar.

görüşlerinize kısmen katılıyorum, ama katılmadığım taraflarda var. ben bilgisayar mühendisiyim ve yıllardır antivirüsleri incelerim. bilgisayarımda kesinlikle antivirüs kullanmam.

Türkiye'de satılan her antivirüs hakkında raporlarım vardır ve birçoğunada tespit ettiğim zararlıları incelemeleri için yollamışlığım var. hepsinide yakından takip ederim, geliştirdikleri yeni koruma yöntemlerinden aldıkları ödüllere kadar.

daha öncede sdn forumlarında yazmıştım Türkiyede satılan her antivirüs sizinde bahsettiğiniz bağımsız kuruluşlar tarafından birinci seçiliyor. nedense hiçbiri bu kuruluşlar tarafından ikinci seçildik demiyorlar. kaldıki bu bol keseden ödül dağıtan bağımsız kuruluşlar ve ya dergiler sürekli antivirüsler tarafından desteklenen kurumlar. kimse babasının hayrına birilerini birinci seçmiyor.

peki şuna ne demeli son 3 ay içerisinde 3 antivirüs kullanıcılarının bilgisayarlarını çökertti, onbinlerce pc ve paha biçilemeyen iş kaybı! bağımsız kuruluşlar nerede peki? hiç yorum yaptılarmı? kim kendi efendisini, eleştirebilirki??? Türkiyede kaç bilişim dergisi bu konulara değindi??

bir diğer konu ise antivirüs motorları. antivirüs geliştirmek çok zahmetli birşeydir. programı yazmak basittir ama güncel tehditleri tespit edip onların antisini geliştirmek ve bunu güncellemek çok ama çok zordur. şu anda piyasada kendi motorunu kullanmayan onlarca antivirüs var. bunlar tanınmış antivirüslerin motorlarını kullanıyorlar. peki bu firmalar aptallarmı ki kendi motorlarını başka antivirüslere kullandırıyorlar? buradaki çirkin ticari oyunu görmemek aptallık olur aslında.

peki antikor bu olayların neresinde? antikor gibi programların sayısı gün geçtikçe artacak. Prevx, ThreatFire bunlardan bazılarıdır. Confickera gelelim o bir mühendislik harikası ama şu an için. Çok daha gelişmiş bazı solucan virüs karışımı yazılımlar var ama henüz imzasını bulamadıkları için antivirüsler tespit edemiyorlar.

antivirüslerin heuristic metodlarından bahsetmişsiniz bakın size yine arf teknolojiden örnek vereyim, http://www.gelecekonline.com/metin/arf_teknoloji_den_kaspersky_testleri_hakkinda_bilgilendirme

buradaki açıklamayı okuduğunuzda ve arf teknolojinin yayınladığı 3 satırlık anlamsız, yanlış adresli kodları derleyip virüstotalde tarattığınızda, aralarında siiznde bahsettiğiniz bağımsız kuruluşlar tarafından birinci seçilen antivirüslerinde maymun olduğu rezilliği kendi gözlerinizle görebilirsiniz.

sonuç olarak şu kadarını belirteyim ben kendi gözlemlerime dayanarak program kullanırım ve objektif olmaya çalışırım. büyük bir rant paylaşımının olduğu bir sektördede bağımsız bir kuruluş olduğuna inanmıyorum. açıkçası arf teknolojinin uluslararası alanda ne yapacağını bilemem ama kendi ülkesinde bile kendi insanları tarafından küçük düşürülmeye çalışılıyorsa işleri zor olacak gibi.

ben inceleme raporlarımla elimden geldiğince arf teknolojiye yardım ediyorum edeceğimde çünkü getirdikleri yeni vizyon dünyayı yakıp kavuracak gibi.

aXXo

Doçent
Reaksiyon puanı
39
.........

daha öncede sdn forumlarında yazmıştım Türkiyede satılan her antivirüs sizinde bahsettiğiniz bağımsız kuruluşlar tarafından birinci seçiliyor. nedense hiçbiri bu kuruluşlar tarafından ikinci seçildik demiyorlar. kaldıki bu bol keseden ödül dağıtan bağımsız kuruluşlar ve ya dergiler sürekli antivirüsler tarafından desteklenen kurumlar. kimse babasının hayrına birilerini birinci seçmiyor.

Bahsetmiş olduğum bağımsız kuruluş olan www.av-comparatives.org bütün dünya tarafından güvenilir olarak gösterilen bir kuruluştur. Ayrıca bütün rakip antivirüs firmalar tarafından da bağımsız olduğuna kanaat getirilmiştir. Üstelik yaptıkları testler açık ve şeffaftır. Dileyen ve şüpheye kapılan her firma aynı testleri uygulayarak sonuçları kendileri de inceleyebilirler ve gerekirse itiraz edebilirler. Bu konuda gerçekten şüpheleriniz varsa ve maddi delillere dayanıyorsa bunu herkesle paylaşabilirsiniz fakat sadece şüpheleriniz olduğu için bağımsız değildir demek bence pek uygun değil.

peki şuna ne demeli son 3 ay içerisinde 3 antivirüs kullanıcılarının bilgisayarlarını çökertti, onbinlerce pc ve paha biçilemeyen iş kaybı! bağımsız kuruluşlar nerede peki? hiç yorum yaptılarmı? kim kendi efendisini, eleştirebilirki??? Türkiyede kaç bilişim dergisi bu konulara değindi??
Onlarca bilişim dergisi bu konulara yer verdi fakat bazıları olayın abartılı olduğunun farkına varınca geri planda durmayı yeğlediler. Örneğin bazı haber siteleri son bitdefender olayında binlerce bilgisayarın çöktüğünü yazdılar günlerce hem de ellerinde hiç bir somut veri olmadan. Daha sonra yapılan açıklamalarda ise Bütün dünyada etkilenen bilgisayar sayısının sadece 800 olduğu ve hiçbir veri kaybı yaşanmadan düzeltildiği duyuruldu. Türkiye de etkilenen bilgisayar sayısının ise sadece 1 olduğu ve onun da sorununun giderildiği yazıldı. Aynı şekilde Eset ve McAfee olaylarında ilk başlarda çok fazla abartılı yazılar yazıldı fakat olay soğuduktan sonra herkes işin o kadar da vahim olmadığı gördü. Eleştirilmiyor derken sanırım pek çoğunu okumamışsınız.

bir diğer konu ise antivirüs motorları. antivirüs geliştirmek çok zahmetli birşeydir. programı yazmak basittir ama güncel tehditleri tespit edip onların antisini geliştirmek ve bunu güncellemek çok ama çok zordur. şu anda piyasada kendi motorunu kullanmayan onlarca antivirüs var. bunlar tanınmış antivirüslerin motorlarını kullanıyorlar. peki bu firmalar aptallarmı ki kendi motorlarını başka antivirüslere kullandırıyorlar? buradaki çirkin ticari oyunu görmemek aptallık olur aslında.
Bildiğiniz gibi serbest piyasanın hakim olduğu bir dünyada yaşıyoruz. Birçok firma işbirliğine gidiyor, örneğin Türkiye'de üretilen Tofaş ların motorları Italyan Fiat ile beraber üretiliyor. Yani teknolojinin büyük bölümü italyanlara ait. Bu gibi durumda buna çirkin demek yanlış olur sanırım. Hatta üretimi Türkiye de yapılan F-16 ların teknolojisi ABD ye aittir. Motorundan kanatlarına kadar herşey onların izni ile yapılır. Bu serbest piyasa ekonomisini savunduğumdan dolayı değil fakat şu andaki dünya düzeninin gerçeklerine vurgu yapmak amacıyla gösterdiğim örneklerdir. Kaldı ki her antivirüs firması da kendi antivirüs motorunun piyasaya hakim olması için bu gibi ortaklıklara gidiyor tabii ki. Ticaretin olduğu yerde bu gibi durumların olmaması mümkün değil. Ayrıca bende virüslerin bir çoğunun antivirüs firmaları tarafından yazıldığına dair şüphe duymuşumdur. Fakat somut bir delil gösteremediğimden dolayı şüpheden öteye geçmez bu durum.

peki antikor bu olayların neresinde? antikor gibi programların sayısı gün geçtikçe artacak. Prevx, ThreatFire bunlardan bazılarıdır. Confickera gelelim o bir mühendislik harikası ama şu an için. Çok daha gelişmiş bazı solucan virüs karışımı yazılımlar var ama henüz imzasını bulamadıkları için antivirüsler tespit edemiyorlar.

antivirüslerin heuristic metodlarından bahsetmişsiniz bakın size yine arf teknolojiden örnek vereyim, http://www.gelecekonline.com/metin/arf_teknoloji_den_kaspersky_testleri_hakkinda_bilgilendirme

buradaki açıklamayı okuduğunuzda ve arf teknolojinin yayınladığı 3 satırlık anlamsız, yanlış adresli kodları derleyip virüstotalde tarattığınızda, aralarında siiznde bahsettiğiniz bağımsız kuruluşlar tarafından birinci seçilen antivirüslerinde maymun olduğu rezilliği kendi gözlerinizle görebilirsiniz.
ThreatFire gibi yazılımları bende kullandım. Fakat kesinlikle bir antivirüs alternatifi değil, zaten kendi sitelerinde de belirtildiği gibi büyük oranda antivirüslere yardımıcı yazılım olarak kullanılıyor bugünkü haliyle. İleride gelişirse o başka bir konu fakat şu an için antivirüs yazılımlarının yerini alması pek de mümkün değil. Ayrıca yanlış alarm her programda da mevcuttur. ThreatFire gibi programlarda çok fazla sayıda yanlış alarm veriyor. Birkaç yanlış alarm verdikleri için Heuristic ( sezgisel ) virüs bulma teknolojisini bu kadar ağır eleştirmeniz yanlış bence. Neticede bütün yazılımlarda bu gibi yanlışlıklar mutlaka vardır ve istisnalar kaideyi bozmazlar.

sonuç olarak şu kadarını belirteyim ben kendi gözlemlerime dayanarak program kullanırım ve objektif olmaya çalışırım. büyük bir rant paylaşımının olduğu bir sektördede bağımsız bir kuruluş olduğuna inanmıyorum. açıkçası arf teknolojinin uluslararası alanda ne yapacağını bilemem ama kendi ülkesinde bile kendi insanları tarafından küçük düşürülmeye çalışılıyorsa işleri zor olacak gibi.

ben inceleme raporlarımla elimden geldiğince arf teknolojiye yardım ediyorum edeceğimde çünkü getirdikleri yeni vizyon dünyayı yakıp kavuracak gibi.
Tabii ki gözlemlerinizi sorgulamak bize düşmez fakat kendi bilgi ve gözlemlerimizi de paylaşmak durumundayız. Kesinlikle hiç kimseyi veya kuruluşu küçük düşürme gibi bir niyetimiz olamaz ve her eleştiriye de bu gözle bakmamlısınız. Fakat neticede arf teknolojileri de bu işi ticaret için yapıyor ( antikor un fiyatına bakarsanız anlarsınız ). Bizlerde tüketici ve de bilişim sektöründe bulunan insanlar olduğumuza göre eleştirilerimizi yapacağız tabii ki. Bunu milli duygularla karıştırmamak gerekir.

Umarım dediğiniz gibi yeni vizyonları ile Dünya çapında iş yapabilirler ve bizlerde alkışlarız fakat bu sadece söylemekle olmuyor maalesef. Bilgisayar dünyasındaki her türlü gelişim somut verilere dayanıyor. Bu konuda somut verilerle ilerleyebilirlerse eminim ilk önce kendi ülkesinde tutulan bir yazılım olacaktır. Örneğin bir Zemana Antilogger ın başarısını hiç kimse yadırgayamaz. Gerçekten başarılı bulduğum yazılımlardandır.

origami__1988

Profesör
Reaksiyon puanı
17
hackerların hedefi olmayın

İnanmayın böyle şeylere.

Adamlar koskjoca güvelnlik sistemini çökertiyorlar buna mı virüs göndermezler