Kız yurdunda isyan!

quasimodo

Profesör
Reaksiyon puanı
57
Kız yurdunda isyan!
Van Sosyal Hizmetler Müdürlüğü Kız Yetiştirme Yurdu'nda kalan kızlar, Yurt Müdürü Uğur Çimen'in görevden alınıp eski görevi olan psikolojik danışmanlık görevine geri döndürülmesine isyan etti.

Kızlar, yurtta yatakları ve battaniyeleri ateşe verdi, camları kırdı. Yangına itfaiye ekipleri müdahale etti, sinir krizi geçiren bazı kızlar hastaneye kaldırıldı.

Olay, bugün saat 17.30 sıralarında Selimbey Mahallesi'ndeki Van Kız Yetiştirme Yurdu'nda meydana geldi. Yurtta kalan bir grup kız, görevini vekaleten yürüten Yurt Müdürü Uğur Çimen'in eski görevine verilmesine isyan etti.

Kızlar kaldıkları odalarda yatakları ve battaniyeleri ateşe vererek pencereden attı. Yurdun camlarını da kıran kızlara diğer arkadaşları da destek verdi. Olay yerine itfaiye, ambulanslar ve polis ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri, yanan yatak ve battaniyelerdeki alevleri söndürdü. Daha sonra olay yerine Vali Vekili Hasan Yılmaz geldi. Vali Vekili Yılmaz ile görüşen öğrenciler eylemi bitirdi. Eyleme katılan bazı kızlar, ambulanslarla Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Yüzüncü Yıl Üniversitesi Araştırma Hastanesine sevk edildi. (CİHAN)

YILMAZ: ''ŞU AN İÇİN HER ŞEY KONTROL ALTINDA''

Van'daki Kız Yetiştirme Yurdu'nda barınan ve eski müdürlerini istedikleri gerekçesiyle eylem başlatan kız öğrenciler, Vali Vekili Hasan Yılmaz ile görüştükten sonra eylemlerini sonlandırdı.
Selimbey Mahallesi Kaptan Sokak'taki Kız Yetiştirme Yurdu'na gelen Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, kızların Vali Münir Karaloğlu ile görüşmek istediğini ancak Karaloğlu'nun, il dışında olması nedeniyle kendisinin kızlarla görüştüğünü ifade etti.

Vali Vekili Yılmaz, şunları kaydetti:

''Kız Yetiştirme Yurdu'nun Bakım ve Rehabilitasyon Bölümünde bulunan 13 kız çocuğumuz, Uğur Çimen'in müdür olmasını istedikleri için böyle bir girişimde bulunmuş. Kızlarla görüşerek, onları ikna ettim. Şu an için her şey kontrol altında. Kapıları açtık. Kızların bazılarında ufak tefek çizikler var. Olay yerinde bekleyen ambulanslar kızlarımıza gerekli müdahaleyi yapıyor.''

Bir gazetecinin, ''sorun çözüldü mü'' sorusu üzerine Yılmaz, ''sorunun çözümü için söz verdik. Sorun kalmadı'' şeklinde yanıt verdi.
Kızların eylem sırasında içindeki eşyaları ateşe vermesiyle odada çıkan yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü. Eyleme katılan bazı kız çocukları, ambulanslarla Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Yüzüncü Yıl Üniversitesi Araştırma Hastanesine sevk edildi.

Van'da Kız Yetiştirme Yurdu'nda barınan bir grup kız öğrenci, eski müdürlerini istedikleri gerekçesiyle akşam saatlerinde eylem başlatmış, odalarının kapısına ranza dayayarak, çarşafları ve minderleri ateşe vererek aşağı atmıştı.

http://www.samanyoluhaber.com/h_397798_kiz-yurdunda-isyan!.html

GKHNCKR

Profesör
Reaksiyon puanı
47
Müdür görevden alınmasın diye kapıya ranza dayayıp çarşaf ve minderi ateşe vermişler. Yuh. Ne biçim öğrenciymiş bunlar ya. Örgüt elemanı gibi. Müdürü de merak ettim şimdi. ben olacam öğrenci müdür alayını gönderirdim. Yurt be orası. Cezaevi mi!

SwateR

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
662
Vay be! Birde bunu yapan kızlar...

Micuvan

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
57
Kızlar çıldırmış olmalı ! :D

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
630
Kızlara bak sen..:)

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,285
Ben bunları yapmaya korkarım bu kızlar yapmış :D

x_large

Asistan
Reaksiyon puanı
3
bizim yurtta da kızlar isyan çıkarmıştı müdürü dövmüşlerdi :D

yavuz_4106

Dekan
Reaksiyon puanı
51
Kızların gazozuna birşey atmışlar galiba :D

TazzzY

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
275
Yetiştirme Yurdunda Kalan bir çok kızın sorunları var aslında hepiniz şaşırmışsınız '' Kızlarmı? '' Diye ama Normaldir Orada yaşıyan bir çok genç kız tecavüze uğramış yada ailesi olmayan kızlar onun için Normal insan gibi değiller psikolojik sorunları var ve gözleri hiç bişiyi görmez Çünki kaybedicekleri Hiç bişi yok bu hayatta...

quasimodo

Profesör
Reaksiyon puanı
57
Yetiştirme Yurdunda Kalan bir çok kızın sorunları var aslında hepiniz şaşırmışsınız '' Kızlarmı? '' Diye ama Normaldir Orada yaşıyan bir çok genç kız tecavüze uğramış yada ailesi olmayan kızlar onun için Normal insan gibi değiller psikolojik sorunları var ve gözleri hiç bişiyi görmez Çünki kaybedicekleri Hiç bişi yok bu hayatta...

kardeşim ne güzel yaklaşmışsın
evet toplumun bir yarası yetiştirme yurtları ve önümüzde küçükyalı ve izmir kötü örnekleri var bir avuç hayalleri çalınmış ailesi tarafından dışlanmış kızlarımız isyan edecek duruma gelmişler
arkadaşlar kınamak lazımsa yakınlarını kınamak lazım bence patlama noktasına gelmişler müdür bahane

braveheart.fb

Profesör
Reaksiyon puanı
92

Ben gönül rahatlığıyla yanıldığını söyleyebilirim. Orada yatan kızlar aslında tecavüze uğramış yada şiddet görmüş değildirler. Elbette durumu böyle olanlarda vardır. Ama bunların sayısı çok azdır.(nerden bildiğimi merak ediyorsun, biliyorum ama orası bende kalsın:)).Ayrıca devlet yurdudan var olan imkanlar Türkiye’deki ailelerin %60'da yoktur.

Gelelim madem bu kadar rahatlık içindeler nasıl olurda bu kadar asi hareket ettiklerine. Bunun birinci nedeni “taciz” kalkanıdır. Bu kalkanı kullanan sadece buradaki kızlar değil, okullarda da bu kalkanı kullanmak isteyen yada kullanan kişileri duymuşuzdur: Kız asi davranır ve hiç bir kurala uymaz, kendisini uyaran veya ikaz eden kişi için "beni taciz ettiğini söylerim" diyerek tehdit eder. Bu tehdidi kimse göze almaz. Zira kızsanız ve hele hele yetiştirme yurdu gibi bir yerde kalıyorsanız "tacize uğradım" dediğinizde her kez inanacaktır. Bunu kanıtlamakta pratikte pek mümkün değildir. Eğer tecavüz olsa kanıtlanacaktır, ama taciz için kanıtla çok zordur. İkinci nedeni ise senin dediğin Psikolojik sorunlar olabilir. Zira aileden uzak olan her çocuk Psikolojik sorunlar yaşayabilir

Sonuçta kız asi ve hırcın davranmasını bu taciz kalkanı sayesinde rahat bir şekilde yürütür.

TazzzY

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
275
Ben gönül rahatlığıyla yanıldığını söyleyebilirim. Orada yatan kızlar aslında tecavüze uğramış yada şiddet görmüş değildirler. Elbette durumu böyle olanlarda vardır. Ama bunların sayısı çok azdır.(nerden bildiğimi merak ediyorsun, biliyorum ama orası bende kalsın:)).Ayrıca devlet yurdudan var olan imkanlar Türkiye’deki ailelerin %60'da yoktur.

Gelelim madem bu kadar rahatlık içindeler nasıl olurda bu kadar asi hareket ettiklerine. Bunun birinci nedeni “taciz” kalkanıdır. Bu kalkanı kullanan sadece buradaki kızlar değil, okullarda da bu kalkanı kullanmak isteyen yada kullanan kişileri duymuşuzdur: Kız asi davranır ve hiç bir kurala uymaz, kendisini uyaran veya ikaz eden kişi için "beni taciz ettiğini söylerim" diyerek tehdit eder. Bu tehdidi kimse göze almaz. Zira kızsanız ve hele hele yetiştirme yurdu gibi bir yerde kalıyorsanız "tacize uğradım" dediğinizde her kez inanacaktır. Bunu kanıtlamakta pratikte pek mümkün değildir. Eğer tecavüz olsa kanıtlanacaktır, ama taciz için kanıtla çok zordur. İkinci nedeni ise senin dediğin Psikolojik sorunlar olabilir. Zira aileden uzak olan her çocuk Psikolojik sorunlar yaşayabilir

Sonuçta kız asi ve hırcın davranmasını bu taciz kalkanı sayesinde rahat bir şekilde yürütür.

Sen çok yanılmışsın Bizzat Kan bağı olduğum Bir Dostum ismini vermiyeceğim Bir yetiştirme Yurdunda Kalıyor Ve oranın Şoförü onun anlattıklarından sonra Bu olaya Bu yorumu Yaptım Şimdi Sen Çelişkide kalmışsın aslında kendi sorunada Kendin cevap vermişsin '' Aileden Uzak olan Çocuk psikolojik sorun yaşayabilir '' Demişsinki Bu zaten senin verdiğin cümlelere Ve benim anlatmak istediğim Olayın özeti.