Kaç Kişiyi Linux'a Geçirdiniz?

Kaç Kişiyi Linux'a Geçirdiniz?

• Kullanılan toplam oy
    62
  • Anket kapatılmış .

webrettin

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Başlık sanki İslama kaç kişi davet edebildiniz gibi olmuş :)
Linux'un gerçekten microfosta :) göre oldukça avantajları var mı?

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Başlık sanki İslama kaç kişi davet edebildiniz gibi olmuş :)
Linux'un gerçekten microfosta :) göre oldukça avantajları var mı?

Microfost değil, Microsoft. Özel isimlerle dalga geçmeyelim, ortalık karışmasın.

Ayrıca Linux'la Microsoft'u karşılaştıramayız. Biri şirket, diğeri işletim sistemi çekirdeği.

ufuk_35

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kendim geçmedim, kimseyi geçirmedim ama Ubuntu CD'si isteyip arkadaşlarıma dağıtıp duruyorum. 30-40 kişiye vermişimdir CD. Bu da yardım sayılır Linux'a.

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
Kendim geçmedim, kimseyi geçirmedim ama Ubuntu CD'si isteyip arkadaşlarıma dağıtıp duruyorum. 30-40 kişiye vermişimdir CD. Bu da yardım sayılır Linux'a.

Eğer bir kere bile açıp bakmayacak insanlara veriyorsanız pekte faydalı sayılmaz, çünkü bütçe ciddi anlamda kısıtlı :)

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
ben şimdiye kadar linux a

beni,beni,beni,ve beni geçirdim :)

hayranim

Profesör
Reaksiyon puanı
32
Yeğenimi geçirdim ve hiç bilgisayar bilmiyordu. Windows ne desen bilmez.

Hello Kitty.

Rektör
Reaksiyon puanı
104
Arada deniyorummm linux'u ama bazı arkadaşlarıda tanıştırdım :) ama hiç kimse kullanmak istemedi :D

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
Başarısız bir öğrenci için öğretmenin payı %70'tir sayın desperado64
İmam *surursa cemaat ne yapar sonra :D

Hello Kitty.

Rektör
Reaksiyon puanı
104
Başarısız bir öğrenci için öğretmenin payı %70'tir sayın desperado64
İmam *surursa cemaat ne yapar sonra :D

herifler sığ düşüyor realmanager ben napiyim
smiles17.gif

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
bundan sonra linux a eleman kazandıran her arkadaş a bende bi

www-resimcity-com_seker_resimleri1.jpg

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
ankette linux'e geçmeyi bekleyenler çoğunlukta
onlara yardım etmeliyiz arkadaşlar sırada çok beklemesinler :)

ubuntuman

Öğrenci
Reaksiyon puanı
20
Arkadaşlar ben internet cafe çalıştırıyorum günde 15 saatim bilgisayar başında geçiyor ubuntu 10.04 lucid kullanıyorum. Her işimi ubuntu ile yapmayı amaçlamıştım son 1 yıldırda gayet hakim olduğumu söyleyebilirim ben cafe me şu sebeple yada bu sebeple gelen ve bilgisayarımı kullanırken tabiki müşteri yanımda beklemekte bu fatura kredi kartı ödemesi olabilir video dönüştürme işi olabilir ödev hazırlama, bağkur, ssk, ösym, bluetooth, şeklinde değişik amaçlarla gelenlerden bahsediyorum yanımda beklerken mutlaka sistemden etkilenirler. Bu kullandığınız nedir çok farklı birşey, 100- kişiden 75 i sorar çünkü daha önce görmedikleri bir şey kullandığımı farkediyorlar ozaman bende hemen damardan:) giriyorum olaya en çabuk etki eden faktörleri vurgulamaya başlıyorum. Virüs trojan gibi zararlıların bulaşamadığını izah ediyorum, windows gibi 3 ay içinde giderek şişip yavaşlamadığını, sistem kaynaklarını daha iyi kullandığını anlatıyorum. Programları demo olarak kullanmak zorunda olmadığımızı, kırmak için serial lerle cracklarla boğuşmak gerekmediğini, lisans problemi olmadığını tek tek izah ediyorum. Ek olarakta biraz compiz gösterisi yapınca inanılmaz bir etki yaptığına defalarca şahit oldum. Bu arada virtualbox la windows xp çalıştırıp açılışını gösteriyorum elinizin altında windowsuda bulundurabilirsiniz diyorum.Eğerki işte benim windowsta programım var yada oyunda oynamak isterim diyenleride tümden itici davranıp kaybetmememiz gerektiğini düşündüğümden Alışkanlıklardan kolay vazgeçilemeyeceğini bir linux kullanıcısı olarak bunu anlayışla karşıladığımı, ancak bunun içinde bir çözüm olduğunu belirtiyorum. windowsun yanına ubuntu kuralım ikili açılış olsun bilgisayar açılırken istediğini tercih edersin bu sayede zaman zaman ubuntu ilede açarak elini alıştırmaya çalışırsın ubuntuyada mutlaka bir şans vermelisin gördüğün gibi bu sistem gerçekten zaman ayırmayı hakediyor şeklindeki açıklamalarımdan sonra yüklemeyelim diyen olmadı şu ana kadar tam rakam vermek mümkün olmasada 75-80 i aşmıştır ayrıca bu iş birazda sabırla ve kademe kademe gerçekleşen bir olay bu şekilde bilgisayarını benden alıp giden müşterime msn den ubuntu ile ilgili sorular sorabileceğini her şekilde yardımcı olacağımıda belirtiyorum tabiki sorular geliyor sabırla kendilerine de yardımcı oluyorum bismillah üst ve alt paneli silerek başlayanlar olsada:) ve bu arkadaşları da sürekli msn aracılığı ilede takib ettiğimden dolayı bu arkadaşların iki sistemede eşit şans vermesini de sağlamış olduğumdan bir süre sonra gelip windowsu tamamen kaldırmak istediklerini de söyleyenlerin sayısı az değildir. Özetle en son kendilerine söylediğim internette ne yaparsanız yapın her işinizi ubuntuda yapın oyun oynamak istediğinizde windowsa geçin oyununuzu oynayın diyorum.Son olarak aslında ticari olarak düşünen bir insanın kimsenin bilgisayarına ubuntu yüklememesi gerekir diye düşünüyorum bu gözlemlediğim bir konu özelliklede takib ediyorum ubuntu yüklediğim makinalar geri gelmiyor:) windows yüklenenler mutlaka 3 ile 5 ay arasında geri gelir nekadar sağlam sistem kurulsada spy kalkanlı antimalware kalkanlı antivirüs kalkanlı firewallı spybot ta bağışıklamadan tutunda spywareblaster la exlporere özel koruma vererekte kursam windowsta geri gelme süresi fazla uzamıyor sadece deep freeze kurduklarımda süre en fazla 1 seneye çıkabildi.
Not Haps için üç kere hurra hurra hurra yaşa yaşa yaşa!!!

By-Chost

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Bana öyle birşey deyin ki Linux a geçeyim :D

Win7 den xp ye geçtim.. Ferrariden eşşeğe binmiş gibiyim :D :D heran xp den de vazcayabilirim :D

ubuntuman

Öğrenci
Reaksiyon puanı
20
By-Chost bu bilgisayarı ne amaçla kullandığınla alakalı bir tercih oyunlara çok ilgi duyuyorsan windowstan tam olarak kopamassın zaten. Facebook msn youtube kullanımı video izleme film izleme müzik dinleme gibi standart kullanıcıların yaptığı şeyleri yapıyorsan bunları linuxta daha eğlenceli ve görsel kullanım şeklinde ve güvenle yapabilirsin oyun oynamak için windowsu diğer bölümde bulundurmanda yarar var. Ayrıca windowsun yanına lünux kurarsan linuxuda inceleme fırsatı bulmuş olursun windowsta herhangi bir açılmama problemi olduğunda linuxla makinanı açarsın ve windows bölümündeki dosyalarını kurtarırsın linuxtan windows virüslerini rahatlıkla silebilirsin windows bölümündeki resimlerine müziklerine videolarına ulaşabilirsin. Windowstan vazgeç demiyorum ama yanına mutlaka bir linux kur ve bir şans ver vede 1-2 saat le sınırlama takılacağın yerleride mutlaka sor burada hemipiz yardımcı oluruz hem çok bilgili hemde değerli arkadaşlarımız var biraz cesaret birazda merak yeter.

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Arkadaşlar ben internet cafe çalıştırıyorum günde 15 saatim bilgisayar başında geçiyor ubuntu 10.04 lucid kullanıyorum. Her işimi ubuntu ile yapmayı amaçlamıştım son 1 yıldırda gayet hakim olduğumu söyleyebilirim ben cafe me şu sebeple yada bu sebeple gelen ve bilgisayarımı kullanırken tabiki müşteri yanımda beklemekte bu fatura kredi kartı ödemesi olabilir video dönüştürme işi olabilir ödev hazırlama, bağkur, ssk, ösym, bluetooth, şeklinde değişik amaçlarla gelenlerden bahsediyorum yanımda beklerken mutlaka sistemden etkilenirler. Bu kullandığınız nedir çok farklı birşey, 100- kişiden 75 i sorar çünkü daha önce görmedikleri bir şey kullandığımı farkediyorlar ozaman bende hemen damardan:) giriyorum olaya en çabuk etki eden faktörleri vurgulamaya başlıyorum. Virüs trojan gibi zararlıların bulaşamadığını izah ediyorum, windows gibi 3 ay içinde giderek şişip yavaşlamadığını, sistem kaynaklarını daha iyi kullandığını anlatıyorum. Programları demo olarak kullanmak zorunda olmadığımızı, kırmak için serial lerle cracklarla boğuşmak gerekmediğini, lisans problemi olmadığını tek tek izah ediyorum. Ek olarakta biraz compiz gösterisi yapınca inanılmaz bir etki yaptığına defalarca şahit oldum. Bu arada virtualbox la windows xp çalıştırıp açılışını gösteriyorum elinizin altında windowsuda bulundurabilirsiniz diyorum.Eğerki işte benim windowsta programım var yada oyunda oynamak isterim diyenleride tümden itici davranıp kaybetmememiz gerektiğini düşündüğümden Alışkanlıklardan kolay vazgeçilemeyeceğini bir linux kullanıcısı olarak bunu anlayışla karşıladığımı, ancak bunun içinde bir çözüm olduğunu belirtiyorum. windowsun yanına ubuntu kuralım ikili açılış olsun bilgisayar açılırken istediğini tercih edersin bu sayede zaman zaman ubuntu ilede açarak elini alıştırmaya çalışırsın ubuntuyada mutlaka bir şans vermelisin gördüğün gibi bu sistem gerçekten zaman ayırmayı hakediyor şeklindeki açıklamalarımdan sonra yüklemeyelim diyen olmadı şu ana kadar tam rakam vermek mümkün olmasada 75-80 i aşmıştır ayrıca bu iş birazda sabırla ve kademe kademe gerçekleşen bir olay bu şekilde bilgisayarını benden alıp giden müşterime msn den ubuntu ile ilgili sorular sorabileceğini her şekilde yardımcı olacağımıda belirtiyorum tabiki sorular geliyor sabırla kendilerine de yardımcı oluyorum bismillah üst ve alt paneli silerek başlayanlar olsada:) ve bu arkadaşları da sürekli msn aracılığı ilede takib ettiğimden dolayı bu arkadaşların iki sistemede eşit şans vermesini de sağlamış olduğumdan bir süre sonra gelip windowsu tamamen kaldırmak istediklerini de söyleyenlerin sayısı az değildir. Özetle en son kendilerine söylediğim internette ne yaparsanız yapın her işinizi ubuntuda yapın oyun oynamak istediğinizde windowsa geçin oyununuzu oynayın diyorum.Son olarak aslında ticari olarak düşünen bir insanın kimsenin bilgisayarına ubuntu yüklememesi gerekir diye düşünüyorum bu gözlemlediğim bir konu özelliklede takib ediyorum ubuntu yüklediğim makinalar geri gelmiyor:) windows yüklenenler mutlaka 3 ile 5 ay arasında geri gelir nekadar sağlam sistem kurulsada spy kalkanlı antimalware kalkanlı antivirüs kalkanlı firewallı spybot ta bağışıklamadan tutunda spywareblaster la exlporere özel koruma vererekte kursam windowsta geri gelme süresi fazla uzamıyor sadece deep freeze kurduklarımda süre en fazla 1 seneye çıkabildi.
Not Haps için üç kere hurra hurra hurra yaşa yaşa yaşa!!!
Yazdıklarının tümüne katılmakla beraber ;

Windows' un 3-5 ayda arızaya çıkması-geri gelmesi olayı Windows 7 ile tarihe karıştı.
Doğruya doğru :)
Çünkü RC build 7100 kurulu makina tam 1 yıl çalıştı, hâlâ sağlamdı.
Sadece yenilemek-yükseltmek adına formatlayıp 90 günlük Enterprise x64 yükledim.
Onun süresi bitince Mint vb. bir dağıtım yükleyeceğim :)

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
Yazdıklarının tümüne katılmakla beraber ;

Windows' un 3-5 ayda arızaya çıkması-geri gelmesi olayı Windows 7 ile tarihe karıştı.
Doğruya doğru :)
Çünkü RC build 7100 kurulu makina tam 1 yıl çalıştı, hâlâ sağlamdı.
Sadece yenilemek-yükseltmek adına formatlayıp 90 günlük Enterprise x64 yükledim.
Onun süresi bitince Mint vb. bir dağıtım yükleyeceğim :)

Ben de Linux'e sizin gibi başlamıştım.
Teknik özellikleri inceleyerek linux'un üstün olduğunu gördüm ve geçmeye karar verdim.
Tabi Windows'tan da kopamadım, o cephedeki gelişmeleri kaçırmamak için Win7 de yükledim. Win7'yi Beta 7000 den beri kullanıyorum. Kendisi sağolsun bütün mp3lerimin ilk 10 saniyesini keserek çöpe attırmıştı o zamanlar bana :)
Ancak sonra gördüm ki iş sadece teknik özellikte bitmiyor
gnu ve linux'un kendi içerisinde açık kaynak ve özgür yazılım isimlerinde felsefeleri var
bu felsefeleri öğrendiğimde ise çok şaşırmıştım çünkü başka hiçbir yerde mümkün olmayan kimsenin cesaret edemeği bir felsefeydi ve canlı olarak karşımda duruyordu.
Tekniksel özelliklerini de bu felsefeye borçluydu
Linux geçen zaman içerisinde daha da güçlenecek ve kullanıcı sayısı artacak.
Bu sayede belki de iyiden iyiye gelişmiş olacak
Ancak bu felsefeyi gördükten sonra bu tam tersi olsa da Linux çok geriye düşse de onu kullanıp mümkün olduğunca destek verme kanısına vardım.
Özgür yazılım ile ilgili felsefeyi anlamak ve anlatmak için birçok konu açtım burada
Ancak o kadar geriye gitmeye gerek yok en son açtığım konuya bakarsanız dahi az çok anlayacaksınız
http://forum.shiftdelete.net/linux/154884-richard-stallman-ve-gnu-projesi.html

ubuntuman

Öğrenci
Reaksiyon puanı
20
rise Düşüncelerime katıldığına sevindim zaten bu vurguladığım konu iyi seviyede bilgisayar kullananları kapsamıyor. Takdir edersinki Bilinçli kullanıcı windowsun dayanma süresini çok çok uzatabilir sürekli ince ayarlar yaparak şişmeyi engelleyerek hızı korumak için de optimizasyon programları kullanabilir fakat tabi sürekli tarama yapma ve güncelleme yapma formülü ile süre baya uzatılabilsede bir haylide zaman kaybı oluşabiliyor. Antiviri güncelle spybotu güncelle malwarebayts ı güncelle adwanced system care güncelle spywareblaster güncelle ve bunlarla tarama işlemleri yapmak bir süre sonra angarya haline gelmeye başlıyor hatta bu yazılımların hepsini aynı anda kullanmak için tek tek çekirdek atamıştım ki kasılma olmasın diye linuxta kafam çok rahat 0 zararlı ile windows baya paranoya işi.

---------- saat 11:42 eklendi ---------- önceki mesaj saat 09:58 eklenmişti ----------

realmanager tümüne katılıyorum özgür yazılımı anlatmak gerek, bilinçlendirmek gerek, insanlara windows bi şekilde dayatılmış durumda linuxun farkında olmayan çok insan var ama anlattıkça izah ettikçe ilgi gösteriyorlar, çabamızdan vazgeçmememiz lazım.

zelenga

Profesör
Reaksiyon puanı
18
1 bilgisayara bağlı olarak, benimle birlikte 3,5 yaşındaki yeğenimi de katarsak 7 kişiyi ubuntu'ya geçirdim. ık mık etselerde arada bir, sorunsuz ve virüssüz bir şekilde kullanıyoruz.

windows olsa haftasına kalmadan içine ediyorlar sistemin..

kardeşim de netbook(x130)'una ubuntu kurmamı istiyordu. kurdum ama bunda efekt yok dedi.efekt sanırım sallanmayı kastediyordu..hallettik..wifi da halloldu..etti 2 llinuxlu bilgisayar. sırada dayımların ve teyzemlerinkiler var :)

aslında pardus kullanmak istiyorum ama bu kde itici geliyor bana biraz. tecrübeli bir kullanıcı olarak ben bile istediğim bi menüyü bulmakta zorlanıyorum..gnome'lu pardus neden çıkarılmıyor anlamıyorum..neyse

---
ubuntuman tebriklerimi sunmak isterim..çalışmalarında başarılar. bu en başta çift işletim sistemi seçeneği ile kurulum güzel taktik. ubuntu nun da tavsiyesi sanırım bu yönde..

hayranim

Profesör
Reaksiyon puanı
32
Orta okul zamanında ne işletim sistemi vardı ne de renkli ekran. Sadece dos bilirdik. Bilgisayar laboratuvarında Basic dbase gibi programlama dillerini öğrendik. Okuldan mezun olunca bilgisayardan koptum. Sonra üniversite yıllarında w95 ile tanıştım. Sonra xp derken Linux. Konsola zamanında dos ile aşina olduğumdam çok zorluk çekmedim. İşyerinde ki xp ye trenin öküze baktığı gibi bakıyorum. :)

erayyynn

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Sınıfımdaki herkesin bilgisayarına kurdurdum :D 5-6'sı şuan sürekli kullanıcı :wink:

hayranim

Profesör
Reaksiyon puanı
32
Ahaha yanlış bir yazım olmuş. Ama espri güzeldi. Sizden de bir şey kaçmıyor ki.

zelenga

Profesör
Reaksiyon puanı
18
yazım hatası olmuş olsa da anlam cuk oturmuş...

hayranim

Profesör
Reaksiyon puanı
32
Yok yok sadece yazım hatası. Başka şey aramayın altında.