Hüseyin Çalışkan
Öğrenci
- Reaksiyon puanı
- 2
istanbl bilişimden mi5s alacaktım fakat migrosdada varmış sizce hangsi güvenilir (rom,kayıt olayı tamamen düzgün olacakhat takıp hemen kullanmak istiyorum)
istanbl bilişimden mi5s alacaktım fakat migrosdada varmış sizce hangsi güvenilir (rom,kayıt olayı tamamen düzgün olacakhat takıp hemen kullanmak istiyorum)
Ithalatci garanti ile disbritor garanti arasındaki farklar nelerdir?örnegin ben samsung Tr garantili almış olduğum cihazın mahkeme kararıyla ücret iadesine karar verilmişti.ithalatci garantili olsaydı mahkeme nin kararı farklı olabilirmiydi
videoyu izledim.yalnız benim soruma tam cevap alamadım.yani sadece yasal boyutunu merak ettim.büyük firmalardan falan bahsediliyor ama samsungta sözde büyük firmaydı ama thk ya gitmeseydim sorunumla iligilenen olmayacaktı.benim için önemli olan yasal boyutu.yoksa Türkiye garantili telefonlarda yetkili teknık servislerin yan sanayii parça kullanmayacağını ben nereden bileceğim.birde garanti şartları da sanırım aynı değil
videoyu izledim.yalnız benim soruma tam cevap alamadım.yani sadece yasal boyutunu merak ettim.büyük firmalardan falan bahsediliyor ama samsungta sözde büyük firmaydı ama thk ya gitmeseydim sorunumla iligilenen olmayacaktı.benim için önemli olan yasal boyutu.yoksa Türkiye garantili telefonlarda yetkili teknık servislerin yan sanayii parça kullanmayacağını ben nereden bileceğim.birde garanti şartları da sanırım aynı değil
peki bunlarda servis tamir süresi ne kadar oluyor ?mesela samsung servisine telefon gönderdiğimde 10 iş günü içersinde tamir edilmezse başka telefon falan verilecek gibi şeyler yazıyordu.şimdı bu ithalatcı garantili telefon arızalandığında bunu firmaya verip yada kendımız kargoyla gönderdiğimizde 4-5 gün kargo süresi var.garanti şartları aynımıdırDava konusunda muhatap gerçek kişiler / kurumlar / firmalar olduğu müddetçe verilecek hükümler aynıdır.
Yeterki hayali kişi / kurum / firma olmasın.
Evet Samsung büyük bir firma fakat her firmayı lekeleyen anlaştığı servis noktalarıdır.
Size sorunu çözmeyen samsung un adını kullanan servistir ki her il/ilçe de bulunan servis noktaları aynı şekilde sorun çıkarmaz veya aynı şekilde sorun çözmez.
Prim sistemiyle çalıştıklarından (minimum masraf) adamlar müşteriyi dolandırmanın yollarını arar oldular.
Olayın özeti bu.
peki bunlarda servis tamir süresi ne kadar oluyor ?mesela samsung servisine telefon gönderdiğimde 10 iş günü içersinde tamir edilmezse başka telefon falan verilecek gibi şeyler yazıyordu.şimdı bu ithalatcı garantili telefon arızalandığında bunu firmaya verip yada kendımız kargoyla gönderdiğimizde 4-5 gün kargo süresi var.garanti şartları aynımıdır