İşlemci Hız 0,78Ghz'den yukarı çıkmıyor

yunusemreu

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
2
Arkadaşlar bilgisyarımın lenovo z510 intel i5-4200m işlemciye sahip. Ancak bazen bilgisayarı açmamdan itibaren işlemci yalnız 0,78GHz'de çalışıyor ve normal olarak performansa aşırı şekilde etki ediyor. Sorun ısınma değil, sorun güç ayarlarındaki herhangi bir kıstlama değil ve ne olduğunu bulamadım belki sizlerin bir fikri vardır.Şimdiden teşekkürler.

Can-K.

Doçent
Reaksiyon puanı
17
İşlemcin tek çekirdekle çalışıyor , tam olarak bana işlemci hızını yazabilir misin?

smtcnts

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Aynı sorun bende de var, aynı işlemciye sahibiz arkadaşla. Normal hız 2.50 GHZ olması gerekiyor. Turboyla 3 e çıkabiliyor. Fanları temizlerdim fakat o sira termal macunun azaldığını gördüm. Bu yüzden olabilir mi ?

NightKing

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İşlemcin tek çekirdekle çalışıyor , tam olarak bana işlemci hızını yazabilir misin?
abi fx 6100 mi alayım yoksa phenom ii x4 970 mi sistem bu 8gb ram hd 7850 ekran kartı 750 gb hdd sonradan 128 gb sdd alıcam sağğol şimdiden oyun oynarken video çekmek için alıcam yani oyun oynamak için sağol.

Can-K.

Doçent
Reaksiyon puanı
17
abi fx 6100 mi alayım yoksa phenom ii x4 970 mi sistem bu 8gb ram hd 7850 ekran kartı 750 gb hdd sonradan 128 gb sdd alıcam sağğol şimdiden oyun oynarken video çekmek için alıcam yani oyun oynamak için sağol.

Tabikide fx 6100.

Aynı sorun bende de var, aynı işlemciye sahibiz arkadaşla. Normal hız 2.50 GHZ olması gerekiyor. Turboyla 3 e çıkabiliyor. Fanları temizlerdim fakat o sira termal macunun azaldığını gördüm. Bu yüzden olabilir mi ?

Evet tek çekirdekliye düşüyor , bunu internette biraz araştırın çözümünü çok iyi bilmiyorum sonuçta yazılımsal.

yunusemreu

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
2
Sorunu cozumunu arastirmadan sonra buldum. Lenovo da farkinda oldugu icin bios guncellemesi yayinlamis yuklersen sorun ortdan kalkiyor.