İşlemci boşta 95 derece gpu da 85

Ros_Beçkisi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba. Ben bu konu hakkında acil bilgi istiyorum. Benim 1800 tl ye üç buçuk yıl önce aldığım bir toshiba laptopum var. Isinma sorunlari falan olmustu vaktiyle o yuzden gecen ay açıp fanı temizledim. Ondan 1 ay sonra yani şimdi laptop boştayken cpu 95 gpu 85 derece ama fan gayet çalışmasına rağmen soğuk hava veriyo. Ve eklemek isterim ki bu zamana kadar hiç termal macun değişmedim. Acaba ondan mi yoksa laptopu açınca bozdum mu ?? (Ayrıca oyun açınca bilgisayar kendini kapatıyor. )

---- Mesajlar birleştirildi ----

He ayrıca ısınma sorunu falan yok yani bilgisayar sıcak değil ve fan soğuk hava veriyo ama sıcaklık uygulamasında cpu 95 ve gpu 85 olarak gördüm.

Son düzenleme:

Görkem Say

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
25,592
Merhabalar;

Aida64 yazılımı ile kontrol eder misiniz?

Ros_Beçkisi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
He ayrıca ısınma sorunu falan yok yani bilgisayar sıcak değil ve fan soğuk hava v
Merhabalar;

Aida64 yazılımı ile kontrol eder misiniz?
Kontrol ettim ve sonuçlar aynı fakat bir şey daha fark ettim. Laptopun şarjdan çıkarınca en fazla 75 oluyor. Takınca ise 95 oluyor.

---- Mesajlar birleştirildi ----

He ayrıca ısınma sorunu falan yok yani bilgisayar sıcak değil ve fan soğuk hava v

Kontrol ettim ve sonuçlar aynı fakat bir şey daha fark ettim. Laptopun şarjdan çıkarınca en fazla 75 oluyor. Takınca ise 95 oluyor.
Ama boştayken :D

Son düzenleme:

Görkem Say

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
25,592
Boşta iken 90 dereceleri görmesi çok anormal bir durum.Fakat yanlış anlamadıysam kasada bir sıcaklık yok ama program öyle gösteriyor değil mi?

Ros_Beçkisi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kasada yok derken fandan sıcak hava çıkmıyor bumbuz hava cikiyor ve de laptopun herhangi bir yerinde ısınma yok. Termal macunla ilgili olabilecegini dusunuyorum sonuçta 3 bucuk yildir ağır oyunlar oynadım ve değişmedim.

Görkem Say

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
25,592
İşlemci ve ekran kartı ısınsa bunu kasaya yansıtırlar illaki.O yüzden çözemedim olayı zaten.

Ros_Beçkisi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
O zaman en iyisi bilgisayarcıya götüreyim. En azından macun değistirtirim.

Ros_Beçkisi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Tamam desteğin için çok teşekkür ederim. İyi günler