Overclocked
Profesör
- Reaksiyon puanı
- 4,575
Ben bu metinde tatmin edici bir cevap bulamadım.ek olarak tefsirine bakmayıp mealle bir şeyleri kanıtlamaya çalışanlara
Mesaj otomatik birleştirildi:
Biraz araştırıltıktan sonra yapılsaymış yorum keşke . Araştırdığında bulman kolay . Çünki bu soru kafama takıldığında cevabını kolay şekilde bulmuşdum . “Ey iman etmiş kimseler! Yemek için izin verilmeden, vakitli vakitsiz Nebî’nin evlerine girmeyin; davet edilirseniz girin, yemeği yiyince dağılın. Orada bir sohbet ortamı da aramayın. Bu haliniz Nebî’yi üzüyor ama sizden çekiniyor. Allah gerçeği söylemekten çekinmez. Onun eşlerinden bir şey istediğinizde perde arkasından isteyin. Bu sizin gönülleriniz için de, onların gönülleri için de daha nezih olur. Allah’ın elçisini üzmeye ve onun arkasından eşlerini nikâhlamaya asla hakkınız yoktur. Böyle yapmanız Allah katında ağır bir kusur olur.” (Ahzâb, 33/53)
Görüldüğü gibi ayet, kendisinin bugün uygulanamayacak bazı hükümler içerdiğini birilerinin onayına bırakmamıştır. Nebîmizin ölümüyle bu ayetin pek çok hükmü otomatik olarak uygulanamaz olmuştur. Eşleri öldüğünde de ayetin onlarla evlenme yasağı getiren hükmü artık uygulanamaz olmuştur. Bunun için teknolojinin gelişmesi, insanlığın ilerlemesi gibi bir takım durumların ortaya çıkmasına gerek kalmamıştır. Bu sebeple bu ve benzeri ayetlerin varlığı, ayetleri zamanın değişmesi, coğrafyanın ve şartların o günkünden farklı olması gibi gerekçelerle tarihe gömen tarihselciler için mazeret olamaz. Ama bu evrensel olmadığını isbat etmez . Çünki evrensel olmadığını isbat etmek için tüm ayetlerini bakmak gerekir . Mesala bir ayet yazayım . Tarık süresinde yanlış hatırlamıyorsam 5-6-7-8 olması lazımdı . Bu ayetler çoçuğun nasıl dünyaya geldiğini anlatır . Bu evrenselliğinin isbatıdır . Ek olarak demirle ilgili ayet . Araştırsan bula bilirsin . Sonda söylediklerim 1400 yıl önce bile bilinmiyodu .
Demirle ilgili ayete gelirsek, gökten indiğini falan söylüyordu ayette. Kur'an da birçok şey gökten indi diye bahseder zaten. Bunun bilimsellikle alakası yok. Çünkü insanlar tanrının yukarıda olduğuna inanıyordu. Yani, insan yazması olmasından kaynaklıdır.
Tarık 5-6-7-8'de atılan bir sudan yaratıldığı bahsedilmiş insanın. Atılan su dediği nedir acaba? Ne anlama geliyor anlamadım. Neden bu ayetten bahsettiğinizi de anlamadım.