İran ayaklandı

Reaksiyon puanı
10,315
Teselli anı Ahmedinejad'ın başını ağrıttı

34873.jpg

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmadinejad'ın, Venezuela Cumhurbaşkanı Hugo Chavez'in yaslı annesini teselli ederken görüntülendiği fotoğrafla ilgili eleştiriler durmak bilmiyor.

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmadinejad , Venezuela Cumhurbaşkanı Hugo Chavez 'in yaslı ailesini teselli ederken görüntülendiği fotoğraflarla ilgili her geçen gün daha fazla eleştiriye maruz kalıyor.

Cuma günü Caracas'ta yapılan cenaze töreni sırasında, Ahmedinejad, Chavez'in 78 yaşındaki annesi Elena Frias de Chavez'i teselli ederken görüntülenmişti.

Her ne kadar fotoğrafta birbirlerine sarılmıyorlarsa da, Chavez'in annesi ve Ahmedinejadduydukları ortak acıyla yüzlerini birbine dayamış ve birbirlerinin ellerini tutmuşlar.

Birçok haber ajansı, bu beklenmedik anın fotoğraflarını yayınladı.

İslam dinine göre Müslüman erkeklerin yakın ailelerinden olmayan kadınlara dokunmaları yasak.

Ahmedinejad'ın Chavez'in ardından yaptığı heyecanlı anma konuşmasına tepkili muhafazakar gruplar, günah işlediğini ve İslam devleti olan bir ülkenin Cumhurbaşkanı olarak davranışının uygunsuz olduğunu söyledi.

Onlara göre bu Ahmedinejad'ın 'sapkın çevresi'nden etkilendiğini ve İran'ın dini lideri Ayetullah Humeyni'den giderek uzaklaştığını gösteren bir başka işaret.

Fotoşop mu değil mi?

İran hükümeti yandaşları fotoğrafın sahte olduğunu söyleyerek eleştirileri savurmaya çalıştı.

Cumhurbaşkanı'nın yakın çevresinden Muhammed Rıza Mir Tacettin, "Fotoğrafı Ahmedinejad ve Chavez'in annesi sanki birbirlerine dokunuyormuş gibi gösterecek bir açıdan çekmişler" dedi.

Ancak daha sonra fotoğrafın fotoşoplu başka bir versiyonu İran internet sitelerinde dolaşmaya başladı.

Fotoğrafın bu halinde Ahmedinejad ileri yaşlarda bir adamla aynı pozda görünüyor.

Cumhurbaşkanı'nın destekçileri fotoğrafın aslının bu olduğunu, Ahmedinejad'ın Chavez'in amcasının elini tuttuğunu ve diğer versiyonun fotoşoplu olduğunu iddia ediyor.

Ancak yakından bakıldığında Chavez'in amcası olduğu iddia edilen kişinin, Mısır'da muhalefet lideri ve BM Atom Enerjisi Kurumu'nun eski başkanı Muhammed El Baradey olduğu görülüyor.

El Baradey gerçek hayatta Ahmedinejad'dan daha uzun boylu ancak fotoğrafta ondan çok daha kısa görünüyor.

Acele özür

Chavez'in annesi ile görüntülendiği fotoğraf nedeniyle Ahmedinejad'ı eleştiren Entekhab internet sitesi, fotoğrafın diğer versiyonunun ortaya çıkmasının ardından özür diledi.

İnternet sitesinin yetkilileri Daily Telegraph gazetesini "fotoğrafı amatör bir şekilde fotoşoplamakla" suçladı.

Ahmedinejad yanlısı sitelerin ve blogların ihtiyacı olan tam da buydu. Ancak Entekhab birkaç saat sonra özrünü geri çekti.

Entekhab'ın açıklamasında şöyle deniyor: "Ahmedinejad'ın ve yanındaki erkeğin fotoğrafını gördükten sonra muhabirlerimizden biri fotoğrafın orijinalinin bu olduğunu sanmış. Önemli bir tespit yaptığını düşünerek editörü bilgilendirmeden haberi basmış. Ancak malesef Ahmedinejad ve Chavez'in annesini gösteren fotoğraf gerçek".

Ahmedinejad karşıtı internet siteleri ayrıca Ahmedinejad'ın Hugo Chavez'in kızlarına sarıldığını gösteren başka bir fotoğraf yayınladı.

Cumhurbaşkanı'nın destekçileri bu iddiaların, Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde Ahmedinejad'ın itibarını sarsmak için ortaya atıldığını söylüyor.

kaynak

Empatik

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Ülkemizde gayet normal bir durum ancak oralarda hiç de normal değil.Yakışmamış Ahmet.

flood_77

Profesör
Reaksiyon puanı
4
bu iran ne ilginç ülke ...

django

Doçent
Reaksiyon puanı
0
yuhh kadına değmiş allah belanı versin ahmet ben sana daha ne diyim annen yaşındaki kadına nasıl değersin lanet herif :D çok saçma yakında bizde iran gibi olucaz alışalım arkadaşlar

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
Benim merak ettigim su: Ahmedinejad'i kim taslayacak veya kimler tarafindan kirbaclanarak cezalandirilacak :)

olympuskiller

Profesör
Reaksiyon puanı
7
yuhh kadına değmiş allah belanı versin ahmet ben sana daha ne diyim annen yaşındaki kadına nasıl değersin lanet herif :D çok saçma yakında bizde iran gibi olucaz alışalım arkadaşlar
Ülke şeriatla yönetilince böyle tepkilerin olması normal,biz yadırıyoruz o ayrı.Bir de İran'ın içerisinde bir görüş ayrılığı çok açık, görülüyor ki Ahmedinejad orada istenmiyor.

Bu yakında denilen tarih bir türlü gelmedi galiba ben farklı bir ülkede yaşıyorum.

aloisnebel

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Tepkilerinde haklılar. Yakışmamış cidden

django

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Ülke şeriatla yönetilince böyle tepkilerin olması normal,biz yadırıyoruz o ayrı.Bir de İran'ın içerisinde bir görüş ayrılığı çok açık, görülüyor ki Ahmedinejad orada istenmiyor.

Bu yakında denilen tarih bir türlü gelmedi galiba ben farklı bir ülkede yaşıyorum.

dostum içki içiliyor diye dizilere kısıtlama gelmedimi şu an kadına en az değer veren ülkelerden biri değilmiyiz açık fotolar var diye reklam panoları yasaklanmadımı piknikte rakı içen öğretmenler görevden alınmadımı neredeyse bütün illerde özel yurtlar yavaş yavaş cemaat yurduna dönüşmedimi sen harbiden başka ülkede yaşıyosun heralde

baaydin

Profesör
Reaksiyon puanı
7

irandakilerde bir türlü o tarih gelmedi diyorlardı. sonra bir sabah kalktılar şeriat edilmiş. irandaki şeriatın tarihini bir oku yada yaşayandan dinle ondan sonra yorum yap dilersen.

olympuskiller

Profesör
Reaksiyon puanı
7
dostum içki içiliyor diye dizilere kısıtlama gelmedimi şu an kadına en az değer veren ülkelerden biri değilmiyiz açık fotolar var diye reklam panoları yasaklanmadımı piknikte rakı içen öğretmenler görevden alınmadımı neredeyse bütün illerde özel yurtlar yavaş yavaş cemaat yurduna dönüşmedimi sen harbiden başka ülkede yaşıyosun heralde

Bence rahat olalım bu halk izin vermez şeriata falan,verdiğiniz örnekler genele yayılabilecek şeyler değil bence.Özel yurt meselesi herkesin malumu evet ama halkın büyük bir çoğunluğu da bundan rahatsız zaten.Bu kadar kolay değil bu işler.

django

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Bence rahat olalım bu halk izin vermez şeriata falan,verdiğiniz örnekler genele yayılabilecek şeyler değil bence.Özel yurt meselesi herkesin malumu evet ama halkın büyük bir çoğunluğu da bundan rahatsız zaten.Bu kadar kolay değil bu işler.

bende senin kadar rahat olmak isterdim ama kolay değil dediğimiz şeyler bugüne kadar o kadar kolay ve rahat bi şekilde işlendiki endişelenmemek elde değil .

-Hewal-

Dekan
Reaksiyon puanı
11
Sistem e köle olanlar sistem hangi şekle bürünür ise bürünsun köle kalmaya devam ederler.

tambjk

Profesör
Reaksiyon puanı
16
Türkiye'de Şeriatın devlet rejimi olarak uygulanmasını bende düşük ihtimal olarak görüyorum fakat içimizdeki radikallerin ve yobazların, mahalle baskısıyla bu rejimi insanlara yaşatamayacakları anlamına gelmez ki kısmen yaşatılıyor da.

leonfrt

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Yuh be adam teselli etmiş yaw ne var bunda..?

IuTKuI

Profesör
Reaksiyon puanı
4

Kolay olmayan nedir açıklar mısınız?

İşte arkadaş yazmış nelerin olduğunu nelerin değiştiğini. Daha geçenlerde dedi kişi, "kadınlar ayrı erkekler ayrı otobüslere binecek" diye. Hadi bunu örnekten saymayın. Bazı okullarda erkek öğrencilerin bayan öğrencilere 1.5m den fazla yaklaşması yasaklandı.

Bunları görmezden gelmeyin ve kolay olmaz demeyin. Herşey oluyor. Ama yavaş yavaş. Bir haber ediliyor 2 gün içinde konu değişiyor. O yüzden farkında olamıyoruz.

DumDumaq

Dekan
Reaksiyon puanı
9
İnsanız sonuçta taziye etmiş :) bu iranlılar da ilginç bir millet :)

olympuskiller

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Kolay olmayan nedir açıklar mısınız?

İşte arkadaş yazmış nelerin olduğunu nelerin değiştiğini. Daha geçenlerde dedi kişi, "kadınlar ayrı erkekler ayrı otobüslere binecek" diye. Hadi bunu örnekten saymayın. Bazı okullarda erkek öğrencilerin bayan öğrencilere 1.5m den fazla yaklaşması yasaklandı.

Bunları görmezden gelmeyin ve kolay olmaz demeyin. Herşey oluyor. Ama yavaş yavaş. Bir haber ediliyor 2 gün içinde konu değişiyor. O yüzden farkında olamıyoruz.

Münferit denilebilecek düzeyde kalır bu girişimler dediğim gibi, ters giden şeyler var evet ama bu olup bitenleri "bir devlet rejimi haline gelebilecek düzeyde" diye savunursak biraz yanılmış oluruz kanaatimce.

FiyaqaLı

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Allah'ın kanunları yerine nefsimizin isteklerine göre kanunları oluşturduğumuzdan dolayı dünya 4/4 lük yönetiliyor ve huzur içinde şuan değilmi...
Allah cümlemizi ıslah etsin
Ahmedi Nejat hakkında fazla yorum yapmak istemiyorum Sünnet dışında (şii )oldukları için onların uyguladıkları şeriat menfaatlerinin dışına çıkamıyor

BrknEs

Dekan
Reaksiyon puanı
166
adam taziyelerini iletmiş ya bence fazla büyüttüler şeriat yönetimi de olsa insanlık bu bence

xyz1234

Profesör
Reaksiyon puanı
13
siz iran gibi olun, bizim iran gibi olmaya hiç niyetimiz yok.

Ahmethz

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
398
amma da gaza gelmiş millet tabutu öpmesi biraz tepki çekebilir de bu çok normal bir şey, fotoşok olduğunu da iddia edenler var...

Snipertr

Profesör
Reaksiyon puanı
6
mahalle baskisi safsatasiyla urkutulen ceylanlar korkmayin turkiyede musluman bir memur hanim hala basini ortemiyor. ortunmek isteyen bir muslumana ortunmek sana yasak. hemde kendi cikardigimiz kanunlarla demekten daha baskici ne olabilir ha?
musluman kadinlar ALLAHin emri oldugu icin ortunmek isteyecekler ama beser benim kanunumda olmaz bu is diyecek ve bu da ulkeyi mi modern yapacak.
hollanda da sadece devlet memurlari degil isteyen herkes her yerde basini ortebiliyor bu ulkede bundan hiz zarar gormuyor. korkmayin seriat gelseydi once buraya bi ugrar sonra size gelirdi.
bu konuda tonla soz soylenir ama gerek yok cunku cahilin okumusuna kimse laf anlatamaz kendi beyninni kendi yikamistir o.

aagkn

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Herkes istediği yerde istediği gibi yorumlarını yapabiliyor ve yaşayabiliyorsa sorun yok demektir,Bir,iki ekstra örnek vererek amann Seriat geliyor çığlıklarını bu millet çok duydu.Artık bunlar demode lafızlar.