İphone telefonumu nasıl pasaport kaydı yapacağım?

Derviş Çapacı

Öğrenci
Reaksiyon puanı
12
Yurt dışından dün bir arkadaşım geldi. Benim telefonumda önümüzdeki 10 günden sonra kapanacak yani pasaporta kayıt ettirmem gerek. Arkadaşımın pasaportunu kullanacağım.

İzlemem gereken yol nedir nerden başlayacağım nasıl oluyo bu işler. İnternette araştırdım ama adımlar karışık geldi anlamadım. Yapmam gerekenler nedir. Bilenler yardımcı olursa çok sevinirim.

---- Mesajlar birleştirildi ----

Yakın zamanda bu işlemi yapmış deneyimli biri yardımcı olursa memnun olurum.

Son düzenleme:

Hüsrev ŞAhin

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
46
ARKADAŞINIZIN E-devlet'i üzerinden ya da bankadan ARKADAŞINIZIN TC KİMLİK NUMARASI ve TELEFON IMEI NUMARASI ile kayıt harcını ödeyeceksiniz.

Ödeme işleminden sonra yine ARKADAŞINIZIN e-devlet'i üzerinden TELEFON IMEI NUMARASI ve PASAPORT bilgileri ile kayıt işlemini tamamlayabilirsiniz. Çok karışık bir işlem değil. Birkaç sefer yaptım ben

Derviş Çapacı

Öğrenci
Reaksiyon puanı
12
ARKADAŞINIZIN E-devlet'i üzerinden ya da bankadan ARKADAŞINIZIN TC KİMLİK NUMARASI ve TELEFON IMEI NUMARASI ile kayıt harcını ödeyeceksiniz.

Ödeme işleminden sonra yine ARKADAŞINIZIN e-devlet'i üzerinden TELEFON IMEI NUMARASI ve PASAPORT bilgileri ile kayıt işlemini tamamlayabilirsiniz. Çok karışık bir işlem değil. Birkaç sefer yaptım ben
Arkadaşımın e devlet şifresi yok . Biliyorum almak kolay pttden ama zaten rica edip pasaportunu kullanıcam. Bi de ptt den şifre aldırmak la uğraştırmak istemesem. Yani e devlet üzerinden işlem yapmak şart mı ?

sdelta

Profesör
Reaksiyon puanı
145
Arkadaşımın e devlet şifresi yok . Biliyorum almak kolay pttden ama zaten rica edip pasaportunu kullanıcam. Bi de ptt den şifre aldırmak la uğraştırmak istemesem. Yani e devlet üzerinden işlem yapmak şart mı ?

Turkcell bayisine vs. de gidebilirsin sanırım arkadaşın ve pasaportuyla birlikte. Bu daha yorucu olur sanırım :) E-Devlet şifresi alsın, bugün lazım olmazsa yarın illa kendisine de lazım olacak.

Hüsrev ŞAhin

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
46

Eskiden Operatör yetkili bayileri yapıyordu kayıt işlemini ama şimdi durum nedir bilmiyorum. Sahtekarlıklar oldu çok sefer ve birçok bayinin yetkisi iptal edildi. Bayilerle görüşmenizde fayda var

Derviş Çapacı

Öğrenci
Reaksiyon puanı
12
Eskiden Operatör yetkili bayileri yapıyordu kayıt işlemini ama şimdi durum nedir bilmiyorum. Sahtekarlıklar oldu çok sefer ve birçok bayinin yetkisi iptal edildi. Bayilerle görüşmenizde fayda var
Anlaşıldı en iyisi e devlet şifresi alınsın. Ben şimdi telefon harcını pasaport sahibi adına yatırsam internet bankacılığından. Sonraki işlemleri de 2.3 gün sonra yapsam olur mu ? Ekli dosyayı görüntüle 36664Ekli dosyayı görüntüle 36664

Buradan değil mi ? VKN Ve mükellef adresi yazan yer ne istiyor anlamadım ?

Hüsrev ŞAhin

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
46
Yasal süre dolmadan harç ve kayıt işleminin yapılması gerek. Arada birkaç gün olabilir.