iPhone 6 alınmaya değer mi?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
bence note 4 alın iphone 6 plus yerine. her bakımdan üstün. iphone ballandıra balandıra anlattığı yeni teknolojisi 6 nın tüm özellikleri zaten androidde vardı. mesela ekran çözünürlüğü, hızı, kapasitesi, pil ömrü, sesleri tanıma (Türkçe zaten var) fotoğraf alternative çekimleri ve daha neler neler. bilmeyen yaaa super bir özellik diyor, ama o özellik 1 yıldan fazladır zaten Samsung ve digger android telefonlarda var. illa iphone diyenlere diyecek birşeyim yok. taassup sadece dinde olmuyor, iphone taassubu diye birşey de var. hali hazırda piyasada iphone 6 ve 6+ dan daha iyi en az 4 tane makina biliyorum. sony z3, htc 1m8, Samsung s5, Samsung note4. bana kalırsa note 3 bile daha iyi...

adilgunay

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
iphone 6 16gb'lık model kaç gb sistem bize nekadar alan bırakıyor? 64 gb çok pahalı 16 gb sorun yaratırmı?

Subzero0*

Doçent
Reaksiyon puanı
2
bence note 4 alın iphone 6 plus yerine. her bakımdan üstün. iphone ballandıra balandıra anlattığı yeni teknolojisi 6 nın tüm özellikleri zaten androidde vardı. mesela ekran çözünürlüğü, hızı, kapasitesi, pil ömrü, sesleri tanıma (Türkçe zaten var) fotoğraf alternative çekimleri ve daha neler neler. bilmeyen yaaa super bir özellik diyor, ama o özellik 1 yıldan fazladır zaten Samsung ve digger android telefonlarda var. illa iphone diyenlere diyecek birşeyim yok. taassup sadece dinde olmuyor, iphone taassubu diye birşey de var. hali hazırda piyasada iphone 6 ve 6+ dan daha iyi en az 4 tane makina biliyorum. sony z3, htc 1m8, Samsung s5, Samsung note4. bana kalırsa note 3 bile daha iyi...
Tamamen abartma yorum piyasadaki en iyi telefon şuan iphone 6'dır

tansel.er

Öğrenci
Reaksiyon puanı
10
iphone 6 16gb'lık model kaç gb sistem bize nekadar alan bırakıyor? 64 gb çok pahalı 16 gb sorun yaratırmı?

Sistem 1.9 gb kadar bir alan kullaniyor fakat ios 8 yuklemek icin 6 gb bos alan olmasi gerekiyor. Bu bos alan 4s/5/5s te gerekiyor. İp6 ios8 yuklu geldigi icin boyle bir sorun yok. 16 gb lik modelde kullaniciya 14 gb gibi bos bir alan kalir.

Mr.Awesome

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Apple iphone 4s ten beri 1gb ram kullaniyor ve cihazlar uygun surumde kullanildigi muddetce, cihazda 1 mb lik bos alan dahi kalsa android gibi kasma yasamazsiniz.

O kadar kapalı bir sistem yapıyor ki elbette kasmaz. Bkz WP'de kasmıyor. Nexus cihazlarda kasmıyor.
Ek olarak 1gb ram elbette büyük sorun multitasking sıfır. Aynı anda birden fazla sekme açıp aralarında gezmeye başlayınca otomatik ram yetersizliğinden sayfayı yenilemeye başlıyor telefon. 2500 küsür para veriyorsam bana 2 gb ram'i verecek yetiyor diye bu kadarda olmaz yani değil mi?

tansel.er

Öğrenci
Reaksiyon puanı
10
O kadar kapalı bir sistem yapıyor ki elbette kasmaz. Bkz WP'de kasmıyor. Nexus cihazlarda kasmıyor.
Ek olarak 1gb ram elbette büyük sorun multitasking sıfır. Aynı anda birden fazla sekme açıp aralarında gezmeye başlayınca otomatik ram yetersizliğinden sayfayı yenilemeye başlıyor telefon. 2500 küsür para veriyorsam bana 2 gb ram'i verecek yetiyor diye bu kadarda olmaz yani değil mi?

Dostum cihazi aldigim gunden beri sarji bitmezse kapatmiyorum. Safaride surekli acik 14 sekme var. Arkaplanda hic kapanmayan 30 uzeri uygulama oyun var. Ve bu cihaz spotlight aramasi disinda kasma yapiyor. Yorum yaparken cihazi elinize alip kullansaniz yaptiginizin gereksiz bi yorum oldugunun farkina varirsiniz.

Mr.Awesome

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Dostum cihazi aldigim gunden beri sarji bitmezse kapatmiyorum. Safaride surekli acik 14 sekme var. Arkaplanda hic kapanmayan 30 uzeri uygulama oyun var. Ve bu cihaz spotlight aramasi disinda kasma yapiyor. Yorum yaparken cihazi elinize alip kullansaniz yaptiginizin gereksiz bi yorum oldugunun farkina varirsiniz.

Öncelikle cihazı elime aldım ve uzun uzun kulandım. 1 GB yetmiyor demedim zaten iyi okursanız sevinirim yorumu. Ayrıca dediğim neden 2 GB değil 2 GB olsa telefon tadından yenmez. Apple'ın koyacak bütçesimi yoktu? Firmaları eleştirmekten neden korkuyorsunuz anlamıyorum. Hiç bir şey mükemmel değildir! Açıklarını,eksiklerini söyleyeceksin ki ileride başına daha fazla sorun gelmesin.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
ios, 4s ve 5s güzel ama kusura bakmayın ıphone 6 bayaa dandik olmuş. dayanıklı desen değil. batarya ölü. stabilite androidde de var ki herkes androidi samsung üzerinden değerlendiriyor. kamera beş para etmez hala 8mp çözünürlük var. şimdi biri çıkar önemli olan lens der. ama çözünürlük harbiden çok kötü yakınlaştıramıyorsun bile. ekran 5 para etmez. yani gidip 2800'e ıphone 6 alacağıma 1600'e sony xperia z3 compact alırım daha mantıklı. çok dayanıklı, 2 gün şarjı gidiyor, yağ gibi akıyor, 20,7 g lens kamera muazzam zaten en iyi lens sçildi. ekranda çok iyi 600 nit parlaklık değeri var niye paramla rezil olayım