- Reaksiyon puanı
- 3,046
Ne dion bro senin ayıkmı kafan bn ne diom sen ne dionAPK donanım özelliği değil bir kere
Ne dion bro senin ayıkmı kafan bn ne diom sen ne dionAPK donanım özelliği değil bir kere
Yani mantıken bakıldığında tamamen değişen ama benim ona ihtiyacım yok tamamen değismesede olurSadece arkaplanı değişen launcher mı tamamen değişebilen launcher mı?
Biraz fazla EU4 oynamış olabilirim ?Ne dion bro senin ayıkmı kafan bn ne diom sen ne dion
Ucuz olan daha iyi o zaman sana, belirli bir fikrin yok.Yani mantıken bakıldığında tamamen değişen ama benim ona ihtiyacım yok tamamen değismesede olur
Genelde burada Ios'a sallayanlar daha Ios kullanmamış kişiler. Cahilliklerine verelim.
Android.Ios mu , Android mi ?
Hocam sadece yüzeysel sekilde kullanım şekillerine değindim bn her ikisinede rahat kısıtlamasız sistem istiyorsa android alabilir kapalı olsun ama stabil calısan güvenli uygulamalar isterse ios alabilir olay bu anlatmk istediğim bn iosu veya androidi kötülemedim özellikleri böyle şöyle bu bundan üstün vs seklinde konusmadım biraz dinlenin siz en iyisiBiraz fazla EU4 oynamış olabilirim ?
iPhone 12 de alsan S21 de alsan ikiside seni maksimum 6 yıl götürür.10 yıl hiçbir akıllı telefonu kullanamazsın.İphone 12 nin sana sunacağı avantajlar:ikinci el, işlemci,sosyal medya video performansı,kamera video performansı olur.S21 alırsan mükemmel kalite sunan bir ekran,120hz ekran hızı,çok iyi Stereo hoparlör deneyimi,Oneui arayüzü sayesinde yeni teknolojileri bünyesinde barındıran bir cihaza sahip olursun.S21 in android sayesinde en ciddi avantajı 5-6 yıl kullanımda sistem güncellemelerine mahkum olmadığın için kafanın rahat olacak olması.Apple da 6 yıl performans için güncelleme almak zorundasın.Güncelleme ve hangi noktalarda beklentin varsa ona göre kararını ver derim.İyi forumlar.Arkadaşlar benim amacım root atayım rom bakayım vs değil normal bir kullanıcıyım kamerası iyi olsun ekranı iyi olsun işlemci vs iyi olsun performanslı cihaz olsun bide 5-10 yıl götürsün yeter
Ne taktınız arkadaş açık kaynak kodlu olup olmamasına
A71 , S10 , A51... Kullanma fırsatım oldu. Şuanda A20 kullanıyorum. (Ben cihaz anlamında demiştim ama sen bilirsin.)Android.
Ya da ben örnek vereyim. Mesela bir Realme aldınız. İçinde gelen Realme UI saf Android'ten çok farklıdır. Geliştiriciler kodları düzenler eklemeler değişiklikler yenilikler vs. getirirler. Ve sonunda bambaşka bir kullanıcı deneyimi yaşatırlar. EMUI MIUI ONE UI vs. saf Android'ten çok farklı deneyim yaşatırlar. Aynı zamanda kernel, firmware, vendor tarzı cihaza özel olması gereken yazılımları da yapabilirler. Kapalı kaynak olsaydı nasıl IOS sadece Apple tarafından kullanılıyorsa Android de sadece Google tarafından kullanılabilirdi.
iPhone 6 çok güzel alıyor güncellemeiOS güncellemele desteği, stabilitesi ve daha güvenli olması ile öne çıkar.
Android ise gerek tek mağazaya takılı kalmayıp istediğin şekilde uygulama ve dosya indirme özgürlüğü ve onlarca çeşit arayüz seçeneği gibi avantajları mevcut. Tabii JB ile kısıtlamaları kaldırıp iOS'te Android deneyimi de yaşanabilir.
O ya da bu daha iyi diyemem. İkisini de uzunca bir süre kullandım ve ikisinin de verdiği deneyim çok başkadır.
Genelini kastediyorum. Android cihazlardan çok daha uzun süre güncelleme alıyorlar.iPhone 6 çok güzel alıyor güncelleme.
Genel olarak Android cihazlarını, güvenilir kaynaklardan güncelleyebiliyoruz zaten. İlla satan firmadan Resmi sürüm almıyoruz. Lineage Os bile Resmi sürüm dağıtıyor.Genelini kastediyorum. Android cihazlardan çok daha uzun süre güncelleme alıyorlar.
O zaman hem daha güncel oluyoruz hem de seçim özgürlüğümüz oluyor. Yine de büyük bir kesim düz kullandığı için genel olarak Ios kullanan telefonlar Android kullanan telefonlardan daha fazla güncel diyoruz.Genel olarak Android cihazlarını, güvenilir kaynaklardan güncelleyebiliyoruz zaten. İlla satan firmadan Resmi sürüm almıyoruz. Lineage Os bile Resmi sürüm dağıtıyor.
Şu an potansiyeli olan iPhone 6, güncelleme alamıyor ve bir çok insan benim gibi mağdur kalıyor böyle. Uygulama sıkıntısı çekiyoruz ve yeni özelliklerden mahrum kalıyoruz.
Konu ile alakası yok ama Apple kendi vizyonu/politikası için, harcaydı bu cihazı.
kardeşim sen ne yapmak istiyorsun yani telefondan ne istiyorsun iki tarafında belli başlı güzellikleri var.Örnek vereyim youtube da reklam izlemek istemiyorsan premium almam diyorsan android cihazlarda youtube vanced var . veya stabil olması güncel kalması her yeni çıkan sürümde yenilikler yeni özellikler görmek istiyorsan ve birde ağırlıklı instagram sosyal medya ve kamera kullanımın varsa benim düşüncem ios bir cihaz almandan yana olur. Ama serbestlik ararsan ben herşeyi kendime göre ayarlamak isterim apk kulanırım dersen android bir cihaz kullanman senin için rahatlık bakımından daha iyi olur. Ben şahsen ios a yakın bir zamanda geçeceğim.Yakın zamanda bir ios cihaza geçmeyi düşünüyorum
Android'e göre avantajları ve dezavantajları nelerdir ?
(Olaya kamera,ekran,performans yönlerden yorum yapmayın sadece işletim sistemini değerlendiriniz)
Alacağım cihaz kuvvetle ihtimal 12 serisi olacaktır yani yeni sürüm cihaz olacaktır.
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler![]()