Minimum 6 yıl değil o bir istisna. En fazla 5 yıl.Güvenli
Stabil
Minimum 6 sene yazılım desteği
Android gibi şişmiyor
Kamerası iyi
Yazılım donanımı tam randımanlı kullanıyor
Minimum 6 yıl değil o bir istisna. En fazla 5 yıl.Güvenli
Stabil
Minimum 6 sene yazılım desteği
Android gibi şişmiyor
Kamerası iyi
Yazılım donanımı tam randımanlı kullanıyor
öyle tam 5 yıl olmuş 6s çıkalı son büyük güncellemesini de aldık ios 14 ile. Ayrıca androidleride 5 yıl kullanabilmen zor bence benim telefon 2-3 yıl dayandı şuanda hala kullanılabilir ama batarya ve ekran gidik.Gelsin konuşuruz.Şu anda hepsi 60hz.Benim Apple da kullanılan teknolojiler dahil tek rahatsız olduğum nokta güncelleme.Androiddeki gibi güncelleme yapmadan 5 yıl kullanamıyorsun.Öyle bir şansım olsa bende İphone dan şaşmam ama güncellemeden dolayı 5 yıl kullanım için android bana daha mantıklı geliyor.
Android amiral gemisi cihazlar 5 yıl götürüyor.Arkadaşım S7 edge kullanıyor.İlk çıktığında aldı.Şu anda performans yada akıcılık konusunda bir sıkıntısı yok.6s ios 14 ü aldı almasına ama batarya performansı ve normal performans olarak dibe vurdu.Apple ın verdiği güncellemelere güvenmiyorum.Bugün İphone 12 alsam kutudan çıkan sürümle güncelleme yapmadan 2 yıl kullanır,sonra elden çıkartırım.öyle tam 5 yıl olmuş 6s çıkalı son büyük güncellemesini de aldık ios 14 ile. Ayrıca androidleride 5 yıl kullanabilmen zor bence benim telefon 2-3 yıl dayandı şuanda hala kullanılabilir ama batarya ve ekran gidik.
o senin düşüncen tabi güncellemelere güvenmemek ben güveniyorum sorunları hızlı çözüyorlar bence batarya performansı ve normal performans olarak hiç sorun yaşamadım 6s telefonumda.Android amiral gemisi cihazlar 5 yıl götürüyor.Arkadaşım S7 edge kullanıyor.İlk çıktığında aldı.Şu anda performans yada akıcılık konusunda bir sıkıntısı yok.6s ios 14 ü aldı almasına ama batarya performansı ve normal performans olarak dibe vurdu.Apple ın verdiği güncellemelere güvenmiyorum.Bugün İphone 12 alsam kutudan çıkan sürümle güncelleme yapmadan 2 yıl kullanır,sonra elden çıkartırım.
Merak etme kimse anlamıyor. Boş yapıyorlar. Açık kaynaklı olsa ne olmasa ne. Gereksiz detay.Açık kaynak kodlu olmamasın bana ne gibi bir zararı yada yararı olur peki fazla kod işlerinden anlamıyorum çünkü
@NickChicken,
Gereksiz detay mı, oha, oha. Açık kaynak demek sahibinin olmaması ve geliştirmeye müsait olması demek, bak mesela en basit örneği Huawei, açık kaynak olmasaydı Huawei şuan telefon sektöründe yerin dibini boylamıştı.Merak etme kimse anlamıyor. Boş yapıyorlar. Açık kaynaklı olsa ne olmasa ne. Gereksiz detay.
Sen şuan herkesin Telefon Alırken Açık kaynaklı olup olmadığına baktığını mı söylüyorsun. İstiyorsan Anket yap. Huawei sektörde yukardaysa başta uygun fiyatlı cihaz satmasından daha sonrasınd da kaliteli cihaz ve yazılım üretmesinden kaynaklı. Konuda hatırladığım kadarıyla ios açık kaynak kodlu değil. Ve sektörün En ÜstündeGereksiz detay mı, oha, oha. Açık kaynak demek sahibinin olmaması ve geliştirmeye müsait olması demek, bak mesela en basit örneği Huawei, açık kaynak olmasaydı Huawei şuan telefon sektöründe yerin dibini boylamıştı.
Sektörün en üstünde Apple yok, %80 i android cihazlar oluşturuyor.Sen şuan herkesin Telefon Alırken Açık kaynaklı olup olmadığına baktığını mı söylüyorsun. İstiyorsan Anket yap. Huawei sektörde yukardaysa başta uygun fiyatlı cihaz satmasından daha sonrasınd da kaliteli cihaz ve yazılım üretmesinden kaynaklı. Konuda hatırladığım kadarıyla ios açık kaynak kodlu değil. Ve sektörün En Üstünde
Virüs bulaşmayan işletim sistemi teorik olarak mümkün değildir. Madem ki Apple'ın ürünleri bu kadar güvenli, o zaman iCloud nasıl hacklendi?Virüs bulaşmaz ama açık kaynak kodlu değildir.
Senin dediğin Huawei. İşletim sistemi değil. Markalara göre Sırala sektörü. İos işletim sistemini diğer markalara dağıtsaysı Android gibi İnan İos Hayranı daha çok olurdu. O zaman %80 Android değil İos olurdu. Lütfen konuyu çarpıtma. Huawei ile Başladın Android ile bitirdin. Çemberi genişlettin.Sektörün en üstünde Apple yok, %80 i android cihazlar oluşturuyor.
IOS İşletim Sistemi Kapalı Bir İşletim Sistemedir Kapalı Olmasının Nimetleri Olarak Kullanıcıya;Yakın zamanda bir ios cihaza geçmeyi düşünüyorum
Android'e göre avantajları ve dezavantajları nelerdir ?
(Olaya kamera,ekran,performans yönlerden yorum yapmayın sadece işletim sistemini değerlendiriniz)
Alacağım cihaz kuvvetle ihtimal 12 serisi olacaktır yani yeni sürüm cihaz olacaktır.
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler![]()
Katılıyorum. Virüs bulaşmaz diye bir mantık olur mu? Hangi işletim sisteminde Antivirüs Programı yok? Bu kanıtlamaz mı? Virüs istemiyorsan işletim sistemi hiçbir dosya, uygulama vs. İzin vermemesi gerekiyor. Bu da mümkün değil. Eğer mümkün olsaydı işletim sistemimdeki kodları değiştirerek piyasaya sürerlerdi. Durum yine aynıVirüs bulaşmayan işletim sistemi teorik olarak mümkün değildir. Madem ki Apple'ın ürünleri bu kadar güvenli, o zaman iCloud nasıl hacklendi?
Ya da madem ki iOS'a virüs işlemiyor, o zaman Jailbreak de bir çeşit hack değil midir?
Konuyu nerede çarpıtmışım? Huawei i örnek olarak verdim, sen dedin ki;Senin dediğin Huawei. İşletim sistemi değil. Markalara göre Sırala sektörü. İos işletim sistemini diğer markalara dağıtsaysı Android gibi İnan İos Hayranı daha çok olurdu. O zaman %80 Android değil İos olurdu. Lütfen konuyu çarpıtma. Huawei ile Başladın Android ile bitirdin. Çemberi genişlettin.
Böyle dersen nasıl cevap vermemi bekliyordun ki? Ayrıca Apple, android cihazlar marka marka dağılmasına rağmen halen zirvede değil.Konuda hatırladığım kadarıyla ios açık kaynak kodlu değil. Ve sektörün En Üstünde
Konuyu uzatmaya gerek yok. Apple zirvede olmaması normal. Herkesin bir telefona yarım araba parası verecek kadar bütçesi yok. Eğer Apple fiyatları Huawei gibi markaların fiyatlarına indirirse yine bişey değişmez. Çünkü Huawei tepki olarak daha çok aşağı çeker fiyatı. Yok çekmezse Kazanan Belli. Yani kısaca Açık kaynak kod çoğunluğu ilgilendirmez.Konuyu nerede çarpıtmışım? Huawei i örnek olarak verdim, sen dedin ki;
Böyle dersen nasıl cevap vermemi bekliyordun ki? Ayrıca Apple, android cihazlar marka marka dağılmasına rağmen halen zirvede değil.
Sallamayın iosa virüs bulaşabilir ama android bir linux dağıtımı olduğundan virüs bulaşma ihtimali azdır,iOS is not LinuxVirüs bulaşmaz ama açık kaynak kodlu değildir.
Sallamayın iosa virüs bulaşabilir ama android bir linux dağıtımı olduğundan virüs bulaşma ihtimali azdır,iOS is not Linux
Donanım uyumluluğu güzel olduğundan akıcı çalışır. Salak salak kasmalar yapmaz. Kullanıcı hatası olmadan (fishing vs.) virüs bulaşmaz kolay kolay. Kullanımı kolaydır ancak androidden geçtiğiniz zaman geri tuşunu arayacaksınızYakın zamanda bir ios cihaza geçmeyi düşünüyorum
Android'e göre avantajları ve dezavantajları nelerdir ?
(Olaya kamera,ekran,performans yönlerden yorum yapmayın sadece işletim sistemini değerlendiriniz)
Alacağım cihaz kuvvetle ihtimal 12 serisi olacaktır yani yeni sürüm cihaz olacaktır.
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler![]()
geri tuşunu bende aradım geçtiğimde ama hemen alışıyorsun. Bence normal birşey. Elime android aldığımdada bu sefer kaydırmaya çalışıyorum unutuyorum tuş olduğunu.Donanım uyumluluğu güzel olduğundan akıcı çalışır. Salak salak kasmalar yapmaz. Kullanıcı hatası olmadan (fishing vs.) virüs bulaşmaz kolay kolay. Kullanımı kolaydır ancak androidden geçtiğiniz zaman geri tuşunu arayacaksınızAklıma gelenler bunlar valla. Eksi yönü olarak çok bir şeyi yok. Zaten appleın en beğendiğim özelliği işletim sistemi.
Yorumunu iPhone 11 kullanmana veriyorum.IOS’un avantajları:
- Stabil sade bir yazılım
- Virüs bulaşma ihtimali çok çok düşük
- Yüksek performans
Android’in avantajları:
- Açık kaynak kodlu olması
Bu bütçelere çıkmışken bence iPhone 12 sizin için doğru tercih olacaktır.
Kullandığımız Akıllı TV'lerden tutta Arabalardaki akıllı cihazlara kadar herşey android kullanıyor. Yani MacOS bile BSD yolu ile doğal olarak UNIX.Sadece açık kaynak diye geçmek böyle sohbetlere sebep oluyor, kimse açık kaynak ile isteyenin neler yapabileceğini söylemiyor ki hepsini söylemek de çok zor açıkçası. Açık kaynak sadece kodları görebilmekle sınırlı değil, bir sınırsızlıktır. O açık kaynak olup olmadığına bakılmadan alınan her Android telefon yazılımı hiç kullanıcı ellemese bile bir 'açık kaynak' eseridir.
Anlamadım demek istediğinizi. Android de IOS de kullandım.Yorumunu iPhone 11 kullanmana veriyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Kullandığımız Akıllı TV'lerden tutta Arabalardaki akıllı cihazlara kadar herşey android kullanıyor. Yani MacOS bile BSD yolu ile doğal olarak UNIX.
Ben 10.000 TL'yi bir telefona vermem. Ekran kartına veririm.Anlamadım demek istediğinizi. Android de IOS de kullandım.
Ben IOS i beğendim kişiden kişiye değişebilir.
Açıkçası ben 10000 tl yi gidip de Android bir cihaza vermem.
Kişisel düşüncem böyle.
Kamera da özellikle Samsung'un Apple dan oldukça ileri bir marka olduğunu düşünüyorum.Avantajı sadece kamerası iyi ve net başka bir avantajı yok androidden ios a geçen biri olarak söylüyorum
Bir Android cihazı bir hafta bile kullansanız açık kaynak etkisini çok yüksek bir şekilde hissediyorsunuz. Hatta hiç yazılımı ellemeseniz bile. Lakin farkında değilsiniz.Stabilite olarak İos derim. Android açık kaynak kodlu , evet. Fakat bunun benim için bir artısı yok. Geliştiriciler için var. Android'de launcher kuruluyormuş. İos ara yüzünü beğeniyorum. Hatta 4 ay boyunca İos Launcher kullandım. Yani bu da benim işime yaramaz.