Hoslanmak gunah mıdır?

SiberOptik

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
359
Birisi de Cübbeli atıyor, Allah'ım... Bu adamın kasedi çıktığında izlediniz mi? Ben izledim şahsen, atayım mı ne yapayım? Din tüccarlarına böylelikle yardım yapın, siz evinizde sobanızı yakamazken bunlar lüks yaşıyor. @SiberOptik

Kardeşim zina olacağını düşünüyorsan çıkmazsın, senin de çıkasın var ama günah diyerek kaçıyorsun. Sen sevgili de yapma, hoşlanma da annen sana evlenecek kızı bulur, tasalanma.

TheChild

Profesör
Reaksiyon puanı
1,567
alahım yarabbim ayet veriyoruz daha ne istiyorsun ya din in kurallarını sen belirleyemezsin kabullen
Kabullenip kabullenmemesi kişinin elindedir senin kimseyi hiç birşeye zorlamaya hakkın yok.
Senin bu kafana göre gidersek dinde zorlama yoktur, sende mi gühah işliyorsun şimdi ?!

enes.wtp

Asistan
Reaksiyon puanı
744
@Mustyyy yahu kardeşim ayet veriyorsun ama diğer içeriğin %100 doğru olduğunu kanıtlayabilir misin? Ben ayete değil, ayetin kullanıp yayınladığı sitede yazılanlara karşı çıkıyorum.

yusufozkan58

Profesör
Reaksiyon puanı
1,393
Birisi de Cübbeli atıyor, Allah'ım... Bu adamın kasedi çıktığında izlediniz mi? Ben izledim şahsen, atayım mı ne yapayım? Din tüccarlarına böylelikle yardım yapın, siz evinizde sobanızı yakamazken bunlar lüks yaşıyor. @SiberOptik

Kardeşim zina olacağını düşünüyorsan çıkmazsın, senin de çıkasın var ama günah diyerek kaçıyorsun. Sen sevgili de yapma, hoşlanma da annen sana evlenecek kızı bulur, tasalanma.
Boşver knk uğraştığına değmez . Kendini güncellemeyen , dogmalarla yürüyen bir şey yok olmaya mahkumdur .

SiberOptik

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
359
Arkadaşlar dinleyen dinler dinlemeyen dinlemez hoca'ya türlü türlü laflar söylemeyelim iftira attıklarını açıklıyor ben tartışmayacağım.

enes.wtp

Asistan
Reaksiyon puanı
744
Sahur vakti iyi güldük, eğlendik. Din tüccarlarına kulağınızı, gözünüzü kapatın. @yusufozkan58 bana diyorsun ama duramıyorsun değil mi? :D
Düşüncelere saygı duyma, müslüman bir kişiye "AyET AtIYoRum İnanMIYoRSun" de ama ben günah işleyeyim, neden? Bir düşüncem olduğu için, düşüncem de attığı sitenin doğru olmadığı düşüncesi. Forumdan ban yemek istemiyorum :)
Mesaj otomatik birleştirildi:

@xPhoenix06 "görse bayılır" lafı var ya tam buraya göre :D

yusufozkan58

Profesör
Reaksiyon puanı
1,393
Sahur vakti iyi güldük, eğlendik. Din tüccarlarına kulağınızı, gözünüzü kapatın. @yusufozkan58 bana diyorsun ama duramıyorsun değil mi? :D
Düşüncelere saygı duyma, müslüman bir kişiye "AyET AtIYoRum İnanMIYoRSun" de ama ben günah işleyeyim, neden? Bir düşüncem olduğu için, düşüncem de attığı sitenin doğru olmadığı düşüncesi. Forumdan ban yemek istemiyorum :)
Knk cok zor dayanmak .d her sey tsmam da her kaynak olarak cubbeli atilidiginda kendimi zorluyorum yazmamak için .d

Eymen25

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
15
Beyler tamam herkesin ayrı bir düşüncesi var. Bundan sonra ddha cok dikkat ederim. :D

enes.wtp

Asistan
Reaksiyon puanı
744
@Eymen25 ayrı düşünceler var ama düşünceye saygı? Bir de kanıt, kaynak diye attıklara adama bak. Evde aç televizyonu, sabaha kadar anlatır. "Cübbenin cebi var mı?" dersen de bu adam havada kapar parayı. Dini kimse hayır, sevap için değil de para için yapıyor bu dönemde. Böyle temiz insanlarında beynini yıkıyorlar işte. Ben bu lafları ayete değil, tekrar söylüyorum Cübbeli Ahmet Hocam Biricik Hocam kişisine söylüyorum.

Bu arada seni gülümseten biriyse, arkadaş olabilmen de ve sevgi hissetmen normal bir şey. Bu arada gülümsemek sevap değil mi? Gülümsetmek de bir sevap değil midi? Bu nedenle de seni gülümseten birisine duygu hissetmen normal, sevgili ol/olma beni ilgilendirmez. Herkes mutlu olmayı hakeder, seni tanımıyorum ama mutlu olmak için yola girmelisin. Mutsuzluk intihara da götürür, o da günah.

Bu hayatta hep ikilemdesin, kendine göre karar ver. Bu arada da din tüccarlarının attıklarını kaynak olarak benimseme. Benim diyeceklerim bu kadar. Beni zaten dinsiz yaptılar, sahuru da bıraktım (!) Bu arada (!) bu ironi demek, saçma alıntı yapmayın :) İyi geceler.

Son düzenleyen moderatör:

epsilon06

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,078
Keşke burda sormak yerine ehil kişilerin olduğu platformlarda sorunun cevabını arasan.O zaman neyin ne olduğunu öğrenebilirsin.

eilhanzy

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
7,861
Şehvet hakkında yani sevgili edinmek, flört edinmek, zinaya yaklaşmak manasında olacağından tabii ki sakıncalı. :) @Mustyyy zaten açık açık kaynak verdi. :)

Zinaya yaklaşmayın! Çünkü o hayâsızlıktır, çok kötü bir yoldur. (İsrâ Suresi - 32 . Ayet Tefsiri)

SiberOptik

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
359
@Eymen25 ayrı düşünceler var ama düşünceye saygı? Bir de kanıt, kaynak diye attıklara adama bak. Evde aç televizyonu, sabaha kadar anlatır. "Cübbenin cebi var mı?" dersen de bu adam havada kapar parayı. Dini kimse hayır, sevap için değil de para için yapıyor bu dönemde. Böyle temiz insanlarında beynini yıkıyorlar işte. Ben bu lafları ayete değil, tekrar söylüyorum Cübbeli Ahmet Hocam Biricik Hocam kişisine söylüyorum.

Bu arada seni gülümseten biriyse, arkadaş olabilmen de ve sevgi hissetmen normal bir şey. Bu arada gülümsemek sevap değil mi? Gülümsetmek de bir sevap değil midi? Bu nedenle de seni gülümseten birisine duygu hissetmen normal, sevgili ol/olma beni ilgilendirmez. Herkes mutlu olmayı hakeder, seni tanımıyorum ama mutlu olmak için yola girmelisin. Mutsuzluk intihara da götürür, o da günah.

Bu hayatta hep ikilemdesin, kendine göre karar ver. Bu arada da din tüccarlarının attıklarını kaynak olarak benimseme. Benim diyeceklerim bu kadar. Beni zaten dinsiz yaptılar, sahuru da bıraktım (!) Bu arada (!) bu ironi demek, saçma alıntı yapmayın :) İyi geceler.

Benim ile polemiğe girme çok gereksiz tarafa gidiyor dine göre yapıcaksan rahatlıkla @Eymen25
verdiğim kaynağı izle sanki video izlemek ile para kaybediyorsun kaybetmezsin kardeşim izle hocayı sen dinde bilgisi az olan arkadaşlara bakma dine göre sordunuz cevabınız verdiğim kaynakta.

yusufozkan58

Profesör
Reaksiyon puanı
1,393
Şehvet hakkında yani sevgili edinmek, flört edinmek, zinaya yaklaşmak manasında olacağından tabii ki sakıncalı. :) @Mustyyy zaten açık açık kaynak verdi. :)

Zinaya yaklaşmayın! Çünkü o hayâsızlıktır, çok kötü bir yoldur. (İsrâ Suresi - 32 . Ayet Tefsiri)
Sevgili yapip zinaya yaklasmakla iftar icin yemek hazirlarken yemege yaklasip orucu bozmak ayni yakinlikta

yusufozkan58

Profesör
Reaksiyon puanı
1,393
Benim ile polemiğe girme çok gereksiz tarafa gidiyor dine göre yapıcak san rahatlıkla @Eymen25
verdiğim kaynağı izle sanki video izlemek ile para kaybediyorsun kaybetmezsin kardeşim izle hocayı sen dinde bilgisi az olan arkadaşlara bakma dine göre sordunuz cevabınız verdiğim kaynakta.
Kaynak dediğin din tüccarı ekonomin kötülüğünü kadınların çalışmasina bağlayan bir birey .

enes.wtp

Asistan
Reaksiyon puanı
744
Ne demiş Hz. Muhammed?
Allah sevdiği kulunun kalbini, sevdiği kulunun kalbiyle birleştirir. Kişi kimi severse yüreği onunla yanar. Ve insan sevdiğini durmadan anar.

NOKTA!
İşinize karışmak olmasın ama bu laftan sonra konu kilitleyin bence. En son sizin sözünüz yazılmış olsun.

gollik29

Asistan
Reaksiyon puanı
152
Sevgili olmak gunah bunu biliyorum. Bir kız var. Ikimizde birbirimizden hoşlanıyoruz. Yan yana gelip böyle sevgili gibi de değiliz ama. Örnegin el ele tutusmuyoruz. Arada sırada yürüyüş yapıyoruz. Acaba bu kadarı gunah midir? Pek konuştuğumuz yok gerçi :D Zaten birbirimize seni seviyorum gibi laflar da etmiyoruz böyle işte. Bu kadarı gunah midir? Ve birde sanırım evleneceğiz ama tesettürsüz olması benim günahım olur mu?
Az önce yazdığımı sildim, yanlış bilgi sahibiymişim kusura bakmayın.

Son düzenleme:

yusufozkan58

Profesör
Reaksiyon puanı
1,393
Daha önce dediğim gibi 600 yılının ahlak yapısı günümüzde hiçbir mantıklı açıklaması yoktur . Çok eşlilik , 15 yaşında evlenme , şahitlikte 2 kadının 1 erkeğe eşit olmasi , görücü usulu evlilik vb. bunlar 2020 ahlakında tamamen uygunsuz davranışlardır .

SiberOptik

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
359
Ne demiş Hz. Muhammed?
Allah sevdiği kulunun kalbini, sevdiği kulunun kalbiyle birleştirir. Kişi kimi severse yüreği onunla yanar. Ve insan sevdiğini durmadan anar.

NOKTA!

Buradaki hadis-i şerif'te kim kimi severse yüreği ondadır deniliyor hadis-i şerifte git flört,sevgili ol gibi bir anlam çıkaramadım.Din'de evlilik konusu derin konudur.

Kaynak dediğin din tüccarı ekonomin kötülüğünü kadınların çalışmasina bağlayan bir birey .

"din tüccarı ekonomin kötülüğünü" gibi asparagas haber'e yakın söylemler'de bulunmak doğru yaklaşım değildir.

Son düzenleme:

TugiBabaaaa

Öğrenci
Reaksiyon puanı
15
ben sana ayet veriorum! sen saçmalıyosun diyorsun öbür tarafta görürsün
Çocuk cidden biraz garip konuşuyosun internette ilk gördüğün şeylere inanma, hemen git Kuranı ezberle sonrada türkçesini ezberle öğren konuş insanları sıkma burda.Kafanız eski mi kalmış gözlerimizi kapatıp evlenip sonra mı tanışalım eskilerdeki gibi? töbe töbe... Alping03xs in son dediği doğru insanları soğutursunuz.

ciddi ciddi cübbeli ahmeti izleyip ona saygı duyup inanıyosan komik cidden :)

Çocuk cidden biraz garip konuşuyosun internette ilk gördüğün şeylere inanma, hemen git Kuranı ezberle sonrada türkçesini ezberle öğren konuş insanları sıkma burda.Kafanız eski mi kalmış gözlerimizi kapatıp evlenip sonra mı tanışalım eskilerdeki gibi? töbe töbe... Alping03xs in son dediği doğru insanları soğutursunuz.

abi Cübbeli Ahmtein dediklerinin kaçı doğru abi cidden neyine kızıyosun?

abi Cübbeli Ahmtein dediklerinin kaçı doğru abi cidden neyine kızıyosun?
O cübbeli ahmet babalarımız, para babalığı yapsın bilmediğiniz fakirlikten çürüyen insanlar, eve ekmek getirmeye çalışan annneler yaşamaya çalışsın. O oturduğu yerden para sayarken konuşsun emi. Bence dinlemeyin size öğrettikleri şeyler size bişey kazandırmaz...

Son düzenleme:

Emir Aydın

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,635
Tabi ki günah. Adam yukarıda 600 de ki kurallara 2020 de uymamız mantikli değil yazmis, e o zaman domuz eti de yiyelim içki de içelim sonuçta 600 yılında koyulmuş kurallar. Saçmalamayın arkadaşlar.

Hoşlanmak günah değil tabi ki, günah olsaydi eşini bulamazdın. Ancak el ele tutuşmak vesaire günah oluyor.

Son düzenleme: