Hoslanmak gunah mıdır?

Eymen25

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
15
Sevgili olmak gunah bunu biliyorum. Bir kız var. Ikimizde birbirimizden hoşlanıyoruz. Yan yana gelip böyle sevgili gibi de değiliz ama. Örnegin el ele tutusmuyoruz. Arada sırada yürüyüş yapıyoruz. Acaba bu kadarı gunah midir? Pek konuştuğumuz yok gerçi :D Zaten birbirimize seni seviyorum gibi laflar da etmiyoruz böyle işte. Bu kadarı gunah midir? Ve birde sanırım evleneceğiz ama tesettürsüz olması benim günahım olur mu?

Abdullah Alkan

Doçent
Reaksiyon puanı
417
Kardeşim tanımadan,sevgili olmadan, hoşlanmadan nasıl bir ilişki bekliyorsun ki.
Dine göre günah,beyine göre mantıklı.

Eymen25

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
15
Biraz araştırdım temas olmadıkça ve cinsel bir arzu için seviyormuş gibi yapmadıkça bir sorun yok. Tabi şart olan gerçekten ciddi ye dönüşecek bir ilişki olmasıymış (Tanıma amaçlı olabilirmiş)

Eymen25

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
15
Kardeşim tanımadan,sevgili olmadan, hoşlanmadan nasıl bir ilişki bekliyorsun ki.
Dine göre günah,beyine göre mantıklı.
Hoşlanmadan derken 2 yıldır tanıyorum hocam :D
Mesaj otomatik birleştirildi:

Gunahsa biz nasıl dünyaya geldik? Herkes mi günah işledi?
Girip araştırabilirsiniz. NNikahsız cinsel ilişki günahtır, haramdır. Ancak evlilikte böyle bir şey yok. Yanı gunah degil

Gunahsa biz nasıl dünyaya geldik? Herkes mi günah işledi?
Girip araştırabilirsiniz. NNikahsız cinsel ilişki günahtır, haramdır. Ancak evlilikte böyle bir şey yok. Yanı gunah değil.

yusufozkan58

Profesör
Reaksiyon puanı
1,393
600 döneminin kurallarını 2020de devam etmek saçma bence . O zaman dediğin gibi sevgililik tw günah sevgili olma . 600 kurallari eskide kaldi artik yok gorucu usulu evlenmeymis yok cok eslilik eskinin ahlak yapisinda normal ama gunumuz modern dunyasinda asiri ahlaksiz bir davranis .

TheChild

Profesör
Reaksiyon puanı
1,567
600 döneminin kurallarını 2020de devam etmek saçma bence . O zaman dediğin gibi sevgililik tw günah sevgili olma . 600 kurallari eskide kaldi artik yok gorucu usulu evlenmeymis yok cok eslilik eskinin ahlak yapisinda normal ama gunumuz modern dunyasinda asiri ahlaksiz bir davranis .
600 döneminin kuralları dediğiniz şey 1 milyardan daha fazla kişinin dini. Sözlerinize dikkat edin

_MusTy_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,303
hop hop dine laf etmiş oluyorsun

TheChild

Profesör
Reaksiyon puanı
1,567
Ben dinin kurallarını değil dönemin ahlak yapısını soylüyorum . Kuranda sevgili olmayın diye bir ayet bulursan bırak buraya .
Söylediklerinizden tarih değil din anlaşılıyor. Daha açık belirtin ozaman çünkü konunun ucu heryere gidebiliyor.
Elbette ki Hadis veya bir Ayet vardır bununla ilgili, benim bu konuda bilgim yetersiz uzmanına, bilenine sormak lazım.

Ayrıca o dönemin ahlak yapısı düzeltilsin diye indirildi Kutsal Kitabımız.

Abdullah Alkan

Doçent
Reaksiyon puanı
417
Hoşlanmadan derken 2 yıldır tanıyorum hocam :D

Girip araştırabilirsiniz. NNikahsız cinsel ilişki günahtır, haramdır. Ancak evlilikte böyle bir şey yok. Yanı gunah degil

Girip araştırabilirsiniz. NNikahsız cinsel ilişki günahtır, haramdır. Ancak evlilikte böyle bir şey yok. Yanı gunah değil.
Bence 2 yıldır tanıyorsanız olaya zaten ciddi bakmaya başlamışsınızdır, bana kalırsa günahlık bir durum yok gibi.

_MusTy_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,303
1588980155852.png

kırmızı yazı @yusufozkan58

enes.wtp

Asistan
Reaksiyon puanı
744
Ben de burayı anlamıyorum işte... Sevmeden nasıl bir kişiyle evlenelim? Müslümanım ama bu kadar ilginç içerikli dini bilgiler sıkıyor gerçekten. @Mustyyy sadece kırmızı yazıyı okuyarak mı dini anlıyorsun sen? Dostum tarayıcıya yazdığın sorudan sonra karşına çıkan ilk siteye girmişsin, yanlış bir bilgi veriyorsan sen de günaha giriyorsun. Saçmaladın!

_MusTy_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,303
Ben de burayı anlamıyorum işte... Sevmeden nasıl bir kişiyle evlenelim? Müslümanım ama bu kadar ilginç içerikli dini bilgiler sıkıyor gerçekten. @Mustyyy sadece kırmızı yazıyı okuyarak mı dini anlıyorsun sen? Dostum tarayıcıya yazdığın sorudan sonra karşına çıkan ilk siteye girmişsin, yanlış bir bilgi veriyorsan sen de günaha giriyorsun. Saçmaladın!
ben sana ayet veriorum! sen saçmalıyosun diyorsun öbür tarafta görürsün

enes.wtp

Asistan
Reaksiyon puanı
744
@Mustyyy dini böyle koruyamazsın ama... İyice araştırmadan attığın bir bilgi var, her sitede olan doğruysa kimse internete de girmesin. Ben ayete değil, senin yaptığın harekete " saçmaladın" dedim. Komik duruma düşüyorsun, biz de Müslümanız ancak böyle yanlış olabilecek bir mesajı da paylaşmıyoruz. İnternetten bularak aldığın mesajları lütfen atma.

_MusTy_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,303
1588980515942.png

buyrun

verdiklerim ayet ayet internet bilgisi değil
@Mustyyy dini böyle koruyamazsın ama... İyice araştırmadan attığın bir bilgi var, her sitede olan doğruysa kimse internete de girmesin. Ben ayete değil, senin yaptığın harekete " saçmaladın" dedim. Komik duruma düşüyorsun, biz de Müslümanız ancak böyle yanlış olabilecek bir mesajı da paylaşmıyoruz. İnternetten bularak aldığın mesajları lütfen atma.

_MusTy_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,303

Eymen25

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
15
Zina evli olamadığın biriyle cinsel ilişkiye girmek demek sevgili olmak demek değil .
Dostum konuyu açan ben olsam da söyle bir ayet/hâdis var;

Ey Allah'ın kulları zinaya yaklaşmayın.

Yanı sevgili olursak gerisinin gelebileceği belirtilmiş

enes.wtp

Asistan
Reaksiyon puanı
744
Birisi de Cübbeli atıyor, Allah'ım... Bu adamın kasedi çıktığında izlediniz mi? Ben izledim şahsen, atayım mı ne yapayım? Din tüccarlarına böylelikle yardım yapın, siz evinizde sobanızı yakamazken bunlar lüks yaşıyor. @SiberOptik

Kardeşim zina olacağını düşünüyorsan çıkmazsın, senin de çıkasın var ama günah diyerek kaçıyorsun. Sen sevgili de yapma, hoşlanma da annen sana evlenecek kızı bulur, tasalanma.

_MusTy_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,303
Dostum konuyu açan ben olsam da söyle bir ayet/hâdis var;

Ey Allah'ım kulları zinaya yaklaşmayın.

Yanı sevgili olursak gerisinin gelebileceği belirtilmiş
bende bunlara bunu anlatmaya çalışıyorum yarım saatttir

_MusTy_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,303
Birisi de Cübbeli atıyor, Allah'ım... Bu adamın kasedi çıktığında izlediniz mi? Ben izledim şahsen, atayım mı ne yapayım? Din tüccarlarına böylelikle yardım yapın, siz evinizde sobanızı yakamazken bunlar lüks yaşıyor.
alahım yarabbim ayet veriyoruz daha ne istiyorsun ya din in kurallarını sen belirleyemezsin kabullen

Nihat Hatipoğlu cevapladı! Kız arkadaş edinmek günah mıdır? alın nihat hatipoğluna da laf edin