Sansal80 dedi ki:İnanki faydalı bir gazete. bilmiyorum kaç yaşındasın ama benim yaşım 27 yaklaşık 10 senedir okuyorum. Uğur Mumcuyu da okurdum. Bu arada satış rakamları 70,000 - 80,000 civarında. Bence aysbergin altını gormenın en guzel yolu cumhuriyet okumaktır. zaten okudukça ufkun genişliyor. Oradaki yazarların sana kattığı çok şey oluyor.
İnşallah bi nebzede olsa sana birşeyler aktarbilmişimdir.
Ayrıca körü körüne inatçı olmaman gerçekten hoş bir davranıştı..
seçiL dedi ki:Bir türlü uzlaşamadık arkadaşlar ? herkes istediği partiye oy vermekte sonuna kadar özgürdür
Saygılarımla.
PcMaSTeR dedi ki:Akıl yaşta Değil baştadır bu Bir.
Ben senden belge İstedim Kendi Söylemlerini değil bu iki.
Herkes Her yaşta Herşeyi heycanla savunur. bkz. ekranlardaki tartışmalar. bu üç
Troy dedi ki:Sansal80 dedi ki:İnanki faydalı bir gazete. bilmiyorum kaç yaşındasın ama benim yaşım 27 yaklaşık 10 senedir okuyorum. Uğur Mumcuyu da okurdum. Bu arada satış rakamları 70,000 - 80,000 civarında. Bence aysbergin altını gormenın en guzel yolu cumhuriyet okumaktır. zaten okudukça ufkun genişliyor. Oradaki yazarların sana kattığı çok şey oluyor.
İnşallah bi nebzede olsa sana birşeyler aktarbilmişimdir.
Ayrıca körü körüne inatçı olmaman gerçekten hoş bir davranıştı..
Yaşıtımsın sen de
Cumhuriyat gazetesi de okuyorum NYTimes da okuyorum. Okumamazlık etmiyorum tabii ki ama o gazeteyi okurken sıkılıyorum. Tüm yazarları ezik bir şekilde saldırıyor sağa sola. En ufak bir haberde hemen hükümete ve muhafazakarlara saldırıyorlar.
Beni yanlış anlamaman için şunu söyleyeyim sana; Vakit Gazetesi ne ise Cumhuriyet Gazetesi de aynıdır benim için. Hatta bana sorarsan ikisi de aynı yerden kontrol ediliyorlar
PcMaSTeR dedi ki:Ve Son Birşey İşte Size belgesiyle Ekonominin Gidişhatı bunu ben değil akp değil Elin yabancısı Söylüyor buyrun okuyun
Türkçe Metin İçin Tıklayın
İngilizce Metin ve Kaynak İçin Tıklayın
Akıl Yaşta mı Demişim ben ? ;D ;D ;D yav bırak ya Seninle tartışılmaz, yalnız senle değil Senin Gibi Düşünenlerle de tartışılmaz.. kusura bakma ben sadece Sana belge Gösteriyorum. bu arada varsa elinde gönder bakalım ne kadar doğru söylüyorsun anlıyacağız.
Ayrıca İnsanlarla Alaylı Üslupla konuşman Senin Akıl yaşının Kaç olduğunu Gösteriyor...
ecrin dedi ki:bence bu konu çok uzadı
PcMaSTeR dedi ki:Bir gün bir adamın bir oğlu varmış. bu çocuk bir türlü uslanmazmış, babası ne derse o hep kendi bildiğini yaparmış. babası da her defasında "senden adam olmaz" dermiş. bir gün bu çocuk ülkenin başına padişah olmuş ve babasını tahtına kadar getirtmiş ve babasına "bak adam olmazsın demiştin ama padişah oldum" demiş. babası da çocuguna bakmış ve;
- ben sana padişah olamazsın demedim, adam olamazsın dedim. padişah olmuşsun ama hala babanı kendi ayagına getiriyorsun, yani gene adam olmamışsın.
demiş.
------------------------Son mesaj------------------
Artık bu başlığa yazmıyorum Seviye Düştüğünden Dolayı. Diyeceği olan Pm'den ulaşsın.
Sansal80 dedi ki:Dış Denge 2007-2006-2005-2004-2003-2002-2001
İhracat USD Milyar Oca-Eyl 60.7 73.1 66.9 51.1 40.1 34.3
İthalat USD Milyar Oca-Eyl -100.5 -116.0 -87.4 -62.6 -46.0 -37.1
Dış Ticaret Açığı USD Milyar Oca-Eyl -39.8 -42.9 -20.5 -11.5 -5.9 -2.8
AKP 2002 de iktidara geldi. Dış tic. açığı 4.5 yılda 14 kat arttı.. bunu biz ve çocuklarımız odeyecek..
Bilginize arkadaşlar,
negroo dedi ki:Sansal80 dedi ki:Dış Denge 2007-2006-2005-2004-2003-2002-2001
AKP 2002 de iktidara geldi. Dış tic. açığı 4.5 yılda 14 kat arttı.. bunu biz ve çocuklarımız odeyecek..
Bilginize arkadaşlar,
Ekonomist'sen ii bilirsin,bi hükümet tek başına 5 yılda bu kadar borç yapamaz.Sanki daha önceden bu ülkenin borcu yoktu da "AKP geldi,tüm borçları onlar yaptı" gibi komik bişey söylüyosun.Bu ülke'nin borcu yıllardır bitmiyo ki adam 5 yılda bunları azaltsın.AKP Hükümet'inin az da olsa yanlışları var tabi,(Özelleştirmeler gibi)ama ilk defa belki bu ülkede bu kadar istikrar oldu diyebilirim her yönde.Oy'um AKP'ye tabii ki,"oy vericek başka parti yok" diyerek onlara oy vermiyorum.Bilinçli ve ülke menfaâtlerini göz önünde bulundurarak onlara oy vericem.
Sansal80 dedi ki:negroo dedi ki:Sansal80 dedi ki:Dış Denge 2007-2006-2005-2004-2003-2002-2001
Bilginize arkadaşlar,
Ekonomist'sen ii bilirsin,bi hükümet tek başına 5 yılda bu kadar borç yapamaz.Sanki daha önceden bu ülkenin borcu yoktu da "AKP geldi,tüm borçları onlar yaptı" gibi komik bişey söylüyosun.Bu ülke'nin borcu yıllardır bitmiyo ki adam 5 yılda bunları azaltsın.AKP Hükümet'inin az da olsa yanlışları var tabi,(Özelleştirmeler gibi)ama ilk defa belki bu ülkede bu kadar istikrar oldu diyebilirim her yönde.Oy'um AKP'ye tabii ki,"oy vericek başka parti yok" diyerek onlara oy vermiyorum.Bilinçli ve ülke menfaâtlerini göz önünde bulundurarak onlara oy vericem.
Adım Ekonomist değil, mesleğim bu. Adım Şansal. Sana yolladığım seri AKP iktidar donemine ait sadece zaten. eskiden var olan bir açığı 14 misli genişletmişler. Bu tablodan çıkan sonuç bu. Ayrıca söylemedğim sözlerimi benım ağzımdan insanlara soyleme "AKP geldi,tüm borçları onlar yaptı" diye bir sözum yok benim. Bu çok ayıp. Teessüf ederim.
negroo dedi ki:Sansal80 dedi ki:negroo dedi ki:Sansal80 dedi ki:Dış Denge 2007-2006-2005-2004-2003-2002-2001
Bilginize arkadaşlar,
Adım Ekonomist değil, mesleğim bu. Adım Şansal. Sana yolladığım seri AKP iktidar donemine ait sadece zaten. eskiden var olan bir açığı 14 misli genişletmişler. Bu tablodan çıkan sonuç bu. Ayrıca söylemedğim sözlerimi benım ağzımdan insanlara soyleme "AKP geldi,tüm borçları onlar yaptı" diye bir sözum yok benim. Bu çok ayıp. Teessüf ederim.
Adı'Nın "Ekonomist" olduğunu söyleyen oldu mu??Ben öyle bişey yazdığımı göremiyorum da yazımda.Ayrıca "Ekonomistliğin" bi meslek olduğunu söylerek beni aydınlattığın için teşekkür ederim.Ayrıca senin sarfetmiş olduğun cümleler'den çıkıyo benim varmış olduğum kanı.Senin adına neden konuşucam ki,söylediklerinden çıkardıklarımı yazdım ben.
Sansal80 dedi ki:PCMaster cığım,
Cumhuriyet cumhuriyeti sevenlerin gazetesidir zaten bir nevi cumhuriyet Atatürk ve dinine anenelere bağlığı temsil eder. Diğerleri gibi o anki iktidarın yalakası olmaz. Seninde ufkun baya kapalı gibi gorunuyor anladıgım kadarıyla. Çunku 16 yaşındaki kardeşimize oldukça yanlış bilgi yuklemesi yapmışsın. Keşke tarafsız yorumlar yapıp akıl karıştırmasaydın. Unutma bu ülke 4.5 yıldır süre gelen yanlış ekonomik ve imf politikaları yuzunden her sene 52 milyar dolar sırf faiz odemesi yapıyor..
Umarım daha çok bilgi sahibi oldugun zaman beni şaşırtabilecek cevaplar yazarsın..
Sansal80 dedi ki:negroo dedi ki:Sansal80 dedi ki:negroo dedi ki:Sansal80 dedi ki:Dış Denge 2007-2006-2005-2004-2003-2002-2001
Bilginize arkadaşlar,
Adı'Nın "Ekonomist" olduğunu söyleyen oldu mu??Ben öyle bişey yazdığımı göremiyorum da yazımda.Ayrıca "Ekonomistliğin" bi meslek olduğunu söylerek beni aydınlattığın için teşekkür ederim.Ayrıca senin sarfetmiş olduğun cümleler'den çıkıyo benim varmış olduğum kanı.Senin adına neden konuşucam ki,söylediklerinden çıkardıklarımı yazdım ben.
Bu şekilde çıkarım yapmazsan sevinirim dostum.
Yazına Ekonomist, sen ii bilirsin.. diye başladığın için adımı soyleme gereği duydum sadece.
Bunun dışında sormak istediğin bir soru var ise (dış tic. açığı haricinde) seve seve cveap verırım.
Hürmetler, bu kadar güzel tarif edilebilirdi içinde bulunduğumuz durum. +1buhari dedi ki:Ne yani bu ülke son 4,5 yılda mı bu kadar faiz yükü altına girdi. 5 yıl önce ülkenin hiç borcu yoktu değil mi? El insaf çocuk mu kandırıyorsun arkadaşım.
Ben cumhuriyet okumuyorum o zaman cumhuriyetimizi sevmiyorum demek öyle mi. 17 yıllık bir devlet memuru olark bunu kendime hakaret kabul ediyorum ve bu hakareti aynen sana iade ediyorum. Asıl cumhuriyeti sevmeyen işte bu zihniyete sahip olanlardır. Atatürk'ün milliyetçiliğinden, halkçılığından nasibini alamamışsın. Zümre ayrımı gözetiyorusun. Hatta ondan önce yüce türk milletine ayrımcılık uyguluyorsun.
Bu zihniyetin sahipleri işlerine gelince "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" derler. Gelmeyince de cumhuriyet tarihinde hiç görülmemeiş bir 367 sayısı ortaya koyarlar. İşlerine gelme di ya o yüzden de "Egemenlik halka teslim edilemez" demeye getirdiler.
Sandıkta alacaksın cevabını.
Ama o zaman da diyeceksin ki bunlar devlete düşman ordu gel darbe yap. İşte ülkeyi geriye götüren zihniyet budur arkadaşlar.
Herkesi sevgiyle selamlarım...........