Tartarus
Profesör
- Reaksiyon puanı
- 0
Reklamlar süpermiş...
(A) (&

seçiL dedi ki:saygı duyuyorum düşüncelerinize burdan
Troy dedi ki:seçiL dedi ki:saygı duyuyorum düşüncelerinize burdan
Bu arada sen de kocanın oy verdiği partiye oy vereceksin.
Evde sorun çıkabilir haberin olsun (&![]()
seçiL dedi ki:Peki... kocam ne derse odur tabikii sözünden dışarı çıkarmıyım hiç
Herkes dogru düşünmeli verilen eski vaadleri düşünerek ona göre karar vermeli. Oylar çöpe gitmemeli %10 barajı unutulmamalı... yorum yapmıcam artık
;(
cems dedi ki:Osmanlı'nın kaçta kaçını biliyoruz ki? Saltanatı reddetmek üzere yazılmış tarihi okuyup, arkasından "osmanlı'da böyleydi, şöyleydi" demek abesle iştigal. Objektif bir bakış açısından Osmanlı'yı öğrenmek günüzümüde şart. Bunu yapan değerli hocalarımız var. bakınız İlber Ortaylı, Halil İnalcık ve Mustafa Armağan. Osmanlı'nın durumu ile bizim benzeşen bir durumumuz yok. Kısa ancak çalkantılı Cumhuriyet tarihimizde, Yüzyıllar ayakta kalmış bir Osmanlı Devleti kadar müreffeh bir döneme rastlayabilir misiniz?
Şimdilerde yaşadığımız istikrarlı dönem henüz kazanılmış bir durumdur. AK parti 4.5 yılda yapılabileceklerin en iyisini yapabildi mi? tartışılır. ama daha iyisini yapabilecek bir başka parti, ne önceki seçimlerde, ne de şimdi yok. Baykal mı? Bahçeli mi? Bu iki partiyi seçim dönemi gelmeden önce yanyana görebileceğini hayal eden kaç kişi var? Ülke menfaatleri adı altında iki zıt kutup "biz bir araya geliriz diyor" Doğalarına aykırı ama bu iki parti diyor ki "olsun, olsun. zıt kutup olması önemli değil, zorla bir arada dururuz"... Mümkün mü? Mıknatısta fiziki olarak bu nasıl mümkün değilse, bu iki partinin fiziği de buna aykırı. ikisi de sırf koltuk sevdası ve yeni rantlar için "olsun birleşiriz" diyor. Çok eskilere gitmeye gerek bile yok. Bu dediğim daha bir haftalık mevzu. geçmişte birbirlerini üniversite önlerinde öldüren, bıçaklayanlar bugün birleşiriz diyorlar. Sonra bende bunu yiyeceğim öyle mi?
@poc@lypse'e not: Osmanlı'da lost, magazin ve bu tip benzeri BOŞ işler olmadığı için işler bugün ki değildi elbet. Ülkelerini bizden daha çok seviyorlardı. Onların göstergeleriyle bizim göstergelerimiz bambaşka yollara bakıyor günümüzde. Osmanlı'yı temcit pilavı gibi her öğünde kötü benzetmelere harcamaya hakkımız olmadığını düşünüyorum. Osmanlı konusunda daha fazla bilgi edinebilmen için yukarıdaki metinde bahsi geçen Bilketn Üniversitesi hocalarından çok değerli tarihçilerin kitaplarını okuman, derslerine katılman faydalı olacaktır. Braveheart'ta "tarih, kahramanları asanlar tarafından yazılır" sözü geçer. Okuduğun tarih kahramanları asanların tarihi, günümüzde artık objektif bir tarih için çalışmalar yapılıyor, Osmanlı'dan her sene Konstantinopolis'in fethi kutlanarak özür dileniyor. ama açık seçik iadei itibar ancak bugünlerde gerçekleşiyor. ve bugün partisinin bayrağında Osmanlı'yı temsil eden zihniyet, saltanatı reddeden zihniyet ile birleşirim diyor. Sence kim daha dürüst davranıyor?
seçiL dedi ki:zaten sürüden ayrılma zamanı da geldikocacımmm
ama bide son kez şunuda söylemek yazmak istiyorum son son
ATATÜRK'ÜN ŞU SÖZÜNÜ UNUTMAYALIM
"BENİM İKİ TANE BÜYÜK ESERİM VAR BİRİ CUMHURİYET DİĞERİ CUMHURİYET HALK
PARTİSİDİR" .
seçiL dedi ki:size katılıyorum muhterem ;D haklısınız .... itiraz etmek benim haddime değil (A) sen benim canım kocamsın sen ne dersen o olur (A)
kübra alioğulları dedi ki:Bu ankette daha çok parti yokmuydu yoksa bana mı? öyle geliyo. Benim vericeğim partinin adı yok da.
seçiL dedi ki:zaten sürüden ayrılma zamanı da geldikocacımmm
ama bide son kez şunuda söylemek yazmak istiyorum son son
ATATÜRK'ÜN ŞU SÖZÜNÜ UNUTMAYALIM
"BENİM İKİ TANE BÜYÜK ESERİM VAR BİRİ CUMHURİYET DİĞERİ CUMHURİYET HALK
PARTİSİDİR" .
kübra alioğulları dedi ki:Oyum yok gerçi ama olsadı dehap