Harici disk açılmıyor.?

straw-hat

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar, uzun zamandır sorunsuz kullandığım harici diskim geçen gün üst kısmına sert bir darbe aldı, önceleri cızırtılı sesler çıkararak ta olsa çalışıyordu ama şuan tamamen çalışmayı durdurdu, konuyu açma sebebim diskin tekrar kullanılabilme ihtimali olup olmadığını sormak, içindeki verileri mümkün olursa kurtarmak isterim ama o kadar da önemli değil, benim için öncelikli olan disk şuanda, şimdi sorunu biraz ayrıntılarıyla anlatayım;

öncelikle disk şu:
3.5_Seagate_Expansion_Segate_Expansiyon_Harici_Disk_Tasinabilir_Disk.jpg

3.5 inch seagate expansion drive

bilgisayarım ekranında disk şu şekilde görünüyor:
Q4En5Z.png

tıklayınca genelde şu hatayı veriyor:
Ezn0LZ.png

bazı durumlarda ise şu uyarıyı veriyor:
D8VAgo.png

tıklayınca açılan biçimlendirme ekranı bu:
z2vDo7.png

klasik biçimlendirme uyarısını veriyor:
ZAgqPV.png

biçimlendir ekranında "hızlı biçimlendir" kutusundaki tik dolu olduğu zaman yaklaşık 15 dk sonra şu cevabı alıyorum:
vQdDvA.png

eğer "hızı biçimlendir" kutusundaki tik i kaldırırsam çok uzun saatler boyunca bir ilerleme olmuyor (36 saati aştığım oldu),

eğer biçimlendirmeyi iptal edersem yada kapatmaya çalışırsam "program cevap vermiyor" hatası alıyorum,

başka bir şekilde bağlantı koparsa şu ekran geliyor:
n5VD4N.png

"chkdsk" komutu ile aldığım cevaplar:
bgA0Wj.png

Tüm bunların ışığında diskin durumu nedir ne değildir, bilen arkadaşlar yardımcı olabilirse çok sevinirim..

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Tek yapman gereken şey var oda olmasa çöpe atacaksın. Harddiskin 4 köşesine hafif bir şekilde masaya vuracaksın disk kafası yerine oturur belki. Ben öyle çok harddisk kurtardım

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Muhtemelen disk gitmiştir ama aç içini bi şansını dene belki içindeki basit birşey atmıştır. Buarada arkadaşın dediği gibi diski sağa sola vuracağına abra kadabra diyerek tekrar denemen daha mantıklı bir çözüm olacaktır.

straw-hat

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Açıkçası pek anlamıyorum bu işlerden, diski nasıl açacağımı bile çözemedim (vidalama yeri falan yok), nasıl açılır neresine bakılır biri anlatırsa şansımı deneyebilirim. (diski masaya vurmayı da denedim, olmadı)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
O diskleri kırmadan açmak zaten imkansız gibi. İçine zarar vermeden kasasını açabilirsin bence tornavidayla fln zorla biraz ama kasa geri kapanmaz büyük olasılıkla(Daha önce benimde başıma gelmişti böyle birşey kasası kırılmıştı açarken). Ayrıca harici hdd'ler çok güvenilir değildirler her an gidebilirler.