Harici harddisk hata!

muhammetBLCc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar meraba, harddiskimin içinde özel ve önemli birçok belge var. Harddiski bilgisayarıma taktığımda disk biçimlendir diye bir uyarı alıyorum, biçimlendirme seçenegine tıklayınca windows biçimlendirmeyi bitiremedi diyor ve her turlu bıcımlendirmeyi denedim olmuyor ayrıyetten her bilgisayara taktım açılmıyor önceki gibi diskke koydugum adıda gözükmüyor. Diski bilgisayar görüyor yanlız kullanılmıyor.

PropHeTe

Profesör
Reaksiyon puanı
2,397
dostum keşke biçimlendirmeye çalışmadan linux altında baksa idin büyük ihtimal o görebilirdi eğer fiziki bir hasar almadı ise darbe vs...
eğer içindekileri getirme istiyorsan easeus partition data recovery wizardı öneririm %99 verilerin geri gelebilir tabi diskin boyutuna bağlı olarak bu değişir!

yine linux altında biçimlendir diski ve windows üstünde iken dediğim programla hdd içindekileri kurtararabilirsin
ve aklında olsun harici usb disk flash diskleri pcden çıkartmadan evvel mutlaka güvenli kaldır seçeneği ile çıkart yada pc kapalı iken bunu yap!

muhammetBLCc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
içindekiler önemli ama kurtama konusu kolay sadece harddik kullanılır bi vazıyete gelsın yeter linux olmadan yapabileceğim bir yöntem varmı acaba

PropHeTe

Profesör
Reaksiyon puanı
2,397
cd yada usbden çalışan linux sürümleri var ben bunu eksik söyledim kusuruma bakma C=

http://www.livecdlist.com/ boyut olarak sana hangisi uygun ise onu indir cd yada usb ye boottable(isodur yazdır analmında)yapıp sistemi o cd yada usb üstünden açıp o hddyide bağla !