Google'ı çalmaya çalışmıştık

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
Ben ilk zamanlarda internete girerken sadece 1 siteye girerdim orayı kapatır sonradan explorerı tekrar açar yeni bir siteye girerdim :D Aynı anda 1 den fazla siteye girildiğini bilmiyordum :D

MS-DOS dayız...

Hoca Ağaç Dizini açın...

Ağaç dizini açtık

Onun içine Dal Dizini açın...

Dal dizini açtık

Onun içine Yaprak dosyası açın...

Yaprak dosyası açtık...

Hocanın önündeki arkadaş ensesine şaaap diye okkalı bir tokat yedi :D

arkadaş yaprak yazarken birazcık yanlışlık yapmış tam da hocanın önünde :D

forumstar

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Ilk bilgisayari aldigimda hic unutmuyorum,
hafta sonu evde herkezin disari cikmasini bekleyip bütün bilgisayari sökmüstüm.
Sökerkende her parcaya kabloya etiket yapistirip foto cekmistim,
tozlandigini görünce silip bezle silip, süpürgeyle cekip,ramlarin ucunu silgiyle silip, tekrar birlestirmistim,
ama biraz zor olasada sonunda calisiyodu :D

mei

Profesör
Reaksiyon puanı
36
ilk pc mi 1994 de almıştık win 95 di. Red Alert vardı 10 lu set halinde satılan oyunlar vardı. :) internetede yine 94 yılında başlamıştım o zamanlar raksnet, kurbağa gibi yerler vardı en popüler. ircd de falan bilmezdik hep web chat den girerdik harbiki illerleyen yıllarda mirc üzerinden girildiğini öğrenmiştik :D

nevuser

Profesör
Reaksiyon puanı
2
benim ilk tanışmam leptopla oldu abim datron şirketinde çalışıyodu leptopu daha yeni yeni elime almış word de kendi adımı yazıp kaydediyodum o zaman dedim ben pc bölümüne gidicem diye şuanda pc bölümü son sınıf okuyorum ilk sakarlığım ise yine bu leptop üzerinden uygulamıştım abim şifre koymştu pc ye bende bulmak için şifreyi deiştirmek iiçin elimden geleni yapyıom ve en sonunda başarmıştım ne abim nede ben pcyi açabilyoduk çünkü bıosa şifre koymuştum :D :D inanılmaz bişiydi bea nasıl yptım diye düşünyodum her gün şimdi ise lisede sınavda böle bir soru çıkmışta yanlıl yapmıştım xD :D :D :D hayat...... :)

Hello Kitty.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
104
hiç unutmam g** korkusana format atmıştım :)

şöyle oluyor;

Bilgisayarcılara parqa vermemek için ve de xp cdsi dilenmemek için internetten xp cdsi indirdim :) biosu bir türlü ayarlayamadım ve abim tak cdyi at çalışıyor bak dedi :) Bak dedim windows üzerine windows kurarız dedim.. at dedi.. format attım :D ama tabi malum windows üzerine windows kurmuşum..Bir kaç kurcuklamadan sonra pc açılmadı :D O gün dua ediyorum abim gelmesin diye..Duam kabul edildi ve sabaha internet cafeye gittim ve şansıma cebimde 45kuruş para var :D G*t korkusuna 2dkda herşeyi öğrendim eve gelip formatı attım :mrgreen:

canfb1907

Asistan
Reaksiyon puanı
3
hddnin partition'u biçimlendirmeden göre göremiyeceğimi bilmeden 1 gecede 5 format atışım

malibumali

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Bizim bi arkadaş da google.com/admin deniyodu, hey Allah'ım ya :D

aby

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
vay be ne günlermiş :) bende fifa 98 i açmayı öğrenmiştim ilk. baslayasıya cok güzel oynamaya basladım ama daha hangı tusun ne işe yaradıgını bile bilmiyorum :) megerse bilgisayar kendı kendıne oynuyormus :)

KoNFiCuS

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sene, geçen sene dermişim :)

İlk PC mi 92-93 lerde aldım. PC ilk açıldığında komşumuzun oğlunun ilk tepkisi ve yüz ifadesi hala aklımda. " Lan bunda yazılar yazıyo" Tabiki DOS ekranı, adımı soyadımı yazıp enterlar dururdum. Derken birgün abim geldi ve PC de büyülü kodu girdi "Win.exe" Pencereler açıldı bişiler oldu PC ye Win 3.1 le ilk tanışmam böyle oldu. Derken kursa filan gittim DOS komutlarında Master olunca ilk yaptığım comand.com içini editlemek ve Türkçe yapmaktı. Verilen hata mesajlar türkçe çıkmaya başlayınca çok havam oluyordu. Diskete dosyayı kaydedip kursda hava atıyordum.
Derken Basic de telefon rehberi filan yapardık, PW falan. Birgün babamın iş yerindeki bilgisayarcı dediki CD diye bişi çıkcakmış ansiklopediler ona sığacakmış hadi be dedik olur mu öyle şey. Tabi hemen arkasında ilk CD sürücümüzü almıştık. Ses kartı filan çıktı.

En güzel anılarımdan biride o zamanlar uzaktan kumandalı CD sürücüleri vardı havalı havalı. Arkadaş almıştı, tabi windows CD sürücüsünü direk tanımaz disketle tanıtırdın. Arkadaşın son model CD sürücüsünden driver yüklemek için CD çıkmıştı. Hala aklımıza geldikçe yerlere yatarız.

Ey gidi günler,

Yaşlanmışız :)

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
Ohoo neleri yadetmişsiniz, okudukça benim de anılarım birer birer gözlerimin önünden geçti, bir zamanlar DAVE vardı, var mı aranızda hatırlayan? :)

Ali TEMEL

Profesör
Reaksiyon puanı
92
Ohoo neleri yadetmişsiniz, okudukça benim de anılarım birer birer gözlerimin önünden geçti, bir zamanlar DAVE vardı, var mı aranızda hatırlayan? :)
Hatırladığım kadarıyla en son bölümü, her yeri kapalı mekanda en sağdan sola doğru giderek bitiriyorduk :) 2001 2002 yılında oynuyordum. Gerçekten çok zevkli oyundu ama bazı yerlerini geçemeyince sinir oluyor insan :)

Ethernet

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bir tanıdığımdan duymuştum. ablası bilgisayarı ilk defa kullanıyor. ekrana bir yazı çıkmış. buraya tıklayınız diye. kızcağız ne bilsin, mouse ile oraya clickleyeceğini, hemen kalkmış eliyle tık tık ekrana vurmuş. :D hep hatırladığımda bana çok komik gelir. :D

Ekrem Çukurca

Asistan
Reaksiyon puanı
2
İlk gördüğüm Windows 95 betası çalıştıran bir bilgisayardı. Hayran kalmıştım o zaman

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
bir tanıdığımdan duymuştum. ablası bilgisayarı ilk defa kullanıyor. ekrana bir yazı çıkmış. buraya tıklayınız diye. kızcağız ne bilsin, mouse ile oraya clickleyeceğini, hemen kalkmış eliyle tık tık ekrana vurmuş. :D hep hatırladığımda bana çok komik gelir. :D

Bunu görünce arkadaşın ablası geldi aklıma, o zaman win95'te sağdan bir ok çıkıp başlata doğru gidiyordu, üstünde de başlamak için buraya basınız yazıyordu. Bunlarda bilgisayar her açıldığında önce orayı tıklıyor, sonra ne yapacaklarsa yapyıyorlardı. :D

virtual worms

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
68
süper anılardı özledim o günleri:(

bende bir tane anlatiyim bari.:)

Bizim bilgisayar odasında bir kutu vardı içinde bozuk fanlar,cd-romlar,mause,klavye vs. işte bir gün benle bilgisayar hocamız bilgisayar odasındaydı sonra o öğretmenler odasına gitti ben tek

kaldım. kutudan bir fan çıkardım fanın kablosunu 2 ye ayırdım sonra prize taktım:D:D Ufak bir tak sesi geldi bir şey olmamış gibi fanı yine kutuya koydum:D Ne bilim fana 5-10 v elektirik gittiğini

birden 200- 250v gidince patladı tabi:)

D_o_C_T_o_R

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ooo üyeler sizler yeniymişsiniz ben ilk bilgisayarla tanıştığımda klavyenin yanında disket sürücü sabit olan biseydi commodore 64 idi yani halk egitim merkezinde oynardık hatta arkonoid diye bi oyun vardı onu oynardık tabi bide diş fırçalı oyun vardı, bolüm atlamak için yollardaki noktaları mikroplara yakalanmadan yerdik dişlerimizi fırcalardık.

ilk bilgisayarım IBM 486dx66 idi icinde dos 6.0 ve windows 3.1 vardı

vaybeee yaşlanmısız

bahsettiğin bilgisayar commodore değil amiga commodore da kaset takarak çalıştırılıyordu.

benim ilk tanıştığım bilgisayar 89-90 senelerinde amiga 500 dü ( şu anda hala evin bi kenarında durmakta :) )
daha sonrasında ise 100 mhz işlemcili bi bilgisayarım olmuştu onda da win 3.1 vardı. ( maksat temelden öğrenmek :) )