Galaxy s3 abd'de neden 200 $ ?

rimzone

Asistan
Reaksiyon puanı
0
merhaba arkadaşlar. bu soru kaç gündür kafamda. cevabını da bulamadım sorunca tatmin edici cevap alabileceğim kimse de yok. S3 Türkiye'de 2000 lira iken abd'de sadece 200 dolardan yani yaklaşık 364 liradan satılması nasıl mümkün oluyor? bunu bana açıklayabilir misiniz ? yardımcı olursanız teşekkür ederim.

isveçli

Profesör
Reaksiyon puanı
10
O fiyat kontratli fitat 24 ay sozlesme yapiyorsun pesin 200 dolar veriyorsun.daha yeni aldim ben s3 ü yurtdisindan

Bende pesin 250 euro verdim 12 ay kontrat yaptim

rimzone

Asistan
Reaksiyon puanı
0
O fiyat kontratli fitat 24 ay sozlesme yapiyorsun pesin 200 dolar veriyorsun.daha yeni aldim ben s3 ü yurtdisindan

Bende pesin 250 euro verdim 12 ay kontrat yaptim

anlayamadım biraz daha açar mısın lütfen ?

RocKhan

Doçent
Reaksiyon puanı
15
Nasıl TTNet ve Super online gibi firmalarla sözleşme yapıp her ay belli bir ücret verip internet alıyorsun, bu yurt dışı firmaları da sana telefonu öyle veriyor, yani 200 dolar ile bitmiyor iş, 1-2 yıl boyu telefon şirketine de para ödüyorsun, zaten oraya verdiğin paradan telefonun parası rahat çıkıyor.

isveçli

Profesör
Reaksiyon puanı
10
anlayamadım biraz daha açar mısın lütfen ?

Yahu nasil desem kapora gibi .cihazi alinca 200 dolar veriyorsun gerisini taksit oder gibi odeyip duruyorsun kontrat bitene kadar ,yani o ikiyuz dolardan haric 800 dolar daha veriyorsun taksit taksit

Ortalama 800 dolar sana kalmis, daha fazla internet daha fazla konusma suresi alrsan fazla oduyorsun

El Padrino

Dekan
Reaksiyon puanı
70
Dostum yurtdışında 200 dolar falan değil.O fiyatlar kontratlı fiyatları telefonların.

Yabancı ülkelerde yıllardır süre gelen bu sistem bizim ülkemize daha son 2 yıldır geldi.Şuan nasıl ki Turkcell'den Vodafone'dan Avea'dan aylık 49 liradan başlayan fiyatlarla S3 alabiliyorsak, oradada aynı sistem.Mesela bizim ülkemizde Vodafone aylık 49 liraya 24 ay boyunca bilmem kaç dakka, kaç sms, kac gb internet veriyorsa bunu 24 e bölüp üzerinede vermiş olduğu tarifenin kat ve kat üstü fiyat biçip 24 ay sonunda 2000 liralık telefonu sana 2500-3000 lira gibi bir fiyata vermiş oluyor.Her halükarda bu durumdan müşteri zararlı çıkıyor.Ama bizim ülkemizde cebinde beş kuruş para olmayan adamlar ancak bu yolla telefon edinebileceklerini bildikleri için kontratlı telefon alıp sonrasında aylık kontrat bedelini ödeyemeyince icralık oluyor.Başı dertten kurtulmuyor.Bizim insanımız pek seviyor başına dert açmayı.O yüzden paran varsa alıcaksan, yoksa almıcaksın kardeşim.Otur poponun üzerine tv seyret.

Yurtdışında S3'ün kontratsız yani teknoloji marketlerde satılan fiyatı 1600 küsür lira gibi birşey.Yani aradaki 300-400 liralık fark bizim ülkemizin ek vergisi...

rimzone

Asistan
Reaksiyon puanı
0
himm. anladım çok teşekkür ederim. her haberde böyle duyuruldu ve hiç kontratlı ayrıntısına girilmediği için ben de sorma ihtiyacı hissettim. peki abd veya diğer dış devletlerde kontratsız, peşin parayla kaça satılıyor bu model?

El Padrino

Dekan
Reaksiyon puanı
70
himm. anladım çok teşekkür ederim. her haberde böyle duyuruldu ve hiç kontratlı ayrıntısına girilmediği için ben de sorma ihtiyacı hissettim. peki abd veya diğer dış devletlerde kontratsız, peşin parayla kaça satılıyor bu model?

Önceki mesajımda yazdım.Kendi ülkelerinin para birimlerine göre dolar veya euro olarak 1400-1600 liraya tekabul eden fiyatlarla satılıyor Galaxy S3.

rimzone

Asistan
Reaksiyon puanı
0
peki yurt dışındaki bu fiyatları göz önünde bulundurarak yurt dışından bu telefonu amazon, ebay gibi siteler aracılığıyla getirtmek mantıklı olur mu?

El Padrino

Dekan
Reaksiyon puanı
70
Bildiğim kadarıyla Amazon Türkiye'ye gönderi yapmıyor.Ebay'de ise alacağın ülkenin uzaklığına bağlı olarak kargo ücreti çok pahalıya geliyor.Ayrıca artık gümrükten telefon geçirirken vergisinide veriyormuşsun.Yani anlayacağın kâr edeyim derken zarara girersin.Hem telefonu ordan alıp hem Türkiye'ye girişini yaparken vergisini vericeksin hemde kargo parası vericeksin.Astarı yüzünden pahalıya gelir yani.Garanti sorunlarıda cabası.O yüzden buradan alman daha mantıklı.

rimzone

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Önceki mesajımda yazdım.Kendi ülkelerinin para birimlerine göre dolar veya euro olarak 1400-1600 liraya tekabul eden fiyatlarla satılıyor Galaxy S3.

Bildiğim kadarıyla Amazon Türkiye'ye gönderi yapmıyor.Ebay'de ise alacağın ülkenin uzaklığına bağlı olarak kargo ücreti çok pahalıya geliyor.Ayrıca artık gümrükten telefon geçirirken vergisinide veriyormuşsun.Yani anlayacağın kâr edeyim derken zarara girersin.Hem telefonu ordan alıp hem Türkiye'ye girişini yaparken vergisini vericeksin hemde kargo parası vericeksin.Astarı yüzünden pahalıya gelir yani.Garanti sorunlarıda cabası.O yüzden buradan alman daha mantıklı.

ben de öyle düşünüyordum, teşekkür ederim.

andromedya

Asistan
Reaksiyon puanı
0
gümrükten telefon geçmiyor geçirtmiyorlar anca kendiniz yurtdışına gidip telefonu alırsanız geçirtmeye çalıştığınızda vergi vererek 100 tl izin veriyorlar ayrıca telefon email sorunu oluyor garanti sorunu oluyor (uluslararası garanti varsa sorun olmaz) . gümrükçü tanıdığınsa veya başka şekilde geçirtebiliyorsan gümrükçüyle belli bir miktar payla anlaşarak sürü telefon sipariş et e maili halledersin bi şekil intrnetten sat binlerce tl gelir elde et :)

şu kargo meseleside dert değil ücretsiz gönderim olabiliyor veya 10$ civarı oluyor genelde

SerdarGokcen

Asistan
Reaksiyon puanı
3
peki yurt dışındaki bu fiyatları göz önünde bulundurarak yurt dışından bu telefonu amazon, ebay gibi siteler aracılığıyla getirtmek mantıklı olur mu?
tr de satılan bir ürünü kendin dışında getirirsen gümrük : aaa dedi nereye dedi nerden dedi....

takılır gümrükte. öyle olmasa ben coşmuştum...

S

SDN Okuru

SDN Okuru
slm kardes ben çinde yasıyorum şangayda ve bende telefonumu amerikadan aldım buhafta evet fiyatlarda ucurum var bu bir gercek iphone5 bile 450 dolar amerikada hesabuını siz yapın artık...yurt dısında satısa cıkan mal asırı fiyat bindiriliyor anlicanız..ıphone4s ve 5 arasında sadece 75 dolar fark var amerikada...bu telefonu türkiye yapsaydı amerikada cok pahalı tr de cok ucıuz olurdu sasılacak bişey yok bunda

rimzone

Asistan
Reaksiyon puanı
0
yazıları okudum okudum sonra bir de baktım ki konuyu ben açmışım zamanında. :D unutmuşum, şaşırdım

S

SDN Okuru

SDN Okuru
merhaba arkadaşlar internette qezinirken bi pazarlama fiması s3 1600 den 600 düşmüş yurtdışı keyıt 3 see kayıtlıymış benim pek bilgim olmadıqı için alınırmı alınmazmı size sormal istedim

mustifanci

Asistan
Reaksiyon puanı
3
merhaba arkadaşlar internette qezinirken bi pazarlama fiması s3 1600 den 600 düşmüş yurtdışı keyıt 3 see kayıtlıymış benim pek bilgim olmadıqı için alınırmı alınmazmı size sormal istedim
Dolandırıcıdır onlar şimdi kaçak çin s3 satıyorlar s3 diye.Bir malın fiyatı inanılmayacak kadar ucuzsa sende inanma kesin bir pislik vardır.