G2 mi Nexus 5 mi

dj_alper

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Selam.

LG G2'nin Stock romu 2 GB civarı yapıyor. İçinde istediğin istemedin uygulama özellikler var telefona aşırı baskı yapıyor. En ufak yüklenmede Touchwiz'de kasmalar oluyor. CM11 yükledim hem boyutu kücük hem içinde kullanmadığım tüm saçma uygulamalar kaldırılmış. Telefonun şu anda nexustan bir farkı yok. Telefon rootlu xposedten bir sürü modül indirip telefonumu kişiselleştirdim bir sürü uygulama mevcut ve gram takılma kasma donme fps düşmesi hiç bişi yok telefonda. Kısaca telefonun kasması tamamen romdan kaynaklı. Snapdragon 800, 2GB ram, Andreno 330 grafik işlemcisi ile bir telefon neden kasarki ? tamamen yazılımsal işte. Gittim CM11 attım telefona hatatımda yaşamadığım hızı stabiliteyi yaşıyorum.

Stabilitem nexus 5 gibi, Tema icon vs hepsi nexus 5 gram kasma takılma yok. Tasarım desen G2nin tasarımını nexusunkiyle karışlaştırmaya gerek yok. Batarya desen her türlü. Şu anda içi nexus 5 dışı G2 olan telefonum var ve iyiki g2 almışım diyorum :)

Sizden öğreneceğimiz çok şey var :thumbup1:

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Selam.

LG G2'nin Stock romu 2 GB civarı yapıyor. İçinde istediğin istemedin uygulama özellikler var telefona aşırı baskı yapıyor. En ufak yüklenmede Touchwiz'de kasmalar oluyor. CM11 yükledim hem boyutu kücük hem içinde kullanmadığım tüm saçma uygulamalar kaldırılmış. Telefonun şu anda nexustan bir farkı yok. Telefon rootlu xposedten bir sürü modül indirip telefonumu kişiselleştirdim bir sürü uygulama mevcut ve gram takılma kasma donme fps düşmesi hiç bişi yok telefonda. Kısaca telefonun kasması tamamen romdan kaynaklı. Snapdragon 800, 2GB ram, Andreno 330 grafik işlemcisi ile bir telefon neden kasarki ? tamamen yazılımsal işte. Gittim CM11 attım telefona hatatımda yaşamadığım hızı stabiliteyi yaşıyorum.

Stabilitem nexus 5 gibi, Tema icon vs hepsi nexus 5 gram kasma takılma yok. Tasarım desen G2nin tasarımını nexusunkiyle karışlaştırmaya gerek yok. Batarya desen her türlü. Şu anda içi nexus 5 dışı G2 olan telefonum var ve iyiki g2 almışım diyorum :)

İlla gel kulağımı çek diyosun. :P
Ben sana demedim mi milleti illegal şeylere yönlendirme diye. :P

furkangunes04

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Selam.

Aleykümesselam.

Dediğinizi herkes yapamaz. Ancak yapabilenler varsa yazılım desteği iyi olan LG'yi tabii ki tercih edebilirler.

Hazır siz söylemişken bahsedeyim; Sony benim telefona Android 4 güncellemesini sunmuştu. Yükledim fakat o da ne? Menü geçişleri 7 kat yavaşladı (piksek piksel kaydırma yaparken güncelleme hızı 2px'den 14px'e yükseldi). HD video çekimi kasıntılarla doldu. Oyunlar oynanmıyor, RAM ağzına kadar doldu. Daha yeni yeni Android ile tanışıyordum, ancak 900 lira verdiğim telefonun bu kadar saçma bir hale düşmesi paramın çöpe gittiği hissini verdi. 2 gün boyunca gece-gündüz uğraşıp Root, clockwork mod, flashtool (Sony'nin bu işler için kullanılan programı), bootloader unlock, FTF file falan öğrenip telefonu eski sürüme döndürebildim ve ilk defa bir telefonu aldığıma bu kadar pişman oldum.

Bir anımı paylaşmış oldum :) Bilinçli kullanıcılar olsa bu durumları yaşamayacağız ama malesef :(

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
İlla gel kulağımı çek diyosun. :P
Ben sana demedim mi milleti illegal şeylere yönlendirme diye. :P

Hahaha :D

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Aleykümesselam.

Dediğinizi herkes yapamaz. Ancak yapabilenler varsa yazılım desteği iyi olan LG'yi tabii ki tercih edebilirler.

Hazır siz söylemişken bahsedeyim; Sony benim telefona Android 4 güncellemesini sunmuştu. Yükledim fakat o da ne? Menü geçişleri 7 kat yavaşladı (piksek piksel kaydırma yaparken güncelleme hızı 2px'den 14px'e yükseldi). HD video çekimi kasıntılarla doldu. Oyunlar oynanmıyor, RAM ağzına kadar doldu. Daha yeni yeni Android ile tanışıyordum, ancak 900 lira verdiğim telefonun bu kadar saçma bir hale düşmesi paramın çöpe gittiği hissini verdi. 2 gün boyunca gece-gündüz uğraşıp Root, clockwork mod, flashtool (Sony'nin bu işler için kullanılan programı), bootloader unlock, FTF file falan öğrenip telefonu eski sürüme döndürebildim ve ilk defa bir telefonu aldığıma bu kadar pişman oldum.

Bir anımı paylaşmış oldum :) Bilinçli kullanıcılar olsa bu durumları yaşamayacağız ama malesef :(

Güzel ve sıkıntılı bir anı oldu :D bende bootloader işleriyle LG optimus l9 p760 ile uğraşmıştım saatlerce :D [MENTION=77903]___[/MENTION]kadıköyRAP___ Ali abi ile saatlerce uğraştık Türkiye romunda bootloader ekranına girmiyordu :D yabancı bi rom atıp düzelttim :)

Sizden öğreneceğimiz çok şey var :thumbup1:

Haha :) sayfamı takipte kalın facebookta, 27 28 mayıstan sonra Root yapmayı Stock rom atmayı, CM11 kurmayı anlatıcam videolu :)
https://www.facebook.com/LGG2TR

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Aynen bi ben varım. [MENTION=374275]Bloother[/MENTION] halen Stock kullanmaya devam etsin :D

sn ndn krşysnki ndn? adm bna sormş... :D Stock kullandığın sürece CM11 'ün stabilitesini anca uzaktan hayal edebilirsin cnm :)

Yav he he :P

dj_alper

Asistan
Reaksiyon puanı
0
g2 bataryasının sabit olması dezavantaj değil mi sizce :confused1:Ben yedek batarya alıp öyle kullanmayı düşünüyordum mesela :thumbdown:
Ayrıca bu batarya bozuldu diyelim illa değiştirmek için telefon hastanesine mi gideceğiz :blink:

S

SDN Okuru

SDN Okuru
nexus 5 en iyisi. intenet hızı ve güncellemeler açısından tartışılmaz zaten. kamerası da 8 mp diye aldanmayın karanlıkta xperia z1 den daha iyi foto çekiyor. şarjıda intenet kamera falan full kulanımda bir gün gidiyor buda gayet yeterli.

blogcusercan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Benim terciğim G2 olurdu çünkü model gemicilikle uğraşıyorum pdf dosyaları indirip açmam ve hızlı şekilde video izleyebilmem gerekiyor örneğin model gemi nasıl yapılır ile ilgili bir video izlemek lg de daha hızlı takılma yapmıyor hiç ben lg taraftarıyım