G2 mi Nexus 5 mi

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
[MENTION=25391]keyloger[/MENTION] bakıyor da senden başka sorunum var diyen de yok. :D Yine de bir kontrol ettirelim. :)

furkangunes04

Doçent
Reaksiyon puanı
3

Ben olsam dediğim için kendi açımdan nedenini söyleyeyim; yazılım konusunda çok çektim. Bana 'kendi kendisini' rahatlıkla kaldıran bir cihaz lazım. Şu anda kullanmakta olduğum Sony Ericsson Xperia Pro, kendi arayüzünü dahi kaldıramayacak durumlara düşüyor. Hatta Android 4 güncellemesini yükleyince bir çok özelliği iptal oluyor (HD video çekim dahil). Samsung'larda da ne kadar cihaz güçlü olursa olsun hep Touchwiz'in kasmalarından şikayet ediliyor (rehber 10 saniyede açılıyor söylentisi). Sony ve HTC'ye doğru dürüst güncelleme gelmiyor.

Sonuç olarak hem yazılım desteği geniş olan hem yazılımsal sorunları en az düzeyde olan hem de donanım olarak kaliteli olan cihaz olarak Nexus serisi en iyisidir Android tarafında.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
galiba imei uçunca çok kolay düzeltiliyor bu ch@t527'de olmayan bişey galiba onun anakartı başka kartı varmı? bilmiyorum ama fırında pişirme deneyi yapıcam ch@t527'ye imei'sini atamazsam...

dj_alper

Asistan
Reaksiyon puanı
0
ben pusuya yattım hanginin fiyat iyi bir düşüş yaparsa onu alacağım :)

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
Ben olsam dediğim için kendi açımdan nedenini söyleyeyim; yazılım konusunda çok çektim. Bana 'kendi kendisini' rahatlıkla kaldıran bir cihaz lazım. Şu anda kullanmakta olduğum Sony Ericsson Xperia Pro, kendi arayüzünü dahi kaldıramayacak durumlara düşüyor. Hatta Android 4 güncellemesini yükleyince bir çok özelliği iptal oluyor (HD video çekim dahil). Samsung'larda da ne kadar cihaz güçlü olursa olsun hep Touchwiz'in kasmalarından şikayet ediliyor (rehber 10 saniyede açılıyor söylentisi). Sony ve HTC'ye doğru dürüst güncelleme gelmiyor.

Sonuç olarak hem yazılım desteği geniş olan hem yazılımsal sorunları en az düzeyde olan hem de donanım olarak kaliteli olan cihaz olarak Nexus serisi en iyisidir Android tarafında.

Selam.

LG G2'nin Stock romu 2 GB civarı yapıyor. İçinde istediğin istemedin uygulama özellikler var telefona aşırı baskı yapıyor. En ufak yüklenmede Touchwiz'de kasmalar oluyor. CM11 yükledim hem boyutu kücük hem içinde kullanmadığım tüm saçma uygulamalar kaldırılmış. Telefonun şu anda nexustan bir farkı yok. Telefon rootlu xposedten bir sürü modül indirip telefonumu kişiselleştirdim bir sürü uygulama mevcut ve gram takılma kasma donme fps düşmesi hiç bişi yok telefonda. Kısaca telefonun kasması tamamen romdan kaynaklı. Snapdragon 800, 2GB ram, Andreno 330 grafik işlemcisi ile bir telefon neden kasarki ? tamamen yazılımsal işte. Gittim CM11 attım telefona hatatımda yaşamadığım hızı stabiliteyi yaşıyorum.

Stabilitem nexus 5 gibi, Tema icon vs hepsi nexus 5 gram kasma takılma yok. Tasarım desen G2nin tasarımını nexusunkiyle karışlaştırmaya gerek yok. Batarya desen her türlü. Şu anda içi nexus 5 dışı G2 olan telefonum var ve iyiki g2 almışım diyorum :)

oocinn_

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Dün elime bi Nexus 5 aldım. Tasarımını çok beğeniyorum zaten. Ama bi kurcaladım çok boş, çok basit geldi. Sevmedim sadelik olarak.

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Nexus 5 iphone 5sin androidli halidir.Hatta multitasking videolarını izlerseniz nexus 5in biraz daha hızlı olduğunu görebilirsiniz. 10 uygulama açıncada en üstteki kapanma diye bişe yok nexusta. Vardır elbet ama çok zordur. Tahminimce 20-25 uygulamadan aşağı kapanmaz en üstteki. İphone gibi stabil ve hızlı ve android(özelleştirilebilir sonuna kadar) tek eksiği bataryası.Onunda iyi dayandığını duydum ama genede 2300 az yani.

Reaksiyon puanı
1
Ben nexus taraftariydim gecen haftasonuna kadar ama sonra bektim ki nexusu program tasarlayanlar yazilimdan anlayanlar falan kullaniyor benim oyle yeteneklerim yok o yuzden gittim g2 aldim bence gayet iyi bir telefon butun gun internette online olmama ragmen (bazen veri yoluyla bazense wifi) hic bi sikinti cekmiyorum sarj konusunda karae senin ben g2 derim

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
Arkadaşlar gözlemlerimin sonucunda G2 kullananlar G2, Nexus 5 kullananlar Nexus 5'al cevabını veriyorlar. Her iki cihazda kullanıcıyı pişman etmiyor her iki kullanıcıda memnunlar. Ama cihazları karşılaştırıcak olursak G2nin içinde gelen özellikler uygulamalar nexusta yok diye biliyorum. Şu zaman kadar kumanda mumanda vs bu tarz özellikleri hiç kullanmadım ama kullanmak isteyenler G2 istemeyenler Nexus alabilirler.

TARIK KFY

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Bu konuyu açalı tam bir ay olmuş bee :DD

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
Bu konuyu açalı tam bir ay olmuş bee :DD

Ali ağ oğlunu aradım dayım olur şimdi LG ve Googleyi satın alıyor nexus ve g2 diye telefon kalmayacak. Zamanında içlerine çip yerleştirmiştik hepsini aktif edicez yani telefonlar patlayacak. Bu gizli bilgidir söylememem gerekiyordu ama olsun ! :ADS:A

yunasyus

Profesör
Reaksiyon puanı
6
nexus 4 kullanıyorum hiçbir problemim olmadı.. nexus taki stabilite ve hız hiçbir androidde yok hem diğer cihazlar gibi bir süre kullandıktan sonra yavaşlama kasma gibi bir durumu da yok

nexus4ü kardeşime verip nexus 5 aalcağım bende..

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
nexus 4 kullanıyorum hiçbir problemim olmadı.. nexus taki stabilite ve hız hiçbir androidde yok hem diğer cihazlar gibi bir süre kullandıktan sonra yavaşlama kasma gibi bir durumu da yok

nexus4ü kardeşime verip nexus 5 aalcağım bende..

Yalan. Ben şu anda G2mi nexus 5 hızında kullanmaktayım. Bunu kanıtlayabilirim Kullandığım rom saolsun CM11 <3

Elusive

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
260
Yalan. Ben şu anda G2mi nexus 5 hızında kullanmaktayım. Bunu kanıtlayabilirim Kullandığım rom saolsun CM11 <3
Yalan. Çünkü cm11=saf android değildir, yakındır. Saf android daha da stabil artık sen düşün :)

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
Ali ağ oğlunu aradım dayım olur şimdi LG ve Googleyi satın alıyor nexus ve g2 diye telefon kalmayacak. Zamanında içlerine çip yerleştirmiştik hepsini aktif edicez yani telefonlar patlayacak. Bu gizli bilgidir söylememem gerekiyordu ama olsun ! :ADS:A

apple'dan iphone'u alır windows phone yükletir dual bootlu satar...

Kuvvetmira

Profesör
Reaksiyon puanı
38
İkisinide almaktan vazgeçtim moto g işini görür dediler :clap:

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
Cm baska şey nexus ıcın özel yazılan stok rom baska şey.
Üstelik cm11 henüz stabil sürüme bile yukselmedı. Yukselene kadarda 4.4.3 cıkacak muhtemelen.

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
Cm baska şey nexus ıcın özel yazılan stok rom baska şey.
Üstelik cm11 henüz stabil sürüme bile yukselmedı. Yukselene kadarda 4.4.3 cıkacak muhtemelen.

Haklısın Aykut abi bide stabil sürümü cıktıktan sonra görmek lazım :)

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
Ben nexusa cm11 de kurdum oyle aman aman fark yok ama stok daha sorunsuz çalışıyor. Ama cm mılyon tane cıhaza cıkıyor her telefonda aynı performansı vermesı beklenemez. Benım bildiğim tek sey profesyonel yada amatör bırcok farkı gelıstırıcının romu var ama herseyin tek orjınalı var o da google'dan tek serıye gelıyor.
Xda dakı romların sayısı bıle nexus almamdakı sebeplerden.
Bu işlere merakı olmayan insanlara g2 öneririm ama uğraşmayı sevenler için her zaman nexus serısı baskadır.

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
Ben nexusa cm11 de kurdum oyle aman aman fark yok ama stok daha sorunsuz çalışıyor. Ama cm mılyon tane cıhaza cıkıyor her telefonda aynı performansı vermesı beklenemez. Benım bildiğim tek sey profesyonel yada amatör bırcok farkı gelıstırıcının romu var ama herseyin tek orjınalı var o da google'dan tek serıye gelıyor.
Xda dakı romların sayısı bıle nexus almamdakı sebeplerden.
Bu işlere merakı olmayan insanlara g2 öneririm ama uğraşmayı sevenler için her zaman nexus serısı baskadır.

Güzel bir açıklama yapmışsın Aykut abi eline sağlık. G2nin ömrü bitince nexus 6 7 8 falan cıkarsa alırım :)