Forum eskiden daha güzelmiş...

Sıradan Kullanıcı

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
8,193
"Forum eskiden güzelmiş," "Forum bozdu," diyen arkadaşların çoğunun maks. 1,5 sene üye olması... Bu olayı aşamıyorum. ?
Daha 4. ayı yeni dolmuş birinin moderatör olması forumun ne denli kötüye gittiğinin bir göstergesi. Bu olayı aşamıyorum :p

Ek olarak konuya katılıyorum. Önceki senelerde kaliteli konular ve çözümler vardı. Şimdi yetkililer bile bir konu açılıyor örneğin "Sizce X cihazı mı daha iyi Y cihazı mı ve neden?" soru bu , yetkili birisi gelip "X'i tercih etmelisiniz" diyor. Nedeni falan yok. Bazı yetkililer bile mesaj kasmaya çalışırken üyelerin forumu ayakta tutmaya çalışması şaşırtıyor normalde tam tersi olurdu.

Geçenlerde birisi çığlıklı link bırakmış gece gece , bu komik değil dediğimizde hayır komik diyenler şu an forumdan memnunum yazmış. O kitleden kurtulmadan eskiye dönemeyiz bence.

wittroc

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
11,227
Başvurusu reddedilen arkadaşların Yönetim Ekibi'ne sallaması meşhur oldu anlaşılan. :p

differentturk

Profesör
Reaksiyon puanı
3,059
Daha 4. ayı yeni dolmuş birinin moderatör olması forumun ne denli kötüye gittiğinin bir göstergesi. Bu olayı aşamıyorum :p

Ek olarak konuya katılıyorum. Önceki senelerde kaliteli konular ve çözümler vardı. Şimdi yetkililer bile bir konu açılıyor örneğin "Sizce X cihazı mı daha iyi Y cihazı mı ve neden?" soru bu , yetkili birisi gelip "X'i tercih etmelisiniz" diyor. Nedeni falan yok. Bazı yetkililer bile mesaj kasmaya çalışırken üyelerin forumu ayakta tutmaya çalışması şaşırtıyor normalde tam tersi olurdu.

Geçenlerde birisi çığlıklı link bırakmış gece gece , bu komik değil dediğimizde hayır komik diyenler şu an forumdan memnunum yazmış. O kitleden kurtulmadan eskiye dönemeyiz bence.
Aslında önemli olanın süre değil foruma kattıkları. Tabi 4 ay gerçekten kısa bir süre. Yöneticilerin de bilgisiz olduğu konular olabiliyor. Bu yüzden konu açmaların yanlış bir yanı olduğunu düşünmüyorum. Bunlar dışında tamamen haklısınız.

Sıradan Kullanıcı

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
8,193
Aslında önemli olanın süre değil foruma kattıkları. Tabi 4 ay gerçekten kısa bir süre. Yöneticilerin de bilgisiz olduğu konular olabiliyor. Bu yüzden konu açmaların yanlış bir yanı olduğunu düşünmüyorum. Bunlar dışında tamamen haklısınız.
Yöneticiler konu açmasın demiyorum yanlış anlaşılmış. Şöyle bir örnek vereyim , siz moderatörsünüz ben üyeyim ve konu şu.

Ben 2 cihaz arasında kalıp konu açtım. Dedim ki , AMD mi İntel mi neden? Sonra siz gelip yoruma. Bence İntel dediniz. Neden sorusuna cevap bile verilmemiş. Tekrar cevaplayıp neden İntel dendiğinde ise cevap yok.

Anlatmak istediğim bu. Mesaj kasmaya çalışan yetkililer var. Hepsi değil tekrar söylüyorum yanlış anlaşılmasın.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Başvurusu reddedilen arkadaşların Yönetim Ekibi'ne sallaması meşhur oldu anlaşılan. :p
Ben yönetici olmak için sizin gibi yönetim ekibi peşinden koşmadım , konularda yağcılık yapmadım , boş boş konular açmadım her gün. Ek olarak burada moderatör veya yönetici olmak amacım falan değil konularda yardım edip yardım almak bana yetiyor. 1.5 yıl önce buradan çok daha büyük yerde uzun süreler yaptığım moderatörlük görevini bıraktım ve o yorgunluktan sonra tekrar yapmak istemiyorum. Egonu alıp gidebilirsin kimse senin kara kaşın kara gözün için foruma girmiyor.

S

SDN Anonim 645270

SDN Okuru
Silinmiş saten izin yok diyor
Yönetici olan birisi izin tanımaz. Silinen konu onlarda gözüküyor.
Troll konuları sileceğiz.
İşte ben de trol olan neydi diye soruyorum?
1616399278268.png

Sıradan Kullanıcı

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
8,193
İşte ben de trol olan neydi diye soruyorum?

İmzamı atıyorum. Keşke hep böyle yorumlar görsek. :)
Trol olan direkt o moderatör denen şahıs. Egosuna yenik düşüp üye kayırıyor.

Zaten ben ve 2 3 kişi dışında bu tarz yorum yapan yok artık korkuyorlar mı yoksa hedefleri ileride yönetime girmek mi bilmiyorum.

Konu başka yere çekilmesin tekrar söylüyorum bu mesajım tüm yönetime değil. Belli yetkililere onlar biliyor kendini. Yoksa işini çok iyi yapan yetkililer de yok değil.

S

SDN Anonim 645270

SDN Okuru
Konu altında paylaşılan resimlerin bir kısmından dolayı kaldırıldı.
Bu hafta mesajlar çok sık düzenlendi. Bunu fark ettim. Bana kalırsa resimleri silip uyarı verebilirsiniz. Sonra da konuya açıklama yapabilirdiniz. Olmazsa da kilit at, gitsin.
Zaten ben ve 2 3 kişi dışında bu tarz yorum yapan yok artık korkuyorlar mı yoksa hedefleri ileride yönetime girmek mi bilmiyorum.
Olayı çözmüşsün. Burada isim vermek istemiyorum ama birileri ciddi anlamda yağcılık yapıyor.

Sıradan Kullanıcı

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
8,193
Olayı çözmüşsün. Burada isim vermek istemiyorum ama birileri ciddi anlamda yağcılık yapıyor.
E kanlı canlı örnek var şu an konuda adam bakıyor e bu yağ ile yönetime girmiş ben neden giremeyim diyor ve yağ çekiyor. Eğer yönetime girmek istesem ve bilinen bir yöntem bulsam neden denemeyeyim misali :D

wittroc

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
11,227
Bu hafta mesajlar çok sık düzenlendi. Bunu fark ettim. Bana kalırsa resimleri silip uyarı verebilirsiniz. Sonra da konuya açıklama yapabilirdiniz. Olmazsa da kilit at, gitsin.

Sizin tarafınızdan gelen çok fazla şikayet olduğundan bunları olabildiğince dikkate almaya çalışıyoruz. Çoğu zaman bildirim veya özel mesaj yolu ile sözlü uyarı yapılıyor. Konunun kilitlenmesi durumunda ise hâlâ daha ana sayfada, kategori / bölüm altında gözüküyor. Bu da diğer konuların altta kalmasına sebebiyet verdiğinden bu tarz konulara direkt olarak silme işlemi uygulayacağız.

Little Cat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10,459
Yöneticiler konu açmasın demiyorum yanlış anlaşılmış. Şöyle bir örnek vereyim , siz moderatörsünüz ben üyeyim ve konu şu.

Ben 2 cihaz arasında kalıp konu açtım. Dedim ki , AMD mi İntel mi neden? Sonra siz gelip yoruma. Bence İntel dediniz. Neden sorusuna cevap bile verilmemiş. Tekrar cevaplayıp neden İntel dendiğinde ise cevap yok.

Anlatmak istediğim bu. Mesaj kasmaya çalışan yetkililer var. Hepsi değil tekrar söylüyorum yanlış anlaşılmasın.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ben yönetici olmak için sizin gibi yönetim ekibi peşinden koşmadım , konularda yağcılık yapmadım , boş boş konular açmadım her gün. Ek olarak burada moderatör veya yönetici olmak amacım falan değil konularda yardım edip yardım almak bana yetiyor. 1.5 yıl önce buradan çok daha büyük yerde uzun süreler yaptığım moderatörlük görevini bıraktım ve o yorgunluktan sonra tekrar yapmak istemiyorum. Egonu alıp gidebilirsin kimse senin kara kaşın kara gözün için foruma girmiyor.
Millet yönetimin gözüne batarsam diye konuşmaktan korkuyor.

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
23,392
Ağa be komple isyan mı edelim diyorsun?

Yönetime girmek zaten büyük sorun. Yönetime girdik diyelim gelde üyelerle raporlarla filan uğraş dur.

Keyfinize bakın üzmeyin kendinizi boşuna.
Dert görmemişsiniz Keşke forum en büyük derdim olsa dersiniz sonra.

Sanal ortam işte kimin işine nasıl geliyorsa öyle yapıyor.

404 Error

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
12,506
Bazı insanlar forum veya moderatörler kötü diyor. Hiç onları anlamıyorum. Ben ne forumla ilgili, ne de moderatörlerle sorun yaşadım. Bazıları olay yaratmaya çalışıyor sanırım.
Evet troll olan konuların ve mesajların silinmesi iyi olur. Zaten yapıyorsunuz. Troll konular yüzünden @EFI Shell gibi üyemizi bile kaybettik. Umarım daha da böyle nedenlerden giden olmaz. :)

Sıradan Kullanıcı

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
8,193
Bazı insanlar forum veya moderatörler kötü diyor. Hiç onları anlamıyorum. Ben ne forumla ilgili, ne de moderatörlerle sorun yaşadım. Bazıları olay yaratmaya çalışıyor sanırım.
Evet troll olan konuların ve mesajların silinmesi iyi olur. Zaten yapıyorsunuz. Troll konular yüzünden @EFI Shell gibi üyemizi bile kaybettik. Umarım daha da böyle nedenlerden giden olmaz. :)
Aha şekil a

Sıradan Kullanıcı

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
8,193
Zaten yönetimin kara listesindeyim. Az daha uçuracaklar neden onlarla uğraşıp sinirimi bozayım?

Banlarlarsa zaten banlayacaklar.
Bende o listede olduğuma yemin edebilirim ama kanıtlayamam. Özellikle şu sözde objektif moderatör açığımı kolluyor her an şutlayabilir :D

S

SDN Anonim 645270

SDN Okuru
Bazıları olay yaratmaya çalışıyor sanırım.
Bizim olay yarattığımız yok Justi. Gidip benim konuya ilk yazdığım mesajı okuyabilirsin. Ben kimseye bağlı değilim, yağcılık da yapmam. Yapılan yerde de fazla durmam.

Ben üyeleri de eleştiririm, yönetimi de. Arka planı görmene az kaldı, zamanı geldiğinde en ince ayrıntısına kadar anlatırım.

Sıradan Kullanıcı

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
8,193

Little Cat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10,459
Bizim olay yarattığımız yok Justi. Gidip benim konuya ilk yazdığım mesajı okuyabilirsin. Ben kimseye bağlı değilim, yağcılık da yapmam. Yapılan yerde de fazla durmam.

Ben üyeleri de eleştiririm, yönetimi de. Arka planı görmene az kaldı, zamanı geldiğinde en ince ayrıntısına kadar anlatırım.
Ben de.

404 Error

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
12,506
@Rchive, Yok ben sana demedim. Bir kaç kişi küçük nedenden bile dolayı sorun yaratmaya çalışıyor, onlara demek istedim ben.
@Sıradan Kullanıcı, Evet yağcıyım. Sırf moderatörlere yağ satıyorum ve de piyasanın altında, yani ucuza. :D
Ben yağ falan çekmiyorum. Sadece gerçekleri söylerim ve yalan söylemem. Ben sorun yaşamadım hiç. Çünkü hepsi de işinde iyi. Moderatörüm diye hava atmıyorlar falan.

Dora

Dekan
Emektar
Müdavim
Cezalı
Reaksiyon puanı
9,802
Deneme #1 konuya yorum yazan arkadaşlar dışında kimse bizim kara listemizde değil. :p

Forumda herkese uyarı/ ceza verebiliriz. Görüş farklılığı yaşabiliriz ama kimseye takıntılı olmayız. Küfür mü ettin ver banı gör etkiyi! Yarın banın açılınca bu küfür ediyordu demeyiz.

404 Error

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
12,506
@sappien, Evet öyle. Geçmişi geçmişte bırakmak lazım. Önceden iyiydi tamam ama şimdi sanki kötü. Yine iyi bir forum. Yine yağcı diyen olmaz inşallah.
İnsanlar çok abartıyor. Farkındaysanız burası internet ve fazla abartmaya gerek yok. Sanki ölene kadar bu forumda duracaksınız. Biraz sakin hemen kızgın atıyorsunuz.
Hayat devam ediyor. Bu kadar çok kafaya takmamak lazım. Ne yapacaksınız? İleride torunlarınıza burayı mı anlatacaksınız?