Forum eskiden daha güzelmiş...

durmayann

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,277
Konuyu açıp oku baştan sona. Sonra tekrar yorum yap. Şimdi de hangi konu olduğunu soracaksın. Önceki sayfada attığım konu...
Öyle bir yazmışsınki (ilk mesajını kastediyorum) başvuru olayını şimdi anladım sorun yok devam edebiliriz :D

durmayann

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,277
Örnek verdiğin 8 üyenin 2'si perma yedi. 2 tanesi kendi isteğiyle bıraktı, 2 tanesinin de hâlâ hesapları duruyor ama yorum yaptıkları yok.

Konuların kalitesini üyeler belirler, e haliyle teknik bilgisi düşük üyeler olursa açılan konuların kaliteli olmasını bekleme. Sistem önerdin, sonra şak diye ortadan kayboldu. Ne bir beğeni ne bir teşekkür.

Hesap katılım tarihine bakıyorsun, aynı gün üye olup veya 1 hafta sonra bırakmış. Sebep?

Sebebi basit: Benim sorunum olsun ve basit bir search ile çözmek yerine gelip burada konu açayım. Sonra da işim bitince bir daha giriş yapmayayım. Yetkim olsa böyle hesapların tümünü silerdim, en azından gereksiz kalabalık oluşmazdı. Forum'da sevilen üyeler gidince kaliteli konu bulamıyorsun. O sürekli bahsettiğimiz üyeler konu açtı ama gereken ilgiyi görmedi.

Sadece konuya "eline, emeğine sağlık" yazıp bir beğeni atsan bile konu sahibi için kâfidir. Ama yok, sen insanlara faydalı olayım diye 1 gün, 1 haftanı ayır; sonra da senin konun alta düşsün & ana sayfayı yeni trol üyelerin konuları kaplasın. Hadi onu da geçtim, konuna gelip seni kışkırtan yorumlar yapsınlar ama suçlu yine sen ol.

Yahu, ben gelip konu açıyorum ama bir tane kerata yüzünden 10 puan yiyorum. Ama siyaset, gündem konusunu olunca işin rengi değişiyor. Nasıl olsa konu hit alıyor.

"Aşk acısı çekiyorum, yardım edin", "Sınavlara çalışmadım, yardım edin", "YouTube'da video yorumları kapanmış, haksız yere kapattılar ama ben İslam'ı kullanarak duyar kasıyorum ve bunu açıkça itiraf ediyorum", "Benim hakkımda ne düşünüyorsunuz?", "Minecraft X FPS sistem toplama", "Oyunda bana cin musallat oldu", "X rütbesini ulaştım, alırım bi' hayırlı olsun", "PSU nasıl patlatılır?", "Abimi bayılttım", "X donanım aldım, sizce hata yaptım mı?", "Forumu bırakıyorum ama hiçbir sebebim yok", "SDN Forum'da takibe takip", "Ekran kartı nasıl yakılır?", "Ailemi sistem almaya nasıl ikna ederim?", "Fare zehri içsem ölür müyüm?" tarzı başlıklardan az çok karakter analizi yapılabiliyor.

Donanımı aldıktan sonra konu açarsan bize hayırlı olsun demek düşer. Çünkü onun gelmesini beklerken bile zaman kaybediyorsun, kronik sorunlu olunca uğraşıp durursun. O zaman almadan önce konu açmaya ne dersin?

Böyle yapacaksınız işimiz zor. Biz orada konumuza verdiğimiz emeğin karşılığını beklerken siz trol konularınızı açıp bi' daha giriş dahi yapmıyorsunuz. Hesabı açalı 1 hafta olmamış, adam bana perma atın diyor. Neyin kafasını yaşıyorsunuz siz? O zaman neden kayıt olup insanların hakkına giriyorsun? Zamanı geriye alıp bu trol konularla harcadığım vakti de geri alabilsem keşke.

Özelden cevap vermiyorsunuz yazdığımızda "Biz 7/24 programlanmış robot değiliz, her zaman cevap veremeyebiliriz. Kusura bakmayın, ailemiz veya okulumuz var ama başvurumuzu yaptık. Şimdi de buraya pek ayıracak zamanız yok." gibi cümleler duymanız olası.

O zaman ben de işe katılayım ama patrona "benim ailem, okulum var, buraya arada bir gelip çalışacağım" dersen sana ne diyeceği az çok bellidir.
Şuan tekrar okudumda cidden doğru dediklerin o kadar aldığım mouse'ın incelemesini yaptım sadece 2 mesaj geldi o da tek kişiden gelen aramızdaki konuşmanın sayısı :(

wittroc

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
11,227
Ama iyi birisiydi yönetime küfür ettiyse yönetim ile arası kötü olur benle onun değil benim için bir sıkıntı yok
Sizden duymak ironik oldu açıkçası. Sonrasında "... bana küfür etti," diye şikayette bulunmayın ama. :) Ayrıca,

9-) Forumda küfür, argo, hakaret, küçük düşürücü, aşağılayıcı, rencide edici tüm kelimelerin; din, dil, ırk ayrımına yönelik veya forum huzurunu kaçıracak her türlü söylev, yazı, resim, video ve diğer tüm materyallerin kullanımı yasaktır.
a-) Üyelerimizi rencide edici sözler ve kelimeler kullanmak yasaktır. Uyarı alabilir ve sonrasında uzaklaştırma cezası alabilirsiniz.
b-) ShiftDelete.Net Forum Moderatörlerine hakaret etmek yasaktır.
c-) Özel mesaj yoluyla üyeleri rahatsız etmek veya taciz edici mesajlar yollamak yasaktır.

MustiRG07

Profesör
Reaksiyon puanı
1,798
Sizden duymak ironik oldu açıkçası. Sonrasında "... bana küfür etti," diye şikayette bulunmayın ama. :) Ayrıca,

9-) Forumda küfür, argo, hakaret, küçük düşürücü, aşağılayıcı, rencide edici tüm kelimelerin; din, dil, ırk ayrımına yönelik veya forum huzurunu kaçıracak her türlü söylev, yazı, resim, video ve diğer tüm materyallerin kullanımı yasaktır.
a-) Üyelerimizi rencide edici sözler ve kelimeler kullanmak yasaktır. Uyarı alabilir ve sonrasında uzaklaştırma cezası alabilirsiniz.
c-) Özel mesaj yoluyla üyeleri rahatsız etmek veya taciz edici mesajlar yollamak yasaktır.
Tamam bana küfür etse sıkıntı ama başkasına küfür etmesi ne beni alakadar eder ne de başka birini o onla arasında olan bir sorundur tabii ki de ana avrat girdiyse kötü bir şey yapmış ama Melih sevdiğim bir kardeşimdir bana hiç bir sıkıntısı olmadı
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu arada birisi bana küfür ederse kimseyi hele hele sizin gibi modları hayatta karıştırmam o benim meselemdir sana küfür eden oldu ama sen ona ne ban ne uyarı attın tabii kendine yakıştırıyorsan bilemem orasını ?

Son düzenleme:

Overclocked

Profesör
Reaksiyon puanı
4,575
Sırf hit alıyor diye, gündem konularına ağırlık veriliyor. Bilgili insanları içerik üreticisi yapılsa, gündem konuları azaltılsa, forum şahlanır ama illa hit alan konulara ağırlık veriliyor. Böyle olunca kalite düşüyor. (İster istemez, ben dahil yazıyorum bu konulara.) Daha sıkı yönetim uygulanmalı.

Forumun kötüye gittiğini düşünecek kadar zaman geçirmedim bu forumda. (5 aydır falan buradayım.) Ancak kötü bir durumda olduğunu söyleyebilirim. Tık kazanmak için kalite düşüyor. Bu durumu üyelere yıkmanın mantığı yok. Yönetim sıkılaşırsa düzelir. Malum siteden örnek vereyim.

Little Cat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10,459
Sırf hit alıyor diye, gündem konularına ağırlık veriliyor. Bilgili insanları içerik üreticisi yapılsa, gündem konuları azaltılsa, forum şahlanır ama illa hit alan konulara ağırlık veriliyor. Böyle olunca kalite düşüyor. (İster istemez, ben dahil yazıyorum bu konulara.) Daha sıkı yönetim uygulanmalı.

Forumun kötüye gittiğini düşünecek kadar zaman geçirmedim bu forumda. (5 aydır falan buradayım.) Ancak kötü bir durumda olduğunu söyleyebilirim. Tık kazanmak için kalite düşüyor. Bu durumu üyelere yıkmanın mantığı yok. Yönetim sıkılaşırsa düzelir. Malum siteden örnek vereyim.
1616375289602.png

1616375309750.png

1616375338129.png

Cevap sayıları ortada. Kaldı ki çoğu zaman gündem konuları bile tutmayabiliyor.

Fakehero

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,640
Forum kurallarımız açık ve ortadadır. Melih konusuna gelirsek bu üyeyle kimsenin sorunu olmasa bile kurallara göre küfür etmesinin cezası vardır. Bu durumda biz yönetimdeki kişilere küfür ettiğinden dolayı kendisi forumdan uzaklaştırılmıştır. Diğer yandan forum hakkındaki önerilerinizi SDN'e Önerileriniz konu başlığı hakkında belirtebilirsiniz. Foruma katkısı olacağını düşündüğünüz öneriler gerektiğinde yönetim tarafından ele alındıktan sonra uygulanabilirler. Diğer yandan forumun kötü olduğunu düşünüyorsanız bu biz yöneticilerden çok üyelerden dolayı kaynaklanmaktadır. Üyeler ne kadar çok bilgilendirici konular açar ve toksik,troll konularda raporlama yöntemini kullanırsa;forumun içerik kalitesi artacak ve bu toksik,troll konulara sebep olan üyelerin forumda kalması da o kadar zorlaşacaktır.

S

SDN Anonim 645270

SDN Okuru
Söylemeyi unutmuşum: Diğer 2 forum'da yöneticilere küfür ederseniz direkt permayı yersiniz. Bu forum'da biraz inisiyatif var küfür olayı olarak. Yanlış hatırlamıyorsam özelden moderatör'e küfür eden birisi sadece 2 hafta yemişti.

Fazla uzatmaya gerek yok. Burada küfür konusunda inisiyatife bağlı ceza verilebiliyor.

MustiRG07

Profesör
Reaksiyon puanı
1,798
Söylemeyi unutmuşum: Diğer 2 forum'da yöneticilere küfür ederseniz direkt permayı yersiniz. Bu forum'da biraz inisiyatif var küfür olayı olarak. Yanlış hatırlamıyorsam özelden moderatör'e küfür eden birisi sadece 2 hafta yemişti.

Fazla uzatmaya gerek yok. Burada küfür konusunda inisiyatife bağlı ceza verilebiliyor.
Hatta bir üye birine küfür etmişti o 1 hafta mı 4 gün mü ban yemişti yani o küfür eden üye torpilliydi :D ama ben birisine illa annene mi sövmem gerek diyince direk BAN küfür bile etmedimde etmemde kimsenin namusuna şerefine küfür etmem