Yardım Flash bellek kısayol virüsü

ferhatkkk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Flash belleğime kısayol virüsü bulaştı. Youtube'dan izleyip bir iki yol denedim, kurtulamadım. Ve flashın içindeki kısayolu falan her şeyi sildim.
Yanlış bir şey mi yaptım? Şimdi ne yapmalıyım? Yardımcı olursanız sevinirim.

Emnn

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,940
Anti-Virüs programlarıyla flashı taratın içinde önemli bir dosyanız yoksa biçimlendirme yapın

ferhatkkk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Anti-Virüs programlarıyla flashı taratın içinde önemli bir dosyanız yoksa biçimlendirme yapın
Mesaj otomatik birleştirildi:

Önemli bir dosya zaten yok. Biçimlendirme de yaptım. Yine sorun devam ediyor.

Emnn

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,940

ferhatkkk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Virüs taraması yaptırın .
Sorun tam olarak ne
Avast ile bir tarama yaptım sorunu buldu, giderdi. Şu an tarama yaptığımda sorun olmadığını söylüyor. Fakat hala sorun devam ediyor. Flaş diske girince aşağıdaki sayfayla karşılaşıyorum. Ayrıca burda bir de flaş için kısayol vardı. Onu da sildim yanlışlıkla bir sorun oluşturmaz umarım.

Ekli dosyalar

• 1643646115390-4026269.jpg
    1643646115390-4026269.jpg
    41.4 KB · Görüntüleme: 91

Emnn

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,940
Shifdelete net den bir haberden kesit
"Bu dosyanın silinmesini tavsiye etmiyoruz. NTFS formatlı sürücülerde, Windows klasöre ulaşmanıza bile izin vermez. ExFAT veya FAT32 formatlı sürücülerde, klasörü seçip silebilirsiniz. Ancak Windows sildiğiniz dosyayı yeniden oluşturacaktır. Çünkü Windows, önemli sistem verilerini burada depolar ve System Volume Information dosyasına dokunulmasını istemez. Arama veritabanı bilgilerinden, indeksleme verilerine kadar Windows’un sürücüyü tanımak için ihtiyacı olan her türlü bilgi bu klasör içerisinde barınır."

ferhatkkk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Shifdelete net den bir haberden kesit
"Bu dosyanın silinmesini tavsiye etmiyoruz. NTFS formatlı sürücülerde, Windows klasöre ulaşmanıza bile izin vermez. ExFAT veya FAT32 formatlı sürücülerde, klasörü seçip silebilirsiniz. Ancak Windows sildiğiniz dosyayı yeniden oluşturacaktır. Çünkü Windows, önemli sistem verilerini burada depolar ve System Volume Information dosyasına dokunulmasını istemez. Arama veritabanı bilgilerinden, indeksleme verilerine kadar Windows’un sürücüyü tanımak için ihtiyacı olan her türlü bilgi bu klasör içerisinde barınır."
Hocam?? Ne demek bu? Bu sürücünün formatı FAT32 zaten. Dosyayı anlatıldığı üzere silemiyorum da zaten.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Neyse hocam sizi de daha fazla rahatsız etmeyelim. Ben bakarım bi çaresine

Son düzenleme:

Emnn

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,940
Hocam sizin sorun olarak kasıt ettiğiniz şey tam olarak nedir onu açıklarsanız size daha iyi yardımcı olabilirim.

hakkikilic

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
USB kısayol virüsü çok lanet birşeydir. CMD üzerinden çözme imkanın var ancak en temizi tamamen programlar ile biçimlendirmek. CMD yönetici olarak çalıştır ve şu komutları yaz;

attrib /d /s -h -r -s -a f:*.* (F) olan kısma usb'nin konumunu yazcaksın. Bu şekilde dene olmazsa dediğim gibi tamamen biçimlendirmek çok daha iyi olacaktır.

Son düzenleyen moderatör: