- Reaksiyon puanı
- 3,844
Arkadaşlar herkese merhaba, ben bu konuyu technopat da ayrı ayrı üç konu olarak açtım. Fakat ne sonuca ulaşılabilindi. Ne de kimse yardımcı oldu. Biraz uzun bir yazı olacak ama en ince ayrıntısına kadar yazmak istiyorum. Masaüstü bilgisayar toplamıştım. Anakart ile işlemciyi ikinci el aldım. Anakart başlıktaki model, işlemci i5 9600k, ekran kartı gtx 1050 ti, ram adata 8 gb 2166 mhz ram, power sonra değineceğim. Sistem sıkıntısız çalışıyordu. Fakat ufak bir sorunu vardı. Fişe takınca, yani elektirik verince kendi kendine açılıyordu. Herşeyi denedim. Bios update, ayarları, herşeyi. Fakat değişen birşey olmadı. Bende garantisi dolmadan anakartı veriyim dedim doğal olarak. Anakartı asus'un sms infocomm İstanbul'a kargo ile yolladım (Ankarada yaşıyorum.). Daha sonra bana telefon ettiler. Bir tane işlemci pininin yamulduğunu söylediler ve kullanıcı hatası dediler. 130 TL para istediler. Bende kabul ettim. Ödeme gerçekleşti ve onarımı yaptılar. Diğer sorunlarla da ilgilenileceği söylendi. Herşey tamamlandı ve bana geri gönderim sağlandı (UPS kargo). Sonrasında kasayı dizdim. Herşeyi yerli yerine oturttum. Şimdi sizlere sorum şu ben tam bilmiyorum yeni kartlarda böyle bir olay var mı ? Hani fişe takınca açılıyordu. Bu sefer açılmıyor fakat güç düğmesine basınca bir saniye aralıklarla üç kez açıldı kapandı. Bunu her fişe takıp çıkarttığımda yapıyor. Fakat fişten çıkartmazsam öyle bir sıkıntı olmuyor. her neyse esas problemi anlatayım size. Windows hoşgeldiniz yazısı çıkıyor ve aniden fanlar hızlı şekilde dönmeye başlıyor ve donuyor restart atıyor (Ramdeki MemOK tuşu kapalıyken). Daha sonra MemOK tuşunu on yaptım. Bu sefer açıldı. Ama bu seferde herhangi bir işlem yaparken mause falan donuyor. Ve gene resetliyor. Tabi kartı geri gönderdim. Tabi kargo giderken ups'nin azizliğine uğradım. Önce mail geldi hasar aldı diye meğerse yanlış yollamışlar maili orası da ayrı hikaye. Sonra iletişime geçtiler. Hiçbir sıkıntının olmadığı söylendi. Bütün testlerden geçmiş yani ! Her neyse iki gün önce de teslim edildi bana. Arıza tespitte yazan şöyle bütün testlerden geçmiş ok muş. Tabi resetlemeden windowsun olay görüntüleyicisine baktım. Kernel power 41 63 hatasını gördüm. Ani güç kesintisi. Muhtemelen power kaynaklı olduğunu düşündüm. Zaten powerım frisby 600w psuydu. İyi değildi yani. Bende cooler master full modüler 750w 80 plus psu aldım. Bugün geldi. Öğleden sonra gerçi günde bitti ama . Onu taktım. Biraz daha iyi çalıştı ama devam etti. Ram test yaptım. Windowsun test kısmından. Ekran kartını söktüm. Hdmi kasaya direk bağladım. Sorun çözülmüş gibiydi. Reset atmıyordu. Stres testi yaptım işlemciye. 96 ya çıkıyordu sıcaklık. ve mausu hareket ettiremedim. Wifi bağlantısı koptu o derece. Ben daha öncede yapardım. Hiç böyle olmazdı. Ekran kartını çıkardıktan sonraki olaylar. Mesela driver yüklerken kurarken birşeyi acayip mause kalıyor öylece. Fanlar aşırı dönüyor falan. Açıkçası sorunun ekran kartından kaynaklandığını da düşünmüyorum. Bu kadar yeni nesil bir sistemde olmamalı. Sonrasında ben Asusu aradım. Herşeyi denediğimi fakat kartta sorun olduğunu ilk göndermeden önce hiç böyle bir olayla karşılaşmadığımı söyledim. Size kartı son kez yollayacağım yoksa tüketici haklarına gideceğimi söyledim. Paketledim kartı. Arıza maili oluşturdum. Ve üçüncü kez gidecek. Bana hala gelmiş bütün testlerden geçti diyorlar. Yazım bu kadar. Sizce ne yapmalıyım ? Baya mağdur ettiler beni. Yorumlarınızı bekliyorum. Teşekkürler !!