C* tehliKELi KEL C*
Doçent
- Reaksiyon puanı
- 304
Merhaba USB de virüs olduğunu zannediyorum şuan ubuntu kullanıyorum windowsdayken muallat.exe özeldosyalar.exe gibi virüsler vardı ve usb nin kısayolu ancak kendi dosyalarımda şifrelenmişti ilk önce kendi dosyalarımın şifresini hallettim (cmd ile) daha sonra malwarebytes kurup flash diski taradım içinde system volume ınformation ve benim kendi dosyalarım vardı system volume ınformation dosyasını silemiyordum ancak flashı her takıp çıkardığımda malwarebytes virüs algılıyordu ve karantinaya alıyordu ancak aklımda iki soru işareti kaldı ben bu olaydan 1-2 gün sonra elementary os kurdum (aynı flashtan) daha sonra yine aynı flashtan mint kurdum ve en son olarakta ubuntu (şuanki) kurdum bi sıkıntı çıkarmı? bu ilk sorum ikinci sorum ise win 7 kurmadan önce flash taki zararlı yazılımları nasıl defedebilirim ayrıca flashı takınca ubuntu masaüstünde flashın kısayolu oluştu ve içinde (ubuntu kurmadan önce) yazdırdığım iso dosyası vardı (ubuntu) ve şimdi bu dosyalar silinmiyor flashı biçimlendirmeyi denedim yine hata veriyor yardımcı olursanız sevinirim.