Exynos 8890' lı note 7 mi yoksa snapdragon 820 li mi

Hangi işletim sistemi daha iyi

• Kullanılan toplam oy
    13

bthndmrc

Asistan
Reaksiyon puanı
111
Son zamanlarda en çok note 7 modelini takip ediyorum almayı da düşünüyorum. Yurtdışında akrabam var yakın zamanda ziyarete gelicek ve gelirken telefon getirecek. Kısacası iki modeli de alma şansım var (bilmeyenler için note 7 türkiye'ye sadece exynos ile geliyor) sizce hangisi kral ?

...Görkem...

Profesör
Reaksiyon puanı
779
Merhaba,

Eğer snapdragon 820'li varyasyonu alma şamsınız varsa kesinlikle onu alın. Sd820 yongası geafik birimi, tekil çekirdek gücü, güç kullanımı konularında exynos 8890 modelinden daha başarılı. Özetle daha güçlü ve daha az güç tükrten bir yonga. Ayrıca qualcomm firması google işe android için ortak çalışıyorlar. O nedenle snapdragon işlemcilier android cihazlarda daha kararlı çalışıyor.

Sd820 vs exynos 8890 arasında tercihiniz sd820'den yana olsun.

Not:

Bu konu sd810 işlemcisi için geçerli değildir. Samsung'un ürettiği aynı dönemin yongaları sayılabilecek sd810 vs exynos 7420 arasında ise exynos 7420 daha başarılı bir yonga oldu. Her zaman sd daha iyi diye bir kaide yok ama genellikle sd tercihiniz olmasına dikkat edin.

bthndmrc

Asistan
Reaksiyon puanı
111
Merhaba,

Eğer snapdragon 820'li varyasyonu alma şamsınız varsa kesinlikle onu alın. Sd820 yongası geafik birimi, tekil çekirdek gücü, güç kullanımı konularında exynos 8890 modelinden daha başarılı. Özetle daha güçlü ve daha az güç tükrten bir yonga. Ayrıca qualcomm firması google işe android için ortak çalışıyorlar. O nedenle snapdragon işlemcilier android cihazlarda daha kararlı çalışıyor.

Sd820 vs exynos 8890 arasında tercihiniz sd820'den yana olsun.

Not:

Bu konu sd810 işlemcisi için geçerli değildir. Samsung'un ürettiği aynı dönemin yongaları sayılabilecek sd810 vs exynos 7420 arasında ise exynos 7420 daha başarılı bir yonga oldu. Her zaman sd daha iyi diye bir kaide yok ama genellikle sd tercihiniz olmasına dikkat edin.
Yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim bu arada sd820 güç tüketiminde daha tasarruflu deniliyor 4 çekirdekli olduğu için. Youtube'dan biraz sd820 ve exynos8890 karşılaştırmalarına baktım ve uygulamaları exynos her zaman daha çabuk ve seri açıyor. Anlam veremediğim nokta burası ama çoğu kişi sizin gibi snapdragon 820 öneriyor. Stabilite de snapdragon daha iyi ama seçimimi snapdragondan yana kullanacağım tekrardan teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için.

Batu97han

Doçent
Reaksiyon puanı
145
Yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim bu arada sd820 güç tüketiminde daha tasarruflu deniliyor 4 çekirdekli olduğu için. Youtube'dan biraz sd820 ve exynos8890 karşılaştırmalarına baktım ve uygulamaları exynos her zaman daha çabuk ve seri açıyor. Anlam veremediğim nokta burası ama çoğu kişi sizin gibi snapdragon 820 öneriyor. Stabilite de snapdragon daha iyi ama seçimimi snapdragondan yana kullanacağım tekrardan teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için.
Qualcomm işlemcili telefonlar her zaman daha iyidir.Uygulama uyumluluğu diğer işlemcilere göre daha iyidir.Örneğin intel işlemcili asus zenfone lar bazı uygulamarda sorun çıkartabiliyor.

M

Murat Burç

SDN Okuru
Bu videoyu izle sana herşeyi açıklar zaten
bunu
Birde bunu zaten kendin karar verirsin
Snapdragon S7 Edge
Exynos S7 Edge

kadirirdem

Dekan
Reaksiyon puanı
708
Son zamanlarda en çok note 7 modelini takip ediyorum almayı da düşünüyorum. Yurtdışında akrabam var yakın zamanda ziyarete gelicek ve gelirken telefon getirecek. Kısacası iki modeli de alma şansım var (bilmeyenler için note 7 türkiye'ye sadece exynos ile geliyor) sizce hangisi kral ?
bence exynos l olanını al derim üstteki videolara da bakabilirsin nedeni için

M

Murat Burç

SDN Okuru
Snapdragon benchmarkda havasını atar. Samsung cihazlarda Exynos her daim daha hızlıydı. 805li Note edge o çok uyumlu snapdragon işlemcşi Gta:sa da sorun yaşarken 5433 çatur çutur oynatıyordu. Bir yanda Exynos 8890 ve ağır yazılıma 10 saniye ile 6s plusa kaybeden s7 edge bir tarafta o ÇOK GÜÇLÜ Sd820 ile 1dk fark yiyen s7 edge zaten note7 nin exynos hız testi çıkar görürüz.
Exynos 8890>Sd820

M

Murat Burç

SDN Okuru
Tolga abi bir veidosunda dedi snapdragonlu htc 10 s7 edgeden daha aktif bir şekilde yavaşlama eğilimine giriyor diye bunuda ekliyeyim

bthndmrc

Asistan
Reaksiyon puanı
111
arkadaşlar yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Eğer sd820 modeli seçersem güncellemede bir sorun yaşarmıyım ?

Batu97han

Doçent
Reaksiyon puanı
145
arkadaşlar yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Eğer sd820 modeli seçersem güncellemede bir sorun yaşarmıyım ?
Hayır yaşamazsın uygulama optimizasyonu için snapdragon işlemcili olanı tercih et bence çünkü şuanda exynos işlemci kullanan model sayısı çok az.Lg g5,htc 10,sony xperia x performance gibi amiral gemileride snapdragon kullanıyor.Uygulamaların daha iyi performans vereceğini düşünüyorum.

darknessfire

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Exynos 8890 ın daha fazla güç tükettiğini neye göre söylüyorsunuz.Gsm Arena testlerine göre Exynosun pili daha fazla gidiyor.İkinciside sd 820 li cihazlarla Exynosun genel pil tüketimleri karşılaştırılmış Exynos çok daha iyi pil tüketimi konusunda.Burdan bakabilirsiniz.
Galaxy S7 battery life with Exynos CPU vastly superior to Snapdragon flavor, here's the proof
Araştırmadan bu işlemci daha fazla harcıyor demek doğru olmaz.Bir işlemcinin çekirdeği daha fazla diyede her zaman daha fazla güç tüketmez.Benim Tercihimi sorarsanız Exynoslu olanı alın derim.Çünkü hem web performansı, hem arayüz performansı, hem işlemci performansı hemde pil tüketimi azlığı konularında Exynos 8890 daha önde.Sd820nin grafik birimi bir miktar daha hızlı ama Exynosun artıları daha ağır basıyor.

Son düzenleme:
M

Murat Burç

SDN Okuru
Uyumluluk da uyumluluk diyenlere sesleniyorum note 7 ile gelen yeni touchwiz Samsung Google ortaklığıyla yazıldı.

Sizce samsung optimizasyonunu sadece Amerika'da ve Çinde satılan sd820den kötü yapar mı.
25 milyon satan S7 ailesinden bahsediyoruz uygulama geliştiricileri elbet gerekli optimizasyonu exynos işlemcileri yapar hayır sorması ayıp 7420li bir cihaza sahip olur uygulamalarda sorun yaşayan var mı ya

Son düzenleyen moderatör:

Batu97han

Doçent
Reaksiyon puanı
145
Uyumluluk da uyumluluk diyenlere sesleniyorum note 7 ile gelen yeni touchwiz Samsung Google ortaklığıyla yazıldı.

Sizce samsung optimizasyonunu sadece Amerika'da ve Çinde satılan sd820den kötü yapar mı.
25 milyon satan S7 ailesinden bahsediyoruz uygulama geliştiricileri elbet gerekli optimizasyonu exynos işlemcileri yapar hayır sorması ayıp 7420li bir cihaza sahip olur uygulamalarda sorun yaşayan var mı ya
Uygulamaları samsung ya da google yapmıyor.Uygulama yazan bir sürü firma,insan var.Android de uygulama yazarken genelde Nexus telefonlar kullanılır.Nexuslarda da snapdragon işlemci kullanılır.Bu demek değildir ki exynos işlemciler kötü fakat snapdragon işlemciler daha uyumludur.

clonpear

Asistan
Reaksiyon puanı
26
Bu bence bir soru değil. Tabii ki de 820. Tartışılması bile saçma.

M

Murat Burç

SDN Okuru
Tek bir soru 7420 ile uygulamada sorun yaşayan var mı benim yeğenim de sıkıntı yok. Samsung cihazlarda exynos her zamn en iyisidir.

...Görkem...

Profesör
Reaksiyon puanı
779

Exynos 8890 yongası samsung tarafından üretildiği için samsung'un yazma/okuma, componentler arası iletişim hızları daha yüksek. Bu durum tuhaf gelebilir ama basit olarak şu şekilde düşünebilirsiniz;

Usb 2.0 bellek ile usb 3.0 bellek arasında nasıl boyut olarak bir fark olmamasada okuma/yazma hızlarında uçurum kadar fark varsa bu konuda öyle.

Ayrıca samsung, kullandığı ram'de de çok yüksel hızlara ulaşam bir ön bellek kullanıyor. Bu yüksek hızlı bellek sayesinde sayfaların açılışı, geçişi vb işlemler daha hızlı oluyor. Biliyorsunu ki ekrana herhangi birşey gelmeden önce önbelleklenmesi gerekiyor. O nedenle ön bellekler ne kadar hızlı olursa hareketler de o kadar hızlanır. Günümüz işlemciler zaten fazlasıyla hızlı.

bthndmrc

Asistan
Reaksiyon puanı
111
Exynos 8890 yongası samsung tarafından üretildiği için samsung'un yazma/okuma, componentler arası iletişim hızları daha yüksek. Bu durum tuhaf gelebilir ama basit olarak şu şekilde düşünebilirsiniz;

Usb 2.0 bellek ile usb 3.0 bellek arasında nasıl boyut olarak bir fark olmamasada okuma/yazma hızlarında uçurum kadar fark varsa bu konuda öyle.

Ayrıca samsung, kullandığı ram'de de çok yüksel hızlara ulaşam bir ön bellek kullanıyor. Bu yüksek hızlı bellek sayesinde sayfaların açılışı, geçişi vb işlemler daha hızlı oluyor. Biliyorsunu ki ekrana herhangi birşey gelmeden önce önbelleklenmesi gerekiyor. O nedenle ön bellekler ne kadar hızlı olursa hareketler de o kadar hızlanır. Günümüz işlemciler zaten fazlasıyla hızlı.
Gayet açıklayıcı oldu teşekkür ederim.