Erdoğan'ın bu sözleri o diziyi bitirir mi?

kpln04

Profesör
Reaksiyon puanı
2
başbakan harem dizisini görmemiş heralde

re13el

Dekan
Reaksiyon puanı
114
Evet hangi oya yükleniyoruz? Haklı mı haksız mı? :P

re13el

Dekan
Reaksiyon puanı
114
Sendin dimi bu diziyi izleyen, kesin yanlı cevap verirsin. :P

Reaksiyon puanı
31
[MENTION=130683]android3[/MENTION] akşam izliyomuyuz sen bayılırsın bu diziye saklamana gerek yok :P:mrgreen::mrgreen:
7VACT.jpg

re13el

Dekan
Reaksiyon puanı
114
Şaka yapıyordur ya tanınmaz mı o. :D

Hello Kitty.

Rektör
Reaksiyon puanı
104
[MENTION=130683]android3[/MENTION] [MENTION=66965]Silence[/MENTION] bunu duymasın hatta bu konuyu görmesin
a701958d.png

thepolice2

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Elbette silemezsiniz. Ben bunu savunmuyorum ki. O yürüyüşü bende destekledim, polisi eleştirdim ama konumuz o değil.

Ben muhteşem yüzyıl dizinin senaristlerinin özellikle kötülemek, hakaret etmek yada çarpıtmak amacıyla hareket ettiğini düşünmüyorum, kaldı ki dizide hakaret unsuru da göremiyorum. Zaten aksi bir durum olsaydı bu kadar izlenmezdi. O diziyi izleyenler de türk, osmanlı torunu değil mi!

Sorun Osmanlı hayranlarının padişahları ve Osmanlıyı kutsallaştırıp, onların da insan olduğunu ve hata/günah işleyebileceklerini unutmaları.

Siz benim demek istediğimi anlamadınız herhalde. Ben diziyi uygun bulmuyorum. Türk tarihini anlatan bir dizinin bu kadar çok çıplaklığa yer vermesi uygun değil. Tabii ki Osmanlı tarihinde haremin ve Hürrem Sultan' ın önemli bir yeri var. Fakat haremle ilgili bilgiler çok kısıtlıdır. Dizi de kurgu yapılıyor. Dizinin %80 i "senaryolaştırılmış" Kanuni Sultan Süleyman yaptığı savaşlarla tanınan bir padişahtır. Dizide ki gibi bütün gününü sarayda geçiren bir padişah değildir. Eğer amaç harem üzerine yoğunlaşmaksa neredeyse hiç sefere gitmemiş, saltanatı boyunca sarayda kalmış Osmanlı padişahları vardır. Neden onlar konu alınmıyor? Ayrıca dizi birçok tarihsel hata içeriyor. Tarihçiler, pekçok hata buldular. Birileri çıkıp "beğenmeyen izlemesin" diyor. Atatürk'ün özel hayatıyla ilgili "senaryolaştırılmış" belgelerle bir dizi çekilse sakinliğini koruyabilecek mi bu insanlar? Dizinin eleştirilmesi ve kaldırılmak istenmesi son derece doğru bir karar. Fakat bu konuya değinmesi gereken kişi başbakan değildir. Başbakan devlet işleriyle ilgilenmelidir. Ülkede terör gibi önemli bir konu varken, halk her gün şehit haberleriyle uyanırken bir başbakanın çıkıp film diziyle uğraşması çok gülünç ve saçma bir olaydır.

tambjk

Profesör
Reaksiyon puanı
16
Siz benim demek istediğimi anlamadınız herhalde. Ben diziyi uygun bulmuyorum. Türk tarihini anlatan bir dizinin bu kadar çok çıplaklığa yer vermesi uygun değil. Tabii ki Osmanlı tarihinde haremin ve Hürrem Sultan' ın önemli bir yeri var. Fakat haremle ilgili bilgiler çok kısıtlıdır. Dizi de kurgu yapılıyor. Dizinin %80 i "senaryolaştırılmış" Kanuni Sultan Süleyman yaptığı savaşlarla tanınan bir padişahtır. Dizide ki gibi bütün gününü sarayda geçiren bir padişah değildir. Eğer amaç harem üzerine yoğunlaşmaksa neredeyse hiç sefere gitmemiş, saltanatı boyunca sarayda kalmış Osmanlı padişahları vardır. Neden onlar konu alınmıyor? Ayrıca dizi birçok tarihsel hata içeriyor. Tarihçiler, pekçok hata buldular. Birileri çıkıp "beğenmeyen izlemesin" diyor. Atatürk'ün özel hayatıyla ilgili "senaryolaştırılmış" belgelerle bir dizi çekilse sakinliğini koruyabilecek mi bu insanlar? Dizinin eleştirilmesi ve kaldırılmak istenmesi son derece doğru bir karar. Fakat bu konuya değinmesi gereken kişi başbakan değildir. Başbakan devlet işleriyle ilgilenmelidir. Ülkede terör gibi önemli bir konu varken, halk her gün şehit haberleriyle uyanırken bir başbakanın çıkıp film diziyle uğraşması çok gülünç ve saçma bir olaydır.

Arkadaşım :) o hiç sefere gitmeyip haremden çıkmayan padişahların hayatı anlatılsa durum değişecek mi sanıyorsun. yine aynı itirazlarda bulunacaklar. hem mesele ecdat ise kimi ecdat sayıcaz yada saymayacağız bir açıklansa da kurtulsak. ( http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/22021207.asp , yazının 2.bölümünde bunla ilgili güzel bir bölüm var) Atatürk'ün özel hayatıyla ilgili benzer bir dizi çekilsede insanlar sakinliğini koruyabilmeli( böyle bir durumda muhteşem yüzyılı eleştirenlerin birçoğunun atatürk dizisine bu kadar şiddetle karşı çıkacaklarını sanmıyorum. malum onlar ecdat olarak cumhuriyet öncesini sayıyorlar genellikle).

-Hewal-

Dekan
Reaksiyon puanı
11
Günaydın dizi bilmen kaçınci bölüme geldi yenimi fark ettiniz ayrıca trt de yayınlanan Osmanlı kiyam adlı dizi nin bundan aşağı kalır yani yok .Diziyi haklı bulanlar aynı şey sizin Özel hayatınız için yapılsa ne kadar hoşunuza gider örnek :x bey sabah akşam evinde parti veriyor her uyruktan kız ile beraber oluyor diye haberiniz çıksa ne kadar hoşunuza gider

thepolice2

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Günaydın dizi bilmen kaçınci bölüme geldi yenimi fark ettiniz ayrıca trt de yayınlanan Osmanlı kiyam adlı dizi nin bundan aşağı kalır yani yok .Diziyi haklı bulanlar aynı şey sizin Özel hayatınız için yapılsa ne kadar hoşunuza gider örnek :x bey sabah akşam evinde parti veriyor her uyruktan kız ile beraber oluyor diye haberiniz çıksa ne kadar hoşunuza gider

İyi saçmalamışsın arkadaşım. Dizide anlatılan karakterler 400 küsür yıl önce yaşamış karakterler. Tüm devlet büyüklerinin nerede yaşadıkları, nasıl yaşadıkları, yaptıkları savaşlar kayıt altına alınır. Hem dünya tarihinde hem Türk tarihinde hükümdarların hayatını anlatan birçok eser vardır.

Regionella

Profesör
Reaksiyon puanı
7
tam bir baş belası bu herif ya, sanane arkadaş sanane?