kpln04
Profesör
- Reaksiyon puanı
- 2
başbakan harem dizisini görmemiş heralde
bu ne biçim anket? refresh yaptıkça oyluyorum![]()
Belli oluyor oyların niye arttığıbu ne biçim anket? refresh yaptıkça oyluyorum![]()
topalsolucanınkini ben sana özelden söylerimEvet hangi oya yükleniyoruz? Haklı mı haksız mı?![]()
Akşam olsada baksak:mrgreen::mrgreen:Sendin dimi bu diziyi izleyen, kesin yanlı cevap verirsin.![]()
Sonuç belli değil mi? Diziyi izlemese bile adama karşı tutumu olanlar diğerine yüklenir.Akşam olsada baksak:mrgreen::mrgreen:
puhahabu kim l*n ben bunu hiç görmemiştim :drool: hangi kanalda kaçta oynuyo kaçırmayalım![]()
Şaka yapıyordur ya tanınmaz mı o.![]()
Diziyi bende izlemedim de, tanınmaz mı o kadın ya.tanımıyorum la harbiden diziyi hiç izlemedim niye izlemediysem![]()
Diziyi bende izlemedim de, tanınmaz mı o kadın ya.![]()
Hürrem yengemiz miydi? pardon bilmiyordum![]()
![]()
Ne yengesi laaa ancak teyzen olur o senin:mrgreen:
[MENTION=66965]Silence[/MENTION] bir hanım kardeşimizdir hatırlatırımyengeliğin yaşla bir alakası yok ki?![]()
![]()
:huh: bilmiyordum ki
silence neden görmesin ki o zaman?![]()
Elbette silemezsiniz. Ben bunu savunmuyorum ki. O yürüyüşü bende destekledim, polisi eleştirdim ama konumuz o değil.
Ben muhteşem yüzyıl dizinin senaristlerinin özellikle kötülemek, hakaret etmek yada çarpıtmak amacıyla hareket ettiğini düşünmüyorum, kaldı ki dizide hakaret unsuru da göremiyorum. Zaten aksi bir durum olsaydı bu kadar izlenmezdi. O diziyi izleyenler de türk, osmanlı torunu değil mi!
Sorun Osmanlı hayranlarının padişahları ve Osmanlıyı kutsallaştırıp, onların da insan olduğunu ve hata/günah işleyebileceklerini unutmaları.
Siz benim demek istediğimi anlamadınız herhalde. Ben diziyi uygun bulmuyorum. Türk tarihini anlatan bir dizinin bu kadar çok çıplaklığa yer vermesi uygun değil. Tabii ki Osmanlı tarihinde haremin ve Hürrem Sultan' ın önemli bir yeri var. Fakat haremle ilgili bilgiler çok kısıtlıdır. Dizi de kurgu yapılıyor. Dizinin %80 i "senaryolaştırılmış" Kanuni Sultan Süleyman yaptığı savaşlarla tanınan bir padişahtır. Dizide ki gibi bütün gününü sarayda geçiren bir padişah değildir. Eğer amaç harem üzerine yoğunlaşmaksa neredeyse hiç sefere gitmemiş, saltanatı boyunca sarayda kalmış Osmanlı padişahları vardır. Neden onlar konu alınmıyor? Ayrıca dizi birçok tarihsel hata içeriyor. Tarihçiler, pekçok hata buldular. Birileri çıkıp "beğenmeyen izlemesin" diyor. Atatürk'ün özel hayatıyla ilgili "senaryolaştırılmış" belgelerle bir dizi çekilse sakinliğini koruyabilecek mi bu insanlar? Dizinin eleştirilmesi ve kaldırılmak istenmesi son derece doğru bir karar. Fakat bu konuya değinmesi gereken kişi başbakan değildir. Başbakan devlet işleriyle ilgilenmelidir. Ülkede terör gibi önemli bir konu varken, halk her gün şehit haberleriyle uyanırken bir başbakanın çıkıp film diziyle uğraşması çok gülünç ve saçma bir olaydır.
Günaydın dizi bilmen kaçınci bölüme geldi yenimi fark ettiniz ayrıca trt de yayınlanan Osmanlı kiyam adlı dizi nin bundan aşağı kalır yani yok .Diziyi haklı bulanlar aynı şey sizin Özel hayatınız için yapılsa ne kadar hoşunuza gider örnek :x bey sabah akşam evinde parti veriyor her uyruktan kız ile beraber oluyor diye haberiniz çıksa ne kadar hoşunuza gider