En Fazla Kasan Antivirüs Veya İnternet Security

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan aXXo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Denediğiniz Antivirüs veya İnternet Securityler Arasında En Fazla Kasan Hangisi ?

• AVAST

Kullanılan: 21 5.1%
  • AVG

Kullanılan: 10 2.4%
  • AVIRA

Kullanılan: 5 1.2%
  • BITDEFENDER

Kullanılan: 17 4.1%
  • F-SECURE

Kullanılan: 3 0.7%
  • G-DATA

Kullanılan: 20 4.9%
  • KASPERSKY

Kullanılan: 202 49.1%
  • MCAFEE

Kullanılan: 11 2.7%
  • ESET / NOD32

Kullanılan: 12 2.9%
  • NORTON

Kullanılan: 90 21.9%
  • PANDA

Kullanılan: 12 2.9%
  • TREND MICRO

Kullanılan: 8 1.9%

• Kullanılan toplam oy
    411
  • Anket kapatılmış .

aXXo

Doçent
Reaksiyon puanı
39
Kasperi tahmin etmiştim fakat norton sürpriz oldu benim için.

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Yürü be Kasper :w00t:
Hiç farketmez, Kaspersky ile yola devam

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Reaksiyon puanı
2,285
Kaspersky Kasma Merkezi :D

aXXo

Doçent
Reaksiyon puanı
39
:confused1::confused1::confused1: norton bu kötü ünvanından kurtulmak için elinden geleni yapıyor. sana nasıl sürpriz oldu anlamadım

Haklısın fakat G-Data normalde en fazla kasan antivirüslerin başında gelir. Buna rağmen ikinci sırada şu anda Norton var bu açıdan söyledim.

aXXo

Doçent
Reaksiyon puanı
39
Yürü be Kasper :w00t:
Hiç farketmez, Kaspersky ile yola devam

Zaten yürüyor, hatta yürümüyor koşuyor.. :D

Oyların neredeyse yarısını almış....

---------- saat 23:08 eklendi ---------- önceki mesaj saat 23:07 eklenmişti ----------

burdaki sıralama popüler antilere göre oluşmuş zaten:)

Evet kullanım oranı da sonucu etkiliyor gibi görünüyor. :)

yavuz_4106

Dekan
Reaksiyon puanı
51
Avira antivir hakkında ne düşünüyorsunuz? internete bağlı pcye kurdum güncellemeleri de yapıyorum.

nevrans

Asistan
Reaksiyon puanı
6
ben butun programları kullandım hıc kasma hıssetmedım sıstem ıyıse kasma no problem

mhmtmtl

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
bu anketin gözümde herhangi bir geçerliliği yok. millet daha çok ezbere not vermiş gibi. norton 2 yıldır en az kasan program. 5 sene önceki deneyimlere göre not verilmiş.

Hello Kitty.

Rektör
Reaksiyon puanı
104
bu anketin gözümde herhangi bir geçerliliği yok. millet daha çok ezbere not vermiş gibi. norton 2 yıldır en az kasan program. 5 sene önceki deneyimlere göre not verilmiş.

hocam resim koysana :) böyle söyleme olmuyor :) Biz kaspercılar resimleri koyduk :) daha önceki sayfalarda görebilirsin :) sen de gösterki nortonu bu dertten kurtar :) ikisi de kader ortağı ne de olsa
pis.png

mhmtmtl

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
hocam resim koysana :) böyle söyleme olmuyor :) Biz kaspercılar resimleri koyduk :) daha önceki sayfalarda görebilirsin :) sen de gösterki nortonu bu dertten kurtar :) ikisi de kader ortağı ne de olsa
pis.png

geçen sene diğer makinamda norton kullanıyordum da onun üyeliği sona erdi, o yüzden koyamıyorum:D diğer makinada da 2 yıldır kaspersky kullanıyorum herhangi bir kasma sıkıntısı yaşamadım öyle dillere destan olacak kadar. dediğim gibi bence ezbere ve kulaktan dolma oy verilmiş.

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
...dediğim gibi bence ezbere ve kulaktan dolma oy verilmiş.
Yıllardır dolaşan bir efsane gibi.. Kaspersky = kasar
Önceki sürümler için haklılık payları var....
2010 ve 2011 sürümlerini kullananlar oylasalar sonuç daha değişik çıkabilir.

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
Bilmeden sallamak kötü duruma düşürebiliyor. Kaspersky kasıyor diyenlerin Celeron 500 kullandığını tahmin ediyorum.

intricate

Profesör
Reaksiyon puanı
12
AMD 3000+(640K)'da da kullandım, AMD X2 5600+(2MB)'de de kullandım. Tarma yaparken 1saaati aşıyordu ve haliyle sistemde bir miktar kasılma oluyordu.

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
AMD 3000+(640K)'da da kullandım, AMD X2 5600+(2MB)'de de kullandım. Tarma yaparken 1saaati aşıyordu ve haliyle sistemde bir miktar kasılma oluyordu.
O bir miktar dediğimiz elbette olur; en yeni sistemde de olur.
Bunu çaresi bilgisayarı kullanmadığınızda tarama yapacak şekilde zamanlama yapmaktır.
Bilgisayar kullanırken gelen haşerâtı da kelepçeleyip bize getiriyor.. Güvenlik duvarı tek kelime ile harika..
Dolayısıyla sorunsuz bir güvenlik yazılımı = Kaspersky :clover:

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
Sistem kasıyor demeden önce biraz da HDD nin durumuna bakmak gerek. Benim 320 gb notebook hdd de taraması çok kısa sürüyor. Bunun en büyük nedeni düzenli arşivleme ve dosya bloklamadan ötürü.

Siz sisteminizi saçarsanız sağa sola, haliyle tarama da uzun sürer :)

Son söz : Dünyanın en sağlam dijital koruma programı KasperSky :)

Hello Kitty.

Rektör
Reaksiyon puanı
104
Sistem kasıyor demeden önce biraz da HDD nin durumuna bakmak gerek. Benim 320 gb notebook hdd de taraması çok kısa sürüyor. Bunun en büyük nedeni düzenli arşivleme ve dosya bloklamadan ötürü.

Siz sisteminizi saçarsanız sağa sola, haliyle tarama da uzun sürer :)

Son söz : Dünyanın en sağlam dijital koruma programı KasperSky :)

+1 Aynen hocam katılıyorum :) en çok setup dosyaları uzun sürüyor :) onun için eski versiyonları ve kullanmadığız gereksiz programları silmek :) + winrarla filan isim olarak şifrelersek virüs oranı çok çok azalır :)

mhmtmtl

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Bilmeden sallamak kötü duruma düşürebiliyor. Kaspersky kasıyor diyenlerin Celeron 500 kullandığını tahmin ediyorum.

sırf internette 2 dakikada key i bulunuyor diye nod32 olacak koruması beş para etmez programı en iyi antivirüs ilan edenler olduğu gibi, 3-5 yıllık bilgisayara kaspersky yükleyip "anaaam kasıyor bu" diyenler olması çok can sıkıcı. kendi abuk subuk deneyimlerinizi evrensel bir gerçekmiş gibi yansıtıp milleti yanıltmaya ne hakkınız var. sadece facebook, youtube bilen adamlar gelip burada antivirüs yorumu yapıyorlar. herkes için değil bu söylediklerim tabii ama eminim ki bu tanıma uyan birçok insan vardır.

10MB/s'yi zor gören bir de üzerine %40 fragmented olan IDE diskin varsa tabii kasar. ya da 1gb ram'e görmemiş gibi windows 7 yüklemişsen bir de üzerine kaspersky yüklemişsen tabii kasacak. 5 tane firefox penceresi açıkken arka planda full sistem taraması çalıştırıyorsan, tabii ki internetin yavaşlayacak akıl var mantık var. 1 yıl gece gündüz optimizasyon yapmaya çalışan insanlar var bu yazılımın geliştirilme aşamasında. siz gelip burada iki satır kod yazmamış insanlar, yok şöyle yok böyle acayip acayip konuşuyorsunuz sanki o adamlar hiçbir şey bilmiyormuş gibi.

adam gibi bir sistem kurun, sistemin de bakımını yapın, ondan sonra kaspersky kurun bakalım kasıyor mu kasmıyor mu?

aXXo

Doçent
Reaksiyon puanı
39

Burda kullanıcıların seçimlerine saygı göstermek gerekiyor. Sadece kendi düşüncenizin doğru olduğunu iddia edemezsiniz bence. Bu kullancılara haksızlık olur. Bu kadar insan oy kullanmışsa hepsi birden ezbere vermiş olamaz.

---------- saat 15:14 eklendi ---------- önceki mesaj saat 15:13 eklenmişti ----------

.....

adam gibi bir sistem kurun, sistemin de bakımını yapın, ondan sonra kaspersky kurun bakalım kasıyor mu kasmıyor mu?

Kusura bakma ama kasıyor..

fatihaksoy

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar Norton'a sistem ağırlaıştırıyor gibi yorumlar var zannedersem herkes eski nortono hatırlıyor ben 2 yıldır Norton internet security (2009 ve 2010) kullanıyom ama kesinlikle kasma yok bence deneyin o şekilde yorum yapım yok ama 5-10 yıl önceki sisteme sahipsen doğrudur kasabilir makinayı

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
Çok kasmayın arkadaşlar KasperSky sistem kasmıyor :)

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
54 kisi kafadan sallıyor bilgisayardan anlamiyor bir sen anliyorsun zaten...12 senedir bilgisayarla ilgiliyim teknik servisim kimseyle bilgimi karsilastirmam bile.. 2 seneye yakın kasper kullandım her sekilde denedim ve kasper KASIYOR bu kadar basit.he korumuyormu evet en iyi antivirüs olabilir lafim yok ama KASIYOR senin ne düsündügün ne cevap verdigin umrumda degil.ankette yazan antivirüslerin hemen hemen hepsini denedim ve öle denemek icin denemedim sıfır temiz stabil sistemde denedim.. ve kararimi verdim nod32 4 smart security..yok 1gb'a win 7 kurarsan kasper tabi kasarmis.eset 512 ramda bile kasmiyor..sistemim athlon x2, 2gb ddr2 800,500gb sata2 win7 ultimate.ve bu sistemle sadece firefoxta 2 sekme acikken arkaplanda hicbirsey calismazken ve daha 10 dakka önce formatlanmis makinemde makinanın yoruldugunu ugrastigini kasıldıgını gözümle gördüm kac defa..nokta

sözüm mhmtmtl adlı şahısadir

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
54 kisi kafadan sallıyor bilgisayardan anlamiyor bir sen anliyorsun zaten...12 senedir bilgisayarla ilgiliyim teknik servisim kimseyle bilgimi karsilastirmam bile.. 2 seneye yakın kasper kullandım her sekilde denedim ve kasper KASIYOR bu kadar basit.he korumuyormu evet en iyi antivirüs olabilir lafim yok ama KASIYOR senin ne düsündügün ne cevap verdigin umrumda degil.ankette yazan antivirüslerin hemen hemen hepsini denedim ve öle denemek icin denemedim sıfır temiz stabil sistemde denedim.. ve kararimi verdim nod32 4 smart security..yok 1gb'a win 7 kurarsan kasper tabi kasarmis.eset 512 ramda bile kasmiyor..sistemim athlon x2, 2gb ddr2 800,500gb sata2 win7 ultimate.ve bu sistemle sadece firefoxta 2 sekme acikken arkaplanda hicbirsey calismazken ve daha 10 dakka önce formatlanmis makinemde makinanın yoruldugunu ugrastigini kasıldıgını gözümle gördüm kac defa..nokta
Kesinlikle kimseye kafadan sallıyor-ezberden konuşuyor diyemeyiz, bu saygsızlık olur..
Önceki mesajlarda da söylediğimiz gibi sistemleri ve ekran görüntülerini koyarsak, hem hangi sistemde ne sebeple kastığını görmüş oluruz, hem de söylediğimiz şeyi belgelemiş oluruz :)

aXXo

Doçent
Reaksiyon puanı
39
mhmtmtl, Güzel bir bakış açısı :)

Delil ve belge gerek; kasıyor demeyle kasmıyor

En güzel delil kullanıcılıların tecrübesi değil mi ? Burda oy kullananların büyük çoğunluğu kasıyor diyerek oy vermişler, bunu görmezden gelemezsiniz herhalde.

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
En güzel delil kullanıcılıların tecrübesi değil mi ? Burda oy kullananların büyük çoğunluğu kasıyor diyerek oy vermişler, bunu görmezden gelemezsiniz herhalde.
Görmezden gelmedik, gelemeyiz de...
Yine söylüyorum, tecrübe dediğiniz şey önceki sürümler ise, haklılar, bunu biz de kabul ediyoruz.

Sadece Kaspersky sürümünü, sistem özetini ve sistem kaynakları kullanımını yazarsalar ve ekran görüntüsünü koyarsalar söylenen şeyler belgelenmiş olur diyoruz.

aXXo

Doçent
Reaksiyon puanı
39
Görmezden gelmedik, gelemeyiz de...
Yine söylüyorum, tecrübe dediğiniz şey önceki sürümler ise, haklılar, bunu biz de kabul ediyoruz.

Sadece Kaspersky sürümünü, sistem özetini ve sistem kaynakları kullanımını yazarsalar ve ekran görüntüsünü koyarsalar söylenen şeyler belgelenmiş olur diyoruz.

Evet kasıyor diyenler denedikleri antivirüs sürümünü ve sistem bilgilerini de yazarlarsa daha iyi olur buna katılıyorum.

---------- saat 15:59 eklendi ---------- önceki mesaj saat 15:54 eklenmişti ----------

sırf internette 2 dakikada key i bulunuyor diye nod32 olacak koruması beş para etmez programı en iyi antivirüs ilan edenler olduğu gibi, 3-5 yıllık bilgisayara kaspersky yükleyip "anaaam kasıyor bu" diyenler olması çok can sıkıcı. kendi abuk subuk deneyimlerinizi evrensel bir gerçekmiş gibi yansıtıp milleti yanıltmaya ne hakkınız var. sadece facebook, youtube bilen adamlar gelip burada antivirüs yorumu yapıyorlar. herkes için değil bu söylediklerim tabii ama eminim ki bu tanıma uyan birçok insan vardır.
....

biraz yavaş... :hammer:

Lüttfen ortamı germiyelim, kasmıyalım ve insanların yorumlarına ve oylarına saygı gösterelim. Herkes sizin gibi düşünmek zorunda değil, ayrıca bir tek siz haklı olamazsınız.