Sanal Virüsler' e Karşı Ne Tür Korumalar

Deniz Han

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Sanal Virüsler' e Karşı Ne Tür Korumalar Kullanılmalı!?

Merhabalar.

Sanal Virüsler, internetin yaygınlaşmaya başlamsından kısa bir süre sonra sanal ortama yayılmaya başladı. Bunu önlemek için birçok firma Anti-Virüs yazılımları üretti ama bu Anti-Virüs yazılımları ne yazık ki pek etkili olamıyordu. Bunu önlemek için birçok firma bu işi ileri atıp daha da geliştirmeye başladılar. Ve Sanal Virüslerin (ayrıca bu virüsleri üretenlerin) korkulu rüyâsı haline gelen daha dayanıklı Anti-Virüsler piyasaya çıkarıldı. Bunların başında ise Kaspersky büyük bir üstünlük sağlıyor. Bunların birçoğu ücretli olması çoğu kullanıcının hoşuna gitmedi. Ama bilgisayarımızı ve genel internet ağımızı korumak için bu yazılımlar önemli bir hal almaktaydı. Neyse ki, internet ve bilgisayar kullanıcıların sesini duyan bazı firmalar ücretli olan bu yazılımların kısa bir süreliğine de olsa kullanımı ücretsiz hâle getirdiler. Tabii bu kullanım kısıtlı idi. En fazla 2-3 ay dayanan bu kısıtlamlar, daha sonra yerini ücretli duruma bırakıp Anti-Virüs' ün kullanımını kapatıyordu. Tabii ki ücretli Anti-Virüsleri kullanamayan kullanıcılara bu da yaramadı ve bundan da sıkıldılar. Ama daha sonraları ücretsiz Anti-Virüs yazılımları piyasaya sürüldü. Bunlarında başında Antivir , Avast ve AVG en başarılı ücretsiz Anti-Virüs yazılımları olarak gösteriliyor. Neyse ki bu ücretli Anti-Virüs kullanamayan internet ve bilgisayar kullanıcılarına rahat bir hâl aldırdı. Bu yazılımlar, internet ve bilgisayar kullanıcılarını rahatlatırken üstüne birde Sanal Anti-Virüsler' in ortaya çıkması kullanıcıların rahat nefes almalarına neden oldu. Bunlardan en çok duyulanıda Virus Total oldu. Şimdi bu yazılımın ne işe yaradığını ve nasıl kullanıldığını öğrenelim...

Sanal Virüslere karşı kullanabileceğiniz belli başlı öğütler verdik yukarıda. Ama bunlar ile yetinmemenizi öneririm. Çünkü; her geçen gün yeni virüsler sanal ortama yayılıyor. Ne yazık ki virüs yazılımcıları hiç durmaksızın çalışıp bu virüsleri sanal ortama sürüyorlar. Bunlardan korunmanın en iyi yolu gerektiği zamanda hiç vakit kaybetmeksizin Anti - Virüslerinizin Updateleri' ni zamanında yapmanız gerekiyor. Çünkü; bu Update' ler her geçen gün sanal ortama bir yenisi eklenen virüslere karşı önlemler dahilinde düzenli olarak geliştiriliyor. Sizde bir sanal virüs kurbanı olmak istemiyorsanız, bir an önce güçlü bir Anti - Virüs edinip, virüs yazılımcılarına karşı önlemler alabilirsiniz. Hatta Anti - Virüsler' deki öneöli avantajlardan biride, Anti - Virsünüz' ün tanımlayamadığı bir Virüs' ü (ki mutlaka olur.) Anti - Virüsünüz' ün genel irtibat merkezine rapor edebilmenizin olanğıda bulunuyor. Ve böylece onun gibi virüslere karşı geliştirilen Updateler' den yararlanabilir ve birçok Anti - Virüs kullanıcısının bu virüsten kurtulmasına olanak sağlayabilirsiniz.

Şimdi ise gelelim bu sanal virsülere karşı en iyi hangi Anti - Virüsler' in tutunabileceği konusuna... Bu konuda birçok makale, haber v.b. şeyler yayınlandı ama bu yinede virüs yazılımcılarını durdurmaya yetmedi. Ama ilk paragrafta da belirttiğim gibi bazı firmalar birçok Anti - Virüs yazılımları üretti. Bu yazılımlar sanal virüs yazılımcılarının öncelikli düşmanı hâline geldiler. Çünkü; bu yazılımlar ile virüsler artık o kadar kolayca bilgisayarlara bulaşamaycaktı. Hatta onu yoketmeye bile yarıyordu. Peki buna karşılık virüs yazılımcılarının tepkisi ne oldu? Tabii ki, tekrar tekrar birçok yeni virüsler yazılımlamak oldu. Bunu ne kadar çok yapsalarda bizi yine değerli Anti - Virüs yazılımlarımız kurtarmıştı ve kurtarmaya devam ediyor. Şimdi bu Anti - Virüsler' in en sağlamlarını ve virüsler karşısında hiç geri düşünce gözetmeksizin savaşabilecek bazı Anti - Virüsler' in isimlerini ve onlar hakkında bilgiler vereceğim..

6 Dev Anti-Virüs:

Kaspersky Lab:
qx3wxk.jpg

Merkezi Moskova'da bulunan Kaspersky Lab.1997 tarihinde kurulmuştur. "Industry Leading Antivirüs Software" sloganı ile faaliyet göstermekte olan teknoloji lideri Kaspersky Lab'ın İngiltere, Fransa, Almanya, Hollanda, Polonya, Japonya, Çin, Kore, Romanya ve Birleşik Devletlerde ofisi bulunmaktadır. Dünya çapında 500'ün üzerinde firma ile çalışan Kasperky Lab, virüs, hacker ve spam (istenmeyen posta) 'lerden koruyan çözümlerini, Küçük ve Orta büyüklükteki kurumlar dahil , Uluslar arası firmaların yeraldığı geniş bir yelpazeye sunmaktadır. Kaspersky'nin geniş ürün portföyünde, kurumların istemci korumasının yanısıra , dosya sunucu, eposta sunucu, eposta gateway ve proxy sunucuları için de çözümleri bulunmaktadır. Bilgisayarlara sunulan bu güvenlik çözümlerinin haricinde,Kaspersky, PDA ve Akıllı telefonlar için de koruma sağlanmaktadır.

Tüm ürünleri West Coast Labs tarafından sertifikalı olan Kaspersky, tüm tarafsız test merkezlerinden düzenli olarak ödül almaya devam etmektedir.

Microsoft Güvenlik Çözümlerinde Gold Certified Partner olan Kaspersky Lab, SUSE ve Red Hat Proud Partner'ıdır. En bilinen BT organizasyonlarından CARO (Computer Antivirüs Research Organization) ve ICSA (International Computer Security Association) 'de aktif olarak görev yapan uzmanlara sahip Kaspersky Lab ürünlerini Satış bölümünden online olarak temin edebilirsiniz.

Kaspersky Lab

Symantec (Norton):
2h5u2o1.jpg

Dünyada en çok tercih edilen antivirüslerden biri olan ve Symantec firmasının ürettiği norton antivirüs ülkemizde de “antivirüs programı” denildiğinde ilk akla gelen programlardandır.
Norton Antivirüs hızlı güncelleme, virüslere ve çeşitli zararlı programlara karşı gelişmiş koruma seçenekleri ile kullanıcıların gözdesi bir antivirüs programıdır.
Norton Antivirüs günümüzde kullanıcılara sunduğu hizmetler bakımından üst seviye programlardandır.

Antivirusler.info

Symantec Hakkında Bilgi İçin Symantec

Avira AntiVir:
2uepw15.jpg

Avira Antivirüs ücretsiz sürümüde olan piyasada Antivir olarak geçen bir antivirüs programıdır.

Avira antivirüs programının ücretsiz sürümü ev kullanıcıları için ücretsiz olarak dağıtılmakta olup yeni sürümü ile aktif bir koruma sağlamaktadır.

Antivirusler.info

Avira AntiVir Hakkında Bilgi İçin Avira AntiVir

ESET - NOD32:
wp8w7.jpg

Önemli bilgilerinizi güvenli ve kontrol altında gönül rahatlığıyla tutun. NOD32 her çeşit yazılım tehdidine karşı hızlı ve üstün bir koruma sağlar. Üstelik internet güvenlik süitine ek bir yük getirmeksizin. Kullanımı çok kolay: sadece kurun ve unutun gitsin…Üstün Koruma

PC’nizde virüsler, bilgisayar casusları, casus yazılımlar için kullanılan çok sayıda uygulama PC’nizi yavaşlatır, kullanımını zorlaştırır ve kuşkulu bir koruma sağlar. Büyük, çok yük getiren ve PC’nizin yüzlerce MB’tını harcayan programlardan kaçınmanız gerekir. Bunun gerçekleşme nedeni, sahip olunan ürünlerin bunların tümünü kapsamamasındandır. Diğer tarafta ESET NOD32 çekirdekten itibaren bir bütün ve yüksek optimizasyon ürünü olarak geliştirilmiş, birleşik bir tehdit karşıtı sistem olarak geniş spektrumlu kötü niyetli yazılımlara karşı koruyucu bir sistemdir. Virüsler, solucanlar, casus yazılımlar ve kötü niyetli saldırılar sürekli olarak gelişim ve değişim göstermektedir. ESET NOD32 patentli ThreatSense® Technology (Tehdit Sezme Teknolojisi) sayesinde gerçek zamanlı olarak, kötü niyetli kodun gerçeklenmesini analiz ederek ve kötü yazılımlardan haberdar ederek ileride gerçekleşmesi olası tehditleri yakalar.

Antivirusler.info

ESET - NOD32 Hakkında Bilgi İçin ESET - NOD32

AVG:
160dc39.jpg

AVG Bedava Antivirüs programı dünyada ve ülkemizde popüleritesi yüksek bir antivirüs programıdır.

Ücretsiz antivirüs arayanlar ve özellikle ev kullanıcıları için iyi bir çözüm olan AVG Antivirüs programı her ne kadar ücretli kullanıma sunulan antivirüs programlarının görevlerini tam olarak yerine getiremesede, ev kullanıcıları için ideal bir çözümdür. AVG Bedava antivirüs programında veri tabanı güncelleştirmeleri ömür boyu ücretsiz olarak dağıtılmaktadır, günümüzde dünyanın dört bir yanında ücretsiz olarak sunulmuş milyonlarca ev ve ofis kullanıcısına ulaşmayı başaran AVG Antivirüs düşük kaynak kullanımı, otomatik güncelleştirmeler, kimlik hırsızlığı koruması, trojan ve spy programlara karşı etkin çözüm üretmesi nedeni ile talebi tam olarak karşılayabilmeyi vaad etmektedir.
AVG ücretsiz antivirüs sürümünde anti-bot tarama motoru, web sitelerini ve mailleri tarama özelliği ve bazı kötü amaçlı yazılımlara karşı engelleme motorları bulunmaktadır.
Bunun yanında DOS modunda da tarama özelliğinin bulunduğu AVG ücretsiz antivirüs programı ciddi sorunlara karşıda bu şekilde bir koruma sağlamakta makro virüsleri gibi virüsleride temizleme kabiliyetine sahiptir.
Yinede AVG Antivirüs programı orta düzey bilgisayar kullanıcıları için yeterli olsada tam ve etkin koruma için ücretli sürümünü satın almanızı öneriyoruz.

Antivirusler.info

AVG Hakkında Bilgi İçin AVG

avast! :
20ky7tk.jpg

avast! antivirüs programı ücretsiz sürümüde bulunan ve Türkçe dil desteğine sahip bir antivirüs programıdır.
Türkçe antivirüs programları arasında en çok tercih edilen antivirüs programı olan avast! sık ve online güncelleme özelliğine sahip, program içerisinde birçok koruma özelliği bulunan kullanışlı bir antivirüs programıdır.
Avast antivirüs programının ücretsiz olan sürümünde internet bağlantısı olan bir bilgisayarda 4 saatte bir yeni güncellemeler olup olmadığı kontrol edilerek gerekli güncelleştirmeler yüklenir.

Antivirusler.info

avast! Hakkında Bilgi İçin avast!
-----
Evet, bilgisayar için önemli ölçüde önemli olan birkaç Anti - Virüs' ü tanıttık. Bu Anti - Virüsler şuan için piyasada en çok rağbet görenlerinden. Öyle kalacaklar gibide görünüyor. :) Çünkü; her geçen gün geliştirilen yapıları sayesinde sanal virüs yazılımcılarının korkulu rüyâsı hâline gelen bu Anti - Virüsler sayesinde bilgisayarımız çok güvende.. ;)

KAYNAKLAR:

Kaspersky Lab

Symantec (Norton)

ESET - NOD32

Avira AntiVir

AVG

avast!

Antivirüsler.Info

-------------
Dip Not:
Merhabalar. Bu benim ilk teknolojik incelememdir. Umarım beğenmişsinizdir.. Okuduğunuz için teşekkür ederim. :)

leomessi

Doçent
Reaksiyon puanı
3
bilgi için teşekkürler.seninse güzel olmuş:)

Deniz Han

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Evet benim yazım. Yalnız; kaynakalrı belirttim orada. 6 Dev Anti-Virüs: buradan itibaren o kaynakalrdan aldığım yazılar mevcuttur. 6 Dev Anti-Virüs:' ün üstündeki yazı tamamen bana aittir. Yani anlayacağınız bir açık kaynaklı bilgi verdim ve inceleme yaptım. :)

-mert

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bilmediğin linke tıklamazsan ucuz erotik sitelerinde dolaşmazsan bnm gibi 2 senede bir format atarsın akıllı olana virüs komas :)

Rom.

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
177
-------------
Dip Not:
Merhabalar. Bu benim ilk teknolojik incelememdir. Umarım beğenmişsinizdir.. Okuduğunuz için teşekkür ederim.

Senin mi gerçekten ? ne zaman yaptın bu incelemeyi peki ?

kayıp kuşak

Profesör
Reaksiyon puanı
33
İyi güzelde kasperskyın büyük bir üstünlük sağladığını nerden çıkardın ağızdan ağıza yayılan kaspersky en iyidir şehir efsanesi sanada uğramış

Deniz Han

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Kaspersky şuan Anti-Virüs piyasasında en iyi yazılımdır. Üstünlüğünü göstermiştir. ;)

S

SDN Anonim 320986

SDN Okuru
1- Windows kullanıyorsanız eğer, virüs vb. bir dünya zararlılarında beraberinde geleceğini unutmamak gerekli. unutulmamalıdırki , Antivirüs koruma programlarıda birer virüs türevidir hiçbirinin en iyisinin dahi, hala tam manasıyla koruma sağladığını düşünmüyorum. Sırf bu yüzden Linux işletimine geçerek virüs vb. içeriklerin çalışmaması vs. hepsinden kurtuldum diyebilirim.

2- Ben antivirüs programı önermeyeceğim size madem windows ile kullanacaksanız eğer, Shadow Defender'ı bir kez kurun sisteminize virüs ve zararlı içeriklere elveda deyin. "Herşey İlk günki gibi!"
Kaynak: Shadow Defender - the easiest PC/laptop security and privacy protection tool

3- Yok ben windowstan bıktım donma kasma virüs vb. herşey bu sistemde var deyip, farklı arayışlarda bulunan arkadaşlar için kesinlikle Linux işletim sistemini öneririm. İlk kullanıcılar için Linux mint işletim sistemi doğru tercihtir. İso dosyasını yazdırıp boot ederek kurup virüs kabuslarından kurtulabilirsiniz. Kaynak: Download - Linux Mint

Diğer Öneriler:
Windows kullanıcılar illa para vererek veya korsan kurulan antivirüsler kurmak yerine, Windows defender koruma aracını kullanabilirler. Ne gerek var defender varken diye düşünüyorum. ve işletim sisteminizi sık sık güncelleyerek. Kurtarma cd'si oluşturun,acronis ve aoemi tarzı uygulamalarla sistemlerinizi yedekleyin. Olası risklerde geri dönüşünüz olsun bir kaç dakikada aldığınız sistem yedeklerinizi geri yükleyerek risklerden sorunlardan kurtulabilirsinizde.
Kaynak linkler: Acronis Acronis Aoemi: AOMEI | Windows & iPhone Backup Software, Partition Manager and Cloud Backup Service

Virüs girdi, antivirüs programı çalışmadı veya virüsü kaldıramıyorsa eğer Eset_Rescue boot edilerek virüs tarama işlemi yaparak bundan kurtulmak mümkün bunun için "Eset Rescue bootable iso" dosyasını indirip, usbdiskinizden boot ederek sisteminizdeki tümdiskleri tarama yaparak virüs ve zararlılardan kurtulmanız ayrıca mümkün bunuda bilmeyenler olabilir diye bu vesileyle ekleyeyim dedim. Kaynak: ESET SysRescue

ISO_Yazdırma işlemi:
iso dosyalarını rufus,balenaetcher,ventoy uygulamalarıyla yazdırıp kullanabilirsiniz.
Rufus tüm sürümler kaynak: Index of /downloads

Benimde tuzum bulunsun diye birşeyler eklemeye çalıştım iyi forumlar saygılarımla. (:

MrtAltg

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
12,109
Sayfa yoğunluğu ve meşkuliyetler + konunun index'i bakımından, aynı yerden devam etmek her zaman daha iyidir.
Maalesefki ihtiyaç dışı konu öne çıkarmayı pek tasvib etmiyoruz. Bilginiz olsun. Ayrıca güncelliğini yetirmiş 12 yıllık konu yerine yeni konu açmak daha mantıklıki bahsetmiş olduğunuz yani bu konuda sizin mesajınıza kadar hiçbir yoğunluk bulunmuyordu.

S

SDN Anonim 320986

SDN Okuru
Maalesefki ihtiyaç dışı konu öne çıkarmayı pek tasvib etmiyoruz. Bilginiz olsun. Ayrıca güncelliğini yetirmiş 12 yıllık konu yerine yeni konu açmak daha mantıklıki bahsetmiş olduğunuz yani bu konuda sizin mesajınıza kadar hiçbir yoğunluk bulunmuyordu.
Buna neden yöneticiler karar verip, 12 yıllık konuyu acaba silmemişler_merak konusu. Benim yorumlarım neden rahatsızlık yarattı buna anlam veremedim. Yeni konu açma fikri iyi bir seçim elbette. Ancak , eski bir konuya yorum yapılamaz diye bir kuralmı var forum içerisinde. Kanaatimce yok. Bilmediğimden soruyorum sadece ? MrtAltg

gnaremoob

Doçent
Reaksiyon puanı
907
Buna neden yöneticiler karar verip, 12 yıllık konuyu acaba silmemişler_merak konusu. Benim yorumlarım neden rahatsızlık yarattı buna anlam veremedim. Yeni konu açma fikri iyi bir seçim elbette. Ancak , eski bir konuya yorum yapılamaz diye bir kuralmı var forum içerisinde. Kanaatimce yok. Bilmediğimden soruyorum sadece ? MrtAltg
SEO acisindan iyi oluyor diyorsaniz (ki olmuyor) 12 yillik konuya giren kisi 2 saniye icinde cikis yapar, en alta inip yorumunuzu okumaz. Ayrica ana sayfadaki son yorumlar bolumunu de kirletiyorsunuz cunku 12 senede teknoloji bastan sona degisti, bu konunun artik bir olayi kalmadi ve kimseye bir yarari yok. Tamamen silinmesi de SEO acisindan zararli oldugundan silmiyorlar.

MrtAltg

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
12,109
Forum yönetimi olarak forumumuzda çözülen konular kitlenmez veya silinmez. Benim yorumlarım mı rahazsızlık yarattı cümlesi aslında pek hoş değil biz gereğinden fazla eski konuların öne çıkarılmasına pek sıcak bakmıyoruz yönetim olarak ve yapan olursa düzgün bir şekilde uyarıyoruz ki üyemiz bilgilensin dikkat etsin maksadı ile.

S

SDN Anonim 320986

SDN Okuru
Forum yönetimi olarak forumumuzda çözülen konular kitlenmez veya silinmez. Benim yorumlarım mı rahazsızlık yarattı cümlesi aslında pek hoş değil biz gereğinden fazla eski konuların öne çıkarılmasına pek sıcak bakmıyoruz yönetim olarak ve yapan olursa düzgün bir şekilde uyarıyoruz ki üyemiz bilgilensin dikkat etsin maksadı ile.
Mesaj alınmıştır durum anlaşıldı. Ben sizin yönetim kadrosunda olan biri olduğunuzu düşünerek hareket etmedim. normal bir üyenin yazdığını düşünerek mesajı yazdım. Bu husustan ve dikkatsizliğimden dolayı kusura bakmayın. O zaman eski konulara uzun mesaj yazmak yerine , yeni bir konu açmanın faydalı olacağını dediğiniz üzere anladım.
Çalışmalarınızda başarılar o zaman. iyi forumlar saygılarımla. (: