En Fazla Kasan Antivirüs Veya İnternet Security

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan aXXo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Denediğiniz Antivirüs veya İnternet Securityler Arasında En Fazla Kasan Hangisi ?

• AVAST

Kullanılan: 21 5.1%
  • AVG

Kullanılan: 10 2.4%
  • AVIRA

Kullanılan: 5 1.2%
  • BITDEFENDER

Kullanılan: 17 4.1%
  • F-SECURE

Kullanılan: 3 0.7%
  • G-DATA

Kullanılan: 20 4.9%
  • KASPERSKY

Kullanılan: 202 49.1%
  • MCAFEE

Kullanılan: 11 2.7%
  • ESET / NOD32

Kullanılan: 12 2.9%
  • NORTON

Kullanılan: 90 21.9%
  • PANDA

Kullanılan: 12 2.9%
  • TREND MICRO

Kullanılan: 8 1.9%

• Kullanılan toplam oy
    411
  • Anket kapatılmış .

clients

Profesör
Reaksiyon puanı
36
15 yıllık pc geçmişime bakıyorumda denemedıgım yazılım kalmadı ama kaspersky kadarda güvenlı bir yazılım gelmedi. ram derdiin işlemci derdin varsa kasma problemi yaşarsın ozaman ayarlarını değiştirirsin ama yok ben i3 5 7 kullanıyorum 4 5 gb ramım var ne gerek var ozaman ayarları değiştirmeye zaten kasmıyacaktır. neyse sonucda ben kasperden memnunum kasper olan bir pc de virusden dolayı coktugunu gormedım ama nod norton mcafee olan bilgisayarlar cok gördüm.

RocKhan

Doçent
Reaksiyon puanı
15
Bitdefender'ı 4çekirdek ve 4gb 1333mhz ram bilgisayarımda denedim, kasım kasım kastırıyor,nasıl bir güvenlik yaptılarsa, açtığın her uygulamayı kontrol ediyor,bu da tüm işlemleri yavaşlatıyor,hemen pc den kaldırdım.
Avira kurdum, PC akıyor.

D'Artagnan

Asistan
Reaksiyon puanı
9
15 yıllık pc geçmişime bakıyorumda denemedıgım yazılım kalmadı ama kaspersky kadarda güvenlı bir yazılım gelmedi. ram derdiin işlemci derdin varsa kasma problemi yaşarsın ozaman ayarlarını değiştirirsin ama yok ben i3 5 7 kullanıyorum 4 5 gb ramım var ne gerek var ozaman ayarları değiştirmeye zaten kasmıyacaktır. neyse sonucda ben kasperden memnunum kasper olan bir pc de virusden dolayı coktugunu gormedım ama nod norton mcafee olan bilgisayarlar cok gördüm.

Son virüs yakalama testlerine bakarsan diğer birkaç antivirüsün ( f-secure, norton, avira ) kaspersky'den daha iyi performans gösterdiğini görebilirsin.
2010 testlerindeki en başarılı antivirüs için pdf : http://www.av-comparatives.org/images/stories/test/dyn/wholedynamic2010.pdf

Yani kassa da en güvenlisi kaspersky'dir mantığı geçerli değil.

Uzun bir süreden bu yana Eset kullanıyorum ve internetin her yerinde de dolaşırım ama halen bilgisayarıma girmeyi başarabilen bir virüse rastlamadım. Benim için performans çok önemli, ne de olsa "vakit nakittir" :)

clients

Profesör
Reaksiyon puanı
36
gecen gun bir pc yi temizledim sistem kitlemiş pc yi içinde nod var nod v4
şuanda nod kurulu pc de ne gelen var ne giden var calısıyormu çalışmıyormu bilemiyorum.

D'Artagnan

Asistan
Reaksiyon puanı
9
Çevremde avira, eset ve norton yüklediğim bilgisayarların hiç biri virüs şikayeti ile karşıma gelmedi ama bazen kullanıcılar antivirüslerini kapatıyorlar o zaman bir şeyler bulaşabiliyor yani crack felan indirme durumunda antivirüs silmesin diye kapatıyorlar, belki o yüzden bulaşabilir.

Eskiden bende esetin çok virüs kaçırdığına inanırdım ama uzun bir müddet kullandıktan sonra bunun bir şehir efsanesi olduğuna kanaat getirdim.

D'Artagnan

Asistan
Reaksiyon puanı
9
Kaspersky' nin kasma problemi en yetkili ağızdan, düne kadar kaspersky türkiye nin müdürü olan Murat Göçe tarafından twitter üzerinden doğrulandı :D

Yarindan itibaren en cok 'sistemi kasiyor' lafindan kurtulacagim icin mutluyum
Tamam itiraf ediyorum, kaspersky bilgisayari kasar, ohh be. Rahatladim
:lol:

Murat Göçe - Kaspersky Türkiye Eski Müdürü ( 31 mart 2011 tarihi itibarı ile ayrıldı )

kaynak

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
kasma sampiyonu zaten yıllardır belli de kullananlar kabul etmiyolardı, müdür bile söylemis daha laf söylemeye gerek kalmamış zaten.

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
bi sen anladin zaten geyik yaptigini adam acik acik söylemis helal olsun. bunada bi kulp bulacaginizi biliyodum hic sasirtmiyosunuz beni.

senar1st

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Son virüs yakalama testlerine bakarsan diğer birkaç antivirüsün ( f-secure, norton, avira ) kaspersky'den daha iyi performans gösterdiğini görebilirsin.
2010 testlerindeki en başarılı antivirüs için pdf : http://www.av-comparatives.org/images/stories/test/dyn/wholedynamic2010.pdf

Yani kassa da en güvenlisi kaspersky'dir mantığı geçerli değil.

Uzun bir süreden bu yana Eset kullanıyorum ve internetin her yerinde de dolaşırım ama halen bilgisayarıma girmeyi başarabilen bir virüse rastlamadım. Benim için performans çok önemli, ne de olsa "vakit nakittir" :)

Aynen. 3-4 yıllık smart security kullanıcısıyım hemen hemen her siteye( :w00t::w00t::w00t:) girdim.:D Ufak bir şikayetim olmadı.

Böyle devam eset:)

Kaspersky de her zman ki gibi kasmaya devam ediyor:) Taraftarlığa lüzum yok. Zevk meselesi...

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
kasperin virüs yakalama oranı %95 ise ESET %93 tür yani bilinen iyi antivirüsler arasında öyle dağlar kadar fark yok. şuan norton 2011 kullanıyorum memnunum ama yıllarca eset kullandım her türlü içerikten her türlü siteye de girerim hic virüsten başım agrimadi. sen antivirüsü güncel tuttuğun sürece hic devre disi birakmayip arada bir ne var ne yok diye baktigin sürece virüs falan bulasmaz bulassada temizlenir, yani hepsi hemen hemen ayni korumayi saglayacaksa en az sistemi yoran programı kullanırım ismi umrumda degil hicbi program, sirket babamın oglu degil.

FightFor

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
kasperin virüs yakalama oranı %95 ise ESET %93 tür yani bilinen iyi antivirüsler arasında öyle dağlar kadar fark yok. şuan norton 2011 kullanıyorum memnunum ama yıllarca eset kullandım her türlü içerikten her türlü siteye de girerim hic virüsten başım agrimadi. sen antivirüsü güncel tuttuğun sürece hic devre disi birakmayip arada bir ne var ne yok diye baktigin sürece virüs falan bulasmaz bulassada temizlenir, yani hepsi hemen hemen ayni korumayi saglayacaksa en az sistemi yoran programı kullanırım ismi umrumda degil hicbi program, sirket babamın oglu degil.

Evet katılıyorum. Yani bugün bir antivirüs markasını kullandık diye yarın değiştirmeyeceğiz anlamına gelmez. Belki kaspersky ileride yeni versiyonlarından birinde diğerlerinden daha yüksek performans gösterir ve benim de tercihim ondan yana olur. Ama şimdi gerçekten kasıyor ve ben bilgisayarımın yavaşlamasından hiç hoşlanmıyorum. O yüzden ya norton ya da eset arasında tercih yapmak için ikisini de denedim ve her ikisi de kasmıyor sistemi. Eset kullanıyorum şu an için gerçekten preformans konusunda harika bir güvenlik yazılımı. Lisansın bitmesine henüz 9 ay var ve bitince belki nortona geçebilirim.

Rüstembey

Doçent
Reaksiyon puanı
1
"Kaspersky' nin kasma problemi en yetkili ağızdan, düne kadar kaspersky türkiye nin müdürü olan Murat Göçe tarafından twitter üzerinden doğrulandı".....
ondan sonrada yana yakıla kaspersky şöyle yaptı böyle yaptı der.....vede araplara bağlanır...
biz zaten neyi düzgün yapmışızki.

yer6

Profesör
Reaksiyon puanı
54
panda diyorum arkadaşlar.eğer yükleyip bir bakarsanız sanırım hak vericeksinizdir :) virüs yakalama olayında ise en performanslısı diyebilirim.tabi test etmek elinizde.çok çok üstün bir pc niz yoksa kullanılacak bir program değil :S

lauset

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Ben Mcafee kullanıyorum sistem iyise o daha da iyi oluyor :) :)

T-Mert

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
türkiye'de ün yapmış markaların çoğu kasıyor , ben norman kullanıyorum dünyada tanınmış bi program türkiye'ye de yeni girdi gayet kullanışlı , türkçe dil desteği var ve kasma konusunda da diğerlerine göre çok daha iyi kaspersky kullaniodum iyi ki değiştirmişim

D'Artagnan

Asistan
Reaksiyon puanı
9
Sonuç belli olmuşa benziyor... Yarışı kaspersky büyük farkla galip bitirecek gibi ....

Zaten Türkiye' yi de terketti :D

Acaba bu anket yüzünden mi :mrgreen: