E Sınıfı Ehliyet Alıyorum

kapadokyalı

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Merhaba arkadaşla E Sınıfı (Otobüs Ehliyeti ) almak için kursa yazıldım pratik dersler kolaydı bu cumartesi sınava gireceğim. Direksiyon eğitimide başladı Otobüs sürmeye çalışıyorum ama daha önceden Hiçbir ehliyetim yok vede ilk defa bi motorlu aracı sürmeye çalışıyorum diyebilirim.
Sormak istediğim E sınıfı ehliyeti olan arkadaşlardan pratik olarak bana kalkış ve sürüş esnasında yardımcı olabilecek bilgiler vermeleri? İlk sürüşüm bu ama Özellikle kalkışta vede manevralarda zorlanacağım gibime geldi...

findukfaresi_

Profesör
Reaksiyon puanı
20
otobüs mü sürdürüyorlar :) ben de e alcam nasıl yapcam bilmiyorum

bana da lazım olabilir arkadaşların vereceği bilgiler

amesfa

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
153
Ben 2006 yılında E sınıfı ehliyet aldım, sınavda tek rakibiniz heyecanınız olacak emin olun ve kesinlikle dreksiyon derslerini ihmal etmeyin.

kapadokyalı

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Bayanlar alamaz!! deselerde inanma hemşerim :) geçen dönemde geçen senelerde tam15 bayan e sınıfı ehliyet almış...

emre91

Asistan
Reaksiyon puanı
1
bende bu cumartesi sınava gircem ama benimki B sınıfı :D

myefsane

Dekan
Reaksiyon puanı
49
Virajları geniş al. Ara gazı ile kalkmak işini kolaylaştırabilir. Hiçbir zaman acele etme.

martymcfly

Profesör
Reaksiyon puanı
26
benim de hiç sürüş tecrubem olmadan e sınıfı ehliyet aldım 2 önceki sınavda. hiç bir zorluğu yok zaten sınav yalandan oluyor direksiyonu asılıp iyi çevirince dönüyor araba. ilk başta getz kullandım sonra otobüsün direksiyonu çok hantal geldi doğal olarak. debriyaja alışınca çok rahat kalkış yaparsınız.
e sınıf ehliyet alacak bayan varsa 1 okul dolusu erkeğe hazır olsun test sınavına giderken :D :D e ler ayrı okulda giriyor sınava.

yasark

Asistan
Reaksiyon puanı
5
alcam tabi ki de alabilirm de neden alcağıma henüz karar vermedim. ya ben ne yapcam e sınfı ehliyeti... babam tutturdu e olsun diye

Eskişehir 'de şehir içi otobüslerde otobüs şöförleri var bayan . Ama süper oluıyor ilk gördüğümde şok oldum. Kolunda bilezikler, deri ceketli falan vardı bir tane, lakap bile takmışlar "Kara Melek" Diye. :thumbup:

0ReiS0

Dekan
Reaksiyon puanı
91
Nerden alıyorsun Bakkaldanmı Neyse Şaka bi Yana Allah Kazadan Beladan Saklasın Hayırlı olsun.:)

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
Otobüs Kullanmanın Normal Araba İle Pek Bir Farkı Yok

Ama Giderken Sol Ayağını Yol Çizgisiyle Aynı Hizada tutmaya Çalış
Ve Virajları Geniş Alcaksın . Dönmek İstediğin Zaman Mesela Sola En Sağa Geçip Dönüş Yerinin Ortasına Geldikten Sonra Direksiyon Kıracaksın Sol Aynadanda Kontrol Edersen Rahatça Dönebilirsin

Kalkış İçinde Otobüs ler Daha Rahattır Aslında Normal Arabalara Göre Hafif Gazı Kesme Debriyajı da Bırak Yavaş tan Kalkarsın .

Ama Küçük Viteslerde Çok Gaz Verme . Burun Kaldırır Araç

Zaten Zamanla 1 de Değil Hep 2 de Kalkarsın

Fren Yaparkende Normal Frene Asılma Hep Motor Freniyle Yavaşla
Bu Kaygan Zeminlerde Çok İşine Yarayacak . Frene Asılırsan Arka Taraf Kayar Gider

Hadi Kolay Gelsin

kapadokyalı

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Otobüs Kullanmanın Normal Araba İle Pek Bir Farkı Yok

Ama Giderken Sol Ayağını Yol Çizgisiyle Aynı Hizada tutmaya Çalış
Ve Virajları Geniş Alcaksın . Dönmek İstediğin Zaman Mesela Sola En Sağa Geçip Dönüş Yerinin Ortasına Geldikten Sonra Direksiyon Kıracaksın Sol Aynadanda Kontrol Edersen Rahatça Dönebilirsin

Kalkış İçinde Otobüs ler Daha Rahattır Aslında Normal Arabalara Göre Hafif Gazı Kesme Debriyajı da Bırak Yavaş tan Kalkarsın .

Ama Küçük Viteslerde Çok Gaz Verme . Burun Kaldırır Araç

Zaten Zamanla 1 de Değil Hep 2 de Kalkarsın

Fren Yaparkende Normal Frene Asılma Hep Motor Freniyle Yavaşla
Bu Kaygan Zeminlerde Çok İşine Yarayacak . Frene Asılırsan Arka Taraf Kayar Gider

Hadi Kolay Gelsin

İlk kalkışı yaparken sorunsuz kalkıyorum zaten debriyajdan çekince ayağı ileri doğru atılıyor. ama yolda durup kalkarken stop ediyor yani bugün böyle oldu ama bugün 4. günüm olmasına rağmen baya bişi öğrenmeye başladım sol ayak derken sol tekeri kastettin değilmi?

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
İlk kalkışı yaparken sorunsuz kalkıyorum zaten debriyajdan çekince ayağı ileri doğru atılıyor. ama yolda durup kalkarken stop ediyor yani bugün böyle oldu ama bugün 4. günüm olmasına rağmen baya bişi öğrenmeye başladım sol ayak derken sol tekeri kastettin değilmi?

İleri Doğru Atıyorsa Araç Kendini Debriyajdan Hızlı Çekiyorsun Demektir Ayağını ! Kalkarken Biraz Daha Gaz Ver Rahatça Kalkarsın . Durup Kalkarkan İse Debriyaja Tamamen Bas Sonra Vitesi Değiştir Stop Etmesi İmkansız Acemelik Olucak Tabi

Sol Ayak Diyorum Sen Sol Ayağına Hizala Orta Şeriti Zaten Araç Sol Tekerden İçerdedir . Sana Öyle Geliyor Ama Araç Normal Şeridinde Aslında .Yani Orta Çizginin Senden Taraf Olan Düşen Kısmına

Çünkü Acemiler Karşıdan Araç Gelince Sağa Dayarlar Arabaları Korkarlar Sol Taraftan Bu Yüzden Dedim Hem iyi Bir Deneyim Olur

kapadokyalı

Asistan
Reaksiyon puanı
1
İleri Doğru Atıyorsa Araç Kendini Debriyajdan Hızlı Çekiyorsun Demektir Ayağını ! Kalkarken Biraz Daha Gaz Ver Rahatça Kalkarsın . Durup Kalkarkan İse Debriyaja Tamamen Bas Sonra Vitesi Değiştir Stop Etmesi İmkansız Acemelik Olucak Tabi

Sol Ayak Diyorum Sen Sol Ayağına Hizala Orta Şeriti Zaten Araç Sol Tekerden İçerdedir . Sana Öyle Geliyor Ama Araç Normal Şeridinde Aslında .Yani Orta Çizginin Senden Taraf Olan Düşen Kısmına

Çünkü Acemiler Karşıdan Araç Gelince Sağa Dayarlar Arabaları Korkarlar Sol Taraftan Bu Yüzden Dedim Hem iyi Bir Deneyim Olur

teşekürler... bu bilgiler işime çok yarayacak
Bugünde yazılı sınav vardı çok rahat geçti :D

10u®

Asistan
Reaksiyon puanı
0
binek araç kullanmaktan hiçbir farkı yok hatta daha kolay vede zevkli ilk direksiyona oturduğumda bende bi tuhaf olmuştum allahım nasıl sürücem diye ama kalkışta hemen alışmıştım sınavda dikkat etmen gereken bence arkadaşlarında bahsettiği gibi heyecanın, manevra kabiliyetin ve en önemlisi rampa kalkışı olacaktır, hatta kalkışta 2. vitesi kullanırsan daha rahat edersin:thumbup1: bana ilk başka onu öğretmişlerdi. Sınavında başarılar, allah kaza bela vermesin.

kapadokyalı

Asistan
Reaksiyon puanı
1
binek araç kullanmaktan hiçbir farkı yok hatta daha kolay vede zevkli ilk direksiyona oturduğumda bende bi tuhaf olmuştum allahım nasıl sürücem diye ama kalkışta hemen alışmıştım sınavda dikkat etmen gereken bence arkadaşlarında bahsettiği gibi heyecanın, manevra kabiliyetin ve en önemlisi rampa kalkışı olacaktır, hatta kalkışta 2. vitesi kullanırsan daha rahat edersin:thumbup1: bana ilk başka onu öğretmişlerdi. Sınavında başarılar, allah kaza bela vermesin.

Rampa kalkışı derken ayrıntısıyla anlatırmısın el freniyle yapılıyordu sanırım?

storm61

Profesör
Reaksiyon puanı
12
almışken e+d al
ilerde kamyon tır falan kullanırsın belki

ersinak

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Direksiyon sınavına kendi aracı ile gitmiş biri olarak söylüyorum.Heyecan olmayacak başkada bişe bilmiyorum.

10u®

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Rampa kalkışı derken ayrıntısıyla anlatırmısın el freniyle yapılıyordu sanırım?
rampa kalkışında, rampada dururken debriyaj ve frene basılı bir halde vitesi 2 ye alıyorsun sağ ayağın frende iken sol ayağını hafifçe debriyajdan kaldırıyorsun (yarım debriyaj) kavrama noktasına geldiğinde ki bunu hissedersin (fazla kaldırırsan araç stop eder) sağ ayağını frenden kaldırdığında araç kesinlikle geri kaymaz olduğu yerde durur sonra gaz verir normal kalkış yaparsın. Kursta en fazla rampa kalkışını ve geri geri sürme üstünde fazla durmuşlardı fakat şansıma sınavda sormamışlardı bellide olmaz bence bir iki tekrar yap.