Düşük gereksinimlerde win 7 kullanan varmı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Rom
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

kuruwa

Asistan
Reaksiyon puanı
0
amd athlon 3500 ati 3450 1 gb ram dfi lanpart nfoge ultra d anakart ram biraz daha fazla olsa şahane ama yinede güzel prof versiyonunu yükledim

WhiteHawk

Profesör
Reaksiyon puanı
43
Görsel olarak da (uzun lafın kısası) budur :

ilyjcl.jpg

Rise böyle programlar kullanıyorsun bize niye önermiyorsun :) everstle uğraşıyoruz..

21 Ocakta verdim ama kimse tınlamadı yaaaa:hammer:

52649080.png

jonjon

Profesör
Reaksiyon puanı
54
Evet öle olmuş rise teşekkürler geç olsun,güç olmasın demi :)

TTelekom

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Sizce windows 7 yüklememde sakınca var mı? Sakınca yoksa hangi sürümünü yüklemeliyim ?
adszuz.png

ffgul

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Arkadaşım bence bu işlemciyle senin pc win-7 i kaldırır.Xp nin işi bitti arkadaşım neden dersen her yeni teknoloji eskiyi nasıl öldürüyorsa xp de artık tarih oldu.yakın bi gelecekte windows zaten servis desteğinide kesecek.Şuan xp de kal diyenlerin hepsi eninde sonunda win-7 ye geçecek başka çareleride yok.O nedenle hemen formatını at ve win-7 geç.
>>bende masa üstü,amd 8650 phenom (3 çekirdekli)+4gb ram+320 gb harddisk+512mb nvidia 9500 gs ekran kartım var.üzerine win-7 ultimate 64bit kullanıyorum(deneme sürümlerinide kullandım) şuan xp yanında halt etmiş....
>>Yeni sony vaivo laptop aldım üzerinde vista home premium geldi.Hemen 400 gb harddiskki bölüp ayırdığım bölüme win-7 64 ultimate kurdum 4 gb ramle uçuyor..
>>Kesinlikle tavsiye ederim arkadaşım....

Busss

Doçent
Reaksiyon puanı
9
Kaldırır, ama olurda sıkıntı olursa xp dende sıkıldıysan linux makinana cevap verecektir.

TerTip89

Asistan
Reaksiyon puanı
1
p4 2.4ghz
1gb ddr 400 ram
128mb nvidia 5200
120gb hdd

şuan kullanıyorum windows 7 32bit
Ayarını En iyi performansa ayarlayıp çok rahat kullanırsınız fakat msn görüntülü konuşmada pek işlem yapmayın sistemi kasıyor o zaman ama normalde performansı xp ile aynı bu sistem de görünüm sorun değil ben güvenlikli olsun istiyorum diyorsanız bu sistemde kullana bilirsiniz.

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
Konuyu açan arkadaşım sistemin gayet yeterli ancak hızlı çalışmayabilir.
Sana bir öneri sunuyorum.Sistemine bir SSD takarsan büyük performans artışı yaşarsın.O zaman Windows 7 yeteri kadar hızlı gelebilir.Sana ucuzundan bir SSD alırsan güzel olur:D

İşte kanıt hemen hemen aynı;
http://www.youtube.com/watch?v=7kOMJJuW8yM

utku-k

Doçent
Reaksiyon puanı
13
Bana da bir yardımcı olun lütfen.

Benim bilgisayarım BEKO marka bir dizüstü.

Özellikler

Intel Core2Duo 2.0 GHz

VIA Chrome9 256 MB Ekran Kartı (İnanılmaz kötü bu kart. Google'a yazın, ilk linkin başlığı "BAŞ BELASI VIACHROME9". =D)

2 GB RAM

120 GB HDD

Arkadaşlar, böyle yazınca fena değil gibi gözüküyor ama bu parçalar BEKO farkıyla çalıştığı için bilgisayar ilk geldiği günden beri, hep tökezliyor. İlk geldiği günden beri Vista Home Premium yüklü. Direk Windows Klasik temasına geçtim, ayarları en iyi performans için ayarladım. Bu dediklerimi yapmadan, Vista'daki örnek videoları bile takılmadan izleyemiyordum.

Bir ara Windows XP'ye geçmiştim ama sonuç çok kötüydü, internette gezerken bilgisayar patlayacak gibi oluyordu çünkü Flash Player inanılmaz yavaş çalışıyordu, şu basit reklamlar sistemin korkulu rüyası olmuştu. İşlemci hızı gerektiren her şey inanılmaz yavaştı kısacası. Sanırım çift çekirdek kullanamıyor XP.

2 senedir de bilgisayarı bayağı yordum. Şu an durumu çok iç açıcı değil. Film izleyemiyorum mesela, görüntü sesten geri kalıyor, tam ekran yapınca, bazen görüntü hiç gelmiyor, bazen de sürekli yanıp sönüyor. Format atmamın bir yararı da olmuyor. Çok eskidi artık.

14 MB'lık "Soldat" isimli oyunu oynarken bile, takılmaması için bazen "explorer.exe"yi kapamak zorunda kalıyorum, diğer her şeyle beraber tabi. =D

Pek iyi değil yani şu an. Sizce Windows 7 yüklesem nasıl olur? Daha verimli olur mu?

.

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
utku-k ,En azından SD kalitede video izlerken takılmaması gerekiyor.Explorer.exe yi kapatınca problem düzeliyorsa, yapacağın basit bir yöntem var:D
CMD yi yönetici olarak açıp sfc / scannow yazın.İşlem tamamlandıktan sonra yeniden başlatın.

XP çift çekirdek kullanabilir :D fakat Vista,Windows 7 kadar verimli kullanamaz.

Not=XP ve Vista'da aynı sorunları yaşıyorsanız olay donanımsal probleme doğru kayıyor.

spybot

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
630
Ekran kartı 256 MB altında ise (en az 128 MB istiyor zaten) Windows 7 kurmamak daha iyidir.

Rise üstad benim sistemi biliyorsun sanırım.:D

Benim ekran kartıda Ati 128 Mb

Ve hiç bir yavaşlık yok üstüne üstük sistemde bide Kaspersky 2010 var düşün.:D

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
Rise üstad benim sistemi biliyorsun sanırım.:D

Benim ekran kartıda Ati 128 Mb

Ve hiç bir yavaşlık yok üstüne üstük sistemde bide Kaspersky 2010 var düşün.:D
Aero 128 MB ekran kartında zorlanıcak anlam yok.

WDDM 1.0,DX 9 destekli olması Aero için yeterli tabikide ekran kartı biraz da hızlı olmalı ve 128 MB bellekli olursa hiç zorlanmaz Aero veya Aura da diyebiliriz:D

utku-k

Doçent
Reaksiyon puanı
13
utku-k ,En azından SD kalitede video izlerken takılmaması gerekiyor.Explorer.exe yi kapatınca problem düzeliyorsa, yapacağın basit bir yöntem var:D
CMD yi yönetici olarak açıp sfc / scannow yazın.İşlem tamamlandıktan sonra yeniden başlatın.

XP çift çekirdek kullanabilir :D fakat Vista,Windows 7 kadar verimli kullanamaz.

Not=XP ve Vista'da aynı sorunları yaşıyorsanız olay donanımsal probleme doğru kayıyor.

SD derken? YouTube videolarını falan mı kastediyorsun? Onlar takılmıyor zaten. Normal benim filmlerim takılıyor. Ama SD videolar da tam ekran olmuyor.

Bu arada dediğini yaptım, dos ekranı saniyeliğine açılıp kapandı. Bir sonuç alamadım.

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
SD derken? YouTube videolarını falan mı kastediyorsun? Onlar takılmıyor zaten. Normal benim filmlerim takılıyor. Ama SD videolar da tam ekran olmuyor.

Bu arada dediğini yaptım, dos ekranı saniyeliğine açılıp kapandı. Bir sonuç alamadım.
SD = Standart

CMD 'yi yönetici olarak aç o zaman.

enrooy

Profesör
Reaksiyon puanı
14
pentium 4 3.00 ghz işlemci
480 mb ram
64 mb on-board ekran kartı benim sistem kaldırır mı :D:D:D

polat1329

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
yaa ne diyosunuz bende bir çöp yığını var
intel celeron 2.60 ghz
512 mb
Nvidia Gforce fx 5200 128 mb 16 bit ekran kartım var vee inanınki şu ana kadar kullandığım en hızlı sistem windows 7 xpden daha hızlı hemde ultimate kullanıyorum. ama tabi esas bilgisayar daha iyi donanımı oda 64 bit windows 7 bu devirde windows 7 gibisi yok

tolgasal

Profesör
Reaksiyon puanı
18
512 Mb ram olan bilgisayara Win 7 premium kurdum ve Xp'den 2 kat hızlı. Win 7 ne kadar ram varsa o kadar kullanıyor. Hala XP diyenlere hayret ediyorum.

Blackout

Dekan
Reaksiyon puanı
383
512 Mb ram olan bilgisayara Win 7 premium kurdum ve Xp'den 2 kat hızlı. Win 7 ne kadar ram varsa o kadar kullanıyor. Hala XP diyenlere hayret ediyorum.

İlk beta'sından beri Xp'den hızlı olduğunu söylüyorum ama gel de anlat bunu şartlanmış adama.

tolgasal

Profesör
Reaksiyon puanı
18
İlk beta'sından beri Xp'den hızlı olduğunu söylüyorum ama gel de anlat bunu şartlanmış adama.

Direkt olarak düz mantık. En son işletim sistemi olması ve vista'nın inanılmaz yavaşlığı sanırım bu yorumlara itiyor insanları.

Betalar dahil 1 yıldır kullanıyorum 1 tane hataya rastlamadım. Bu kadar hata zaten ayrı bir garibime gidiyor.

---------- saat 21:38 eklendi ---------- önceki mesaj saat 21:33 eklenmişti ----------

pentium 4 3.00 ghz işlemci
480 mb ram
64 mb on-board ekran kartı benim sistem kaldırır mı :D:D:D

Kurulumda şu kadar isterim diye problem çıkarmazsa Win 7 basic gayet stabil çalışır. 512 mb da premium çalışıyorda (gerçi kurulumda 1gb takılı idi sonrasında çıkarıldı)

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
Arkadaşlar belirttiğiniz sistemler Windows 7 ye yeterli ancak;

XP deki kullanım rahatlığını alamazsınız.

Not=480 MB ramli ve 512 MB ramli sisteme Windows 7 kuran arkadaşlarım bana ekran görüntüsü atarsanız sevinirim.En azından kurduğunuza inanalım.Eğer görüntüyü atmazsanız sahtekar olduğunuza inanacağım...

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
Arkadaşlar belirttiğiniz sistemler Windows 7 ye yeterli ancak;

XP deki kullanım rahatlığını alamazsınız.

Not=480 MB ramli ve 512 MB ramli sisteme Windows 7 kuran arkadaşlarım bana ekran görüntüsü atarsanız sevinirim.En azından kurduğunuza inanalım.Eğer görüntüyü atmazsanız sahtekar olduğunuza inanacağım...

Arakadaşa ben inanıyorum neden sahtekar olsunki kendimde bizzat ddr 400 512MB ramli p4 3,0ghz li sisteme win7 kurdum

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
Arakadaşa ben inanıyorum neden sahtekar olsunki kendimde bizzat ddr 400 512MB ramli p4 3,0ghz li sisteme win7 kurdum
Ben sadece ekran görüntüsü istedim:D
Not= Forum sitelerinde her zaman bu tür konularda yalancı olur diye söyledim.Birde ben o sistemlere kurulamaz demiyorum.Yalız XP den üstün performans alınmaz...

tolgasal

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Ben sadece ekran görüntüsü istedim:D
Not= Forum sitelerinde her zaman bu tür konularda yalancı olur diye söyledim.Birde ben o sistemlere kurulamaz demiyorum.Yalız XP den üstün performans alınmaz...

İsteğini seve seve yerine getirmek isterdim ama her kurduğum sistem için ekran görüntüsü alma gibi bir alışkanlığım yok. Fikirlerine saygı duymaktan başka birşey yapamam. Yalancılık konusuna gelince her insan düşüncelerini sesli bir şekilde dile getirmekte özgürdür. Yeter ki eleştiri dozunu ayarlayalım.

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
İsteğini seve seve yerine getirmek isterdim ama her kurduğum sistem için ekran görüntüsü alma gibi bir alışkanlığım yok. Fikirlerine saygı duymaktan başka birşey yapamam. Yalancılık konusuna gelince her insan düşüncelerini sesli bir şekilde dile getirmekte özgürdür. Yeter ki eleştiri dozunu ayarlayalım.
Üye olduğum tüm forumlarda bu tür klasik yalanlarla karşılaştım :D:D

Rom

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
arkadaşlar şimdi kurulum yapacağımda birşey sormak istiyorum, usb bellekleri ram olarak kullanmak ne kadar sağlıklı? örn; 4g usb belleği taktığımda + 4gb ram olarakmı kullanacağım ?