kıytırık bi maille adamları astınız kestinizya helal olsun.gerçekmidir yalanmıdır . kimbilir belkide şerefsizin propagandacının biri yazmıştır o maili.
dinlemeyin
hitap ettikleri bir kitle var demek ki albümleri çıkabiliyor.
nasıl siz onlara cahil kafir diyorsanız onlarında size böyle bakmaya hakları var
söyledikleri her söz sizin açınızdan yanlış ise onlar için yanlış onlar için günah
sizi ilgilendiren bir durum olduğunu sanmıyorum
kendi dininizle ilgilenin doğru bildiğinizi çocuğunuza öğretin
başkasına karışmayın sizi engelledikleri yok sizde onları engelleyemezsiniz.
bir numaralı şef..zler acıklamalarında ble bi meymenet yok tıpkı kendilerinde olmadığı gibi
sırf para kazanalım adımız duyulsun diye ne yapıcaklarını şaşırıyolar bigün harbi duman olup buharlasıcaksınız o günde çok yakın
müslüman mahallesinde salyangoz satmaya çalışıyolar ne istiyolar bu ve bunun gibi insanlar islamiyetten ve ona inanalardan analmyorum ne gecicek elinize yada ne geciyo elinize karalamakla bilen bilmiyomu onca müşrik yıkamadı sizmi yıkıcaksınız üç beş çapulcu
anlamadan dinlemeden yayınlanan yada yazılan seyler değil aççık bariz bi şekilde yapıyolar propagandalrını mevlana ne geüzel demiş melekte sensin hayvanda bunlar düpe düz insan bedeninde havanlık yapıyolar bırakın artık insanlar istediği gibi rahat rahat yaşasın dinini inancını
önce şarkı sölemeyi öğrenin siz ha çıktı çıkıcak şeklinde kendini sıka sıka bağırmak şarkı söylemekmidir içip içip üzerine atlet gecirip sarhoş sarhoş bagırmak sarkı söylemekmi bumu daha iyi gençlik böylemi olsun
istemiyorum kardeşim benim çocuklarım edepli olsun duman dinlemesin eksik kalsın adam gibi giyinip insan gibi gezsin ortalarda agzından çıkan lafı ikikere düşünüp öyle konuşsun insan gibi insan olsun özenti budalası olmasın harbi türk olsun neidüğü belirsin bi canlı olması n önce insan sonra müslüman sonra türk olsun hepsini bianda biarada olsun duman olmasın gençlik
Elmacık rumuzlu arkadaş senin gibi düşünen başka bir üyeye gereken cevabı vermiştir.beğenen dinler beğenmeyen dinlemez bukadar basit
dinimize küfretti diye ayaklanmaya gerek yok adamlar ateist ise bunu şarkılarında ifade etmişler
siz değilseniz sizde bir şekilde ifade edin ezelim geçelim yutalım politikası bir işe yaramaz
beğenen dinler beğenmeyen dinlemez bukadar basit
dinimize küfretti diye ayaklanmaya gerek yok adamlar ateist ise bunu şarkılarında ifade etmişler
siz değilseniz sizde bir şekilde ifade edin ezelim geçelim yutalım politikası bir işe yaramaz
beğenen dinler beğenmeyen dinlemez bukadar basit
bizlerin bir kötü huyu var hç araştırma yapmadan birilerinin ortaya attığı herşeye kaytılıyoruz , doğru olup olmadığını bilmeden bile , önce bi araştırın değerli arkadaşım böyle bi konu açmış ama bakıyorum ," hea abi bak bu duman grubu böyleymiş" hemen film fırıldak çeviriyoruz.Önce bi araştırın doğrumu değil mi hemen atlamayın olaya. Bu yüzden kaybediyoruz biz . Ne güzel ya birileri girmiş saldırın yazmış herkes atlıyor şu işe bak
Ne kadar güzel bir aldatmaca.Arkadaşım, şimdi ben sana küfür eden bir şarkı yazsam, sonra desem ki "beğenen dinler, beğenmeyen dinlemez bu kadar basit", sen bunu yer misin?
Ateist olabilirler, bu konu "bakın Duman grubu ateistmiş, saldırın" değil, açılan konu şu, "Duman grubu inananlarla alay ediyor, inançlarına saldırıyor". Yani ateistlikleri bizi zaten ilgilendirmiyor. Şarkılarında da diledikleri gibi ifade etsinler ateist olduklarını; ama ateist olduğunu ifade etmek için dine küfür etmeye ihtiyacı yoktur.
Şimdi ben öğrenci olduğumu ifade etmek için profesöre küfür edersem, doktor olduğumu ifade etmek için hemşireye küfür etsem, onunla alay etsem, bunlar ne kadar mantıklı olur?
Acaba insanların bu "özgürlük" masalına inanmalarını gerçekten bekliyorlar mı? Doktor olabilirsin, hemşireleri beğenmiyor da olabilirsin, bu sana onlarla alay etme "özgürlüğü" vermez, nitekim bunun adı özgürlük de değil ahmaklıktır. Başkasının inancıyla, fikriyle dalga geçme özgürlüğü diye bir şey yoktur.
elmacik demokratik bir ülkede yaşıyoruz,arkadaşlar araştırmış böyle birşeyler varmış,olabilir herkes istediğini yapabilir, duman grubunun menejerini arayıp sağı solu arayıp tepkinizi koyabilirsiniz, hep birlikye yaparız hep birlikte koyalım, ama madem böyle konularda tepki göstereceğiz buraya yorum yazan arkadaşlar neden dtp hakkında böyle tepkiler koyalım yorumları neden yapılmıyor ,şarkıcılardan önce bu tür bölücü şeylere tepki koymamız daha doğru olur.
Söylediğin şeyi sen yapmışsın yazmışsında , ben sadece araştırmacı olalıım, hele bi bakalım bu olay doğrumu diye ? neticede doğruymuş,bunun neresi falsolu ?
"lem yelid ve löp yutar" küfür değil sakin olun. Orada anlatılan şey de küfür değil.
eğer yazılanlar doğru ise onların durumu çok vahim ...ama doğruda olmayabilir unutmayalım bir insanı(hele bir de müslümansa) böyle bir şeyle suçlamak çok büyük cesaret ister.
Burada önemli olan, bir ayetle dalga geçecek şekilde ayetin tahrif edilmesi. Ne kadar ilginç bir cehalet türü. Fikirlere özgürlük derken aslında istediğiniz şey, "başkasının inancına hakaret edebilme özgürlüğü". Böyle bir özgürlük çeşidi yok arkadaşım, "onlara karışamazsınız" şeklinde bize yönelttiğin sözü asıl onlara söylemen gerekiyor; çünkü biz onlara karışmıyoruz, onlar bize karışıyor. Baksana, durduk yerde inancımızla alay etmişler. Yani asıl kendisine karışılan, müslümanlardır.
"lem yelid ve löp yutar" küfür değil sakin olun. Orada anlatılan şey de küfür değil.
Elmacik dedi ki:Başkasının inancıyla, fikriyle dalga geçme özgürlüğü diye bir şey yoktur.
@tharnax, madem bu kadar uzun süredir forumdasın ve okuyorsun, ateistlerle yaklaşık 100 sayfa yazıştığımızı da görmüş olman lazım? Onların ateist olmalarına ve bunu rahatlıkla ifade edebilmelerine ortamın yeterli olduğunu, onlara bu imkanın sağlandığını.. Ya gördün ve bilerek yalan söylüyorsun, ya da görmedin ve iftira atıyorsun. İkisi de birbirinden çirkin.
muhahah ayakta alkışlıyorum.ateist adam kalkıyo diyoki senin inandığın hersey yalan sen salaksın anlamıyosun diyo sonrada kalkıp bu düüşünceye sayğı bekliyo kusura bakmayın ama ben ona saygı değil eline başka sey veririm ancak (burda uygun değil söylemek anlayan anladı)
değerlerine dokunmasın bunu anlıcak beyin sizde yoksa diyicek lafım yok demekki başka yerleriyle düşünenlerin agzındanda pis laflar çıkyo
ordan temiz bişy çıkmasını beklemek doğru olmaz
farkmız bu işte