Duman Grubu Ayetle Alay Ediyor!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Cem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

tetrapanazomi

Asistan
Reaksiyon puanı
26
Kiymetli arkadasim,

Dogrudur tesbihde hata olmaz diye genel bir yargi var. Ancak hepimiz icin 'annemiz' nasil kutsal ise, nasil ki herhangi birinin annemizle alay ederek sarki soylemesine izin vermezsek tipki bunun gibi bir musluman icin de Allah, peygamberler, kur'an-i kerim ayetleri kutsaldir. Allah'in sozunun bozularak sarki sozu yani eglence malzemesi yapilmasina hic bir inanan duygusal acidan kayitsiz kalamaz, rahatsiz olur, hakli olarak tepki gosterir.

Bazi arkadaslarin anlayamadigi nokta bu olsa gerek. Inananlarin kudsiyet atfettikleri degerleri (bilmediklerinden) hafife alabiliyorlar. Oysa konu cok basit; siz nasil annenize saygi gosterilmesini, onunla alay edilmemesini, eglence konusunu yapilmamasini isterseniz inanan bir insan da kutsallari icin ayni hassasiyeti gosterecektir. Hatta kiyaslamada eksiklik kalmasin diye eklemek istiyorum; hic kimse annesine tapmaz oysa biz hergun 40 kez her rekatta fatiha suresini okur "iyyakenabudu" yani "bir tek sana kulluk ederiz" deriz (hadi 40 olmasin ama cogumuz evden cikarken, sinava girerken, kabir ziyaretinde vs en az bir kez okuruz herhalde). Simdi soyler misiniz bana arkadasim; annemizin eglence konusu yapilmasina musaade etmezken, taptigimiz, yucelttigimiz bir varligin (her ne sebep ve gerekceyle olursa olsun) eglence konusu olmasina inancli insanlar olarak hangimiz tepkisiz kalabiliriz?

Ben Duman Grubu'nu da, burada tepkiyi gereksiz bulanlari da ateist, kafir ilan edemem. Herkes kendini nasil tanimliyorsa ben onu oyle kabul ederim.
Bu sebeple eger ben muslumanim ve Allah sozlerinin bozularak sarki yapilmasi beni rahatsiz etmiyor, buradaki tepkileri de yersiz buluyorum diyorsaniz akaid konusunda bilgilenmek (ki her muslumana gerekir, kuru kuru "muslumanim elhamdulillah" demek, muslumanca yasamak icin yeterli degil zira) icin bir miktar zaman ayirmanizi en samimi duygularimla ifade etmek isterim.

mirza_999

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
şikayetleriniz buraya
Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü
Tel 0312 310 00 26

Kültür Bakanlığına; Cumhuriyet Savcılığa suç duyurusunda bulunmasını söylemeyi ihmal etmeyin

onurkorkmaz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Aziz Nesin eksik söylemiş
neyin tartışmasını yapıyorsunuz adamlar dalga geçmemiş dini istismar edenlere seslenmiş ve müslümanız demiş kendi dininle mi dalga geçicek ayrıca küfür diye bir şey yok ortada birisi uyduruyor ardından haydi herkes anlamadan dinlemeden peşinden yok asarız keseriz döveriz bilmem ne sulanmış beyinli insanların peşinden gidenler size diyorum çok tepki göstermek istiyorsanız hz muhammed ile dalga geçen ve terör örgütünün televizyonuna ev sahipliği yapan ülkenin nato genel ssekreterliğine onay verenlere tepki gösterin

mirza_999

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
BMER

şikayet için en uygun adres. Üüstteki linke tıklayın
cevap da veriyorlar
resmi dilekçe vermiş oluyorsunuz
başvurunuz havada kalmıyor. mutlaka yazın

coreeye

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bizim milletimize kalsa taksimde iki kişi sallandırsan ekonomi de düzelir
din de kurtulur

umutumut1

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ahlaktan yoksun, insanlığın yüz karası, sapık ideolojilerine dini karıştırmaları kendilerinin ne kadar kalitesiz ve beyinsiz olduklarına bir işarettir.
boşuna eğitim şart denmiyor.. üç beş kendini bilmez, bir şey bildiklerini sanıp, sanki düzeni kendileri getirecek ve insanları şarkılarla uyandıracaklarını sanıyorlar..
gülünç fındık beyinli insanlar.. bu grubu kara listeme alıyorum... SON.

umutumut1

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bilgilendirme içinde teşekkürler.. tanıyalım cahili körü..

Torn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
O kadar yazılmış üşenmedim okudum.Ama eğer ben gözden kaçırmadıysam kimse İhlas suresinden yapılan bu alıntının veya ihlas suresinin mealiyle ilgili bir eklentiyi yapmamış.
Konunun özü zaten ihlas suresinden yapılan alıntı.
Be şarkının sözleriyle alıntı yapılan "lem yelid" 'in mana anlamıyla veya kavramla uzaktan yakından alakası yoktur.
Duman'ı kınıyorum.
Zaten konsere kafası bi milyon olmadan çıkmayan ayık olduğu saatleri bile sayılı olan bu grub üyelerinin gençliğimize bırakın örnek olmayı muhalif olmak gibi bir kaygısı olmadığı gibi aykırı radikal olmak adına duvara tosladığı andır bu...
Kimse bu saçmalıktan sonra dumanı savunmasın veya sakin olalım geyiği çevirmesin.
Araştırın bakın kavram ve mana itibariylede Lem yelid'in löp yutarla alakası yok!

Cem

Profesör
Reaksiyon puanı
0
bizim milletimize kalsa taksimde iki kişi sallandırsan ekonomi de düzelir
din de kurtulur
iki kişiden biri sen olsan nasıl olur peki?
bak işte bu hoşuna gitmez,
ama adamın açıklamalı ayet dalgası hoşuna gider.

Cem

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Aziz Nesin eksik söylemiş
neyin tartışmasını yapıyorsunuz adamlar dalga geçmemiş dini istismar edenlere seslenmiş ve müslümanız demiş kendi dininle mi dalga geçicek ayrıca küfür diye bir şey yok ortada birisi uyduruyor ardından haydi herkes anlamadan dinlemeden peşinden yok asarız keseriz döveriz bilmem ne sulanmış beyinli insanların peşinden gidenler size diyorum çok tepki göstermek istiyorsanız hz muhammed ile dalga geçen ve terör örgütünün televizyonuna ev sahipliği yapan ülkenin nato genel ssekreterliğine onay verenlere tepki gösterin
aziz nesin senin için eksik söylemiş.
sen bir şarkıda yanpiri yaparken natodaki adama tepki vermeyi nasıl düşünüyorsun,
senin dumandan bir farkın kaldı mı şimdi? müslümansın ama ayetle alay ederek İslam'ı istismar edeni kınıyorsun öyle mi?
ne perhiz, ne lahana turşusu?
ya müslüman değilsin, ya şaşkın.
eksik söylemiş eksik, ama senin için eksik söylemiş.

onurkorkmaz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
sen bir şarkıda yanpiri yaparken natodaki adama tepki vermeyi nasıl düşünüyorsun
yanpiri ne demek onu bilmiyorum öncelikle tepki konusuna gelirsek natodaki adama değil rasmussen'e onay verenlere tepki göstermekten bahsediyorum. Aziz Nesin'in kimin için eksik söylediğini tartışmayalım burda olayı kişilere indirgediğimiz de senin gibi oluruz. Bir toplumun en ince noktası din ve ırktır bunun üzerine oynayanlar her zaman kazanır yada çok kötü şekilde kaybedip yok olup gider yanlış olan bunların üzerine oynanmasıdır işte

suphi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Selamlar.

Bir kısım kimseler "alay edilmiyor", "röportajda açıklamışlar, okumadan atlamayın" filan demişler. Halbuki zannediyorum kendileri de bizim yazdıklarımızı okumuyorlar. Örneğin:

Doğrudur, kendilerince neden yaptıklarını açıklamış olabilirler. Yalnız herhangi bir açıklama yapılmasının illa ki doğru yaptıklarını kanıtladığı sonucuna nasıl vardınız? Sizinki şöyle bir durum; "hmm açıklamışlar, tamam haklılar o zaman".. Bu mudur? Evet kendilerince açıklamışlar ama bu doğru yaptıklarını göstermiyor; bilakis, kendi eleştirdikleri şeyi kendilerinin yaptığını gösteriyor. Sen sözde yanlışı eleştiriyorsun ama bunu yanlış yaparak gösteriyorsun. Yani hatayı hata ile telafi etmeye çalışarak duble hata yapmış oluyorsun.

Bir de son zamanlarda bunu en çok solculardan yahut da ateistlerden duyuyorum. "Dine karşı değiliz, istismar edilmesine karşıyız, kullanılmasına karşıyız". Halbuki bunları söyleyenler, forumda din ile ilgili bir konu açıldığında hemen "oo burası dergah mı" diye celalleniyorlar. Eğer dine karşı değilsen, namaza, duaya neden karşısın? Yani bir şekilde göz boyamayla, "he biz karşı değiliz ama namaz kılmayın, oruç tutmayın, bizim gibi içki için, yoksa siz yobaz mısınız" moduna geçiyorlar. Kısacası tamam dine inanın ama sadece inanın, amel etmeyin. Hatta forumda bir kaç kişi var böyle "ben de müslümanım, sizdenim, ama lütfen dediklerime inanın" diyerek evrim vb şeylerin propagandasını yapan.

Yazık ki, kendisi zeki olduğu halde kendisi kadar veya kendisinden daha zeki bir müslümanın çıkmayacağını zannedenler, bunların hepsinin yutulduğunu ve müslümanların bazı şeylere asla akıl erdiremeyeceğini zannediyorlar. Örneğin mkayan bunlardan biridir; "yorumsuz" diye alıntıladığı mesajların televizyondaki gibi tek taraflı bir "belge" olduğunu zannediyor; "vurdum kaçtım, kimse yaptığım düzenbazlığı anlamaz" zannediyor, ama yine gördüğünüz gibi burası bir forum olduğundan, Zorhak kardeşim 12'den vurmuş kendisini.

Sen röportajı okumadan önce koşullanmışsın vay efendim dinime küfrettiler, vay efendim dinimle alay ettiler diye, ee böyle bir ruh halinde, kafanda bu düşünceler varken, okuduğunu tatmin edici bulmaman şaşırtıcı bir olay değil.
Doğru yaptıklarının sonucuna nerden vardın? demişsin.Öncelikle sözkonusu iddiayı ortaya atan sizler olduğunuz için, dine küfür edildiğini ya da dinle alay edildiğini siz kanıtlamak zorundasınız.Yani savunma makamı değil, iddia makamı iddiasını kanıtlamakla yükümlüdür.
Yani demem odur ki o soruyu sen bana soramazsın, ben sana sorarım ve de soruyorum 'yanlış yaptıkları sonucuna nerden ulaştın kanıtlarmısın'
Eğer elinde bir kanıtın yoksa milleti galeyana getirmek adına mesajlar atıp ta söz konusu grubu kötülemeye hakkın yoktur.Kur'an da hangi surede yargısız infazı destekleyen bir ibare vardır bana açıklarmısın? Dini savunurken dinle ters düşmeyiniz.

İstismar dedin de,televizyonlarda birkaç ay öncesine kadar bir haber çıkmıştı hatırlıyormusunuz? Hani şu Almanya tarihinin en büyük yolsuzluk olayı.İnsanların dini duygularını sömürerek onlardan yardım adı altında para toplayan ve bu paraları yandaşlarına aktararak Allah korkusuna sahip olmadıklarını gösteren.Hani Alman savcıların asıl failler Türkiye'de dediği dava.Hatırlayamadınız mı? Sizde haklısınız.Hani dava dosyası Almanyadaki davadan aylar sonra getirilmişti, getirende Adalet Bakanlığı değil bir siyasi partiydi.Bir siyasi partinin ulaşabildiği dosyaya Adalet Bakanlığının ulaşamaması ne kadar komik değil mi?
Deniz Feneri'nden bahsediyorum arkadaşlarım, ne hatırlamıyormusunuz, unutun gitsin o halde, sömürülmeye devam..

mavinok.ta

Dekan
Reaksiyon puanı
13
konuyu açan cem abiye sonsuz teşekkürler ben de duyduğumda çok sinirlenmiştim. Yalnız bu adamların bunu yapmış olmaları sadece kendilerine zarar verecektir. Ha tabii bir de sony'ye bir çok şikayet maili gitti Sony'e ne kadar dikkate alırlar bilinmez ama inşaAllah bilinçli Türk genci yine ne kadar bilinçli olduğunu ispatlarda para yedirmez bu tip "rezil" olaylara!

balcis

Doçent
Reaksiyon puanı
0
iyi yapmışlar, o satırda yapılan dini kullannan insanların götürücülüğü ancak bunu anlamak için önce şu ortaçağdan kalma linç kültürünü aşmak lazım. ondan sonra daha at gözlükleri çıkacak da ohoo. çok işimiz var daha.

şu zavallı "din elden gidiyor yetişin cemaat-i müslimin" çırpınışlarını bırakın artık, kendiniz söyleyip kendiniz dinliyorsunuz. he duman'la mor ve ötesi'ni de bırakın, biz dinleriz zaten.

bambam61

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bunlar ateist bile değil satanisttir artık milletin en değerli duygularıyla dalga geçiyorlar kendilerini üstün görüyorlar galiba halk dilinde söyle söylenir kendilerini bir b.k sanıyorlar gündeme gelmeye çalışıyorlar bence reklamı bile yapılmamalı tartırşması bile olmamalı hatta bu konu kapanmalı

Cem

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Sen röportajı okumadan önce koşullanmışsın vay efendim dinime küfrettiler, vay efendim dinimle alay ettiler diye, ee böyle bir ruh halinde, kafanda bu düşünceler varken, okuduğunu tatmin edici bulmaman şaşırtıcı bir olay değil.
röportajın tamamını okudum.
müslümanız, kimin haddine dalga geçmek diyen kişinin bula bula ayeti kerimeyi dalgaya alması, istismarın önüne geçmek midir???
şaşkın mısın sen ya?
Senin adın Suphi mi?
Hop Hop Suphi ... Suphi desem, bunu şarkı yapsam,
sonra da röportajda 'suphi'yi istismar ediyorlardı, ben onlara mesaj verdim' desem yer misin? Şu sevabına göre yersin.
O cevaba göre Aziz Nesin eksik söylemiş.

Cem

Profesör
Reaksiyon puanı
0
iyi yapmışlar, o satırda yapılan dini kullannan insanların götürücülüğü ancak bunu anlamak için önce şu ortaçağdan kalma linç kültürünü aşmak lazım. ondan sonra daha at gözlükleri çıkacak da ohoo. çok işimiz var daha.
ah var ya, sen linç görmemişsin.
görseydin o at gözlüğünü ister istemez çıkarmış olurdun zaten...

Dini kullanana da, istismar kisvesi altında kıvırana da senin gibileri müstehaktır.

anarchst

Profesör
Reaksiyon puanı
4
biriside mor ve ötesinin (iki gözüm kadar eminim sen yoksun) sözünü almış allah yoktura getirmiş. şaka gibi... neremle güldüğümü söylersem ayıp olur.

onurkorkmaz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
neyse okuduğunu anlamayan okumak yerine başkalarını sözüne körü körüne inanan(hamdolsun kriz bizi teğet geçti) insanlara ne anlatsan boş ama korkmak lazım böyle insanlardan cahil cesareti der eskiler işte en açık örneği gelişmemiş toplumların insancıkları linç orman kanunudur linç etmeyi savunuyorsanız ormanda yaşayacaksınız...

suphi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
röportajın tamamını okudum.
müslümanız, kimin haddine dalga geçmek diyen kişinin bula bula ayeti kerimeyi dalgaya alması istismarın önüne geçmek midir???
şaşkın mısın sen ya?
Senin adın Suphi mi?
Hop Hop Suphi ... Suphi desem, bunu şarkı yapsam,
sonra da röportajda 'suphi'yi istismar ediyorlardı, ben onlara mesaj verdim' desem yer misin? Şu sevabına göre yersin.
O cevaba göre Aziz Nesin eksik söylemiş.

Söz sanatlarından bihaber yaşamıyorsanız biraz kafa yorarak ordaki ironiyi sizde anlayabilirsiniz, emin olun.
Velev ki ismim Suphi velev ki böyle bir şarkı yaptınız peki bu örneğin konu ile ne alakası var? İnsan somut bir varlıktır, din ise soyut.İkisine karşı uygulanan istismarlar sizce aynı mıdır? Bana şaşkın diyen siz, kendiniz şaşırmışsınız, kanıtım örneğiniz.
Şunu söylemeden geçemeyeceğim, site yöneticisi sıfatına yakışmayan bir üsluba sahipsiniz, düzeltebilmeniz dileğiyle..

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Selamlar.

Suphi dedi ki:

Madem kanıtlardan bahsediyorsun arkadaşım, benim röportajı okumadığıma dair kanıtın nedir? Hatta okuduğumu, yaptıkları açıklamanın onları haklı çıkarmadığını, geçersiz olduğunu yazmıştım. Bu durumda bana okumuyorsun diye suçlama yaptığın halde aslında senin okumadığın ortaya çıktı ve kanıtlanmış oldu.

Suphi dedi ki:
Doğru yaptıklarının sonucuna nerden vardın? demişsin.Öncelikle sözkonusu iddiayı ortaya atan sizler olduğunuz için, dine küfür edildiğini ya da dinle alay edildiğini siz kanıtlamak zorundasınız.Yani savunma makamı değil, iddia makamı iddiasını kanıtlamakla yükümlüdür.

Sen de ve senin gibi düşünen diğer arkadaşlar da, "doğru yapmışlar" diye bir iddia attığınıza göre ortaya, dolayısıyla siz de bu konuda iddia makamısınız. Sanıyorum sizin akıl edebildiğinizi başka akıl edemez zannediyorsunuz.

11 Sayfa dolusu mesajdan, "iddia makamı"nın ortaya koyduğunu özellikle görmek istemediğin için, yazdığımız bunca şeyi okuyup okumamanın da senin için bir önemi olmadığı görülüyor. Sanıyorum ki ne yazılırsa yazılsın senin cevabın değişmeyecek çünkü şartlanmışsın; yine de bir kez daha belirteyim. İddia makamıyım, yanlış yapmışlar diyorum; çünkü ben bu dine inanıyorum ve onlar inandığım dinin bir kısmını alıp değiştirmiş ve alaycı bir ifadeyle şarkı olarak kullanmışlardır. Bunu kendi röportajlarında da dile getirmişlerdir. Daha ne kadar net olabilir? Yani adamlar kendileri bile bunu dile getirmişken, 10 sayfa boyunca da onlarca açıklama yapılmışken, hala "yargısız infaz" demenizin özel bir amacı mı var arkadaşım?

Gerçekten çok ilginç bir durum, adamlar benimle (inancımla) alay ediyorlar, ama evelenip gevelenip sonunda suçlu çıkarılan ben oluyorum. :)

Suphi dedi ki:
İstismar dedin de...

Bu daha da ilginç bir durum, istismar diye bahsettiğin Deniz Feneri olayı ile bütün müslümanları birden mi suçlamaya kalkıyorsun? Yahut da bir ayeti çarpık bir şekilde şarkıda kullanarak Deniz Feneri ve benzerleri vakalarının artık olmayacağını mı zannediyorsun? Yani böyle alaycı bir şarkı bu "istismar"lara nasıl engel olabilir?

Ben sana, genellikle "iyi bir insan olmak" işine gelmeyen kişilerin kolayca benimseyeceği masalın nasıl işletildiğini anlatayım; dinden veya müslümanlıktan hoşlanmayan bazı kimseler, yem olarak bir kaç tane "hacı, hoca, molla" yetiştiriyorlar, sonra bunları sokağa salyorlar; ki zaten resmi din görevlileri bile devletin yazdığı fetvayı okumak zorundayken, bu "özel yetişmiş" hacı hocalar da ona göre süper ayarlanmış fetvalar hazırlıyorlar. Sonra da bunları sokağa salanlar, basıyorlar veryansını.. Şu hocalar böyle kötü, böyle falan böyle filan.. Siz de zaten işinize geldiği için, "aa evet evet" deyip bütün müslümanları zan altına alıyorsunuz. Malesef(!), müslümanların önemli bir kısmı, bu hikayelere inanan ateist ve benzerlerinden daha zeki ve akıllıdır. O yüzden Yaşar Nuri ve benzerlerine inananların sayısı oldukça azdır, ki genelde o kitlenin başında "din istismar edilmesin" diyen gibiler olurlar, çünkü Yaşar Nuri'nin "bol kese" dini herkesin işine gelmektedir.

Herhalde bana "Deniz Feneri"ni hatırlatırken kendin de 28 Şubat dönemini hatırlıyorsundur? :) Yukarıda bahsettiğim bu hacı hoca mollalar, Hizbullah vb örgütler bir anda ortaya çıkarıldı ve işi bitince bir anda ortadan kayboldu nasıl oldu bunlar? Örneğin o dönemde televizyonda sıkça duyduğumuz üfürükçü hocalar, haberlerde sürekli izlediğimiz cinci hacılar bugün niye ortada yoklar? :) Ya da Hizbullah, Aczimendiler vb? Diyanet işleri başkanlığı bile bu oyunun bir parçasıdır. Atatürk laikliği getirdi, ama devletin bünyesinde bir fetva makamı kurdu neden? Hilafeti kaldırdı, ama onun yerine diyanet işleri başkanı diye birisini getirdi. Evet, hiç biriniz Atatürk neden "diyanet işleri başkanlığı" diye bir devlet kurumu kurdu diye sormayı düşündünüz mü? Hayır, çünkü size göre "istismarcılara engel olmak için, doğru bilgiyi öğretmek için yaptı bunu", peki bunun kanıtı nedir? :) Veya Atatürk diyelim ki bu niyetle yaptı, Atatürk döneminden sonra bu kurumun su-i istimal (istismar) edilmediği ve insanları yanlış yönlendirmediği kimin garantisi altındadır? Halbuki sadece ismi daha "modern" görünen bu mercinin tek amacı, insanların dinini kontrol altında tutmak ve gerektiğinde istedikleri gibi değiştirmek.

Herşeyin sonunda, sizdeki tavır da genelde şu; zaten dine gıcıksınız, zaten inançlı kimselere duyduğunuz nefreti yaymak ve ortaya koymak için yanıp tutuşuyor ve uygun ortam arıyorsunuz, hazır sizi destekleyen üç beş bilgisiz de çıkınca (Duman gibi), "hah işte din kötü bir şeydir ortadan kaldıralım" havasına bürünüyorsunuz. Bu aynı şuna benziyor; "filanca doktor bu hastayı öldürdü, demek ki tıp kötü bir şey, ortadan kaldırmak lazım"

Bir de buradaki onca açıklamayı okumadan, "adamlar istismar edenleri eleştirmek için yapmış" diyerek bize ayrıca hakaret edenler var. Söylenen her söze inanan, böylece sunulan yemi direkt olarak benimseyen insanlar; acaba ayetlerle dalga geçerek ve yaptıkları dalgayı da şarkılarına koyarak nasıl istismarı eleştirmiş oldular? Yanlışı yanlışla kapatarak mı? Önceki sayfalarda söylemiştim ama yine tekrar edeyim; doğrudur, kendilerince bunu istismarcıları eleştirmek için yaptıklarını söylüyor olabilirler ama bu onların doğru bir yöntem kullandıklarını ıspatlamıyor. İki mesajdan birinde "yahu adamlar istismarcıları eleştirmek için yapmış" deyip duruyorsunuz; tamam da birader, doğru yapmamışlar ki!

Sanıyorum bütün mesele şundan kaynaklanıyor; bazı şahsiyetsiz ve aklı kolayca çelinebilen ateistler, müslümanların hepsinden zeki olduklarını, müslümanların asla bir şeye akıl erdiremeyeceklerini zannediyorlar. Ama bazen müslümanlar onların frekansından çok daha yüksek ayarda şeyler ortaya koyunca, onlar da afallayıp kalıyor ve kendilerinin daha zeki olduğuna şartlandıklarından, anlamadıkları şeye karşılık alakasız başka şeyler koyuyorlar ortaya.

Hasılı kelam, herkesin bir müddet vakti var; kiminiz "sadece şarkı" deyip geçebilir, kiminiz de "eleştirmek için yapmışlar doğru yapmışlar" deyip kendini kandırabilir; böylece de birileri size bakıp "yukarıdan gülümserken", kitlesel aldatmacanın ne kadar kolay olduğunu düşünmenin haklı gururunu yaşarlar. :)

amesfa

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
153
Değerli üyelerimiz, yazılan yorumların bazılarını inceleme fırsatım oldu lütfen birbirimizi kırmadan ve genel saygı kuralları çerçevesinde yorum ve eleştirilerimizi yapalım. Herkes birbirinin yorumlarına saygı duysun lütfen. Yorumlarımız başkalarını kıştırtıp ortamı gerecek dozda olmasın lütfen. Konu ile ilgili şikayetlerin artması sonucu konuyu yoruma kapatmak zorunda kalıcaz.

ilginiz için teşekkür ederiz.

Sevgilerle.

bulmeh

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Burada adı geçen saygısız grup, ne maksatla yaptığı bir kenara yaptığının yanlış olduğunu bilmesine rağmen, yetersiz olduğu kadar anlamsız cevaplar vermişler. Yaptıkları ne niyetle olursa olsun, bu apaçık alaydır. Buna rağmen, "Oğlum oku adam ol baban gibi, merkep olma!" lafını ısrarla, "Oğlum oku adam ol, baban gibi merkep olma!" şeklinde anlayıp yorumlayanlar olmuş, bu çok açık görülüyor, yapmayın arkadaşlar :).
Kendilerine göre ne kadar da ihlas'ı! vurgulamak isteselerde, bu yanlışa ilgililerden gerekli ciddi bir cevap verilir inşallah.

tetrapanazomi

Asistan
Reaksiyon puanı
26
Eylem, ifade ve sonuç arasındaki ilginç çelişki;

Duman Grubu bu parçayı istismarcıları eleştirmek, müslümanları uyarmak için yapmış...
Şimdi bakıyorum şarkıyı destekleyenlerin bir çoğu ateist olduğunu ifade eden kişiler. Tepki gösterenlerse inançlarına sahip çıkmaya çalışan insanlar.
Bir başka yönden düşünüyorum grubun dinleyici kitlesinin içinde dergahlar, tarikatlar tarafından kandırılma tehlikesiyle karşı karşıya bir kısım mı vardır ki bu zat-ı muhteremler(!) tedbir alma, uyarma gereği duymuşlar.
Sözün özü mesele din istismarcılarının dini inançlarından menfaatlenmeye çalışanları eleştirmek değil düpedüz dine karşı insanların 'DİNSİZLİK İNANÇLARI'ndan menfaatlenmeye, nemalanmaya çalışmaktır.

Üstelik ben bir müslüman olarak dinimce yasak olan bir eylemi, Kur'an ayetini alıp-bozup şarkı sözü yaparak inancıma hakaret etme ve beni bu yolla uyarma yetkisini hiç kimseye verdiğimi hatırlamıyorum. HİÇ KİMSENİN "Bu yetkiyi vereceksin, vermezsen yobazsın, at gözlüklüsün, ön yargılısın, ortaçağ zihniyetindesin, ilkelsin..." DEME HAKKI DA YOKTUR.

balcis

Doçent
Reaksiyon puanı
0
ah var ya, sen linç görmemişsin.
görseydin o at gözlüğünü ister istemez çıkarmış olurdun zaten...

Dini kullanana da, istismar kisvesi altında kıvırana da senin gibileri müstehaktır.

linç görmemişim di mi? halbuki olacak şöyle bulacaksın 5-10 tane ateist-satanist aczmendi müsvettesi de recm edeceksin. off ki ne off.

işte bu zihniyetten kaybediyorsunuz ne kaybediyorsanız, senin gibi ne dediğini bilmeyen, farklı fikirleri şiddetle yok etmeye çalışmanın(!) çözüm olacağını zanneden acizlerden çekiyorsunuz.

Sayinta

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
pardon ama size ne? adamlarin yaptigi sarkiyi dinlemezsiniz olur biter, din bekcisi mi oldunuz? bunun gibi seyleri yanlis buluyorsaniz, birakin sizde kalsin.
boyle bir seyi dert ediyorsaniz, kisisel probleminizdir.

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
Kendilerine "Lucifer" Elçileri Gibi İbareler Takan Bu Kanı Bozuklar VE Onları Dinleyenlere hiç Bişey Diyemiyorum..!

yetkilibiri

Profesör
Reaksiyon puanı
7
pardon ama size ne? adamlarin yaptigi sarkiyi dinlemezsiniz olur biter, din bekcisi mi oldunuz? bunun gibi seyleri yanlis buluyorsaniz, birakin sizde kalsin.
boyle bir seyi dert ediyorsaniz, kisisel probleminizdir.

katılmıyorum Sayinta !!

Bizim dînimize inanmayabilirler ona karışan yok. Dinsizde olabilirler.

Fakat dînimiz ile dalga geçiliyorsa bunun bedeli ödenir :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...