Duman Grubu Ayetle Alay Ediyor!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Cem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

akaraaslan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bu gibi insanlara ALLAH c.c kafirun süresiyle cevabını vermiş zaten lekum dinukum veliyedin(onların dini onlara benim dinim banadır.)boşverin inancı sağlam olanları onlar etkileyemezler.

tetrapanazomi

Asistan
Reaksiyon puanı
26
"Bırakın adamlara karışmayın" diyenler bunu Duman Grubu ve onun yönü olan herhangi bir organının peşinden giden aymaz destekçilerine söyleyeceksiniz!

Bıraksınlar Dinimle İnancımla Uğraşmayı! İsteyen Dergahla kandırılsın, İsteyen Tekkeyle, İsteyen Siyasetle...

Hiç kimse kendisini toplumdan daha akıllı görüp onları kurtarma kahramanlığına soyunamaz. Bunu hakaret ve alay ederek fiili hale getiremez. Bunu yapanları destekleyemez. İSTEYEN İSTEDİĞİ İLE ALDANMA HAKKINA SAHİP OLMALIDIR. İşte gerçek özgürlük de budur. Haa bir suç işleniyorsa demokratik toplumların yargı ve kolluk kuvvetleri vardır onlar devreye girer. Suçlular kanunlar çerçevesinde cezalandırılır.

Zachary

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Bunlar hala "duman" dan zehirlenmediler mi ya :)
Şarkıyı bir kere iğrenç söylüyorlar. Ne dediklerini anlaşılmıyor bile...
Duman grubunun "aman aman", "seni kendime sakladım" şarkılarını dinlemişliğim vardır.
Yalnız bu şarkıda, Lem Yelid ve löp yutar cümlesinde ayetin yarısını alıp diğer kısmını uydurmaları başka manalara sebebiyet vermiş. Her ne kadar açıklama yapıp aklanmak isteselerde ortada büyük bir ayıbın olduğu besbelli. Tepkiler karşısında elbette böyle bir yorum yapacaklardı...

Madem dinin sömürülmesine karşı çıkmışlar bunun anlatmaya çalışmışlar ne diye ayetle dalga geçmişler. Türkçe de kelime kıtlığımı vardı şarkı sözü yazmak için??
Albümlerinin reklamını çok güzel tasarlamışlar, bundan dolayı tebrik ediyorum kendilerini.
Hem dinin sömürülmesine karşılar hemde dini kendileri sömürmüşler...

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259

Sayinta mesajını silince ben de cevabı siliyorum.Sayintayla ilgili kısımlarını yani.

Şimdi yapılan yorumları okudum.Olayı eleştirenlerin çoğu buradaki bütün yorumları okumuş ve farklı olan tüm eleştirilere cevap vermeye çalışmıştır.

Olayı olağan bulup eleştirenleri haksız bulanlar ise birbirinin kopyası mesajlar ve yorumlar bırakmışlar foruma..

Lütfen kendinizi yorup tekrar tekrar aynı cevapları vermeyin.Baksanıza anlamak istemiyorlar.

Sonuçta Allah'ın kelamının değiştirilmesi onları rahatsız etmiyor.Tabiki bizleri haksız bulacaklar.

BIRAKIN SON SES DİNLESİNLER O İĞRENÇ ŞARKIYI..

Duman grubu kaybedeceğini kaybetmiştir zaten.

irfan06

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Duman grubunu ve şarkılarını sevmiyorum ve dinlemiyorum. Ama kendilerince bir reklam yada dikkat çekme cabası içine girmişler. Dinin istismar edildiğine dikkat çekmek için böyle bir şaçmalık yapmalarına gerek yoktu. Tepkilerini daha değişik şekillerde ortaya koyabilirlerdi. İhlas süresi Fatiha süresi ile birlikte en cok bilinen, Rahman'ın hakkinda bilgiler veren ve mana olarak cok büyük anlamlar taşıyan bir suresidir. Duman tarafından bu yapılanı müslümanlara karşı bir hakaret olarak görüyorum. Herkesi dumanı dinlememelerini ve etrafindaki kişileride uyarmaları gerektiğini düşünüyorum.

tetrapanazomi

Asistan
Reaksiyon puanı
26
Ateist olduğu için dayak yiyenler varmış!!!
Bunu kanıtlayın kardeşim. Kanıtlayamazsınız çünkü şehir efsanesi bu. TC'nde kayıtlara geçmiş böyle tek bir vaka bulunmuyor. Entellektüellik seviyesi gazete sütunlarından edindiği posa fikirlerden öteye geçmeyen bir grup zevatın arguman kabızlığında sarıldığı zavallı bir masaldan öteye geçmez bunlar.

Ama ben size namaz kıldığı veya eşinin başı örtülü olduğu için ordudan atılan bir sürü astsubay gösterebilirim.

Sürülen onlarca öğretmenin açtığı davalarda haklı bulunduğu ama hakkının bir türlü verilmediğini mahkeme kararlarıyla kanıtlayabilirim.

İnancını yaşamak isteyen insanların öğrenim haklarının nasıl ali-cengiz oyunlarıyla ellerinden alındığı zaten herkesçe malum.

Daha saymak mümkün fakat gereksiz...

Bu ülkede kimin kime karıştığı çok ama çok açık ortada.

Rahmetli Uğur Mumcu'nun çok güzel bir sözü vardır: Bilgisi olmayanın fikri de olmaz.

Bir muzik parçasıyla bir fikri savunduklarını söyleyen bu şarkıcıların, korumaya çalıştıklarını söyledikleri din hakkında ne bildiklerini çok merak ediyorum doğrusu!

Hem müslüman olduğunu söyleyeceksin hem de küfr hükmünde bir eylemi cahilce savunacaksın.

Uğur Mumcu da bir takım yapılanmaların dini nasıl kullandıklarını anlatmıştı kitabında. Bir ona bakıyorum bir de bu "...löp yutar" saçmalığına, aradaki seviye farkının gerçekten 'Bilgin yoksa tutarlı bir fikrin de olmaz' önermesini nasıl da doğruladığını çok net görebiliyorum.

BaRY

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Hemen iple bağlayıp, taşlama cezasına çarptırılmalı, hatta taşlanırken senkron olarak kırbaçlanmalılar, sonrada yakarsınız.Bana ne yaaa, yaptılarsa yaptılar, çokta umrumdaydı.

ernesto

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hemen iple bağlayıp, taşlama cezasına çarptırılmalı, hatta taşlanırken senkron olarak kırbaçlanmalılar, sonrada yakarsınız.Bana ne yaaa, yaptılarsa yaptılar, çokta umrumdaydı.

hayır önce yakalım, sonra da kafalarını keseriz...
sevgi toplumuyuz biz :)))

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259

Yukarıda senle aynı düşünen umursamaz bir arkadaşa cevap verdim.

Senin tabi ki umrunda olmaz.İnsan önem vermediği bir şeyin ti ye alınmasını umursar mı?hayır..

Bana ne ya ben mi kurtaracam ülkeyi...ya da aman neme lazım her koyun kendi bacağından asılır....zihniyeti geriye götürür..en iyi ihtimalle yerinde saydırır..Ama tek adım ileri götürmez..

Uba

SDN Okuru
Reaksiyon puanı
0

Madem umrunda değil, neden buraya yazdın ? Fikrini soran oldumu ?

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Hala dinlemezsin olur biter diyenler var. Madem öyle, siz de burada yazdıklarımızı okumazsınız olur biter, niye güceniyorsunuz da bize cevap yazma ihtiyacı hissediyorsunuz? :) Siz sadece fikirlerinizin beğenilmemesini bile hazmedemezken, bizim inancımıza yapılmış olan saldırıyı görmezden gelmemizi bekliyorsunuz. Üstelik bunu da bizlere hakaret ederek yapıyorsunuz.

Adamlardaki tavır şu; "ben fikrimi söyler giderim, kimsenin fikrini de okumam dinlemem".. Hiç birisi de ne yazdığımızı okumamış. :) Buna rağmen sizin fikirlerinize saygı gösterdik ve okuduk, sizdeki erdem eksikliğinden ötürü de fikirlerinizdeki aynılık ve değersizliği gördük.

İmkanım olsaydı bu terbiyesizliği yapmalarına engel olurdum; ama bizler sadece safımızı belli ettik, adamları asıp kesmedik. Gerisi Allah'a kalmış bir şey; çünkü Allah'ın benim O'nu savunmama ihtiyacı yok, burada yazanlar da zaten Allah'ı savunmak için değil, kendi fikir ve inançlarına saygısızlık edildiği için tepki gösterdiler.

Artık konuşmanın uzamasında bir hikmet kalmamıştır.

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
aklı başında olan dinlediğini anlayabilen herhangi biri şarkıyı baştan sona dinleyip neyden bahsettiğini gayet rahatça anlayabilir. kaanın roportajda dediği gibi sözlerin hedefi üfürükçüler din istirmarcıları. art niyet çıkarmak isteyenler önceki albümlerde bolca malzeme bulabilirler. ilk dinlemede anlamadığınız zaman 2-3 kere daha ÖNYARGISIZ olarak dinleyin ne demek istedikleri anlaşılır.

herşeye rağmen dumanın albümü eski albümler kadar başarılı değil

suphi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bu konuda beni açıklama yapmak zorunda bıraktığın için utanıyorum.Böylesine açık cümlelerden bu sonucu çıkaran sana, bir şeyler anlatabileceğimi zannederek uğraşıyorum ama nafile.

Sen röportajı okumadan önce koşullanmışsın vay efendim dinime küfrettiler, vay efendim dinimle alay ettiler diye, ee böyle bir ruh halinde, kafanda bu düşünceler varken, okuduğunu tatmin edici bulmaman şaşırtıcı bir olay değil.

Madem kanıtlardan bahsediyorsun arkadaşım, benim röportajı okumadığıma dair kanıtın nedir? Hatta okuduğumu, yaptıkları açıklamanın onları haklı çıkarmadığını, geçersiz olduğunu yazmıştım. Bu durumda bana okumuyorsun diye suçlama yaptığın halde aslında senin okumadığın ortaya çıktı ve kanıtlanmış oldu.

Sözkonusu yazımın ilgili bölümünü özellikle alıntıladım belki alt alta okursan bir şeyleri yanlış anladığının farkına varabilirsin.
Okumadan önce koşullandığın için okuduğunu tatmin edici bulmaman normal sözüne karşılık hangi mantıkla senin yazıyı okumadığını anlatmaya çalıştığımı anlıyorsun çok merak ediyorum.Ben sana bir şeylere koşullanarak okumuşsun diyorum, sen bana okumadığımı kanıtlarmısın diyorsun.İyide kardeşim söylemediğim bir şeyi nasıl kanıtlayayım.Bunu burdan açıklamaya utanırsan özel mesaj yoluyla açıklayabilirsin.

Sen de ve senin gibi düşünen diğer arkadaşlar da, "doğru yapmışlar" diye bir iddia attığınıza göre ortaya, dolayısıyla siz de bu konuda iddia makamısınız. Sanıyorum sizin akıl edebildiğinizi başka akıl edemez zannediyorsunuz.

11 Sayfa dolusu mesajdan, "iddia makamı"nın ortaya koyduğunu özellikle görmek istemediğin için, yazdığımız bunca şeyi okuyup okumamanın da senin için bir önemi olmadığı görülüyor. Sanıyorum ki ne yazılırsa yazılsın senin cevabın değişmeyecek çünkü şartlanmışsın; yine de bir kez daha belirteyim. İddia makamıyım, yanlış yapmışlar diyorum; çünkü ben bu dine inanıyorum ve onlar inandığım dinin bir kısmını alıp değiştirmiş ve alaycı bir ifadeyle şarkı olarak kullanmışlardır. Bunu kendi röportajlarında da dile getirmişlerdir. Daha ne kadar net olabilir? Yani adamlar kendileri bile bunu dile getirmişken, 10 sayfa boyunca da onlarca açıklama yapılmışken, hala "yargısız infaz" demenizin özel bir amacı mı var arkadaşım?

Gerçekten çok ilginç bir durum, adamlar benimle (inancımla) alay ediyorlar, ama evelenip gevelenip sonunda suçlu çıkarılan ben oluyorum. :)

Bu daha da ilginç bir durum, istismar diye bahsettiğin Deniz Feneri olayı ile bütün müslümanları birden mi suçlamaya kalkıyorsun? Yahut da bir ayeti çarpık bir şekilde şarkıda kullanarak Deniz Feneri ve benzerleri vakalarının artık olmayacağını mı zannediyorsun? Yani böyle alaycı bir şarkı bu "istismar"lara nasıl engel olabilir?

Ben sana, genellikle "iyi bir insan olmak" işine gelmeyen kişilerin kolayca benimseyeceği masalın nasıl işletildiğini anlatayım; dinden veya müslümanlıktan hoşlanmayan bazı kimseler, yem olarak bir kaç tane "hacı, hoca, molla" yetiştiriyorlar, sonra bunları sokağa salyorlar; ki zaten resmi din görevlileri bile devletin yazdığı fetvayı okumak zorundayken, bu "özel yetişmiş" hacı hocalar da ona göre süper ayarlanmış fetvalar hazırlıyorlar. Sonra da bunları sokağa salanlar, basıyorlar veryansını.. Şu hocalar böyle kötü, böyle falan böyle filan.. Siz de zaten işinize geldiği için, "aa evet evet" deyip bütün müslümanları zan altına alıyorsunuz. Malesef(!), müslümanların önemli bir kısmı, bu hikayelere inanan ateist ve benzerlerinden daha zeki ve akıllıdır. O yüzden Yaşar Nuri ve benzerlerine inananların sayısı oldukça azdır, ki genelde o kitlenin başında "din istismar edilmesin" diyen gibiler olurlar, çünkü Yaşar Nuri'nin "bol kese" dini herkesin işine gelmektedir.

Herhalde bana "Deniz Feneri"ni hatırlatırken kendin de 28 Şubat dönemini hatırlıyorsundur? :) Yukarıda bahsettiğim bu hacı hoca mollalar, Hizbullah vb örgütler bir anda ortaya çıkarıldı ve işi bitince bir anda ortadan kayboldu nasıl oldu bunlar? Örneğin o dönemde televizyonda sıkça duyduğumuz üfürükçü hocalar, haberlerde sürekli izlediğimiz cinci hacılar bugün niye ortada yoklar? :) Ya da Hizbullah, Aczimendiler vb? Diyanet işleri başkanlığı bile bu oyunun bir parçasıdır. Atatürk laikliği getirdi, ama devletin bünyesinde bir fetva makamı kurdu neden? Hilafeti kaldırdı, ama onun yerine diyanet işleri başkanı diye birisini getirdi. Evet, hiç biriniz Atatürk neden "diyanet işleri başkanlığı" diye bir devlet kurumu kurdu diye sormayı düşündünüz mü? Hayır, çünkü size göre "istismarcılara engel olmak için, doğru bilgiyi öğretmek için yaptı bunu", peki bunun kanıtı nedir? :) Veya Atatürk diyelim ki bu niyetle yaptı, Atatürk döneminden sonra bu kurumun su-i istimal (istismar) edilmediği ve insanları yanlış yönlendirmediği kimin garantisi altındadır? Halbuki sadece ismi daha "modern" görünen bu mercinin tek amacı, insanların dinini kontrol altında tutmak ve gerektiğinde istedikleri gibi değiştirmek.

Herşeyin sonunda, sizdeki tavır da genelde şu; zaten dine gıcıksınız, zaten inançlı kimselere duyduğunuz nefreti yaymak ve ortaya koymak için yanıp tutuşuyor ve uygun ortam arıyorsunuz, hazır sizi destekleyen üç beş bilgisiz de çıkınca (Duman gibi), "hah işte din kötü bir şeydir ortadan kaldıralım" havasına bürünüyorsunuz. Bu aynı şuna benziyor; "filanca doktor bu hastayı öldürdü, demek ki tıp kötü bir şey, ortadan kaldırmak lazım"

Bir de buradaki onca açıklamayı okumadan, "adamlar istismar edenleri eleştirmek için yapmış" diyerek bize ayrıca hakaret edenler var. Söylenen her söze inanan, böylece sunulan yemi direkt olarak benimseyen insanlar; acaba ayetlerle dalga geçerek ve yaptıkları dalgayı da şarkılarına koyarak nasıl istismarı eleştirmiş oldular? Yanlışı yanlışla kapatarak mı? Önceki sayfalarda söylemiştim ama yine tekrar edeyim; doğrudur, kendilerince bunu istismarcıları eleştirmek için yaptıklarını söylüyor olabilirler ama bu onların doğru bir yöntem kullandıklarını ıspatlamıyor. İki mesajdan birinde "yahu adamlar istismarcıları eleştirmek için yapmış" deyip duruyorsunuz; tamam da birader, doğru yapmamışlar ki!

Sanıyorum bütün mesele şundan kaynaklanıyor; bazı şahsiyetsiz ve aklı kolayca çelinebilen ateistler, müslümanların hepsinden zeki olduklarını, müslümanların asla bir şeye akıl erdiremeyeceklerini zannediyorlar. Ama bazen müslümanlar onların frekansından çok daha yüksek ayarda şeyler ortaya koyunca, onlar da afallayıp kalıyor ve kendilerinin daha zeki olduğuna şartlandıklarından, anlamadıkları şeye karşılık alakasız başka şeyler koyuyorlar ortaya.

Hasılı kelam, herkesin bir müddet vakti var; kiminiz "sadece şarkı" deyip geçebilir, kiminiz de "eleştirmek için yapmışlar doğru yapmışlar" deyip kendini kandırabilir; böylece de birileri size bakıp "yukarıdan gülümserken", kitlesel aldatmacanın ne kadar kolay olduğunu düşünmenin haklı gururunu yaşarlar. :)

Öncelikle iddia makamı iddiayı ortaya atan taraftır.Konu 'Duman gurubu ayetle dalga geçmedi' şeklinde açılmış olsaydı evet ben iddia makamı olurdum.Fakat tam tersi bir şekilde açıldı.Bu konuda anlaştığımızı sanıyorum ve kişisel yorumlarınızı kanıt olarak açıklamanıza sadece gülüyorum.

Kaç sayfaysa yazılanlar emin ol hepsini okudum, okuduğumuda anlarım.Bu konuda senden ayrılıyorum.
11 sayfalık açıklama yapıldı diye görüşlerimi değiştirmem ki gerekiyor yani? Mesajların birçoğunda hakaretler -bu mesajda olduğu gibi- asıp kesmeler var.Bunlar yerine daha akılcı, daha ikna edici şeyler yazabilseydiniz belki fikrim değişirdi, ama beni ikna edemediniz.Değil 11 sayfa bu üslupla ve bu düzenle 111 sayfa yazılsa yine fikrim değişmeyecektir.Ha bu arada yazacak bir şey bulamadın sanırım, ben sana şartlanmışsın diyorum sen diğer mesajında aynısını bana söylüyorsun.Resmen kör dövüş.

Deniz Feneri olayı din istismarcılığına karşı vermiş olduğum örnektir, tüm müslümanlara mal ettiğim durumu tamamen senin kuruntun ve okuduğunu anlayamamandan kaynaklanmaktadır.Ben ordaki failleri suçlarken, olayı çarpıtarak tüm müslümanları suçladığımı belirtmenin tek açıklaması saçmalık.

Ateistlerin kendini zeki zannettiklerini söylemen ayrı bir iddia.Daha doğrusu buda senin kurgularından biri.Burda okuduğum hiçbir yorumda ben zekiyim diyen bir ateist çıkmadı.Kanıtlayamadığın bir iddia daha.Tüm bunlardan sonra müslümanların daha zeki olduğunu söylemen hayret verici.Diyelim ki ateistler kendilerini zeki zannediyorlar ve sen bunu eleştiriyorsun.Peki sen müslümanların zeki olduğunu iddia ederek onlarla aynı şeyi yapmıyormusun?
Böyle bir durumda eleştirmeye hakkın var mı? Eleştirdiğin kişilerin yaptığını sende yaparsan bu ne perhiz bu ne lahana turşusu derler adama.

Yaşar Nuri'ymiş, 28 Şubat'mış vs.beni ilgilendirmiyor.Olayı ilgisi olmayan boyutlara çekmeye, konuyu dağıtmaya çalışarak bir şey elde edemezsiniz.
Bu cevabıma karşılık kesin bu konularda haklı olduğun için konuşmaktan kaçtığımı iddia edeceksin.Tam aksine konu dağılmasın diye konuşmak istemiyorum.Ama bunlarla ilgili de bir konu açarsan orda konuşabiliriz.

Atatürk ve Diyanet konusundaki düşüncelerin mantıklı söylemeden geçmeyeyim.
Şahsiyetsizlik konusuna gelince kötü söz sahibini bulur demekten başka bir şey demeyeceğim.Mesajlarımda kimseye hakaret etmezken birilerinin sürekli küfürlerle üzerime saldırması onların çaresizliğini gösterir.

Ateistlerin bilgisiz olduğu savını kanıtlarmısın?
Birde Duman'a bilgisiz demişsin, o savını hemen çürüteyim.

Bilkent Üniversitesi Otel Yönetimi ve Turizm Bölümü'nü bitirdi. ABD'de University Of Seattle'da ekonomi üzerine yüksek lisans yaptı.

Liseyi Doğuş Koleji'nde okuyan Batuhan, üniversiteyi de İstanbul Üniversitesiİktisat bölümünde okumuştur.

Şişli Terakki Lisesi'ndeki eğitiminden sonra İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'na girdi. Buradaki mezuniyetinin ardından İstanbul Üniversitesi'nde Gazetecilik üzerine yüksek lisans yaptı.

Bunlar Duman grubundaki üç farklı kişinin eğitim bilgileridir.Kaynağı wikipedia'dır.Dileyen bakabilir.

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Arkadaşım eğer "bilgi" adına kanıt olarak sunabildiğin tek şey filanca üniversitenin turizm ve otelcilik bölümüyse, bizlere söyleyecek fazla bir şey bırakmamışsın. Konumuz ne konservatuar, ne turizm ne de onların "bilgili" oldukları bir alan. Sen atıyorum tıp doktorluğu okumuşsan, arabalar konusunda çok bilgili olduğun anlamına gelebilir mi bu?

Duman grubu bir ayetle alay etmiş ve bu da ayetler/din konusundaki bilgisizliklerinden kaynaklanıyor.

Mesajımda, "bazı şahsiyetsiz ateistler .... şöyle yapıyorlar" derken, neden böyle ifade ettiğimi belirten gayet açık cümleler kullanmıştım ve sen kendini "bazı" grubuna dahil görünüp alındıysan, şu halde "bazı" grubuna girmek için berlitmiş olduğum şartları da kabul etmişsin, kendini üstün görüyorsun demektir. Yok eğer kendini öyle görmüyorsan, ben zaten "bazı ateistler" dediğime göre alınmaman gerekirdi.

Suphi dedi ki:
Yaşar Nuri'ymiş, 28 Şubat'mış vs.beni ilgilendirmiyor.Olayı ilgisi olmayan boyutlara çekmeye, konuyu dağıtmaya çalışarak bir şey elde edemezsiniz.

Arkadaşım, zeki olduğunu, ama bunun sana bir üstünlük sağlamadığını belirtmeliyim. Hatta bazen zeka insanın başına bela olabiliyor. :) "Konu dağılmasın, bunlarla ilgilenmem" demiş birisi olarak, durduk yerde Deniz Fenerini konumuza bulaştırmış olmanı nasıl açıklıyorsun? Sen konuya giriş yaptın, bir derneği bahane ederek bütün müslümanları zan altında bıraktın, sonra biz savunma yapınca, "konu dağılmasın ben onlarla ilgilenmiyorum" moduna geçtin. Bu da tipik bir " ben istediğimi söylerim, sen bir şey söyleyemezsin, hatta seni zan altında bırakırım savunma bile yapamazsın" örneği. :) Evet bütün müslümanları zan altında bıraktın, "hayır ben sadece istismarcılardan bahsediyordum" demen bir anlam ifade etmiyor, çünkü zamanla sizin için artık her "Allah" diyen bir istismarcı konumuna geliyor zaten. Başörtüsü yasağı bunun için küçük ve yeterli bir kanıttır.

Teoriniz genel olarak bu şekilde işliyor, önce bir kaç çapulcu bulunuyor, bunlar üzerinden din siyaseti yapılıyor. Yoksa Atatürk'ü kullananlara da aynı tepkiyi vermen gerekirdi veya benzer diğer bütün durumlarda. Şu an konuştuğumuz durum da sistemi gözler önüne seriyor zaten. Önce zemin hazırlanır, laiklikten dem vurulur, şeriattan ve yobazlardan bahsedilir, bunlara konu mankenliği yapacak bir kaç sarıklı icat edilir ve sonra Duman gibi kimselerin ayetlerle alay edilmesine "normal" bakılmasının zemini hazırlanmış olur, böylece de müslümanlar dine önem/değer vermemeye başlar vs.. Başörtüsü yasağı böyle başladı, askeri darbeler böyle yapıldı.. Plan bu, ama aşağıda açıklayacağım gibi, müslümanlar bu oyunları yutmuyorlar malesef. :)

Müslümanların zeki olduğunu durduk yere söylemediğimi de pekala biliyorsun; yukarıda anlatmış olduğum bu planları yapan ateistlere hitaben, "siz zeki olabilirsiniz ama müslümanlar da bu oyunları görecek kadar zekidir" dedim, gayet de yerinde bir cümledir.

28 Şubat olayını da özel bir olay olduğu için değil, konuştuğumuz genel olaya örnek olsun diye vermiştim zaten. Bu tür din oyunları sizin gibi düşünen bazı parlak fikirli kimselerin eseri. Muhtemelen cebine yeterli para koyduğunda sokakta dolaşacak bir sürü Yaşar Nuri, Zekeriya Beyaz bulabilirsin. :) Sonra da bunlar sokağa salanların din kötüdür kakadır demelerine tanıklık edebilirsin.

Plan yılllardır hiç değişmedi hep aynı şekilde yürütülüyor: Hizbullah beslendi ve İslam bir terör dini olarak duyuruldu, Danıştay suikastında Danıştay başkanı suikastçının "Allah-u Ekber" dediğini iddia etti ama görgü tanıkları onu yalanladı ve sosyal hayatta da hep aynı yöntemler kullanıldı; "bu sadece film, bu sadece bir şarkı, bu sadece bir fıkra.." Ama aynı şeyi örneğin ben kendileri hakkında yazsam, herhalde saniyesi geçmeden hain, yobaz vb ilan edilirim. :)

Esasen siz bu konuya taraf bile değilsiniz. Zira Duman müslüman olduğunu söylüyor. Biz de müslümanız. Duman, İslam adına bir şeyi doğru yaptığını iddia ediyor, bizse yanlış yaptığını iddia ediyor. Bu konumda siz ne iddia makamısınız, ne savunma ne da yargı makamı. Buna rağmen, yani aslında amaçsız veya kötü niyetliliğiniz ortada olmasına rağmen, sizin fikirlerinize saygı gösterdik, okuduk ve cevapladık. Sizse başkasının inancı hakkında başkasına ahkam kesmeye kalkışıyorsunuz. Yani özetle iki müslüman bir dini konuda anlaşmazlığa düşmüşler, sizinse dinle alakanız yok; buna rağmen bu tür konularda sürekli aktifsiniz. Nerede din, orada siz varsınız. Bu durumu ustaca bir politika ile "kendi yorumundan kanıt çıkarma" diye yorumlamışsınız, halbuki bu sizin kendi davranışınız değil mi? Ateistsiniz, bir yaratıcıya inanmıyorsunuz, ama yaratıcının koyduğu kurallar konusunda hüküm vermeye kalkışıyorsunuz. Halbuki mantıken bu konuda en fazla "tanrı yoktur, İslam yanlıştır" diyebilirsiniz. Yoksa "İslam'da şu fıkhi mesele şöyledir, namaz 4 rekat değil 2 rekat kılınır" demeniz muhaldir ve gülünçtür.

Yukarıda söylediğim gibi tekrar ifade ediyorum; madem "beğenen dinler beğenmeyen dinlemez, bu kadar basit", o halde biz fikrimizi söylüyoruz beğenen okur beğenmeyen okumaz bu kadar basit, olmalıydı, neden gücendiniz ve cevap verme ihtiyacı hissettiniz? :)

RadioHead

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Dumanın yaptığı bir yanlış varsa bunu başkalarının yaptığı yanllışlarla kıyaslamanız hafifletici bir sebep olmaz.

Ülkemizin kendi yağında kavrulan duman grubu----demişsin.Hangi yağda kavrulmuşlar söyler misin.Türkiye de rock müzik dinleyen büyük kitleler var da bizim mi haberimiz yok?rock konserlerinde(Türkiye'de)konser alanında binlerce prezervatif bulunuyor sen de böyle bir ahlaki yapıya hitap eden bir grubu bizim yağımızla kavuruyorsun.

Ayrıca bu mesajı yazarak ben de kafir oldum değil mi diyorsun...karar mercii biz değiliz :)

Son sayfalarcax yorum yazılmasının sebebi DUMAN grubu değil Allah'ın kelamını şarkıya alıp orjinalini değiştirmeleridir.

Ve tepkinin kime verildiği değil,niçin verildiği önemlidir.

Bu tepkilerin sayfalarca olması kendi adıma ve ülkem adına sevindiricidir bence...
Yazdıklarımdan bi anlam çıkaramadığın açık!Neyse sen nasıl düşünüyorsan düşün benimde kendi düşüncelerim kendime kalsın bu muhabbet daha fazla uzamasın selametle..

Uba

SDN Okuru
Reaksiyon puanı
0
Bunlar Duman grubundaki üç farklı kişinin eğitim bilgileridir.Kaynağı wikipedia'dır.Dileyen bakabilir.

İnsanların değerlerine, kutsalına saygısızlık yaptıktan sonra İsterse Einstein olsun !

Aklınız almıyor diyeceğim ama ortaya eğitim bilgilerinizi döküyorsunuz, demek ki işinize gelmiyor anlamak. Arkadaşım, Benim kutsalımla kimsenin dalge geçmesine izin vermem ! Azıcık saygılı olun ! en azından şurda sizi kalâya alıp cevap yazan insanlar kadar saygılı olmayı bilin.

Bir laf vardır, "Eğitim cehaleti giderir, Eşşeklik baki kalır"

tetrapanazomi

Asistan
Reaksiyon puanı
26
aklı başında olan dinlediğini anlayabilen herhangi biri şarkıyı baştan sona dinleyip neyden bahsettiğini gayet rahatça anlayabilir. kaanın roportajda dediği gibi sözlerin hedefi üfürükçüler din istirmarcıları. art niyet çıkarmak isteyenler önceki albümlerde bolca malzeme bulabilirler. ilk dinlemede anlamadığınız zaman 2-3 kere daha ÖNYARGISIZ olarak dinleyin ne demek istedikleri anlaşılır.

herşeye rağmen dumanın albümü eski albümler kadar başarılı değil

Kardes, burada hic kimse sarkinin ne anlattigini tartismiyor. Akli basinda olan ne okudugunu anlayan herkes 14 sayfadir yapilan tartismanin sarkinin icerigi hakkinda degil, kullanilan metod hakkinda oldugunu anlar.

Ben de sana 3-4 kere daha ONYARGISIZ okumani tavsiye edecegim.

tuvana

Doçent
Reaksiyon puanı
1
dine hakaret ile bir yere varılmaz buda bir marifet gibi gösterilemez bu çok kötü bir davranıştır rabbim islah etsin inşallah.

suphi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İnsanların değerlerine, kutsalına saygısızlık yaptıktan sonra İsterse Einstein olsun !

Aklınız almıyor diyeceğim ama ortaya eğitim bilgilerinizi döküyorsunuz, demek ki işinize gelmiyor anlamak. Arkadaşım, Benim kutsalımla kimsenin dalge geçmesine izin vermem ! Azıcık saygılı olun ! en azından şurda sizi kalâya alıp cevap yazan insanlar kadar saygılı olmayı bilin.

Bir laf vardır, "Eğitim cehaleti giderir, Eşşeklik baki kalır"

Ben de severim o sözü.Ancak o söz ile genelleme yapmaya kalkarsan yanlışa düşersin.
Bu arada kalaya almak ne demek?

onurkorkmaz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ateist olduğu için dayak yiyenler varmış!!!
Bunu kanıtlayın kardeşim. Kanıtlayamazsınız çünkü şehir efsanesi bu. TC'nde kayıtlara geçmiş böyle tek bir vaka bulunmuyor. Entellektüellik seviyesi gazete sütunlarından edindiği posa fikirlerden öteye geçmeyen bir grup zevatın arguman kabızlığında sarıldığı zavallı bir masaldan öteye geçmez bunlar.

Ama ben size namaz kıldığı veya eşinin başı örtülü olduğu için ordudan atılan bir sürü astsubay gösterebilirim.

Sürülen onlarca öğretmenin açtığı davalarda haklı bulunduğu ama hakkının bir türlü verilmediğini mahkeme kararlarıyla kanıtlayabilirim.

İnancını yaşamak isteyen insanların öğrenim haklarının nasıl ali-cengiz oyunlarıyla ellerinden alındığı zaten herkesçe malum.

Daha saymak mümkün fakat gereksiz...

Bu ülkede kimin kime karıştığı çok ama çok açık ortada.

Rahmetli Uğur Mumcu'nun çok güzel bir sözü vardır: Bilgisi olmayanın fikri de olmaz.

Bir muzik parçasıyla bir fikri savunduklarını söyleyen bu şarkıcıların, korumaya çalıştıklarını söyledikleri din hakkında ne bildiklerini çok merak ediyorum doğrusu!

Hem müslüman olduğunu söyleyeceksin hem de küfr hükmünde bir eylemi cahilce savunacaksın.

Uğur Mumcu da bir takım yapılanmaların dini nasıl kullandıklarını anlatmıştı kitabında. Bir ona bakıyorum bir de bu "...löp yutar" saçmalığına, aradaki seviye farkının gerçekten 'Bilgin yoksa tutarlı bir fikrin de olmaz' önermesini nasıl da doğruladığını çok net görebiliyorum.
aziz nesin sivas daha ötesi var mı

findukfaresi_

Profesör
Reaksiyon puanı
20
yakın zamanda sınavım olduğu için tüm yazılanları okumadım ama ben de hazmedemiyorum ayetin bu şekilde değiştirilmesini.
duman grubunu sevmezdim zaten şarkılarını da dinlemezdim ama bundan sonra kesinlikle duymak bile istemeyeceğimi biliyorum.

"Kul hüvellâhü ehad. Allâhüssamed. Lem yelid ve lem yûled. Ve lem yekün lehû küfüven ehad."

1. De ki, "O ALLAH bir tektir."
2. "ALLAH Sonsuz ve Mutlaktır."

3. "Doğurmamıştır, doğurulmamıştır."

4. "Hiçbir kimse de O'na denk değildir."

Diyanet Meali:
De ki: “O, Allah’tır, bir tektir.Allah Samed’dir. (Her şey O’na muhtaçtır, o, hiçbir şeye muhtaç değildir.)Ondan çocuk olmamıştır (Kimsenin babası değildir). Kendisi de doğmamıştır (kimsenin çocuğu değildir).Hiçbir şey O’na denk ve benzer değildir.”

yani bu akdar güzel bir anlamı olan ayetler nasıl değiştirilebilr ki dalga geçmek gibi..İhlas suresi imanın ta kendisidir

hier

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Başka tarafınızdan anlamaya müsaitsiniz belli..Şarkı da ne dine küfür var ne inananlara..sizin gözleriniz gerçekten kapalı hala göremiyor anlamıyorsunuz..Şarkıda dini kullanıp halkı sömürenlere vatanı yiyenlere laf..BU yazılanrı okuduktan sonra şaşıyorum size..Hele ki sony bmg şirketini arayıp şikayet etmenize onlar ne yapsın şarkıyı onlar mı yazsın..Ayrıca sitede menajerlerin numarasını yaymak çok mu doğru iş..

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
Başka tarafınızdan anlamaya müsaitsiniz belli..Şarkı da ne dine küfür var ne inananlara..sizin gözleriniz gerçekten kapalı hala göremiyor anlamıyorsunuz..Şarkıda dini kullanıp halkı sömürenlere vatanı yiyenlere laf..BU yazılanrı okuduktan sonra şaşıyorum size..Hele ki sony bmg şirketini arayıp şikayet etmenize onlar ne yapsın şarkıyı onlar mı yazsın..Ayrıca sitede menajerlerin numarasını yaymak çok mu doğru iş..
Hier sdn deki ilk mesajında bizim başka taraflarımızı konu alan yorumun iyi bir başlangıç olmuş:D

HapS

Profesör
Reaksiyon puanı
63
rekor satış yapacaklar :walkman::icon_::img-music::twisted:

Uba

SDN Okuru
Reaksiyon puanı
0
Bi hier'ımız eksikti cacığa oda geldi... Oku insan evladı, 15 sayfayı oku, ondan sonra yaz...

bulmeh

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Saygısız bir güruhun yaptığı saygızlığı konuşurken, bunu savunanlardan zaten azda olsa saygı beklemek hata olurdu.Daha ilk mesajında iyi anlamadan ve saygıdan uzak bir yorum yapma gayreti içinde olanlar da geldi, artık bundan sonrası hayra alamet değil...

tetrapanazomi

Asistan
Reaksiyon puanı
26
Sivas'ta yaşananların ateistlerle bir ilgisinin olmadığını, Alevi-Sünni çatışmasını anarşi boyutuna getirmek için tertiplendiğini, Aziz Nesin'in bu tertip içinde ATEIST KİMLİĞİ ile değil alevilere karşi sünnileri kışkırtıcı rolüyle katalizör olarak orada bulunduğunu söylesem sanırım örneğin cılızlığını göstermek için yeterli olur.
Sloganlarla değil elde edilen net verilerle hayata bakmanızı tavsiye ederim. Aziz Nesin sembol olarak kullanılmaya çalışıldı ama çok şükür ki bir kaç sütun işgalcisinin kalemiyle sınırlı kaldı bu girişim. Araştırmalar derinleştikçe Ateist-Aydın Aziz Nesin'e ve Alevi Aydınlar'a yönelik olduğu iddia edilen saldırıların arkasında çok daha farklı hesapların döndüğü dile getirilmeye başlandı. Bu noktada Sivas olaylarının tarafsız insanlar tarafından yeni baştan incelenmesini talep eden Üstad Arif SAĞ'ın kendi kitabındaki şu cümleler oldukça manidardır:
"Bant kayıtlarında her şey apaçık ortada. Mesela o günlerde televizyonlardan izlediniz, gazetelerden okudunuz. Üniformalı biri geliyor, arabasından iniyor, orada kalabalığın içinde kareli gömlekli bir herif var, oteli yakan. Geliyor onunla öpüşüyor, arabasına binip gidiyor subay."

Nitekim şimdi ETÖ davası kapsamında tekrar inceleniyor.

Aziz Nesin'den de bahsedelim bir miktar konusu açılmışken.

Hukuk olayları 'Esas' ve 'Usul' olarak iki yönden inceler. Kısaca esas, olayın içeriğini tanımlarken usul ise yöntem ile ilgilidir.

Ömrünün son zamanlarına kadar inançsızlığı ile değil belki ama inançsızlığındaki sapmaz tavrı ve düşüncelerini gayet açık bir biçimde ortaya koyması ile takdir edilmesi gereken biridir. Yaptıkları doğrudur yanlıştır bu kişiye ve görüşe göre değişir. Yani esas ile ilgili bir çok konu tartışılabilir ancak bence Aziz Nesin usul konusunda tartışılmaz derece DOĞRU bir adamdır.
Sivas Olayları gerçekleştiğinde Aziz Nesin 78 yaşındaymış. Yani 78 yıl ateist olduğunu her ortamda ve her şekilde ilan eden Nesin, 78 yaşında mı bu sebeple saldırıya uğradı? İddianın komikliği bu yönden de ortadadır kanımca.

Saldırıların doğrudan Aziz Nesin'i hedef aldığını söylemeye ar eden kısmen vicdanlı kişiler de kendi aralarında; "Eğer böyle bir iddia ortaya atarsak sormazlar mı, onca gencecik insan kurtaramamış canını da bir ayağı çukurda hasta ve 78 yaşındaki Nesin kurtarabilmiş kendini, bu iş nasıl olmuş? diye..."

Neticede 80 yaşında ölen Aziz Nesin, usul konusundaki sapmazlığını öldükten sonra da vasiyetinde törensiz gömülmeyi belirterek sürdürmüştür.

Usul bilmez şimdikileri gördükçe, onlar önce inançlarla alay edip sonra dansöz gibi kıvırarak biz de müslümanız dedikçe Aziz Nesin'in kemikleri sızlıyordur diye düşünüyorum.

karcx

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Kıyamet alameti:
"Allah açık açık inkar edilecektir..(ateizm vb.)
ateistler ayet Müslümanların ayeti sizi neden ilgilendiriyor.?
Sizlerin başka işi yok mu?
Boş verin bu işleri...
İnternetten yazması kolaydır....
Forumda başka konular var onlarla ilgilenin...
Bu konu Müslüman olanları ilgilendiren bir konu değil mi?

Phantom_TM

Doçent
Reaksiyon puanı
0
bu şarkı islamı eleştirmiyor. islamı kullanan politikayı eleştiriyor. 4 kelimeye bakarak insanlar direk islamla dalga geçtiği düşüncesine kapılıyor. ama parçanın genel yapısına bakıldığında asıl anlatılmak istenen şeyi görebilirsiniz. tabi insanları kışkırtmak isteyenler yada gündem yaratmak isteyener bu 4 kelime üzerinden sinerji yaratmaya kalkıyorlar.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...