Duman Grubu Ayetle Alay Ediyor!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Cem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

suphi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Adamlar neyi neden yaptıklarını röportajlarında anlatmışlar, zahmet edip okursanız dinle ilgili bir alay veyahut küfür olayının aksine dini yanlış yorumlayanlara ve saptıranlara karşı bir mücadele içinde olduklarını anlarsınız.
Üşengeç arkadaşlar için röportajın ilgili kısmını kopyala yapıştır yapıyorum.Ee okumaya da üşenmezsiniz artık değil mi?

Ama yine de 'ortada bir yanlış var' yok mu? 'Rezil' isimli parçayı dinleyince haliniz duman diye düşündüm. "Ortada bir dergah var / Devrilir başın yarar / Arkasında tezgah var / Lem yelid ve löp yutar" diyorsunuz. İhlas Sûresi'nde geçen "Lem yelid" ifadesinin ardından löp yutar demenizin amacı ne?
Kaan: Orada eleştirdiğimiz şey dinin suistimal edilmesi. Yani kendine menfaat sağlaması insanların. Ki bu, yıllardan beri Türkiye tarihinde her kesimin yaptığı bir şey. Formlarda İhlas Sûresi'yle dalga geçiyorlar diye alakasız konulara değinmişler. Kimsenin haddine düşmez insanın dini ve inancıyla dalga geçmek. Konunun öznesi, ortada dönen bir tezgâhın olması. Burada fena olan, bunu tespit edip ortaya koymak mı, yoksa bunu yapıp çıkar sağlayanlar mı fena? İhlas Sûresi, çok da güzel bir ayet. Sade ve en güzel ayetlerden bir tanesi. Biz değerini bilmeden, farkında olmadan bir şeyler yapmıyoruz. Ama orada konunun ayetle bir alakası yok. Din adamı gönülden inanarak, iyilik ve güzellik içindeyse biz de onunla beraberiz. Ama bunu söyleyip üstüne de bundan çıkar sağlıyorsa onun karşısındayız.
Cengiz: Teknik bir detay var orada. 'Lem Yelid'in arkasından gelen 'löp yutar' ifadesi tezgâhın fiili. Yani dörtlüğe bakarsanız, son iki dizede yıkılan dergâh, löp yutan tezgâhtır. Lem Yelid'le kesinlikle bağlantılı değildir. Şiirin yorumlanmasında hızla yapılmış yorumlar olabilir, ama Lem Yelid'i deforme etmek kimsenin haddine değil, bizim de haddimize değil.
"Ortada bir yanlış var / Yanlışı yapan yanar / Arkasında sandık var" ibaresi hemen AK Parti'ye karşı bir söylemi çağrıştırmıyor mu?
Batuhan: Kaç dönemde okursanız, kim iktidardaysa aslında sandık onun arkasında.
CHP'nin Kur'an kursu, çarşaf açılımlarını da bir istismar olarak mı görüyorsunuz
Kaan: Mesela, aynen. Ben de onu diyorum. Bunu illa AK Parti olarak görmemek lazım. Bu açılımı da eleştiriyoruz tabii ki.
'Ateş olmayan yerden duman çıkmaz' sözü gereğince, bazıları sizi ateizm propagandası yapmakla suçluyorlar sitelerde.
Kaan: Onu da duyduk. Onu öyle yazanlar ateizm propagandası yapıyorlar. Biz öyle bir şey yapmadığımızı biliyoruz zaten.
İnançlı mısınız?
Kaan: Hepimiz Müslüman'ız. Bir yabancı kalkıp zaten böyle bir şarkı yazmasın, biz kendi kendimizi eleştireceğiz. Bu işin içinde olmasak, Türkiye vatandaşı ve Müslüman olmasak böyle bir şeyi yazmaya hakkımız bile olmaz. Birbirimizi eleştirerek bir yere geleceğiz. Formlarda yazıldığı gibi algılanırsa çok çirkin yerlere gelir, böyle şeyler olsun istemiyoruz. Bunu tepki çekmek için de, gündem olmak için de yapmadık.
İşte tüm açıklamalar burda.Önyargılarınızdan sıyrılarak okursanız, onları anlayabilirsiniz.Haa bu arada röportajın kaynağı zaman gazetesidir, linki önceki mesajlardan birinde verilmiştir.

yasin04

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Böyle gerzeklere böyle aptallara papuç bırakmayalım hemen e-posta yazalım veya telefon ile arayalım

infotr@sonybmg.com.tr

ben şimdi yolladım

cumali2128

Asistan
Reaksiyon puanı
0
çok ayıp etmiş bu duman kesin kafaları dumanlıyken yazmıslar . kınıyorum

Cem

Profesör
Reaksiyon puanı
0
beğenen dinler beğenmeyen dinlemez bukadar basit
dinimize küfretti diye ayaklanmaya gerek yok adamlar ateist ise bunu şarkılarında ifade etmişler
siz değilseniz sizde bir şekilde ifade edin ezelim geçelim yutalım politikası bir işe yaramaz
Elmacık sana ne güzel cevap vermiş ama anlamak ister misin acaba? ayrıca adamlar senin gibi ateistiz diyememişler, müslümanız demişler.
senin dinine evrim teorisine küfredince sen dayan bakalım.

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Doğruysa Allah onların belasını versin.

Jerusalem

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Allah kelamıdır. Hassas olmak gerekir falan ama böyle Mail zinciriydi, forumlarda yazmakdı, uğraşmak yerine, en güzel tepkiyi, albümü satın almayarak gösterirsin. Yoksa yaz burada saatlerce.

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Allah kelamıdır. Hassas olmak gerekir falan ama böyle Mail zinciriydi, forumlarda yazmakdı, uğraşmak yerine, en güzel tepkiyi, albümü satın almayarak gösterirsin. Yoksa yaz burada saatlerce.

Aslında çok doğru söyledin.Almayacan albümü ama işte şarkıyı dinlemeyip duman'ı seven ve şarkısını almak isteyenler ne yapıcak duman'ı çok seviyor ama şarkı hakkında hiç bilgisi yok tek adını biliyor o zaman kötü.

mirza_999

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
yahu arkadaşlar bu şarkıcı milleti daha önce naylon çorap ister osman ağa modundaydı. çeşke öyle kalsalardı. Gene bir yere kadar özgürlük var tamam.

Ama ben otobüsde minibüste lemyelid diye şarkı duyamam dayanamam bu çok ağır. ben onu çalana da her türlü tepkimi koyarım. isterse amacı iyi olsun. isterse kötü. ben bir müslüman olarak allahn ayetlerinin şarkı malzemesi yapılmasını hazmedemem. Faraza kardeşim çalsa kapat desem kapatmasa ağzını gözünü dağıtırım.

Duman buradan sana sesleniyorum. Tahammül edilecek şey var edilemeyecek şey var. Ağır tahrikle Türk ceza kanununa göre suç işliyorsun. Biri çıkar seni vurur. 2. hrant dink ya da salman rüştü olursun allah korusun. bu tehdit değil. ben şahsen seni yakalasam sadece dövmekle yetinirim. ama sokakta cahil adam çok. sen bu şarkıyla bi anadolu turnesi yapma sakın !!! piyasadan çek bu şarkıyı ya da sözlerini değiştir. yarın ahirette hesabını veremezsin. sen dalga geçmek için söylemesen de elalem bunu o amaçla söyler günahı sana yazılır.

doesluck

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Alay filan edilmiyor .. Dumanın ZAMAN Gazetesine Roportajını okursanız Ne Demek İstediklerini Anlarsınız .Bunlar boş işler Müslüman bi ülkede ayetle dalga geçicek kadar salak insanlar yok.

mkayan

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Burada ateistler de bir sürü şey yazıp çizdi kimse onları tartaklamadı. Ateist olduğunu belirten insanların illa ki dinle dalga geçmesi mi gerekiyor? Din ile alay etmeden, inananlarla alay etmeden, onlara küfür etmeden ateist olunmuyor mu? Arkadaşım, hala hedefi şaşırıyorsunuz; kimse inanmıyor diye karışmadık, bilakis biz inanıyoruz diye bize karışıyor Duman grubu veya diğerleri. Bu nasıl bir özgürlük anlayışıdır anlamıyorum, "ben sana istediğim gibi laf söylerim, sen bana bırak laf söylemeyi, kendini bile savunamazsın", böyle bir özgürlük çeşidi mi var?

Ateistler boğazlarına kadar b..ka batmışlar.
Düşünmemişler hiç nerde hata yapmışlar
Hadlerini bilecek elbet bir gün soysuzlar

Yorumsuz.

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259

Seni kartel medyasına benzettim:D:D:D

Yüreğin yetiyorsa alıntı yaptıgın mesajın tamamını alıntılasaydın:D:D:D

Ya acınacak haldesin...

Arkadaşın makaslayıp alıntı yaptığı yorumun tamamı nedir paylaşıyorum sizlerle isteyenler 4 no lu sayfaya gidip bakabilirler.

Önce bu yorum gelir:
beğenen dinler beğenmeyen dinlemez bukadar basit
dinimize küfretti diye ayaklanmaya gerek yok adamlar ateist ise bunu şarkılarında ifade etmişler
siz değilseniz sizde bir şekilde ifade edin ezelim geçelim yutalım politikası bir işe yaramaz

Cevaben şöyle derim:
Elmacık rumuzlu arkadaş senin gibi düşünen başka bir üyeye gereken cevabı vermiştir.

Ama görünen o ki anlayamamışsınız.Daha iyi anlamanız için şöyle yapalaım:

Ateistler boğazlarına kadar b..ka batmışlar.
Düşünmemişler hiç nerde hata yapmışlar
Hadlerini bilecek elbet bir gün soysuzlar

Bakın ben de bir şarkı yazdım ama kendi inandıklarıma göre değil başkasının inandıklarıyla dalga geçerek.

Şimdi hala aynı düşüncelere sahipseniz.At gözlüklerinizi çıkarıp öyle bakmayı deneyin.

gÖRDÜĞÜNÜZ GİBİ MİSAL VEREREK ANLATMAYA ÇALIŞMIŞIM.yANİ FARZEDELİM HESABI..

Ve yukarıdaki arkadaş yorumumu makaslayıp sizleri yanıltmaya ve şov yapmaya çalışmaktadır.

Kendisini DÜRÜST lüğe davet ediyorumm.Allah ıslah etsin.

Serkannd

Profesör
Reaksiyon puanı
10
kaan tangöze hayatı yaşa şarkısındada

''düşünmeden sattın ruhunu bir yalana''

bölümünde elini havaya kaldırıyor

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Selamlar.

Bir kısım kimseler "alay edilmiyor", "röportajda açıklamışlar, okumadan atlamayın" filan demişler. Halbuki zannediyorum kendileri de bizim yazdıklarımızı okumuyorlar. Örneğin:

doesluck dedi ki:
Alay filan edilmiyor .. Dumanın ZAMAN Gazetesine Roportajını okursanız Ne Demek İstediklerini Anlarsınız .Bunlar boş işler Müslüman bi ülkede ayetle dalga geçicek kadar salak insanlar yok

suphi dedi ki:
Adamlar neyi neden yaptıklarını röportajlarında anlatmışlar, zahmet edip okursanız dinle ilgili bir alay veyahut küfür olayının aksine dini yanlış yorumlayanlara ve saptıranlara karşı bir mücadele içinde olduklarını anlarsınız.
Üşengeç arkadaşlar için röportajın ilgili kısmını kopyala yapıştır yapıyorum.Ee okumaya da üşenmezsiniz artık değil mi?

Doğrudur, kendilerince neden yaptıklarını açıklamış olabilirler. Yalnız herhangi bir açıklama yapılmasının illa ki doğru yaptıklarını kanıtladığı sonucuna nasıl vardınız? Sizinki şöyle bir durum; "hmm açıklamışlar, tamam haklılar o zaman".. Bu mudur? Evet kendilerince açıklamışlar ama bu doğru yaptıklarını göstermiyor; bilakis, kendi eleştirdikleri şeyi kendilerinin yaptığını gösteriyor. Sen sözde yanlışı eleştiriyorsun ama bunu yanlış yaparak gösteriyorsun. Yani hatayı hata ile telafi etmeye çalışarak duble hata yapmış oluyorsun.

Bir de son zamanlarda bunu en çok solculardan yahut da ateistlerden duyuyorum. "Dine karşı değiliz, istismar edilmesine karşıyız, kullanılmasına karşıyız". Halbuki bunları söyleyenler, forumda din ile ilgili bir konu açıldığında hemen "oo burası dergah mı" diye celalleniyorlar. Eğer dine karşı değilsen, namaza, duaya neden karşısın? Yani bir şekilde göz boyamayla, "he biz karşı değiliz ama namaz kılmayın, oruç tutmayın, bizim gibi içki için, yoksa siz yobaz mısınız" moduna geçiyorlar. Kısacası tamam dine inanın ama sadece inanın, amel etmeyin. Hatta forumda bir kaç kişi var böyle "ben de müslümanım, sizdenim, ama lütfen dediklerime inanın" diyerek evrim vb şeylerin propagandasını yapan.

Yazık ki, kendisi zeki olduğu halde kendisi kadar veya kendisinden daha zeki bir müslümanın çıkmayacağını zannedenler, bunların hepsinin yutulduğunu ve müslümanların bazı şeylere asla akıl erdiremeyeceğini zannediyorlar. Örneğin mkayan bunlardan biridir; "yorumsuz" diye alıntıladığı mesajların televizyondaki gibi tek taraflı bir "belge" olduğunu zannediyor; "vurdum kaçtım, kimse yaptığım düzenbazlığı anlamaz" zannediyor, ama yine gördüğünüz gibi burası bir forum olduğundan, Zorhak kardeşim 12'den vurmuş kendisini.

TazzzY

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
275
Bu grubu sınıftaki arkadaşlarım dinliyor ben dinlemiyorum ama eğer bu yazılanlar gerçek ise yazıklar olsun şerefsizler zaten şarkıyıda dinledim bi b.k'a benzemiyor

Peter

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
88
Eshefle kınıyorum :icon_-1:

RadioHead

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Ah Ah milletim yabancı diye dinledikleri gruplar dinlerine,ırklarına,ailelerine söver laf yok çıt yok hatta onlar için hayran siteleri kurup başına üşüşürler ve bununla kendi aralarında övünürler.Buraya kadar herşey normal sizin için(!).Ama sonra ülkemizden kendi yağında kavrulan bir grup çıkar ve sadece bir mesaj vermek için kullandığı kelimeler nedeniyle sayfalar dolusu acımasız eleştiriye hakarete maruz kalır.Helal olsun ne diyim.Şimdi bende kafir oldum değil mi??

myefsane

Dekan
Reaksiyon puanı
49
SDN üyeleri olarak buna duyarsız kalmıyacağız. İlgi çekmek istiyorlarsa bunu bu yolla yapmaları çok yazık.

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
Ah Ah milletim yabancı diye dinledikleri gruplar dinlerine,ırklarına,ailelerine söver laf yok çıt yok hatta onlar için hayran siteleri kurup başına üşüşürler ve bununla kendi aralarında övünürler.Buraya kadar herşey normal sizin için(!).Ama sonra ülkemizden kendi yağında kavrulan bir grup çıkar ve sadece bir mesaj vermek için kullandığı kelimeler nedeniyle sayfalar dolusu acımasız eleştiriye hakarete maruz kalır.Helal olsun ne diyim.Şimdi bende kafir oldum değil mi??
Dumanın yaptığı bir yanlış varsa bunu başkalarının yaptığı yanllışlarla kıyaslamanız hafifletici bir sebep olmaz.

Ülkemizin kendi yağında kavrulan duman grubu----demişsin.Hangi yağda kavrulmuşlar söyler misin.Türkiye de rock müzik dinleyen büyük kitleler var da bizim mi haberimiz yok?rock konserlerinde(Türkiye'de)konser alanında binlerce prezervatif bulunuyor sen de böyle bir ahlaki yapıya hitap eden bir grubu bizim yağımızla kavuruyorsun.

Ayrıca bu mesajı yazarak ben de kafir oldum değil mi diyorsun...karar mercii biz değiliz :)

Son sayfalarcax yorum yazılmasının sebebi DUMAN grubu değil Allah'ın kelamını şarkıya alıp orjinalini değiştirmeleridir.

Ve tepkinin kime verildiği değil,niçin verildiği önemlidir.

Bu tepkilerin sayfalarca olması kendi adıma ve ülkem adına sevindiricidir bence...

İSYAN-1

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Neden tarihte her dönem insanların inançlarına saldıran yada küçümseyen insanlar olmuştur anlam veremiyorum??? sanki onlara ne dokunuyosa? herkes kendine bakmalı inanan inanır inanmayan inanmaz ama inanmayanlar ısrarla bu ülkede inananlarla uğraşıyor ama hayat çok kısa hepsinin ebedi hayatı karatoprak olacak bunu anlayamayacak kadar da aptallar...

karcx

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Dumanın yaptığı bir yanlış varsa bunu başkalarının yaptığı yanllışlarla kıyaslamanız hafifletici bir sebep olmaz.

Ülkemizin kendi yağında kavrulan duman grubu----demişsin.Hangi yağda kavrulmuşlar söyler misin.Türkiye de rock müzik dinleyen büyük kitleler var da bizim mi haberimiz yok?rock konserlerinde(Türkiye'de)konser alanında binlerce prezervatif bulunuyor sen de böyle bir ahlaki yapıya hitap eden bir grubu bizim yağımızla kavuruyorsun.

Ayrıca bu mesajı yazarak ben de kafir oldum değil mi diyorsun...karar mercii biz değiliz :)

Son sayfalarcax yorum yazılmasının sebebi DUMAN grubu değil Allah'ın kelamını şarkıya alıp orjinalini değiştirmeleridir.

Ve tepkinin kime verildiği değil,niçin verildiği önemlidir.

Bu tepkilerin sayfalarca olması kendi adıma ve ülkem adına sevindiricidir bence...
İşte cevap budur...
+Bütün Sayılar
:icon_::icon_::icon_:

neydiyaaunuttum

Doçent
Reaksiyon puanı
0
muhahah ayakta alkışlıyorum.

evet farkı gördüm
hiç sanmıyorum ayrıca hani sen gidiyodun niyetin avukatkıkmı yoksa mazlumu oynamakmı
ikisindede nekadar haksız olduğıunuzu herkes görüyo
butarz kişilerin eline vermek gerek diyorum başka bişeyi haketmiyolar :D:D:D

Big

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Çıkıp özür dileseler hani biz aslında böyle demedik ama yanlış anlaşıldı diye herşey biter ama bunlar yedikleri haltı çalıma leke sürmeden temizlemek istiyorlar özür dilemek gururlarına dokunuyor galiba.

emubaltaci

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
129
arkadaşlar karşılıklı tartışmalara girmeyelim lütfen.
benden sonraki bu tip mesajların hepsi silinecektir. (dini görüşlerle ilgili mesajlarda)

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
benden sonraki bu tip mesajların hepsi silinecektir. (dini görüşlerle ilgili mesajlarda)

Bu da psikolojik kilit:)

Konu şekil olarak kilitlenmedi ama yine de kilitli gibi:D

Cem

Profesör
Reaksiyon puanı
0
bu hakketen konuya kilit anlamına gelir ama karşıt görüşte olanların sayısından da, savından da bi cacık olmayacağı aşikar.
neyse,
arkadaşlar,
gelen cevaplardan gayet net anlaşılıyorki, tepki vermek gerek.
şarkı ortada, (bazıları şarkı yok, ne gaza geliyorsunuz da demişti zira)
bunun için bir mesaj belirleyelim ve sony bmg'ye yollayalım.
burada bazılarının 'ne var canım, şarkı işte' demesinin gereksiz olması gibi, konuyu daha fazla uzatmaya da gerek yok.
harekete geçelim,
ustüruplu bir mesaj yazalım ve sony'e ve gönderilebilecek diğer mercilere ve hatta duman'a gönderelim.
yanlış yapıyorsunuz diyelim,
ne dersiniz?

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
bu hakketen konuya kilit anlamına gelir ama karşıt görüşte olanların sayısından da, savından da bi cacık olmayacağı aşikar.
neyse,
arkadaşlar,
gelen cevaplardan gayet net anlaşılıyorki, tepki vermek gerek.
şarkı ortada, (bazıları şarkı yok, ne gaza geliyorsunuz da demişti zira)
bunun için bir mesaj belirleyelim ve sony bmg'ye yollayalım.
burada bazılarının 'ne var canım, şarkı işte' demesinin gereksiz olması gibi, konuyu daha fazla uzatmaya da gerek yok.
harekete geçelim,
ustüruplu bir mesaj yazalım ve sony'e ve gönderilebilecek diğer mercilere ve hatta duman'a gönderelim.
yanlış yapıyorsunuz diyelim,
ne dersiniz?
Çok iyi olur. Güzel bir yazı yazalım, bu konuya koyalım. Göndermek isteyen üyeler mesajı kopyalayıp e-posta atsın Sony'e.

design_man79

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
tabikide onaylamıyorum durumu kabul edilemez bir yöntemle dile getirmelerini ama sanki olanı anlatmışlar gibide gelmiyor değil.
teşbihte hata olmaz derler.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...