Dolar ile işim yok diyen vatandaşın Samsung kullanması...

Özgür Ç..

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,465
kardeşim biz tl ile alıyoruz ya siz niye takıyorsunuz ki doları bizene yani birbinizi yediğinize değer mi...

mapavrili

Profesör
Reaksiyon puanı
1,444
Şükürücüsün diye küçümsemiyor, şükür bu değil diyor. Şu anlaşılsa artık, ayrışmasak keşke.
Siz istediğiniz gibi anlamakta kararlısınız, benim açımdan mevzu kapanmıştır.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ben ne dersem diyeyim kendi bildiğini okuyorsun be amca. Ben şükür nedir bilirim. Sahip olduklarım için "Allah'a" şükrederim ve ülke ekonomisini bu hale getirdiği için "siyasetçilere" kızarım.

Ama sen hepsine şükür diyorsun. Suçluyu aramıyorsun. Şükredin diye sizi geçiştiriyorlar ama kendileri refah içinde yaşıyorlar.
İşte ayrıştığımız asıl nokta bu, sen ekonomi kötü diyorsun bu yüzden Erdoğanı suçluyorsun, ben ise , Erdoğan öncesi ülkemizin ekonomisi iflasın eşiğindeydi bu günlere geldiğimiz için şükrederim.

Ekto02

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,330
Dolarla işim yok diyen vatandaş, elindeki telefonu göstererek “Bak Türk malı” dedi ancak muhabir, “Bu Samsung abi” deyince “Buna Türkiye’de ulaşılıyor. Türk parasıyla aldım” cevabını verdi.

Ya Cidden Diyecek Bişey Bulamıyorum Ne Desem Ağzımda Düğümleniyor Çok Garip Hallerdeyim Ne Desem Cidden Bilmiyorum Çok Tuhaf ?

636405

Doçent
Reaksiyon puanı
493
Gezmeyi, alışveriş merkezine gitmeyi, 2-3 kıyafet almayı bile lüks görüyor bu kesim. Bunları yapabiliyorsan zenginsin, başka bir şey yapmana gerek yok. Fakir olabilmen için acından gebermen lazım artık kriter bu. Neden bilmiyorum ülkede genel olarak eğlenmeye karşı bir ön yargı var. Eğlenmenin zengin işi olduğu nasıl oturmuş kafalarına anlamıyorum cidden.

Başkalarını bilmem de bana o saydıkların lüks valla. Bırak tatili; Üsküdar'da oturuyorum, yanı başımdaki Kadıköy'ü doğru düzgün gezmişliğim yok.

Hiç kıyafet alışverişi de yapmadım. Kıyafet alışverişi nasıl yapılır, alırken nelere dikkat edilir, fiyatları nedir hiç bilmem. Genelde ordan, burdan bi şekilde ulaşılmış şeyler var dolapta. 1-2 pantolon var.

Genelde ekmek arası falan yenir bizim evde.

"Eğlenmeye karşı önyargı" derken neyi kasteddin bilemedim ama dışarda dolaşanları, eğlenenleri görünce canımın sıkıldığı oluyor. Bundan dolayı da pek dışarı çıkmam.

Siz istediğiniz gibi anlamakta kararlısınız, benim açımdan mevzu kapanmıştır.

İşte ayrıştığımız asıl nokta bu, sen ekonomi kötü diyorsun bu yüzden Erdoğanı suçluyorsun, ben ise , Erdoğan öncesi ülkemizin ekonomisi iflasın eşiğindeydi bu günlere geldiğimiz için şükrederim.
Kabul edin etmeyin sizin partinin kemik kitlesi bunlar.

"Ay'a yol yapacağız desek inanacak seçmenimiz var"

Albayrak, "Ay'a yol yapacağız desek inanacak seçmenimiz var"
20 yıllık iktidar hakkını başka partiye verseydiniz bunlardan iyi yönetirdi. Koalisyonla yönetenlerle kıyaslamak hata.

Koalisyonla yönetenler veya 1-2 dönem yönetenlerin zamanında ekonomi -1 ise. 20 yıllık iktidarın eseri -3

Bu iktidar ülkeye ne kattı desek. Marmaray, bilmem kaçıncı padişah köprüsü, otoyol, hastane gibi tüketim araçları sayarsınız. Vatandaş bunları kullanırken parasını harcar.

E millet telefona da para harcıyor. O da icraat olarak sayılsın o zaman.

En önemli nokta olan üretim adına hiçbir şey yok. Para kazanmak isteyen birisine ne gibi bir çözüm yapmışlar? Hiçbir şey.

Bu iktidar artık yıpranmıştır. Üretim yapma gibi bir dertleri zaten yok ama isteseler de bu yıpranmış kafayla bir şey üretemezler.

2018'deki kek vaadini bile yerine getiremeyen bir iktidardan bahsediyoruz.

Son düzenleme:

CtrlEnter

Doçent
Cezalı
Reaksiyon puanı
886
Kusura bakmayın da asıl cahillik, çöp diye damgaladığımız bir telefonu bile üretemeyen gençlerin, bu adama laf söylemesidir.
Utanmanız gerekir..
Yoksa doların 1-2 ₺ olduğu günleri de biliriz, ne kadar polis arabası varsa yakıldığı, devlet kurumlarının camının çerçevesinin indirildiği, belediye otobüslerinin içinde müşteri varken dahi taşlandığı günler.. Ekonomiyi doları düşünerek yapılmıştı değil mi..

635883

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10,503
En sinir olduğum muhabbet "dolarla işim yok" kardeşim senin aldığın en basit örnek olarak kola diyelim Türk markası mı değil. Türk markası olan kolada var ona lafım yok ancak adam dolarla işim yok diyip gidip CocaCola marka kola alıyor. Denecek bir şey yok cahillik kötü.