KindElephant480
Asistan
- Reaksiyon puanı
- 44
Bundan 9 ay önce bir dizüstü bilgisayarda (Bir Laptop'un Bip Sesi Çıkarabileceği Nasıl Anlaşılır? isimli konuyu açtıran dizüstü bilgisayar) sistem hoparlörü ile basit melodiler çalmak istiyordum. Bu iş için Windows 10'a BeepXP64 isimli bir sistem dosyası (sistem hoparlörünü kullanan bir sistem dosyası) yükledim ama sistem hoparlörü kılını bile kıpırdatmadı. Sorunun Windows 10'dan kaynaklı olabileceğini düşünüp Lubuntu ile denedim ama sistem hoparlörü bana mısın demedi. Blacklist.conf dosyasını Nano ile düzenledim, UEFI'Yİ kapattım, tüm bunlara rağmen sistem hoparlörü bip sesi çıkarmakta ısrar ediyor. Bu sorunu çözmek için ne yapmalıyım? (Dizüstü bilgisayarımın anakartında sistem hoparlörü (buzzer) bulunduğunu biliyorum. Ayrıca sistem hoparlörü basit melodileri çalabilecek kapasitede. Sistem hoparlörü bozuktur desen BIOS menüsünde (yanlış bir tuşa basınca) ve açılışta (batarya zayıf iken) bip sesi geliyor. Normal hoparlöründen bip sesi çıkarıyordur desen Windows'ta bip sesi çıkarabilen iki bilgisayarı inceledim, dizüstü bilgisayarımdaki belirtilerden onlarda da var.)
Resimdeki gibi sistem hoparlörü aygıt yöneticisinde gözüküyor.
Resimdeki gibi sistem hoparlörü aygıt yöneticisinde gözüküyor.