[COVID-19] Yeni Koronavirüs Hakkında (Sürekli Güncel)

Görkeem

Profesör
Reaksiyon puanı
3,389
Konu başlığı düzenlenmeli diye düşünüyorum

Akkara

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,393
COVID-19 hastası Dr. Yale Tung Chen'in virüs günlükleri:
35 yaşındaki doktor İspanya'da yaşıyor ve koronavirüs ilerledikçe Twitter hesabı üzerinden gelişmeleri ve akciğerler ultrasonlarını takipçileriyle paylaşıyor, semptomlardan bahsediyor.

# COVID tanısından sonraki
1. gün: Boğaz ağrısı, baş ağrısı (güçlü!), Kuru öksürük ancak nefes darlığı değil. Akciğer US* anormallikleri yok.
2. gün: Daha az boğaz ağrısı, öksürük ve baş ağrısı (Tanrı'ya şükür!), hala nefes darlığı veya plöritik tipte göğüs ağrısı yok. #POCUS güncellemesi: küçük bilateral Plevral Efüzyon (Plörezi), kalınlaşmış plevral çizgi & bazal b-çizgileri (plaklar).
3. gün: Boğaz ağrısı / baş ağrısı yok. Dün öksürük günüydü, hala nefes darlığı / göğüs ağrısı yoktu. İshal başladı, iyileşen öksürük. #POCUS güncellemesi: benzer efüzyon, daha az kalınlaşmış plevral çizgi + b-çizgisi yok (plaklar).
4. gün: Daha fazla öksürük ve yorgunluk (çok kötü), hala nefes darlığı & göğüs ağrısı yok. #POCUS güncellemesi: Çözünürlükte sağ taraf, Sol tarafta daha kalın bir plevral çizgi + 2 subplevral konsolidasyon.
5. gün: (An itibariyle yaklaşık 10 saat önceki paylaşımı) Daha az öksürük ve yorgunluk, hala nefes darlığı & göğüs ağrısı yok. #POCUS güncellemesi: Subplevral konsolidasyonlar her iki posterior alt lobda da bilateral yayıldığından efüzyon çözüldü. Dün HCQ'ya** başlandı.

*Objectives Ultrasonography (US): primer Sjögren sendromunda (pSS) başlıca tükürük bezlerinin (SGs) eko-yapısal anormalliklerini tespit etmek için duyarlıdır.
**Hydroxychloroquine (HCQ): Diğerleri arasında Plaquenil markası altında satılan hidroksiklorokin, belirli sıtma türlerinin önlenmesi ve tedavisi için kullanılan bir ilaçtır. Özellikle klorokin duyarlı sıtma için kullanılır. Diğer kullanımlar arasında romatoid artrit, lupus ve porfiri kutanea tarda tedavisi bulunur. Ağız yoluyla alınır.
***Virüs günlükleri çeviri yapılmıştır.

Son düzenleme:

beleşadam

Profesör
Reaksiyon puanı
907
Tedbirler daha fazla arttırılmalı, 5 kişiye yükselmiş ayrıca azönce ölü sayısı 4.7 bindi nasıl 5 bin olmuş.

Creative

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
17,382
ETAvOzoX0AIoMxb.jpeg

Akkara

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,393
"EBOLA'DAN ÇOK DAHA KÖTÜ"

Ebola'yı keşfeden Belçikalı bilim insanı Peter Piot, Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve Türkiye dahil birçok ülkede yayılmaya başlayan yeni tip koronavirüs (COVID-19) salgınıyla ilgili çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

"Bugünkü durum, Ebola'dan çok daha kötü. Ebola, bulaşması için çok yakın temas gerektiriyordu. Yani bu kelimenin tam anlamıyla birisiyle konuşarak yakalayabileceğiniz bir şey, bu da diğer virüsler için geçerli değil"

bilexsamet

Profesör
Reaksiyon puanı
2,415
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de 6. koronavirüs vakasının tespit edildiğini duyurarak uyarılarını tekrarladı:

"LÜTFEN 14 GÜN KURALINA UYUN"
"Umreden yeni döndüyseniz 14 Gün Kuralına uymanızı ısrarla istiyoruz. Son bir hafta içinde dönen bir yurttaşımızın testi maalesef pozitif çıktı. Yeni vakalardan endişeliyiz. Lütfen ziyaretçi kabul etmeyin. Sağlık taramasından geçmiş olmak sıfır risk anlamına gelmez."

IMG_20200315_005036.jpg

MrtAltg

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
12,109

Creative

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
17,382
Kültür ve Turizm Bakanlığı, bakanlığa bağlı tüm kütüphanelerin 16-30 Mart arasında okuyucu hizmetlerine kapatılacağını açıkladı.

Creative

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
17,382
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: "Yeni tip koronavirüsle ilgili Bakanlığımızda bir koordinasyon ve destek merkezi kurduk. 24 saat hizmet veriyor." dedi.

Creative

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
17,382
İspanya'da yeni tip koronavirüs teşhisi konulan hastalarda ölü sayısı 288, vaka sayısı ise 7 bin 753'e çıktı. Ülkede, Kovid-19 ile ilgili açıklanan günlük verilerde bu zamana kadarki en yüksek artış oldu.

Creative

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
17,382
İngiltere’de hayatını kaybedenlerin sayısı 21’e yükselince koronavirüs paniği arttı. 93 yaşındaki Kraliçe Elizabeth ve 98 yaşındaki eşi Prens Philip de çalışanlarıyla birlikte Buckingham Sarayı’nı terk etti.

Akkara

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,393
15 dakikada sonuç veren yeni koronavirüs testi geliştirilmiş.

Akkara

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,393
İtalya'da COVID-19 salgınından en fazla etkilenen Lombardiya bölgesindeki bir anesteziyoloji uzmanı olan Dr. Maurizio Cecconi, bugün tüm dünyayı şu sözlerle uyardı:

"İlk yoğun bakım vakamız 20 Şubat'da atipik zatürre ile başvuran 30 yaşlarında herhangi bir seyahat hikayesi olmayan bir erkekti. Bunun ardından sadece 24 saat içinde test edilen 36 kişi daha pozitif sonuç aldı. İlerleyen günlerde yoğun bakım ihtiyacı olan vaka sayısı birden katlanarak ilerledi."

"Şu an bölgede 4 bini aşkın yoğun bakım ihtiyacı olan vaka varken bizim yatak kapasitemiz sadece 700-800 civarında. Üstelik bu yataklar normal zamanda neredeyse dolu. Şu anda ihtiyacı olan herkese yoğun bakım yatağı vermeye çalışıyoruz ancak ek yardım olmazsa, gelecek hastalarla birlikte yakın zamanda dizlerimizin üstüne çökeceğiz. Sakın bu salgını küçümsemeyin. Bu grip değil. Bu ciddi. Hazır olun!"

TRTURKEYTR

Profesör
Reaksiyon puanı
2,372
Türkiye'de ki vaka sayısı 18'e yükseldi.

M

Murat Burç

SDN Okuru
Alın size bir durum değerlendirmesi benden.

3 haftalık üniversite ve 2 haftalık lise ve altı tatili bugün başladı. Daha 1 hafta önceden böyle olacağını tahmin ediyordum. 1 ay tatil bekliyordum ama. 3 hafta oldu.

İtalya işi ciddiye almadı. Teşbihte hata olmaz. Sıçtılar sıvamamaya çalışıyorlar. Millet patır patır ölüyor daha da ölecek.
İspanya daha önceki günlerde OHAL ilan etti. Sıçtılar sıvayacaklar.

Fransa'dan ses çıkmıyor.
Bu hastalık seyri kişiden kişiye değişen bir hastalık. Daha çok katolizör gibi. Hastaysan, sistemin zayıfsa, risk grubundaysan çok daha hızlı göçertiyor.

Almanya aşırı yaşlı. Avantajları yüksek refah seviyesi ama onlar da patır patır dökülecek.

İngiltere için sürekli güneş batmayan ülke goygoyu yapılıyor. Adamlar bir brexit için felç oluyorlardı. Şimdi de diyorlarki millet bağışıklık kazansın. Bunun tercümesi halka para harcayamayız kraliçenin değerli kalçaları paraya ihtiyaç duyuyor. Yaşlılar ölsün.
Bağışıklık falan kazanılacakmış. Oldu canım. Ki bazıları da hastalığa vucüdün bağışıklık kazanamadığını söylüyor.

Gelelim Türkiye'ye. Hala ekonomik ve itibar kaygıları halkın sağlığının önünde.

İki üç tane şımarık üniversiteli kız ve onların arkasında köpek olup salya akıtan zibilyon tane zibidi erkek Starbucks'da karamel macchiato(macchiatoyu tabiki yazmadım internetten kopyaladım) içecek diye , şuurunu kaybedip, algılarını kapatıp markete saldıran malum kitlenin gönlü hoş olsun diye AVM'ler(göstermelik açılış kapanış saatlerını 12-20'ye çektiler daha fazla kişi toplansın daha hızlı hasta olsunlar diye),(bu stok meselesi başlayınca gidip kahve aldım. Kahvesiz baya baya çıldırma aşamasına geliyorum. :D)

Bir ayağı çukurda olası salgın hastalıkta ahirete premium bileti olan aksi yaşlılarımız din elden gidiyor diye sokağa çıkmasın diye camiler

ve bilmem bilumum sebepten ötürü kamu kuruluşları ve özel sektör şirketler kapatılmadığı için. Malum virüsü kökünden yiyeceğiz. Kökünden. :D

Alın size gelecek tahmini. Okulların ilk tatil edildiği perşembe günü sadece 1 vaka vardı.
Bugün tam 4 gün geçti. 18 vaka var. 18 vaka. 8'i birbiri ile ilişkili. Diğer 10'u? Düşünün daha kaç tane Wuhan corona virüslü arkadaş etrafımızda dolaşıp can almak için bekliyor.
Benim için hava hoş her ne kadar hiç sigara içmeyen biri olarak faranjit, bronşit ve sinüzit gibi nefes konusunda çıldırtan uyutmayan ne kadar hastalık varsa geçirmiş olsam da ve de bu corono en çok akciğere ve solunum yollarına nüfuz etse de 90 kiloluk genç bir ayıyım adeta ve en kolay atlatabilecek insanlardan biriyim.
Bu hastalığı ciddiye almayanlar. Ölümlerden dolayı sorumludur, vebal altındadır.

Bakın avm saatleri daraltıldı demiştik. Yaşlılar için bir kaç gelişme de yapıldı. Barlar kapatıldı. Yavaş yavaş anlıyorlar.7

Avmler kapatılacak(starbuckdan kahve içemediğiniz için üzgünüm kızlar). Kamu kurumları kapatılacak. Kahvehaneler kapatılacak. Mühim sektörler dışında özel işletmeler ya kapatılacak ya da ağır denetim altına girecek. Muhtemel OHAL bekleyin çünkü Cumhurbaşkanlığı kararnameleri ohal dışında kişisel hak ve özgürlükleri kısıtlayamaz. Hak ve özgürlüklerin kısıtlanması ve seri hareket edilmesi için yetkinin yasamadan yürütmeye geçmesi onun için de ohal gerekiyor. Bana kalsa sıkıyönetim yapın salın TSK personelini sahaya. Uymayanı vurun. Şuan OHAL için zemin var. Çünkü anayasada ohal için salgın hastalık ibaresi geçiyor. Bizim de bağlı olduğumuz DSÖ pandemi yani küresel salgın ilan etti. Yani tam OHAL'lik durumdayız.

Eğitim öğretim dönemi bitti. YKS iptal, yaz stajları, yaz okulları iptal.

Diyorlarki yaz gelecek virüsün etkisi kırılacak. Kütahya'dan anlık bildiriyorum. Lapa lapa kar yağıyor.

Arkanıza yaslanın uçuşa geçiyoruz.

drocco

Profesör
Reaksiyon puanı
991
Bence aşısını bulurlar hatta bulmuşlardır bile biraz daha artsın sonra satışa sürerler.

bilexsamet

Profesör
Reaksiyon puanı
2,415
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca:
"Bugün 29 yeni tanı kondu. Yeni tanı konanlarla birlikte toplam hasta sayımız 47 oldu. Son 29 vakanın tamamı doğrudan veya dolaylı olarak ABD, Ortadoğu ve Avrupa temaslıdır, 3’ü Umreden döndü. Yurt dışı teması risk olmaya devam edecek. Tedbirleri sıkı uygulayalım."

IMG_20200317_000613.jpg

Cvnmrt

Dekan
Reaksiyon puanı
3,942
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca:
"Bugün 29 yeni tanı kondu. Yeni tanı konanlarla birlikte toplam hasta sayımız 47 oldu. Son 29 vakanın tamamı doğrudan veya dolaylı olarak ABD, Ortadoğu ve Avrupa temaslıdır, 3’ü Umreden döndü. Yurt dışı teması risk olmaya devam edecek. Tedbirleri sıkı uygulayalım."

Ekli dosyayı görüntüle 89959

Dün 18 bugün 47 yarın kaç olur kim bilir şu virüsü ciddiye almayan kitle umarım artık bir şeylerin farkına varır

Creative

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
17,382
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Koronavirüs tedbirleri kapsamında 3 bin 614 Türk vatandaşının 9 Avrupa ülkesinden bu gece yarısına kadar getirileceğini açıkladı. Gelenler, İstanbul ve Kocaeli'deki yurtlarda karantinaya alınacak.

Creative

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
17,382
ETTZR4LXkAIOUO7.jpg

Teyit.org'tan alıntıdır.

drjacob

Profesör
Reaksiyon puanı
770
sokağa çıkma yasağı gelmesin gerisi çözülür

Creative

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
17,382
Corona virüs salgını nedeniyle ülkemizde evden çalışanların oranı yüzde 44'e ulaştı.