Chrome rekor kırdı! (Chrome-Opera-Firefox-Dragon testleri) 07.03.2010

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Blackout
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Blackout

Dekan
Reaksiyon puanı
383
Merhaba arkadaşlar,
Normalde kendi sistemimde basitçe bir test yapıp sonuçlarını yeni konu açarak paylaşmam ancak öylesine yaptığım bir test esnasında, Chrome son Dev sürümüyle öyle bir puan aldı ki kendimi Operacılara karşı sorumlu hissettim.:tongue:

Öncelikle sistemimi belirteyim;
İşlemci:C2D E8400 (4.20 ghz'e oc'lu.)
Vga: Nvidia 8800 gt (saat hızları sırasıyla çekirdek-shader-bellek 700-1750-2000)
İşletim sistemi: Windows 7 Ult. Rtm 32-bit

Tarayıcılar: Chrome 5.0.342.2 Dev, Opera 10.50 Build 3298 Beta, Comodo Dragon 1.0.0.10 ve Firefox 3.7 Alpha 2 olması gerekiyordu ama Firefox yine beni yanıltmayarak testi tamamlayamadı malesef, 3.6'yı da hiç teste katıp ezilmesini istemedim:))

Beta ya da Dev ayrımı yapmadan, en son sürümleri test ettim.

Test sonuçları şu şekilde; (Chrome 3.0.195.3 sürüm numarasıyla görünen tarayıcı esasında Comodo Dragon 1.0.0.10. O da chromium tabanlı olduğu ve Peacekeeper tanımlayamadığı için o şekilde görünüyor.)

3466wih.jpg

Bu arada hile olmadığına emin olmanız için Peacekeeper link'ini de veriyorum.

http://clients.futuremark.com/peacekeeper/results.action?key=369Z

Chrome bu Dev sürümüyle Opera 10.50'ye bile büyük fark atarak inanılması güç bir rekor kırdı. Hatta öyle ki, Peacekeeper fastest system rekorunu bile neredeyse 1000 puanla geçip liderliğe oturmuş vaziyetteyim.:devil2:(henüz güncellenmedi)

Biliyorum, alınan puan sistemden sisteme değişiyor cevapları gelecek.
Ancak arkadaşlar böylesi bir fark oluşması yakın hızdaki 2 tarayıcı için normal karşılanmaz herhalde.:) Ayrıca şunu da belirtmeden geçemeyeceğim; Test sonuçlarına göre daha düşük puan almasına rağmen Comodo Dragon da bana kendi sistemimde Opera'dan daha hızlıymış gibi geliyor.
Anlamış değilim açıkçası.

Son olarak ben hâlâ ağırlıkla Firefox kullanan biriyim ve bu testi sadece fikir olması açısından yaptım. Yorumlarımızı buna göre yapalım arkadaşlar.:flowers:

jungeman

Profesör
Reaksiyon puanı
67
Testi fikir olması açısından yapmışsın iyi güzel. Fakat bence apaçık ortada.

Bağırıyor Chrome sana. Beni seç beni diye. Hala anlayabilmiş değilim Firefox kullanma sebebini.

WhiteHawk

Profesör
Reaksiyon puanı
43
Herkes chrome diyor ama inanın ben kullanamıyorum.Normalde İnternet explorer da 24 olan ping süresi chromeda 523.O yüzden İnternet explorera devam.

Cloakengaged

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
147
Bende de 155 puan önde Opera'dan..

Blackout

Dekan
Reaksiyon puanı
383
Testi fikir olması açısından yapmışsın iyi güzel. Fakat bence apaçık ortada.

Bağırıyor Chrome sana. Beni seç beni diye. Hala anlayabilmiş değilim Firefox kullanma sebebini.

Yok o kadar değil. İnternet alışkanlıklarım sebebiyle sıklıkla Firefox kullanıyorum ama mesela bu ileti Chrome'dan.:)

Kod:
Bende de 155 puan önde Opera'dan..

5.0.342.2 Dev sürümde test yaptınız mı?

Ay Parçası

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Firefoxs tan başkası yalan crome bahane firefox şahane.

Cloakengaged

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
147
Evet..
Google Chrome 5.0.342.2
Opera 10.50 Build 3296

1ruby1

Profesör
Reaksiyon puanı
38
Bende de en iyisi Chrome..

ismailceylan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
ilk çıktığı günden beri chrome plus kullanıyorum çok çok memnumum bi de arada bir çökme hatası vermese on numara olacak ama o kadar kusur kadı kızında da olur diyip aldırmıyorum:D

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
Amaç Sadece Hız ise Belki Chrome Belki Opera Diyebilirdim Ama Ama Hepsi İçin Firefox Diyorum . Bu Kadar uyarlanabilir , Özelleştirilebilir , Kişiselleştirelibilir Ve Sınırsız Eklenti Desteği Varken Firefox'tan Vazgeçilmez

Ama Tarayıcıyla Sadece İnternette Sörf Yaparım Başka Bişey le işim Olmaz Diyenler

Chrome Veya Opera Deneyebilir !

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
chrome 4 le birlikte vaz geçilmezim oldu..

zehir_hafiye

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Chrome'u bir de Facebook'ta görün anlatılmaz yaşanır sörflerde firefox facede chrome kullanmaya devam.

AKUMA

Asistan
Reaksiyon puanı
3
chrome hız konusunda bir numara hemde adres çubuğuna entegre arama motoru özelliği süper

qKTe

Profesör
Reaksiyon puanı
32
Hep demişimdir Google Chrome diye.

Neanderthal

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Chrome ve Firefox kullanıyorum zaten canım hangisini isterse :)

StryKer

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Chrome suz bi hayat düşünülemez :D hızlı sade hafif estetik... her eve lazım :D

SwateR

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
662
chrome hız konusunda bir numara hemde adres çubuğuna entegre arama motoru özelliği süper

En sevidiğim özelliği benimde bu.Hatta başka tarayıcı denemeye kalktığımda, gidip adres çubuğuna arayacağın kelimeyi yazıyorum.Doğal haliye 404 Not Found :D

Ayrıca chrome'un sade oluşu,testlerdeki gibi hızlı oluşu ve 4.0 stabil sürümüyle beraber gelen eklentiler sayesinde kesinlikle vazgeçilmez tarayıcım :)

Hello Kitty.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
104
FF 4.0 bir çıksın :) kızıl tilki yakacak hepinizi :D

Pupilla

Dekan
Reaksiyon puanı
139
amaç sadece hız ise belki chrome belki opera diyebilirdim ama ama hepsi İçin firefox diyorum . Bu kadar uyarlanabilir , Özelleştirilebilir , kişiselleştirelibilir ve sınırsız eklenti desteği varken firefox'tan vazgeçilmez

ama tarayıcıyla sadece İnternette sörf yaparım başka bişey le işim olmaz diyenler

chrome veya opera deneyebilir !

+99999999.......

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
Şuan kullanıyorum , Google yine fark attı :D Opera da hala konuşuyor en hızlı benim diye :D

Blackout

Dekan
Reaksiyon puanı
383
Merak ediyorum, Chrome'un bu en son dev sürümüyle birlikte yapılan bir testte, hâlâ Opera'nın daha yüksek puan aldığı bir sistem var mı?:)

Immune

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Sabaha kadar hızlı olsa ne olur, her çıktığımda site geçmişi ve tüm çerezleri kaldırma gibi bir ayarı olmadıktan sonra :)

Hız konusunda tarayıcılar arasında gözle görülür bir fark olduğunu düşünmediğimden ve yukarda bahsettiğim özelliğinin kullanışlılığından dolayı Firefox'tan şaşmıyorum.

EnziM

Doçent
Reaksiyon puanı
17
Sabaha kadar hızlı olsa ne olur, her çıktığımda site geçmişi ve tüm çerezleri kaldırma gibi bir ayarı olmadıktan sonra :)

Hız konusunda tarayıcılar arasında gözle görülür bir fark olduğunu düşünmediğimden ve yukarda bahsettiğim özelliğinin kullanışlılığından dolayı Firefox'tan şaşmıyorum.

Bahsettiğin özellik geliştirici sürümünde var.

Immune

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Bahsettiğin özellik geliştirici sürümünde var.
Var ama işe yaramıyor.Ya da sanırım yalnızca çerezleri siliyor.4-5 kere denedim, her denediğimde de bir önceki oturumda girdiğim siteler görünüyordu.

EnziM

Doçent
Reaksiyon puanı
17
Bilmem ben Chromium kullanıyorum gayet güzel çalışıyor.

axilik

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Firefox batana kadar ya da daha iyisini (FF 4.0) çıkarana kadar en iyisi FF 3.6 :D(Eklentileriyle tabii;)

MaviAteş

Doçent
Reaksiyon puanı
24
Her şey hız değildir. Kullanışlılık daha önemli. Sonuçta hız diye ölçtüğünüz şey, gözle görülemeyecek kadar az farklar.

En kullanışlı hangi tarayıcı diye test yapan bir site var mı? Olamaz tabi ki, çünkü kullanışlılık herkese göre değişen bir şeydir.

Firefox daha çok kişiyi ortak noktada buluşturduğu için bir numar o. Bence peşinden de Chrome gelir, sonra Opera.

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
chrome bu hızla bu gidişle çok toz yutturur diyer tarayıcılara çook..:D

Champion78

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
43

adres çubuğuna entegre arama motoru opera'nın 8-9 sürümünden beri var, hatta kendiniz de ekleyebiliyorsunuz. mesela "g deneme" yazınca google da "y deneme" yazınca yahoo da vs. hatta ben face için bile yaptım :D "f email" yazınca facebook da arıyor, imdb falan da koydum gayet güzel :D

Test sonuçlarına gelince, daha önce de söyledim ki bu dev sürümü :glare: yani final sürüme gittikçe içerik şişecek ve yavaşlamalar söz konusu olacak hem de aşırı bir şekilde :) Opera pre alpha dan beri aşağı yukarı her sürümü kurdum ve neredeyse hepsinde test yaptırdım, her seferinde 5-10 puan azaldı. final sürümde de epey azalmış göründü :) bu arada şunu da unutmamak gerekir ki microsoftun berbat tarayıcısı ie yüzünden peacekeeper grafik testlerini sonuca yansıtmıyor :cursing: her neyse en yavaş tarayıcı bile olsa Opera'dan vazgeçmem :)