Dünyanın En Hızlı Tarayıcısı Olduğu Tescillendi!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ANNE
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

volkanos

Profesör
Reaksiyon puanı
138
iddialıyım dünyanın en hızlı tarayıcısı orca browserdir.dünyanın en hızlı internet tarayıcısına son noktayı koyuyorum dünyanın en hızlı tarayıcısının orca browser olduğunu anlayacaksınız işlevsel demiyorum en hızlı tarayıcı orca browserdir diyorum denemesi bedava.

buyrun adress http://www.orcabrowser.com/

orca browser varken kimse aksini iddia edemez varsa orca browserden daha hızlı tarayıcı müzakere edelim.
yani kısacası orca browser en hızlı tarayıcıdır tüm testleri yaptım orca browser kadar hızlı tarayıcı görmedim.

tolgasal

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Site browser'ı firefox olarak tanıdı. Son sürümü tanısa iyi :)

Testlerin ne kadar güvenilir olduğu ortada. Kullanım olarak hızı farkediliyor.

b6re44.png

Pupilla

Dekan
Reaksiyon puanı
139
Site browser'ı firefox olarak tanıdı. Son sürümü tanısa iyi :)

Testlerin ne kadar güvenilir olduğu ortada. Kullanım olarak hızı farkediliyor.

b6re44.png

orcayı firefox olarak tanıması doğal çünkü orca firefox tabanlı:rolleyes:

volkanos

Profesör
Reaksiyon puanı
138
evet firefox tabanlı firefox eklentileride kuruluyor ama ben fdirefox eklentilerini orcada nasıl kullanılacğaını göremedim bilginiz varmı .yani dediğim kadar hızlımıymış orca?

tolgasal

Profesör
Reaksiyon puanı
18
orcayı firefox olarak tanıması doğal çünkü orca firefox tabanlı:rolleyes:

Tabanı önemli değil. Sonuç itibari ile bu tarayıcı firefox değil. Kodlarından en ufak bir versiyon farkını bile tanıyan site bunun firefox olmadığını neden anlayamıyor.

tolgasal

Profesör
Reaksiyon puanı
18
evet firefox tabanlı firefox eklentileride kuruluyor ama ben fdirefox eklentilerini orcada nasıl kullanılacğaını göremedim bilginiz varmı .yani dediğim kadar hızlımıymış orca?

Valla siteye göre değilmiş. Ben sitenin yalancısıyım. Chrome gene fark attı :)

volkanos

Profesör
Reaksiyon puanı
138
ben benchmark sitelerine pek güvenmiyorum benim için sayfaların açılış hızları önemli.

tolgasal

Profesör
Reaksiyon puanı
18
fakat bizi kendi testlerimiz bağlamalı

Bende onu anlayamadım. Tüm testlerde firefox 3. oluyor. Hatta büyük farklar yiyor. Uzman arkadaşlarımız ayrıntılı açıklama yapıyor, mozilla evet öyle demiş. 1 haftadır neredeyse hepsini tüm gün kullandım gözle gördüğüm firefox'un daha hızlı olduğu. Özellikle sık kullandığım sitelerde.

Ya bende bir algı problemi var ya da dedikleri gibi sunucular firefox'a benim sistemimde kıyak geçiyorlar :D

Blackout

Dekan
Reaksiyon puanı
383
Bu defa en hızlı sıfatını gerçekten hak ediyor. Evet şu an en hızlı tarayıcı kesinlikle Opera'dır. Ancak Chrome'la arada çok fark olmadığını da belirteyim. Kendi sistemimde yaptığım test sonuçları şu şekilde; (daha önce paylaşmıştım)

Opera 10.51.1513 RC3 vs Chrome 5.0.356.2 Dev vs Firefox 3.6

157en3b.png

ufukcoskun

Dekan
Reaksiyon puanı
104
Firefox çok geride kaldı :). Bu hız savaşı bizim işimize çok yarayacak :)

tolgasal

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Bu defa en hızlı sıfatını gerçekten hak ediyor. Evet şu an en hızlı tarayıcı kesinlikle Opera'dır. Ancak Chrome'la arada çok fark olmadığını da belirteyim. Kendi sistemimde yaptığım test sonuçları şu şekilde; (daha önce paylaşmıştım)

Opera 10.51.1513 RC3 vs Chrome 5.0.356.2 Dev vs Firefox 3.6

157en3b.png

Blackout,

Peki bu aynı tarayıcının testlerde aldığı puan farkı neden kaynaklanıyor. Gördüğüm kadarı ile işlemcimiz aynı.

ANNE

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
75
Puanını artırmaya devam ediyor. En son 13 bin küsur

2cxvsds.jpg

Cloakengaged

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
147
Peki bu aynı tarayıcının testlerde aldığı puan farkı neden kaynaklanıyor. Gördüğüm kadarı ile işlemcimiz aynı.

tüm donanımdan fark ediyor ram,işlemci,grafik kartı, işletim sistemi vs..
firefox veya orcadan aldığınız hızda ping sürelerinden olabilir..
mesela ben kendi sistemimde yaptığım teste facebook anasayfasını en hızlı ie8 açıyor..

Blackout

Dekan
Reaksiyon puanı
383
Blackout,

Overclock farkıdır muhtemelen. Test esnasında saat hızım kaçtı hatırlamıyorum ama, 4.05-4.4ghz arası kullanırım ben sürekli. Vga'da büyük fark oluşturabilir, (özellikle grafik puanlarında) 8800 gt kullanıyorum (720-1800-2010)

Bu 12k alan eleman aynı testi Chrome'un son dev sürümüyle yapmış olsa, geçemese bile eminim yine 12k civarı alacaktır. Chrome 5 nihai sürüme ulaşmadan çok iddialı konuşmamak lazım derim.

Edit: Yok ama olmuyor böyle. Opera 13k almış güzelde aynı sistem de diyorum ki ona yakın puan alan bir Chrome da var. Şimdi ver bana bir Core i7 980, bir de sli ya da cf bir sistem bak bakalım nasıl indiriyorum Opera'yı.:)

tolgasal

Profesör
Reaksiyon puanı
18
tüm donanımdan fark ediyor ram,işlemci,grafik kartı, işletim sistemi vs..
firefox veya orcadan aldığınız hızda ping sürelerinden olabilir..
mesela ben kendi sistemimde yaptığım teste facebook anasayfasını en hızlı ie8 açıyor..

O zaman bu kadar hız çılgınlığına gerek yok. 4 gb ram ve e8400 işlemci var. Ki ekran kartım 1 yıl öncesinin hatırı sayılır kartlarından idi. Ne sistemler var. Almayayım kalsın...

Not: SDN ve gazetelerde en hızlı firefox açılıyor. Gmail de ise doğal olarak chrome...

Pupilla

Dekan
Reaksiyon puanı
139
opera ve chrome sayfaları ilk açarken en hızlı. ancak bir sayfaya ikinci defa ve sonraları girmek istediğinizde ise en hızlısı firefox. ayrıca eklentilerle beraber en kullanışlı tarayıcı da firefox. bu da neden ieden sonra dünyada firefox kullanıdığının sebebi

tolgasal

Profesör
Reaksiyon puanı
18
opera ve chrome sayfaları ilk açarken en hızlı. ancak bir sayfaya ikinci defa ve sonraları girmek istediğinizde ise en hızlısı firefox. ayrıca eklentilerle beraber en kullanışlı tarayıcı da firefox. bu da neden ieden sonra dünyada firefox kullanıdığının sebebi

Demek istediğimde bu idi. Chrome ve opera aynı sayfayı ikinci kere açtığınızda ilk açmadan farklı olmuyor. Firefox ise sadece sayfaya son eklenenleri görüp açıyor. 2. ve sonrasında açılan sayfalarda bariz bir fark var.

Cloakengaged

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
147
Firefox ise sadece sayfaya son eklenenleri görüp açıyor. 2. ve sonrasında açılan sayfalarda bariz bir fark var.

bende opera daha hızlı açıyor. ilk açmadan farklı oluyor.
mesela anasayfayı açarken 1 sn bile sürmüyor birtek sağ taraftaki son başlıklar listesi güncelleniyor..

PylsWeb

Profesör
Reaksiyon puanı
16
Opera 10.50 ile yapmışsın 10.51 ile tekrar denermisin ? :)

Blackout

Dekan
Reaksiyon puanı
383
hahah:D eline sağlık h@y@let:tongue:
Malesef bu sonucu istemiyor olsam da, bende Opera 10.51 Chrome'un az da olsa önünde. İstememe nedenim, sonuç olarak 2. kere nihai sürüme erdirilecek bir tarayıcı ile bir Dev sürümün kıyaslanıyor olması. (bir Firefox kullanıcısı)

Gaza geldim bir test daha yapayım ben.:devil:

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
hahah:D eline sağlık h@y@let:tongue:
Malesef bu sonucu istemiyor olsam da, bende Opera 10.51 Chrome'un az da olsa önünde. İstememe nedenim, sonuç olarak 2. kere nihai sürüme erdirilecek bir tarayıcı ile bir Dev sürümün kıyaslanıyor olması. (bir Firefox kullanıcısı)

Gaza geldim bir test daha yapayım ben.:devil:
Blackout forumu test manyağı yaptın :D

tolgasal

Profesör
Reaksiyon puanı
18
O değilde bazı sitelerde Firefox kullanım oranı IE'yi geçmiş görünüyor. Bugün karşılaştığım 3. firefox liderliği. Bari resmini koyayım dedim.

Not: Gerçi bu konu yüzünden bugün hız, bellek kullanımı, kullanım oranı vb konularda gezdiğim sitenin hesabı yok. Konu takıntı yaptı...

2qx6aza.png

h@y@let

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Bence en kullanışlı tarayıcı chrome. Fakat sürekli çöküyor, bu yüzden de opera kullanıyorum. Çökme sorunu çözülürse chrome kullanmaya devam edebilirim :)