Çekiliş yapmak yasak mı ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan sharp44
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

sharp44

Doçent
Reaksiyon puanı
353
Arkadaşlar youtube kanalımda basit bir oyun hesabı/oyun itemi vs. çekilişi yapmayı düşünüyorum. Karşılığında bir para alınmayacak sadece abone olunacak falan filan. Klasik şeyler. Fakat son çıkan haberleri izleyince korktum. Bu basit çekilişlerden başıma iş açılır mı. Yasal mı bunlar. Yapabilir miyim yani. Şimdiden teşekkürler.

_emre_emre_

Profesör
Reaksiyon puanı
2,263
Arkadaşlar youtube kanalımda basit bir oyun hesabı/oyun itemi vs. çekilişi yapmayı düşünüyorum. Karşılığında bir para alınmayacak sadece abone olunacak falan filan. Klasik şeyler. Fakat son çıkan haberleri izleyince korktum. Bu basit çekilişlerden başıma iş açılır mı. Yasal mı bunlar. Yapabilir miyim yani. Şimdiden teşekkürler.
çekiliş parasız olduğu için sıkıntı olmaz. herkes çekiliş yapıyor

S

SDN Anonim 608469

SDN Okuru
Sorun olacağını sanmıyorum.

sharp44

Doçent
Reaksiyon puanı
353
çekiliş parasız olduğu için sıkıntı olmaz. herkes çekiliş yapıyor
Instagram'da yapılan çekildilerde parasız yapılıyor. Haberlere çıktı falan ama. Sanırım ordaki haber anlaşma yapılan paralar

S

SDN Anonim 608469

SDN Okuru
Instagram'da yapılan çekildilerde parasız yapılıyor. Haberlere çıktı falan ama. Sanırım ordaki haber anlaşma yapılan paralar
Orada takip ettirip yapıyorlar diye biliyorum. Yani sen onlara para veriyorsun adını ekliyorlar ve çekilişe katılmak isteyenler seni takip etmek zorunda kalıyor.

ghost_of_sparta

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
2,799
Milli Piyango İdaresi'ne bildirim yapılmadan yapılan çekilişler aslında yasak. Ama Instagram'da ne hikmetse bir şey olmadan yapılıyor. Ben tavsiye etmem yine de siz bilirsiniz.

Dora

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,807
Her platform bir şikayete bakar. Piyango izni olmadan parasız bile olsa çekiliş yapmak yasal değil.