benim bilgisyarım acer ve aynı yerde bende de siyah ekranda kalmıştı power tuşundan kapatıp açtım herhangi bir sorun olmadı.casper dediniz aklıma geldi hem onboard hem de ayrı bir ekran kartına sahipseniz sorunun nedeni bu olabilir.. (tabi bu sadece tahmin çünkü çift ekran kartına sahip notebooklarda gpu driver'ı güncelleme herzaman kabusum olmuştur)aynı sorun bende de var. release preview ve sızan son sürüm de dahil, aygıtlar hazır duruma getiriliyor aşaması tamamlanmadan siyah ekran verip restart atıyor pc ve sonra siyah bir ekranda kalıyor. bu soruna karşılaşanların ekran kartı modelleri, rastladığım kadarıyla, gt 520m ve gt 540m modelleri, yabancı sitelerde yaptığım araştırmalarda bu modeldeki ekran kartlarıyla sorun yaşayan pek olmamış. bu durumda da casper ile ilgili bir durum varmış gibi görünüyor. sanırım bios ile ilgili de bir durum. casper'e konuyla ilgili olarak bir posta yolladım fakat geri bildirim alamadım.
sana kım dedı casper al...gecmış olsunCasper nirvana nb 15.6 kullanıyorum windows 8 kurulumu yarıda kalıyor ikinci yeniden başlatda kişisel ayarlara gelince orada kalıyor siyah ekran oluyor yardımcı olursanız sevinirim.
Ben Mac OS yükleyenleri bile duydum biz Windows 8 yükleyemiyoruz. İşletim sistemi kırıldı piyasaya sürülmesine de az kaldı hala Windows 7 Ultimate'ye mahkum kaldık.Ne yani artık aldığımız bilgisayarların donanımını işletim sistemine göremi alacağız Windows Xp den tutda Windows 7 Ultimate kadar benim bilgisayarıma yüklerim Windows 8 bu temelini denen bozdu ki şimdi
aynı sorun bende de var. release preview ve sızan son sürüm de dahil, aygıtlar hazır duruma getiriliyor aşaması tamamlanmadan siyah ekran verip restart atıyor pc ve sonra siyah bir ekranda kalıyor. bu soruna karşılaşanların ekran kartı modelleri, rastladığım kadarıyla, gt 520m ve gt 540m modelleri, yabancı sitelerde yaptığım araştırmalarda bu modeldeki ekran kartlarıyla sorun yaşayan pek olmamış. bu durumda da casper ile ilgili bir durum varmış gibi görünüyor. sanırım bios ile ilgili de bir durum. casper'e konuyla ilgili olarak bir posta yolladım fakat geri bildirim alamadım.
Arkadaşlar Casper Chipseti A15 olanlar için bana Bios Update gönderdi, galiba sorunun çözümü bu... Buyrun; http://freakshare.com/files/1c92wpgw/A15D.rar.html
benimde casper PC GT520 M Ekran kartım aynı şey bendede oluyor siyah ekranda kalıyor olmuyor :S kaç defa denedim olmuyor.
Chipsetimizi nasıl bilicez ben indirdim 64 bit yazılım hatası verdi![]()
bendede aynı hatayı verdi ? acaba ne yapmamız gerekiyor ?
4 çekirdek kurtaramadı mı sizleri?Bende Casper NB 15.6 kullanıyorum ve bu sorunun aynısını yaşıyorum lütfen yardım edin bunun bir çözümü olmalı![]()
Kardeşim Bios'la alakalı birşey olabilir ama öyle olsaydı Casper'ın bana gönderdiği Güncel Bios'u yüklediğimde sorun düzelirdi. Sorun İntel HD Graphics 3000 Grafik Kartından kaynaklanıyor. 2 tane ekran kartı olunca aygıtlar hazırlanıyor ekranında çakışma mı oluyor tanıyamıyor mu artık bilemiyorum. Bu donanım üreticilerinin değil Microsoft'un hatası ama buna biz bir çözüm bulamayız donanım üreticinize başvurun diyorlar. Sanırım 32bit yükleniyormuş sorunsuz, denemedim ama... Casper'a mail atın güncel bios göndersinler, yükleyin eğer yine düzelmezse tekrar mail atın ve yeniden Microsoft'a danışın.ben Casper nirvana kullanıyorum
Özellikleri şunlar:
Ürün Kodu : Casper Nirvana CNC.2640-8L35P
İşlemci Cinsi : İntel® Corei7-2640M İşlemci
İşlemci Hızı : İşlemci Hızı 2.80 GHz, İntel® Turbo Boost Teknolojisi ile 3.50 GHz'e kadar, 4MB İntel® Akıllı Bellek
Wireless : Kablosuz Ağ Bağlantısı 802.11 b/g/n
İşletim Sistemi : Orjinal Windows7® Home Premium (64 Bit)
Anakart : İntel® HM65 Chipset
Bellek : 8 GB DDR3 Bellek
Sabit Disk : 500 GB SATA Harddisk
Ekran : 15.6" WXGA (1366x768) HD LED Ekran
Ekran Kartı : 2 GB DDR3 Nvidia GT520M Optimus Ekran Kartı(1 GB Ayrılmış Bellek)
Kamera : 1.3MP Web Camera
Optik Sürücü : DVD ± RW DUAL Combo
Bluetooth : Var
PCI-e Card : Yok
Kart Reader : Multi Card Reader
Usb 3.0 : 4X USB 3.0 Port
E-Sata : Yok
Ses Kartı : Onboard
Ağırlık (kg) : 2.5 Kg.
Ek Özellikler : HDMI
Network Kartı : 10/100 Onboard Ethernet
Klavye : Türkçe Q
Pil : 6 Cell Batarya
Araştırdığım bilgilere göre bios güncellenmesi gerekiyormuş Microsofta Mail attım cevap geldi,Windows 8 kurulmamasının nedeni Eski bios sürümünüzün Windows 8 için desteklemediği içindir,Lütfen bios'sunuzu güncelleyin diye bir mail aldım,
Yani anlaşılacağı Bios güncellemem gerek,Peki Naıl güncelleceğim biosumu ?
aynen sözde herkes biliyor anca laf olsun torba dolsun mesaj atma kirliliği yapıyorlar kimse yardımcı olmuyorKardeşim Bios'la alakalı birşey olabilir ama öyle olsaydı Casper'ın bana gönderdiği Güncel Bios'u yüklediğimde sorun düzelirdi. Sorun İntel HD Graphics 3000 Grafik Kartından kaynaklanıyor. 2 tane ekran kartı olunca aygıtlar hazırlanıyor ekranında çakışma mı oluyor tanıyamıyor mu artık bilemiyorum. Bu donanım üreticilerinin değil Microsoft'un hatası ama buna biz bir çözüm bulamayız donanım üreticinize başvurun diyorlar. Sanırım 32bit yükleniyormuş sorunsuz, denemedim ama... Casper'a mail atın güncel bios göndersinler, yükleyin eğer yine düzelmezse tekrar mail atın ve yeniden Microsoft'a danışın.
Biri çıkıp şu soruna çözüm bulamadı ama sorsan herkes "hacker"...