Casper nirvana nb 15.6 kullanıyorum windows 8 kurulumu yarıda kalıyor

nonameaccount

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kardeş farklı forumlara da konu aç bildiğin bütün aktif forum sitelerine üye ol konu aç. Elbet birileri birşeyler yazacaktır. Ben öyle yapıyorum. Eğer birşeyler bulursan yazarsın buraya da.

itsarmani

Asistan
Reaksiyon puanı
4
sanırım orjinal sürümünü beklicez az kaldı zaten bakalım o zamanda aynı sorunu yaşıcazmı ?

itsarmani

Asistan
Reaksiyon puanı
4
ya tam olarak Windows 8 kopyalanıp dağılmadıki ? illa bir çözüm bulurlar ya casper yapacak bunu yada Microsoft sanırım Microsofta kalmış bişey bu.Final olarak Deneme sürümü zaten Oku sitesinde yazıyor Bu tam bir Windows ürünü değildir tüm donanımlara Garanti vermez dior ,sitesinde.Tam olarak çıkmadı.
Windows 8 Release Preview, ticari olarak yayımlanmadan önce büyük ölçüde değişikliğe uğrayabilecek bir yayım öncesi yazılımdır. Microsoft, burada sağlanan bilgilerle ilgili doğrudan veya dolaylı olarak garanti vermez. Bazı ürün özellikleri ve işlevleri için ek donanım ya da yazılımların yüklenmesi gerekebilir.
http://windows.microsoft.com/tr-TR/windows-8/download

MSDNdeki sürümüde öyle .Daha tam oalrak Home basic ,pro,ultimate gibi sürümleri çıkmadı çıksın tam oalrak bitsin ozaman olur die tahmin ediyorum.
kimse yardım etmiyor beklicem.

nonameaccount

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hayır kardeşim yanlışın var :) MSDN final sürümüdür. Yani son kullanıcıya ulaşacak olan sürümdür. Microsoft şuan Windows 8 için DVD basmadı ama MSDN üyesi olup indirebiliyorsunuz. Piyasaya sürülecek olan Windows 8'le MSDN'den indirilen Windows 8'in arasında hiçbir fark yoktur. Ayrıca Windows 8'de Starter, Home Basic, Home Premium, Ultimate ve Enterprise gibi sürümler yok. Sadece Windows 8 ve Windows 8 Pro var. Eğer dediğin gibi olsaydı Microsoft resmi açıklama yapıp Windows 8 tamamlandı demezdi.
Soruna gelince Microsoft tarafından yapılacak bir şey yok gibi gözüküyor.

32 Bit 64 Bit farkı var AFLASH3 uygulamasını çalıştıramadım
32 yada 64 bitle alakalı değil kardeşim. Başlat > Tüm Programlar > Utility > WinFlash programını kullanarak Bios Update yapabilirsin. Ama dikkatli ol bu ciddi bir iştir. Ben sorunsuz yükledim.

PerForm

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

itsarmani

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Hayır kardeşim yanlışın var :) MSDN final sürümüdür. Yani son kullanıcıya ulaşacak olan sürümdür. Microsoft şuan Windows 8 için DVD basmadı ama MSDN üyesi olup indirebiliyorsunuz. Piyasaya sürülecek olan Windows 8'le MSDN'den indirilen Windows 8'in arasında hiçbir fark yoktur. Ayrıca Windows 8'de Starter, Home Basic, Home Premium, Ultimate ve Enterprise gibi sürümler yok. Sadece Windows 8 ve Windows 8 Pro var. Eğer dediğin gibi olsaydı Microsoft resmi açıklama yapıp Windows 8 tamamlandı demezdi.
Soruna gelince Microsoft tarafından yapılacak bir şey yok gibi gözüküyor.

32 yada 64 bitle alakalı değil kardeşim. Başlat > Tüm Programlar > Utility > WinFlash programını kullanarak Bios Update yapabilirsin. Ama dikkatli ol bu ciddi bir iştir. Ben sorunsuz yükledim.

kardeşim utiliy buldum açtım ama ordan hangisini secicez ?nolur yardım et :D Allah razı olsun sorunuma cevap ver resim upload ettim ikisininde seçiyorum olmuyor :( ?
d7lvt.png

BIOS ımage diyor ?? hata veriyor resim mi bulmam gerek ? nasıl yapıcam ? hata resmimde bu ?

d7m08.png

bu arada yükledim demişsin BIOSU mu yükledin yoksa Windows 8'imi yükledin ?

itsarmani

Asistan
Reaksiyon puanı
4
d7m9d.png

daha doğrusu winflash programı açtığımda bu çıkıyor ? bundan sonra ne yapıcağım ??nasıl güncelleceğim ?

Kardeş verdiğin linkteki dosyayı indirdin winflash la kurulum yaparken dosyayı seçince şifre istedi sen konuda şifre vermemişsin çözemedim bunu yardımcı olur musun?

pardon arkadaşım dosyayı seçerken diyor ?win flash programını açtıktan sonra hangi dosyayı seçiyorsun ?

nonameaccount

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İşte o pencerede "A15PG.212" adlı dosyaya tıklıyorsun ve biraz bekliyorsun. Karşına "Bios Flash" diye bir pencere açılacak. "Bios ROM Information" yüklü olan, "Bios Image İnformation" yükleyecek olduğun dosya. Burada bakman gereken "Version" kısmı. Bu Bios 212 Version. Eğer yüklü olan Bios 212 ise yükleme yapmana gerek yok. Sonra "Flash" diyerek ROM'u yazıyor ve yazdıktan sonra bilgisayar yeniden başlatılıyor. Burada dikkat etmen gereken birşey var... Elektrikler kesilirse eğer bu işlemi yaparken, bilgisayarın kullanılamaz hale gelir. Ayrıca Chipset A15 ise bu Bios'u yükle. Ona da dxdiag'dan bakabilirsin. Ben bu Bios'u yükledim ama sorun yine düzelmedi istersen birde sen dene... Kolay gelsin!

itsarmani

Asistan
Reaksiyon puanı
4
İşte o pencerede "A15PG.212" adlı dosyaya tıklıyorsun ve biraz bekliyorsun. Karşına "Bios Flash" diye bir pencere açılacak. "Bios ROM Information" yüklü olan, "Bios Image İnformation" yükleyecek olduğun dosya. Burada bakman gereken "Version" kısmı. Bu Bios 212 Version. Eğer yüklü olan Bios 212 ise yükleme yapmana gerek yok. Sonra "Flash" diyerek ROM'u yazıyor ve yazdıktan sonra bilgisayar yeniden başlatılıyor. Burada dikkat etmen gereken birşey var... Elektrikler kesilirse eğer bu işlemi yaparken, bilgisayarın kullanılamaz hale gelir. Ayrıca Chipset A15 ise bu Bios'u yükle. Ona da dxdiag'dan bakabilirsin. Ben bu Bios'u yükledim ama sorun yine düzelmedi istersen birde sen dene... Kolay gelsin!

A15PG.212 dosyasını nereden bulucam ? onu bulumadım usta

nonameaccount

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kardeşim indirdiğin A15D adlı sıkıştırılmış dosyasının içinde var...

nonameaccount

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Windows 8 bize hayal resmen muhabbet ediyoruz burada :D Eee daha daha nasılsın kardeş :D Lan Windows 8 kurayım varyaaa diye hayallere daldım bile ben :D

PerForm

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
kardeş dediğim gibi o dosyayı seçip ok deyince password istio benden nedir ki bunun şifresi

nonameaccount

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İstememesi lazım. Bilgisayarının şifresini falan gir olmadı internette araştır. Bende şifre istemedi.

PerForm

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bende bios versiyonu 300 müş zaten yinede aynı sorun verıyor

nonameaccount

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bios güncellemeyle düzelecek birşey değil gibi görünüyor. Aklıma başka bir çözüm yolu geliyor aslında :D İşlemcinizi sökün, yerine uygun, grafik yongası olmayan bir işlemci takın ve öyle format atın. Denenmedi %100 çalışıyor :D

itsarmani

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Windows 8 bize hayal resmen muhabbet ediyoruz burada :D Eee daha daha nasılsın kardeş :D Lan Windows 8 kurayım varyaaa diye hayallere daldım bile ben :D
sorma bende Youtube hep videolarına bakıyom sana süper haberim var casper beni aradı ekim ayı sonunda güncelleme çıkartcakmış kardeş :D geri bildirim bırakmıştım ben :D aradılar şoke oldum :) olsun ekim ayı sonunda günclleme çıkarcakmış çalışmalar sürüyormuş :)<3

Bios güncellemeyle düzelecek birşey değil gibi görünüyor. Aklıma başka bir çözüm yolu geliyor aslında :D İşlemcinizi sökün, yerine uygun, grafik yongası olmayan bir işlemci takın ve öyle format atın. Denenmedi %100 çalışıyor :D
işlemci i7 onu yapamam işte :D garantiden çıkar sen ekim ayı sonunu bekle ;)

nonameaccount

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Vaaay kardeşim harbi mi ? :D Gözlerim yaşardı ya Casper'a bak :D Çıkarsınlarda Ekim ayı sonu çıkarsınlar bekleriz önemli değil. Zaten o zamana kadar anca piyasaya sürülür Windows 8. Casper'a mail atıyorum atıyorum geri dönüş yapmıyorlar!

itsarmani

Asistan
Reaksiyon puanı
4
http://www.casper.com.tr/Page/Contact/HRContactUs.aspx bu sayfadan iletişime geç :) ben öyle yaptım evet ekim ayı sonuna yetiştirmeye çalışıyorlarmış aynen benimde Gözlerim yaşardı Casperdan beklemezdim :D iletişime geçerken konu olarak Ürün desteği olarak işaretle :) Ozaman cevap veriyorlar,inşallah bizde Windows 8 kullanıcağız :)

nonameaccount

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bende zaten buradan iletişime geçtim kendileriyle hep :D Ürün Desteği kısmı da çalışmıyor. Seri No girin diyor, kutucuk kapalı :D Bunlar nasıl çözecekler durumu merakla bekliyorum :D Bu seferde cevap vermezseler Ümraniye'deki merkez binalarını basıcam :D O kadın CEO'larına kadar gidicem :D

itsarmani

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Bende zaten buradan iletişime geçtim kendileriyle hep :D Ürün Desteği kısmı da çalışmıyor. Seri No girin diyor, kutucuk kapalı :D Bunlar nasıl çözecekler durumu merakla bekliyorum :D Bu seferde cevap vermezseler Ümraniye'deki merkez binalarını basıcam :D O kadın CEO'larına kadar gidicem :D
yo bende çalışıyordu ama :D ??

nonameaccount

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Aynen ya baksana ikimiz konuşuyoruz araya 3. kişi girmedi :D Lan hiç mi yok Windows 8 kurmak isteyen Casper kullanıcısı ? :D Sayın modlar konu kilit please :D

S

SDN Okuru

SDN Okuru
lütfen biri şu winflash uygulamsını upload etsin