Bu Oyun 2 Milyon Dolar Kazandırdı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan alabula
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

alabula

Profesör
Reaksiyon puanı
40
Mobil oyunların revaçta olduğu şu günlerde müthiş başarı öyküleri de gelmeye devam ediyor. İşte onlardan biri...

Özellikle mobil işletim sistemlerinin hızla gelişmesi, mobil cihazların da yazılımsal anlamda bilgisayarlar ile yarışır hale gelmesini sağladı. Bilgisayarlarda harikalar yaratan birçok geliştirici, iPhone başta olmak üzere mobil platformlar için de alternatif sürümler geliştirme konusunda önemli çalışmalara imza attı. Özellikle birçok popüler oyun geliştiricisi, şu sıralar ağırlığı mobil saflara kaydırmış durumda.

flight-control-iphone_haber1264778793.jpg

Bu başarılı çalışmalardan bir tanesi de dokunmatik ekranın nimetlerinden faydalanarak çalışan ve burada yer alan iTunes sayfalarından indirilebilen Flight Control isimli oyun. Flight Control yayınlanmasının üzerinden henüz bir yıl geçmeden, ücretli olarak satılmasına karşın 2 milyon indirme rakamını devirmiş durumda. Günlük ortalama 6.000 adet iTunes üzerinden indirilen yazılımın satışları yılbaşı öncesi ve sonrası patlama yapmış ve bu süreçte ortalama 20.000 kez indirilme rakamına ulaşmış.
99 Cent ücretle satılan iPhone oyunu, toplamda geliştiricisine 2 Milyon dolara yakın bir kazanç da sağlamış. Hatırlanacağı üzere sizlere burada yer alan yazımızda aynı yazılımın OffScreen tarafından Symbian için geliştirilen benzer bir kopyasını duyurmuştuk. OffScreen tarafından geliştirilen sürümün ücretsiz olduğunu da belirtelim.

:: Bu oyunu ya da benzer türevlerini denediniz mi? Tecrübelerinizi SDN forumlarında paylaşın.

Yazan: Ahmet Gözütok
SDN - http://shiftdelete.net

Miroğlu

Dekan
Reaksiyon puanı
31
Hayır bu tür oyunları hiç denemedim...

brokenxxl

Doçent
Reaksiyon puanı
5
symbian için olanını denedim anca 29 uçak indirebildim :D

cnr

Asistan
Reaksiyon puanı
5
cok severim boyle oyunlari fakat ne yazikki dokunmatik ekranlar icinmis keske tus takimli symbian telefonlar icinde olsa:(

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
cep telefonundan oyun oynamak fikri bana cazip gelmiyor. iphone gibi bir tel.im olsa belki ordaki araba yarışı tarzı oyunlardan oynardım. ancak tuş takımı ile oyun oynamak çok sıkıcı ve de zor.